Tlačenie pri pôrode
Baby zaujima ma aký dlhý čas po kontrakciách ste tlačili,kým ste porodili dieťatko..ako som si na to spomenula,ja som dostala tlaky niečo pred 15 hodinou a malá sa mi narodila o 15,35..pre mňa bol ten čas strašne vysilujúci..myslím že to bolo veľmi dlho..napíšte mi skúsenosti s vášho pôrodu,bol kratší??
Prvy bol veru na tlacenie najtazsii maly mal 3800g druhy bol veru rychlejsi a treti najrychlejsi veru na tri tlacenie bol vonku mal 3100g.aj kontrakcie som mala asi nejakych 5.a to od 12 v noci do 5 rana som mala stale rovnako aj pospat som si mohla az kym sestricka nieco mi urobila zo spodu a uz to islo rychlostou blesku.
mne zakazali tlacit lebo som bola otvorena este len na 7 prstov... no nedalo sa to zastavit a zrazu bola mala za 1 minutu vonku na 2 potlacenia pocas jednej kontrakcie, skoro nestihol dobehnut pan doktor :D
Ja si to dobre nepamätám, ale asi na 3 zatlačenia bol syn vonku. No mne pomohli lebo sa dusil musel ist urýchlene von. Celé to trvalo asi 1-2 minuty.
pri prvej dcerke som bola na stole asi 10minut ale kedze som zacala mat kontrakcie o 12 v noci a mala sa narodila o 5.45 bola som uz hrozne unavena a nevladala som tlacit tak jedna super stara sibnuta sestricka mi s celou silou zatlacila na brucho a vytlacila malu von,na jednej strane hned som mala po ale vnutri cela dotrhana a neskor som sa dozvedela ze mi mohla sposobit odtrhnutie maternice.pri druhej dcerke som pochopila aky bol ten prvy porod strasny,druja dcerka bola vonku na 3 zatlacenia aj napriek tomu ze mala 4030g 🙂tretie neplanujeme

Vynikajúci rozhovor /aj / o tlačení, ochrane panvového dna a hrádze pri pôrode .dlhoočakávaný rozhovor s austrálskou pôrodnou asistentkou, pedagogičkou a vedkyňou Hannah Dahlen. Hannah sa v rámci pôrodnej asistencie špecializuje na témy týkajúce sa ochrany hrádze a predchádzania poranení pri pôrode. Jej výskum ochranného účinku teplých obkladov na hrádzu pri pôrode bol zaradený v Cochrane metaanalýze o ochranných technikách počas pôrodu. Pýtali sme sa Hannah na jednotlivé pôrodnícke postupy, najbežnejšiu polohu počas pôrodu z hľadiska fyziológie ale aj na prípravu hrádze pred pôrodom. Prečítajte si tento rozsiahly rozhovor
http://zenskekruhy.sk/rozhovory/rozhovor-hannah...