Fyzická práca až do vyčerpania
Existuje nejaký legálny doping, čo berú napr. aj vrcholový šporovci aby ich telo vládalo ísť nad svoje sily? Dali ma na takú pozíciu kde je to fyzická drina 12h s minimom prestávok, a telo proste išlo do vyčerpania a kolaboval som. Dopoval som sa paralenom, elektrolytmi, ale pomohlo to len nejako to pretrpieť a neskolabovať. Ale skončilo to svalovkou po celom tele, lezie na mňa aj horúčka. Na nohu neviem došlapovať, rozkrok taký vyštípaný že musím mráčak rozkročme. Je mi zle. Cítim sapśavený. To aj lekári pozvrdia že ak telo fyzicky zruinujete do totálneho vyčerpania, oslabí sa imunita a je to v háji. Keby nezačínal víkend tak lekár a PN-ka. Potreboval by som niečo čo by mi pomohlo ísť nad moje sily. Na pošte funguje robota na spôsob rotácie že máte rôzne druhy prác na rôznych oddeleniach a musíte rotovať. Nikto nemá výnimku. Len telá niektorých to zvládnu, to moje nie. Takže napr. darmo zvládnem 4 pozície z 5 keď nedávam tú jednu. Kapitalistu to nezaujíma, a tým pádom som nezamestnateľný u nich. Takže pravdepodobne skončí aj toto zamestnanie.
Aj tak na to kolko pozicii ma ovladat je to slabi plat,u nas uz ked clovek ovlada 4 pozicie ma vyssiu triedu,teda viac penazi.A je ako zaskok.Nie ze rotacia zamestnancov.
@anonym_461f20 vsak z obezity, lebo sa mu furt odieraju stehna...
@anonym_180180 a ešte sa musí aj potiť, tak aj z toho.
@anonym_013cbc elektrolyt som dal do vody. Každý sme iný, každý má inde svoje limity. To že to zvládne Jano, Laco, neznamená že zvládnem ja o čom sa presvedčil. Totálne dokatovaný som prišiel.
@podvody Nasaď si Koenzým Q10, mne pomohol, mala som bolesti svalov a kostí po liekoch.
@podvody ... Ale veď nemôžeš takto fnukat. Nevládzes, lebo máš nadváhu, nemáš kondičku a stravujes sa otrasne. Teba nenici spoločnosť ani práca, ale ničis sa sám. Ja robím tiež 12 tky, takže viem, čo to je, ale ty s týmto prístupom to je niečo strasne
@doriiis veď kým som odoberal balíky z pásu bolo dobré žiadny problém. Ale keď jednoducho telo vypne a vypovedá neviem to ovplyvniť. Preto sa pýtam na nejaký doping.
Ty nemáš nadváhu, ty máš obezitu a katastrofálny jedálniček na to, že si diabetik. Znicil si si zdravie tým bordelom co do seba pcháš. Každý deň langoše, hamburgery, coca-cola a tu vyplakávas, že nevládzeš. Žrať vládzeš, robit nie. 40 rocni sú na vrchole svojich síl. Ked to zvládnu 80 kg chlapi,tak by si to mohol zvládnuť aj ty. Aspoň by si schudol. Z tej stravy co ješ, nemáš mať akú pozitívnu energiu. Si nepoucitelny. Zijes zo dna na den ako chrobak. Bez dalsich planov a bez vizie. Pred pár dňami si sa chválil koľko zarobíš. Predpokladám, že nemáš absolútne nič našetrené keď prídeš o robotu. Zasa budeš vyberať kontajnery.
@anonym_336880 presne tak. Zase už len vyberanie kontajnerov. Zálohovanie a kovošrot je jediná istota.
@doriiis veď kým som odoberal balíky z pásu bolo dobré žiadny problém. Ale keď jednoducho telo vypne a vypovedá neviem to ovplyvniť. Preto sa pýtam na nejaký doping.
@podvody doping je vyvazena strava, nie hamburger a langose, tie ni nedaju nic vyzivne, akurat ti vezmu aj zvysok sily a Energie
@anonym_7a5039 ale pozor ako ťažké a 12h vkuse. Potom sú také železné vozíky plne naložené to má 400kg. A je ich vela. To sa nedá porovnávať lebo treba brať do úvahy interval, váhu, atď. A keď telo kolabuje leno je vyčerpané neviem to zabrániť. Robia to len muži. Žena to ani nesmie zo zákona hýbať s takými bremenami. Ostatní zvládajú ale každý je iný. Oni sú o 20 rokov mladší, a každý má iný organizmus. Aj v koncentráku niekto ho prežil, nuekto nie. Každý má inde limity.
@podvody co myslis, kolko vazi paleta mineralok kde je 500 jeden a pol litrovych flias? Alebo paleta piva. Nemas kondicku, zlenivel si za tie roky co si sa len poflakoval
@podvody kúp si v drogérii magnéziovú-epsomskú soľ a daj si teplý kúpeľ, pomôže to na regeneráciu svalov + pridaj pár kvapiek levanduľového oleja a oddychuj celý víkend.
Pomaly si telo zvykne a naberieš kondičku, lez treba prekonať krízu + pri tejto práci zhodíš nejaké to kilečko a budeš sa cítiť oveľa lepšie. Hlavne jedz výživnú stravu a miesto sladkostí si kúp kilo ovocia aspoň nejaké minerály a vitamíny dostaneš do seba, držím palce a nesklam nás 😉
Čo na to AI:
To čo popisuješ sa odborne volá "open window" efekt.
Keď telo vyžmýkaš do zlyhania, hlavne ak na takú záťaž nie si zvyknutý, stane sa toto:
Oslabenie imunity na 24-72 hodín
Pri extrémnej námahe ti vyletí kortizol a adrenalín. Tie na chvíľu utlmia biele krvinky.
Svaly po mikro-poškodeniach vyplavia obrovské množstvo zápalových látok. Imunitný systém je zamestnaný opravou svalov, nie strážením proti vírusom.
Štúdie na maratóncoch a vojakoch ukázali, že po extrémnom výkone majú 2-6x vyššie riziko infekcie horných dýchacích ciest v ďalších dňoch.
Prečo máš pocit "lezie na mňa choroba"
Nie je to vždy skutočná chrípka. Je to kombinácia: celotelová svalovica (DOMS) + zápal zo svalov + vyčerpanie + málo spánku a vody. Mozog to vyhodnotí úplne rovnako ako začiatok choroby: únava, slabosť, teplota, bolesti kĺbov.
Kedy je to už len zhoda?
Ak si bol v práci v kolektíve, zime, prievane - vírus si mohol chytiť už predtým a extrémna námaha len urýchlila jeho prepuknutie, lebo telo už nemalo energiu ho držať na uzde. Takže obe veci sú pravda naraz.
Na čo si dať pozor teraz:
Normálne: svalovica 2-4 dni, mierne zvýšená teplota do 37,5, únava, smäd.
Už nie normálne a choď k lekárovi: tmavý moč ako Coca-Cola, opuchnuté / extrémne bolestivé svaly, horúčka nad 38,5 viac ako 2 dni, nemôžeš sa postaviť. To môže byť rabdomyolýza z preťaženia.
Čo pomáha teraz najviac: voda + elektrolyty, spánok 8h+, ľahké bielkoviny, 2-3 dni bez ťažkej fyzickej práce. Nie ibuprofen vo veľkom, ten opravu svalov skôr brzdí.
Ak ten pocit choroby do 3-4 dní neprejde alebo sa zhorší, zájdi radšej k obvodnému na rýchlu kontrolu - hlavne ak robíš stále takú ťažkú prácu.
@podvody co myslis, kolko vazi paleta mineralok kde je 500 jeden a pol litrovych flias? Alebo paleta piva. Nemas kondicku, zlenivel si za tie roky co si sa len poflakoval
@anonym_7a5039 na tú otázku pre AI ma motivovala myšlienka že čo ak na mňa už liezla choroba a tým pádom som bol už oslabený.
@anonym_7a5039 na tú otázku pre AI ma motivovala myšlienka že čo ak na mňa už liezla choroba a tým pádom som bol už oslabený.
@podvody takze aj centralny mozog ludstva ti potvrdil, ze mas len svalovicu lebo nie si zvyknuty na fyzicku pracu, teda nemas ani kondicku a aj si zlenivel
A ešte hovorí:
Ak to bola doteraz fajn firma a teraz ťa raz hodili na ťažkú pozíciu, možno je to len skúška / záskok. Ak je to ale už tretíkrát čo ti bez opýtania zmenia náplň, pridajú robotu - tak to už je vzorec a tam fakt platí "vymeniť".
Ťažká práca má svoju cenu
V 2026 je na Slovensku dosť firiem čo za rovnako ťažkú robotu platia o 200-300 eur viac, lebo nevedia zohnať ľudí. Ak máš už robiť ťažkú, aspoň nech je poriadne zaplatená.
Telo ti dáva feedback:
Pol roka si vládal, nebol si chorý. Jeden deň na ťažkej a si vybavený. To nie je že si slabý, to je že tá práca je objektívne na inú kategóriu záťaže. Ak to má byť každý deň, dlhodobo to odnesú chrbát, kolená.
Môj praktický tip: daj si ešte 2-3 šichty. Ak po týždni stále chodíš domov zničený a šéf ti povie "zvykneš si, makaj", tak máš jasnú odpoveď. Vtedy odísť nie je prehra, ale ochrana seba.
@anonym_180180 manipulant, musím nosiť plne naložené vozíky 250/400kg, europalety, 12h vkuse v pohybe s bremenami. Proste telo vypovedalo. Tak nejaká droga alebo niečo čo by ma nakoplo ísť nad moje sily, zmiernilo bolesti, svalovku, vyčerpanosť.
@podvody ako ich nosíš? Náhodou neťaháš len paleťák?
@anonym_013cbc 45 je mladý? Aj športovci sa venujú vrcholovému športu do 35 max do 40. Lebo je to proste tak že telo je na vrchole síl do 30-35 rokov. Potom už klesne. Všimnite si kolko majú rokov vecholoví športovci. 45 roční už robia trénerov a tak.
@podvody zas tieto tvoje debilné porovnávania!!
Vrcholoví športovci trhajú svetové rekordy, od teba chcú aby si aspoň bežné normy plnil, ktoré nezvládaš ani na 40%! To už fakt neexistuje robota ani fórum, kde by si ty nepindal v kuse jak chorá vrana ako nezvládaš, ako nestíhaš, ako nechápeš?? Ale v kantíne, bufete a automatoch so sladkosťami si VŽDY prvý!
Teraz je tam zaseknutý sendvič v štrbine a na displayi je QR kód s nápisom Troubleshoot. Som predpokladal že keď to nasnímam tak ma to presmeruje na support prevádzkovateľa kde môžem nahlásiť vadu. Lenže vždy ma to hádže do Pay. Teraz ako som chorý vôbec nemám chuť do jedla.
@podvody ako ich nosíš? Náhodou neťaháš len paleťák?
@podvody prehľad o automatoch so sladkosťami máš! Mne to pripomenulo toto 😂
@rozculena z jeho pohľadu je to ako keby ich nosil 😅
@anonym_013cbc 45 je mladý? Aj športovci sa venujú vrcholovému športu do 35 max do 40. Lebo je to proste tak že telo je na vrchole síl do 30-35 rokov. Potom už klesne. Všimnite si kolko majú rokov vecholoví športovci. 45 roční už robia trénerov a tak.
@podvody no si mladý ja nechapem prečo sa ty toľko sťažuješ a ešte sa ideš porovnávať s vrcholovými športovcami,veď oni idu na 150% každý deň ,ty tak na 70%
Teda 45 pokladať za starého človeka a potim 70 je čo alebo 80
Teraz je tam zaseknutý sendvič v štrbine a na displayi je QR kód s nápisom Troubleshoot. Som predpokladal že keď to nasnímam tak ma to presmeruje na support prevádzkovateľa kde môžem nahlásiť vadu. Lenže vždy ma to hádže do Pay. Teraz ako som chorý vôbec nemám chuť do jedla.
@podvody znovu sa ťa pýtam,aké palety NOSÍŠ?? Ja som ťahala paleťák plne naložený minerálkami,to malo min.800kg. A nie jeden.Paleťák plne naložený pivom v sklenených fľašiach,vieš,aká je to váha?? A potom som tie plné bedne pivové musela z tej palety vyukladať na ich miesto,vieš kolko som denne premiestnila v rukách? TONY! DENNE! Ja,žena,keď som mala 40!
Čo ty tu furt fňukáš?! Ak si sprostý,to sa zmeniť nedá,ale ty si aj LENIVÝ!!!
@podvody znovu sa ťa pýtam,aké palety NOSÍŠ?? Ja som ťahala paleťák plne naložený minerálkami,to malo min.800kg. A nie jeden.Paleťák plne naložený pivom v sklenených fľašiach,vieš,aká je to váha?? A potom som tie plné bedne pivové musela z tej palety vyukladať na ich miesto,vieš kolko som denne premiestnila v rukách? TONY! DENNE! Ja,žena,keď som mala 40!
@rozculena podľa mňa to nosí paleťakom. Inak u nás ženy bežné ťahajú palety s krabicami naplnenymi.
@rozculena podľa mňa to nosí paleťakom. Inak u nás ženy bežné ťahajú palety s krabicami naplnenymi.
@janulik2008 Nenosí,ťahá.
@rozculena niesom lenivý ale čo mám robiť keď mi proste telo vypne? Neviem tomu zabrániť. Išiel som do vyčerpania a telo proste vyplo. Keby existovavala nejaká zázračná pilulka ktorú si dám, a telo sa zrazu rozbehne, OK dám si to. Ano sú to palety a vozíky naložené časopismi. Velke kovové vozíky na ktorých je štítok že samotný vozík má 350kg a tak. To sa nedá porovnať každý má iné telo, stavbu kostry, nejde o to či žena muž. Proste vyčerpám sa telo vypne a nevládzem. Nič s tým
neurobím bohužial. Však som chodil ako invalid, nevedel som ani doš´apovať, vysela mi hlava, ako zombík, bol som úplne vypnutý. Neviem tomu zabrániť, telo vypovedalo a dovi. Doteraz ležím, od vredy ako som v sobotu ráno došiel a všetko ma bolí.
Nepotrebuješ žiadny doping ale normálnu stravu. Z langošov a iných sprostostí nezískaš žiadnu energiu.
@rozculena niesom lenivý ale čo mám robiť keď mi proste telo vypne? Neviem tomu zabrániť. Išiel som do vyčerpania a telo proste vyplo. Keby existovavala nejaká zázračná pilulka ktorú si dám, a telo sa zrazu rozbehne, OK dám si to. Ano sú to palety a vozíky naložené časopismi. Velke kovové vozíky na ktorých je štítok že samotný vozík má 350kg a tak. To sa nedá porovnať každý má iné telo, stavbu kostry, nejde o to či žena muž. Proste vyčerpám sa telo vypne a nevládzem. Nič s tým
neurobím bohužial. Však som chodil ako invalid, nevedel som ani doš´apovať, vysela mi hlava, ako zombík, bol som úplne vypnutý. Neviem tomu zabrániť, telo vypovedalo a dovi. Doteraz ležím, od vredy ako som v sobotu ráno došiel a všetko ma bolí.
@podvody nie si zvyknutý MAKAŤ. To je ten problém.Chcela by som ťa vidieť,ako vydržíš 12tku nočnú v hale pri páse,kde je pomaly 45 stupňov,ako moja sestra napr.alebo iné ženy....ona je po práci tiež úplne hotová,a robí takto roky.1-2 dni si oddýchne a potom znova .....
@podvody prosim ta,ľudské telo ma jednu úžasnú schopnosť,dokáže ist s výkonom hore ,keď ma tréning,jednoducho niesi zvyknutý pracovať a mysli si ,že volat svalov a únava po námahe je koniec,poteším ta nie je a za pár mesiacov bude telo zvládať uplne niečo iné ako teraz
Ešte ani raz si neodpovedal prečo sa nestravujes zdravo a neschudnes
@podvody prosim ta,ľudské telo ma jednu úžasnú schopnosť,dokáže ist s výkonom hore ,keď ma tréning,jednoducho niesi zvyknutý pracovať a mysli si ,že volat svalov a únava po námahe je koniec,poteším ta nie je a za pár mesiacov bude telo zvládať uplne niečo iné ako teraz
Ešte ani raz si neodpovedal prečo sa nestravujes zdravo a neschudnes
@minenkaa mne sa zdá že on písal že on nemôže za to že mu to chutí.
@minenkaa mne sa zdá že on písal že on nemôže za to že mu to chutí.
@janulik2008 to nie je dôvod,aby sa prežieral.
@janulik2008 to nie je dôvod,aby sa prežieral.
@rozculena veď to nikde nepíšem. A už toľko mu písali že musí sa zaprieť. Tuším aj ja som mu písala, keď mal k doktorovi že dúfam že mu povie že sa preziera. Aj keď to doktor podľa mňa vidí. Skončí on zle keď so sebou niečo nespraví.
Vyhovára sa na autizmus za všetko môže to že je autista

Ty nemáš nadváhu, ty máš obezitu a katastrofálny jedálniček na to, že si diabetik. Znicil si si zdravie tým bordelom co do seba pcháš. Každý deň langoše, hamburgery, coca-cola a tu vyplakávas, že nevládzeš. Žrať vládzeš, robit nie. 40 rocni sú na vrchole svojich síl. Ked to zvládnu 80 kg chlapi,tak by si to mohol zvládnuť aj ty. Aspoň by si schudol. Z tej stravy co ješ, nemáš mať akú pozitívnu energiu. Si nepoucitelny. Zijes zo dna na den ako chrobak. Bez dalsich planov a bez vizie. Pred pár dňami si sa chválil koľko zarobíš. Predpokladám, že nemáš absolútne nič našetrené keď prídeš o robotu. Zasa budeš vyberať kontajnery.