Je možný prirodzený pôrod pri vývojovej chybe maternice?
Ahoj žienky, nachádzam sa práve v 25.týždni tehotenstva.
Už prvom skorom ultrazvuku lekár nevedel 100% určiť
či nie je náhodou mimomaternicové. Ako sa vyvíjalo
ukázalo sa,že je vporiadku v maternici, ale mám
vývojovú chybu maternice,mám ju v tvare srdca.
Rovnako som do nejakého 11.týždňa špinila,lebo som mala
hematóm. Kvôli týmto 2 zisteniam mi bol predpísaný
progesteron vaginálne 2x ráno a 2x večer a až okolo 16.týždňa, mi lekár znížil na 1x ráno a 1x večer.
Som kvôli tomu aj na rizikovom. No teraz ide tá otázka,
či je tu niektorá z Vás, ktorá vporiadku svoje bábätko
porodila a či ste rodili prirodzene alebo cisárskym?
Teraz pri poslednej kontrole mi lekár ešte ktomu aj oznámil,
že malá je otočená koncom panvovým, čo vraj býva časté
pri vývojových chybách maternice. A ak by sa malá neotočila
sama od seba či zvažujem vonkajší obrat,pôrod koncom
panvovým alebo cisárskym.
1. 25tyzden je hrozne skoro hovorit o tom ako je otocene dieta. Ak sa ale neotoci (z akehokolvek dovodu), je na mieste aby odporucal a posudil vhodnost porodu doktor, podla Tvojej situacie.
2. Hematomy su vcelkom bezne komplikacie aj pri OK materniciach
3. Zvysok co sa tyka specifickej maternice je na posudeni a odporucani doktora.
1. 25tyzden je hrozne skoro hovorit o tom ako je otocene dieta. Ak sa ale neotoci (z akehokolvek dovodu), je na mieste aby odporucal a posudil vhodnost porodu doktor, podla Tvojej situacie.
2. Hematomy su vcelkom bezne komplikacie aj pri OK materniciach
3. Zvysok co sa tyka specifickej maternice je na posudeni a odporucani doktora.
@anonym_cbd27b ja si myslím, že je to taktiež ešte skoro hovoriť, ale prišlo mi to celkom ako také strašenie zo strany lekára, že by sa už malá nemala sama od seba otočiť bez pomocí vonkajšieho obratu…
V 25 týždni spomínať obrat? To je hrozne skoro na také závery. Moja teta má takú maternicu, tri deti a všetky prirodzene. Jej na to prišli po prvom pôrode.
@anonym_cbd27b ja si myslím, že je to taktiež ešte skoro hovoriť, ale prišlo mi to celkom ako také strašenie zo strany lekára, že by sa už malá nemala sama od seba otočiť bez pomocí vonkajšieho obratu…
@patricia_sikulka ale ved to nie je ziadne strasenie, to su fakty. Mam dieta s obmedzenym pohybom noh (uz v maternici, vrodeny problem) a tiez mi Dr. povedal v cca tom tyzdni, ze sa skrze toho nemusi dieta otocit, pretoze je to prenho narocnejsie. (Otocilo sa).
Ale to nie je nijake strasenie, to je jednoducho pravdepodobnost a prax, vyplyvajuca z diagnozy.
Moja mamina ma takuto maternicu . A porodila prirodzenou cestou 4 deti . Ja mám zase dve maternice oddelene a musím rodiť len cisárskym , keď budem mať raz dieťa .

Ja mam polovicu maternice
A zistili to az pri cisárskom lebo maly bol kp
Takže hej môže to byť ok
Lenže jeden potrat už mam za sebou🫣
Nemyslím si, že sa otočí a podľa mňa najbezpecnejsie je sekcia