icon

Zákaz doprovodu pri pôrode

marry144
22. okt 2020

Dobrý deň,
Na pôrod som sa celé tehotenstvo tešila a nebála sa ho. Teraz tri týždne pred to na mňa doľahlo aj kvôli tomu že zrušili doprovod partnera v pôrodnici. Ako sa s tým vyrovnať? Chcela som ho tam mať kvôli psychickej podpore, bola som na to pripravená a teraz na poslednú chvíľu sa to zmenilo a ťažko to znášam. Sú pôrodnice kde doprovod zatiaľ nezrušili? Stalo sa to niektorej pri tej prvej vlne covidu? Ďakujem za rady s názory

Strana
z2
tatisna
22. okt 2020

@marry144 a nemoze prist ani s cerstvym negativnym testom??? Skus to nejako dohodnut.

cica8
24. okt 2020

@ckatka 100 km? Mala som na mysli cez pol republiky.. A neviem ci aj tych 100km nie je dost.... Nuz kazda sme si ina...

ckatka
25. okt 2020

@cica8 záleží kde a ako...ale ja mam tých 100km.po diaľnici takže je to okej

iamfruity
29. okt 2020

@marry144 Ja ti rozumiem, muž je odjakživa na to, aby strážil a chránil ženu keď rodí. Jasné, že to neodrodí za teba, ako tu niektoré mamičky píšu. To ale nie je jeho funkcia. Stačí , že tam je a nás to upokojuje. Ak máme s anšim mužom dobrý vzťah, tak stačí že nás drží za ruku a nám sa vyplavuje oxytocín, ktorý je pri pôrode extrémne dôelžitý. Prítomnosť manžela má naozaj podložený benefit pre rodičku a je dobré si to skúsiť vybojovať tým, že nájdete pôrodnicu kde im stačí negatívny test na COVID a manžela vám tam pustia.
Ono to nie je o tom, že by sme boli padavky a nezvládli to. Ide o to, že je to dôležitý deň a ak máme v mužovi oporu a je to dobrý muž v ktorom máme oporu-..., skutočne ten pôrod prebieha lahšie aj rýchlejšie 🙂

urpin
11. nov 2020

@ckatka ja zasa uvazujem ze idem do Ciech mam to pol hod cesty a vybavujem si vynimku prekrocenia hranic ak mi odpisu u ministerstva

Strana
z2