Kontrakcie v 39. týždni

18. dec 2022

Ahojte žienky, stalo sa Vám pred pôrodom krátko toto?
Som v 39 tt , pôrod teda asi už na spadnutie a už druhý večer , cítim kontrakcie (viem že sú to kontrakcie lebo jeden pôrod už mám za sebou) , ale nie sú pravidelne. Viem že také kontrakcie sa volajú posličkovia a že nie sú až také silné . Ale toto sú naozaj veľmi silné kontrakcie a vždy po nejakej hodinke a pol to prestane a celú noc nič, ďalší celý deň nič a večer to zase príde.
Dostanem proste strašne tlaku do podbruška, vystreľuju do krížov a nemôžem ani sedieť, ani ležať , ani štát no nič. Viem že takéto som už mala na sále.
Do nemocnice kázali prísť keď už budú kontrakcie pravidelne , preto som nešla. Prosím ak mate. Podobnú skúsenosť napíšte mi, ďakujem 🙏🙂

autor
18. dec 2022

V piatok som bola na CTG, na pásoch , a aj tam som už mala také jemne kontrakcie ktoré videla aj doktorka, ale to boli naozaj len jemne , také že som ich takmer ani necítila, ale tie či mám už druhý večer to je už riadne ... Tak neviem v stredu idem k dr, tak možno sa otváram mi povie alebo čo ...

yvana74
19. dec 2022

Moja dcéra sa narodila tak, že ešte 20 minút pred pôrodom ma presviedčali (už v nemocnici, lebo odtecena plodová voda), aj po vyšetrení na pasoch, ze nerodím, že kontrakcie sú nepravidelne a slabé, ze porodim tak o dva dni po vyvolavacke ...a zrazu sestričky.. ved vy rodite 🙂 ...tak aj pri nepravidelných kontrakciach sa dá rodiť.

autor
19. dec 2022

@yvana74 ďakujem ti za odpoveď

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre