Vyvolanie pôrodu v 38. týždni
Ahojte, dnes som 38+0tt a mala som dnes poradňu, nechali si ma tu pretože som začala po palpačnom vyšetrení velmi krvácať,krvácam doteraz ale už nie tak silno, robili mi usg či sa neodlučuje placenta -, to bolo v poriadku aj malá, doktor zatiaľ zhodnotil ze to mohlo byt z toho palpačneho vyšetrenia.Som na 1cm otvorená už vyše 3 týždňov. Ale podla doktora,môžme aj vyvolať porod
Je tu niekto taký,kto to mal takto?
Sestrička z novorodeneckeho sa tiež vyjadrila,že si myslí že bez malej už domov nepôjdem 🫣😅 už má aj označkovali červeným náramkom(tým čo bude mať aj malá taký istý) pýtali sa aj na meno lekára, meno malej atď
Je tu niektorá taká, ktorej v 38 týždni vyvolali?
Aké máte skúsenosti?
Som v strese v riadnom😅 som prvorodička.
Mne vyvolali pôrod 37+1tt a všetko bolo okey. Vyvolaný bol oxytocinom. Držím palce 🙂
Zachovaj kľud 🙂 keď si v nemocnici, vedia prečo. Dieťa je donosené, z tohto pohľadu mu nič mu nehrozí aj keby si porodila ešte dnes. Oddychuj a užívaj si posledné dni ničnerobenie.
38+0 je uz ukonceny 38tt a zaciatok 39tt. To je uz uplne v pohode. Mne sa prva dcerka tak narodila 38+0tt a nic jej nechybalo. Od 37+0tt sa babatko berie ako donosene.
Ja som rodila tak ale prirodzene ;) lekari vedia co robia 😇porod moze sa spustit hoc.kedy
@zuzkaa1991 Áno,aj mne vraveli že prírodzene,ale bojím sa tej bolesti keďže ho chcú "nasilu" vyvolať aj keď som na 1prst otvorená 😅
Zachovaj kľud 🙂 keď si v nemocnici, vedia prečo. Dieťa je donosené, z tohto pohľadu mu nič mu nehrozí aj keby si porodila ešte dnes. Oddychuj a užívaj si posledné dni ničnerobenie.
@nikpa neotvárala som sa.zatial ďalej keď ma pozeral,len padlo to,že dá sa aj vyvolať a že možno bez malej už nepôjdem domov😅 tak ma to trošku vystrašil o že vyvolať keď som na 1prst otvorená už 3 týždne
Mne vyvolávali v 40tt a ja si uz v druhom neplánujem dávať vyvolávať, ak to nebude úplne nevyhnutne..veľmi pomaly som sa otvárala, tlacila nasilu a napokon išla mala von najprv zvonom a keď ani to nešlo tak kliešťami..ja mám oslabene panvové dno doteraz a poranenia som mala 3 stupňa..pýtala som sa teraz na to dr Cunderlika a povedal že to všetko kvôli tomu, že pôrodné cesty neboli pripravené..že iné je vyvolávať, keď sa už prenáša a iné skôr..väčšinou sú s tým spojené komplikácie a veľa takých pôrodov konci práve inštrumentálne alebo cisárskym..ale samozrejme sú aj ženy čo mali ok skusenost..záleží ako bude reagovať tvoje telo a aj aké velke je dieta (moja mala 4,2kg)
Mne vyvolávali v 40tt a ja si uz v druhom neplánujem dávať vyvolávať, ak to nebude úplne nevyhnutne..veľmi pomaly som sa otvárala, tlacila nasilu a napokon išla mala von najprv zvonom a keď ani to nešlo tak kliešťami..ja mám oslabene panvové dno doteraz a poranenia som mala 3 stupňa..pýtala som sa teraz na to dr Cunderlika a povedal že to všetko kvôli tomu, že pôrodné cesty neboli pripravené..že iné je vyvolávať, keď sa už prenáša a iné skôr..väčšinou sú s tým spojené komplikácie a veľa takých pôrodov konci práve inštrumentálne alebo cisárskym..ale samozrejme sú aj ženy čo mali ok skusenost..záleží ako bude reagovať tvoje telo a aj aké velke je dieta (moja mala 4,2kg)
@pl2y presne toho sa bojím,že to presne takto dopadne a nebudem vedieť o živote😅 malá má 3030g
A kamarátka bola 4 dni pred termínom otvorena na 3,5 cm a napokon prenášala 9 dni a vyvolávali jej..v jej prípade bolo vyvolanie veľmi efektívne..do 1,5 hod porodila..ale bola druhorodicka a aj prvý mala celkom fajn, porodila do 6 hod a v oboch prípadoch bola bez poranenia..veľa je aj o genetike
Ak ti to budú dávať len ako možnosť a nie nevyhnutnosť pre nejaké komplikácie, tak ja by som asi radšej pockala
Tam zalezi aj ci prve dieta, druhe a pod. Ja uz na sebe citim teraz v 32/33 tt pri druhom, ze to dieta snad zo mna vypadne. Prve bolo uplne inak, teraz uz ten podvozok vyzera tak vselijako. To telo vie do coho ide. Mne prvy vyvolavali po 40tt, dalsi uz dame vyvolat do 40tt ked to nepojde samo kvoli velkosti plodu. Maly bol velmi velky na moju panvu a mlada slecna je tiez nejaka prerastena. Keby ma 3kg, tak ide smykom bleskom.
Tam zalezi aj ci prve dieta, druhe a pod. Ja uz na sebe citim teraz v 32/33 tt pri druhom, ze to dieta snad zo mna vypadne. Prve bolo uplne inak, teraz uz ten podvozok vyzera tak vselijako. To telo vie do coho ide. Mne prvy vyvolavali po 40tt, dalsi uz dame vyvolat do 40tt ked to nepojde samo kvoli velkosti plodu. Maly bol velmi velky na moju panvu a mlada slecna je tiez nejaka prerastena. Keby ma 3kg, tak ide smykom bleskom.
@kiki68 tak čakám 1 zatiaľ preto sa bojím že čo keďže aj Pani vyššie písala že vyvolané nedopadlo najlepšie
Ale to vies, kazde telo reaguje inak, za mna vyvolanie bolo super, ja uz som mala hrozny tlak. Ale islo to dobre, keby je mensi, tak je za dve hodiny vonku. Poranenie bol skrababec na par stehov.
Ale to vies, kazde telo reaguje inak, za mna vyvolanie bolo super, ja uz som mala hrozny tlak. Ale islo to dobre, keby je mensi, tak je za dve hodiny vonku. Poranenie bol skrababec na par stehov.
@kiki68 no uvidime ako sa vyjadria lekári,stresuje ma to 😅 ešte plus tu rodičky počujem kričať hľadám únikove vychody😅😅🫣
Hlavne sa tym nenechaj stresovat, mna to strasne desilo, lebo presne toto som pocuvala, ake je to strasne a ako ma dokatuju. Iba co som mala strasne negativne pocity voci dietatu, ze sa nevie narodit, ze je nemozne uz teraz, ze ja tiez asi som total vadny kus. Ten tlak len stupal a stupal. Potom mi toho prislo luto, lebo ten porod bol pomerne rychly a pekny. Chudak syn je doteraz take dobre dieta. Kludne, zlate. Vies, moze to ist dobre a za par hodin bude vybavene, ked uz sa sama otvaras ( ja som sa vobec sama neotvarala), mozno staci do toho tuknut a pojde to
Hlavne sa tym nenechaj stresovat, mna to strasne desilo, lebo presne toto som pocuvala, ake je to strasne a ako ma dokatuju. Iba co som mala strasne negativne pocity voci dietatu, ze sa nevie narodit, ze je nemozne uz teraz, ze ja tiez asi som total vadny kus. Ten tlak len stupal a stupal. Potom mi toho prislo luto, lebo ten porod bol pomerne rychly a pekny. Chudak syn je doteraz take dobre dieta. Kludne, zlate. Vies, moze to ist dobre a za par hodin bude vybavene, ked uz sa sama otvaras ( ja som sa vobec sama neotvarala), mozno staci do toho tuknut a pojde to
@kiki68 no veru ich tu počujem dosť ako kričia 🫣 mám poučenie o EPI ale neviem či to pomáha aj pri samotnom tlačení utlmovať😒 som hrozne vystresovana podľa mňa som sa aj naspat zavrela 😅🫣 tak otvorená som len na 1 prst aj to už dobre 3 týždne, v podstate ma tu nechali len na pozorovanie koli krvácaniu a padlo medzi rečou,že možno bez malej už nepôjdem domov ale keď tu počujem tie ženy kričať asi utečiem stadeto
Prvorodený vyvolaný 38+0, 3800g, bez šitia. Od podania vyvolavacky bol do 8 hodín na svete. Kontrakcie začali nejaké 3 hodiny po podaní vyvolavacky takže reálne za 5 hodín bolo po všetkom, druhé vyvolávali 40+0, opäť bez šitia, od podania vyvolavacky 4 hodiny a vybavené 😉 takže ja len že nie vždy vyvolané pôrody musia byť zlé
Ono ber to tak,že krik pomáha aj pri tlačení,aspoň ja som tak mala 😄
To treba ten krik ignorovat, aj v bdsm klube kricia, lebo sa im to paci 😂😂😂 Hej, niektore to tam s krikom prehanaju, aj tak to pri porode nepomoze. Ja som nekricala, ale vela zien tam hucalo. Si vezmi ten personal, toto mat kazdy den tie kriky a neviem co 🙈😀
Mne pri vyvolávaní pôrodu nabehli neskutočné bolesti - 2 hodiny sa mi striedali bolesti, ktoré mi boli už do plaču a potom z ktorých som už chcela umrieť - a to znesiem dosť. Pri tlačení mi kontrakcie vypadli, bábätko zo mňa vytlačili lakťom. Hneď ho oživovali, mňa následne uspali, lebo sa mi neodlúčila placenta. Prolaps je ďalšia pripomienka toho rozhodnutia. Keď som to rozprávala svojej gynekologičke, zároveň je aj pôrodnička, tak len krútila hlavou a povedala mi, že existuje 100 spôsobov ako nenásilne vyvolať pôrod. Niekomu jednoducho vyvolávanie nepomôže (chcem len dodať, že u mňa išlo všetko ok ale doktor sa ponáhľal domov).
Nedavaj si vyvolavat, ked netreba. Su to nasilu vyvolane kontrakcie, pri ktorych sa ani nemusis otvarat , telo je vystresovane a kontrakcie su ovela horsie ako ked to ide prirodzene
Ja som rodila v 38+0 z dovodu, ze som mala vysoky tlak. Uz ma domov nepustili, teda ano, zobrat tasku a prist na prijem. Bolo to ale moje 4.dieta, ale ja som aj prve porodila rychlo. Bola som na 3 cm pri prijme, urobili mi oxytocinovy test, dieta malo take hranicne ozvy, ale asi aj z mojho Dopegytu na tlak, brala som ho vela. No ale usudili, ze ideme rodit klasicky, kedze ja rodim rychlo. Tak mne len pustili vodu a do toho kus oxytocinu, este ATB do zily, mala som streptokoka. No a porodila som do 2 hodin cca. Pri tomto poslednom som ani nemala nejak bolestive kontrakcie, dali sa prezit a potom zrazu bum, bolesti, co nepolavili a mala uz sla jak na tobogane.
Ak si uz ako tak otvorena a mas makky krcok, to by malo ist dobre, hoci si prvorodicka. Prve som porodila za 3,5 hodiny od prvej kontrakcie. Druhe bolo najdlhsie, 5 hodin. Tretie najrychlejsie v 39 tyzdni, tiez vyvolavane z dovodu vysokeho tlaku, za 45 minut a stvrte cca tie 2 hodiny, tam neviem presne, lebo mi robili ten test a to uz boli kontrakcie aj pri tom. Drzim palce, to das! 😉
Inak, pri druhom som bola mesiac pred terminom na 5 cm a prenasala som 4 dni, a bola by som aj dlhsie, len lekar sa ponahlal na dovcu a mala som ho zazmluvneneho, robil mi Hamiltona na viackrat. Takze neviem, cim to, ze dalsie 2 sli ako po masle aj tyzden aj 2 pred terminom.
A skus sa odosobnit, hoci je to tazko. Jedna pani tam tlacila dobrych 20 minut, toto ja chvala Bohu nepoznam, max 3 zatlacenia, prve dve deti a dalsie 2 boli take, ze som ani netlacila, same sli vonku a doktor nestihal ani rukavice na ruky, ze netlacte, len dychajte a ja som netlacila, to slo same. Akoze niektore zeny sa priserne vytrapia, to je pravda, ale kym neporodis, tak nevies, ako si na tom Ty a kazdy porod moze byt iny.
Ja vravim, ze ja som si to odsrala potom, po porode komplikacie, hoci porody celkom ok, ale to potom, to boli galeje...
A skus sa odosobnit, hoci je to tazko. Jedna pani tam tlacila dobrych 20 minut, toto ja chvala Bohu nepoznam, max 3 zatlacenia, prve dve deti a dalsie 2 boli take, ze som ani netlacila, same sli vonku a doktor nestihal ani rukavice na ruky, ze netlacte, len dychajte a ja som netlacila, to slo same. Akoze niektore zeny sa priserne vytrapia, to je pravda, ale kym neporodis, tak nevies, ako si na tom Ty a kazdy porod moze byt iny.
Ja vravim, ze ja som si to odsrala potom, po porode komplikacie, hoci porody celkom ok, ale to potom, to boli galeje...
@nevenka ja som tlacila až 2 hod aby babo vôbec kleslo a zjavne som už potom nemala silu na to vytlacit úplne von a išlo inštrumentálne..a aj to dlhé tlačenie malo dopadol na stav panvoveho dna..ale snažím sa byt psychicky nastavená, že toto druhé porodim prirodzene a rýchlo..ale mne zas povedala aj pôrodná asistencia, že to bol jej najťažší porod v danom roku, takze nie je to bežne..ja len som sa na to vyvolávanie pýtala teraz skúsených lekárov a nechala si to vysvetlit, že čo sa mohlo pokaziť
Mne ho vyvolávali všetkými spôsobmi 3 dní v kuse mala som za sebou 3 krát Hamiltona , čipok na zmäkčenie krčka potom 6x 500ml infúzia oxytocín na dva krát mi prepichovali vodu ,no hrôza to bola celý pôrod ako horor bolesti v kuse 3 dní , ale tak každá to máme inak možno že ti dajú oxytocín a porodís hneď mne robil strašne zle. Bola tam napríklad taká 18 ročná jej dali len ten čipok a hneď aj išla rodiť porodila, sama po vlastných prišla na izbu behala po celom oddeleni ako zmyslov zbavená 😅😂 ako keby nič. Ja som tam mala výšivku spravenú a nemohla som poriadne týždeň postaviť a chodiť len s plačom a bolesťami.
Druhý krát ja už nebudem súhlasiť s vyvolaním pôrodu.
Mne ho vyvolávali všetkými spôsobmi 3 dní v kuse mala som za sebou 3 krát Hamiltona , čipok na zmäkčenie krčka potom 6x 500ml infúzia oxytocín na dva krát mi prepichovali vodu ,no hrôza to bola celý pôrod ako horor bolesti v kuse 3 dní , ale tak každá to máme inak možno že ti dajú oxytocín a porodís hneď mne robil strašne zle. Bola tam napríklad taká 18 ročná jej dali len ten čipok a hneď aj išla rodiť porodila, sama po vlastných prišla na izbu behala po celom oddeleni ako zmyslov zbavená 😅😂 ako keby nič. Ja som tam mala výšivku spravenú a nemohla som poriadne týždeň postaviť a chodiť len s plačom a bolesťami.
@patricia2751995 to presne ako ja, jeden cipok a islo to samo a hned po porode behala ako srnka. Stacilo do toho tuknut. Oxytocin som nesmela, mam raritnu alergicku reakciu, cize toto nebolo pouzitelne ani pocas, ani po porode.
Mala som vsetky 4 porody vyvolavane v termine.
Neboj to das 😉
Mne vyvolali pôrod 37+1tt a všetko bolo okey. Vyvolaný bol oxytocinom. Držím palce 🙂
@miskamisiq mne chcu robit oxytocinovy test ze a podla toho sa uvidi ci mi budu vyvolavat skor su nakloneny k tomu ze vyvolat lebo kvoli veku ze mam 40rokov tie som mala teraz v juli
Neviem no uvidim co ako na tom teste
Ale bojim sa vyvolavaniu lebo som pocula ze to boli viac ako prirodzeny
Prvy som mala prirodzeny ked som mala 22 rokov rychly porod hladko vsetko ani meviem ze som rodila vtedy
Tebe preco vyvolavali ? Ja som momentlane 39+3

Ja som rodila tak ale prirodzene ;) lekari vedia co robia 😇porod moze sa spustit hoc.kedy