icon

Fyzická práca až do vyčerpania

podvody
29. aug 2026

Existuje nejaký legálny doping, čo berú napr. aj vrcholový šporovci aby ich telo vládalo ísť nad svoje sily? Dali ma na takú pozíciu kde je to fyzická drina 12h s minimom prestávok, a telo proste išlo do vyčerpania a kolaboval som. Dopoval som sa paralenom, elektrolytmi, ale pomohlo to len nejako to pretrpieť a neskolabovať. Ale skončilo to svalovkou po celom tele, lezie na mňa aj horúčka. Na nohu neviem došlapovať, rozkrok taký vyštípaný že musím mráčak rozkročme. Je mi zle. Cítim sapśavený. To aj lekári pozvrdia že ak telo fyzicky zruinujete do totálneho vyčerpania, oslabí sa imunita a je to v háji. Keby nezačínal víkend tak lekár a PN-ka. Potreboval by som niečo čo by mi pomohlo ísť nad moje sily. Na pošte funguje robota na spôsob rotácie že máte rôzne druhy prác na rôznych oddeleniach a musíte rotovať. Nikto nemá výnimku. Len telá niektorých to zvládnu, to moje nie. Takže napr. darmo zvládnem 4 pozície z 5 keď nedávam tú jednu. Kapitalistu to nezaujíma, a tým pádom som nezamestnateľný u nich. Takže pravdepodobne skončí aj toto zamestnanie.

anonym_59748d
29. aug 2026

Ak to zvladli ini, zvladnes aj ty. Ak nieco zvladne 80kg chlap, tak ako ze to nezvladne 120kg chlap? To je ta tvoja hamburgerova nezdrava strava a nadvaha. Proste vydrzat a zvyknes si na tempo. Ak aj po 2 tyzdnoch stale svalovica, tak to ty osobne proste nestihas. Na svalovicu oddych (vikend) brufen, zvysovat kondicku, horuca vana, sprcha,.. Pri unave skus energeticky napoj, kavu, magnezium,...

podvody
autor
29. aug 2026
@anonym_180180

@podvody no ale tvoje telo je pomale, ty si tazky, pomaly, tebe treba vela jedla pri minime pohybu. Tu sa zvysil pohyb a vydaj rovnaky. Ale zvykol by si si, schudol by si... Treba vydrzat. Predpokladam, ze to hovoris po prvom dni.

@anonym_180180 áno prvý deň ma zruinoval úplne.

podvody
autor
29. aug 2026
@anonym_013cbc

@podvody to je jasné
Len dá sa na tom pracovať
Si mladý,tak máš potenciál
Netvrdím, že je to super práca, veľmi náročná
Už ide len o teba,či sa chces posunúť
Držím ti palce

@anonym_013cbc 45 je mladý? Aj športovci sa venujú vrcholovému športu do 35 max do 40. Lebo je to proste tak že telo je na vrchole síl do 30-35 rokov. Potom už klesne. Všimnite si kolko majú rokov vecholoví športovci. 45 roční už robia trénerov a tak.

podvody
autor
29. aug 2026
@doriiis

@podvody ... No tak daj ako pracuješ. Čo robíš? Koľko 12 tok týždenne?

@doriiis 4 dni v týždni, a namáhavú prácu, keďže telo už nevládalo.

podvody
autor
29. aug 2026
@anonym_695d63

@doriiis Stavím sa, že tam nerobí ani týždeň a že tam o ďalší týždeň robiť už nebude.

@anonym_695d63 doteraz som bol na inej pozícii. Zvládnutelnej.

podvody
autor
29. aug 2026
@doriiis

@anonym_695d63 .. však minule sa tu vystatoval, že má prácu, z ktorej ho nevyhodili, zarobí pekne. Cítil sa jak milionár, čo nakupuje blbosti v lidli

@doriiis ále to bolo ešte keď som bol na lahšej pozícii. Keby ma tam nechali, tak je dobré.

podvody
autor
29. aug 2026
@anonym_8dde0f

A ostatni to ako zvladaju,ci len ty mas problem??Tak im navrhni vysokozdvizne voziky,ono uz v dnesnej dobe je to bezne,ze toto nikto nerobi rucne,paletakom.Sedel by si celu smenu a ak by si mal papiere na vzv mas lepsie sance sa zamestnat inde,hoci aj do skladu.

@anonym_8dde0f tak tu sa všetko robí ručne, niesu VZV vozíky. Je to stará komunistická budova spleť chodieb, nosia sa veci výťahmi, strašne zaostalé a firma je dlhodobe v strate. Nieje na to prispôsobená ani budova, ani firma nemá na inovácie.

doriiis
29. aug 2026
@podvody

@doriiis 4 dni v týždni, a namáhavú prácu, keďže telo už nevládalo.

@podvody ... Ale veď nemôžeš takto fnukat. Nevládzes, lebo máš nadváhu, nemáš kondičku a stravujes sa otrasne. Teba nenici spoločnosť ani práca, ale ničis sa sám. Ja robím tiež 12 tky, takže viem, čo to je, ale ty s týmto prístupom to je niečo strasne

podvody
autor
29. aug 2026
@anonym_67b4a0

@podvody a ako dlho budes na tejto pozicii?

@anonym_67b4a0 navždy lebo rotácia je povinná. Raz tam ide jeden, raz druhý, raz tretí. Len pokaždé keď tam pôjdem ja, skončí to PN-kou. Dokedy to bude firma tolerovať. A keď donesiem od lekára papier že nezvládam fyzicky ťažkú prácu, tak platí to čo som už povedal. Kapitalistu nezaujíma že z 5 pozícií zvládnem 4. Kvôli tej jednej ma vyhodia, lebo výnimky sa nerobia.

anonym_8dde0f
29. aug 2026
@podvody

@anonym_67b4a0 navždy lebo rotácia je povinná. Raz tam ide jeden, raz druhý, raz tretí. Len pokaždé keď tam pôjdem ja, skončí to PN-kou. Dokedy to bude firma tolerovať. A keď donesiem od lekára papier že nezvládam fyzicky ťažkú prácu, tak platí to čo som už povedal. Kapitalistu nezaujíma že z 5 pozícií zvládnem 4. Kvôli tej jednej ma vyhodia, lebo výnimky sa nerobia.

@podvody nuz skor ci neskor skonci cela firma,ked je v strate a budova bude aspon vyuzita lepsie.

podvody
autor
29. aug 2026
@anonym_7a5039

@podvody zlenivel si, nemas kondicku. Nic ti netreba len zdravo jest a trenovat. Ta praca ti neuskodi, aspon schudnes, naberies kondicku a este aj zarobis. Ked chlap nevladze tahat nalozeny paletak, tak je chyba v nom. Bezne tahame paletaky s plnymi paletami a nejdeme sa z toho rucat, a to sme zeny.

@anonym_7a5039 ale pozor ako ťažké a 12h vkuse. Potom sú také železné vozíky plne naložené to má 400kg. A je ich vela. To sa nedá porovnávať lebo treba brať do úvahy interval, váhu, atď. A keď telo kolabuje leno je vyčerpané neviem to zabrániť. Robia to len muži. Žena to ani nesmie zo zákona hýbať s takými bremenami. Ostatní zvládajú ale každý je iný. Oni sú o 20 rokov mladší, a každý má iný organizmus. Aj v koncentráku niekto ho prežil, nuekto nie. Každý má inde limity.

bielasovicka
29. aug 2026
@podvody

@anonym_7a5039 ale pozor ako ťažké a 12h vkuse. Potom sú také železné vozíky plne naložené to má 400kg. A je ich vela. To sa nedá porovnávať lebo treba brať do úvahy interval, váhu, atď. A keď telo kolabuje leno je vyčerpané neviem to zabrániť. Robia to len muži. Žena to ani nesmie zo zákona hýbať s takými bremenami. Ostatní zvládajú ale každý je iný. Oni sú o 20 rokov mladší, a každý má iný organizmus. Aj v koncentráku niekto ho prežil, nuekto nie. Každý má inde limity.

@podvody ved ty keď si ztp tak ti ani nemôžu dat takú ťažkú prácu. Neberú nato ohľad?

anonym_ebeea6
29. aug 2026

@podvody ahoj ja som tá z témy o neuspechoch kde tam spolu diskutujeme. Mrzi ma ze tu nemas pochopenie ze ludia nechapu ze nie kazdy je sikovny zrucny a v hlave mu to pali. Ja som ako ty tak len take male povzdbudenie ze nie si jediny. Nie kazdy je dobry v praci ci v tazsej ci v jednoduchsej. Sme na to odkazani striedat prace a snazit sa cely zivot lebo nam to nepali.

anonym_666eb7
29. aug 2026

@podvody po každom pracovnom dni si daj poriadny oddych a dostatok spánku. Nezabudni na magnézium. Takáto práca nie je pre každého a pre telo môže byť naozaj poriadnym záhulom. Je tu viac takých tém. Verím však, že si postupne zvykneš 🤗

anonym_180180
29. aug 2026
@podvody

@podvody a v mesiaci kolko budes na tejto jednej pozicii? Tyzden? A potom zas rotujes na inu, co zvladnes? Ja si myslim, ze 4 tazke dvanastky v mesiaci sa da.... To len prvy den bol taky... Zvyknes si. Ja som prvy den mala sichtu dvanastku v stoji pri pokladni. Nohy ma palili ako Ďas, no po cca mesiaci som si zvykla. My sme si tam nesmeli sadnut. Bud sme stali pri kase alebo vykladali tovar do regalov. Styri dvanastky v tyzdni rozlozene... Ale nikdy nie viac ako 3 dvanastky po sebe.

enmery
29. aug 2026

To je @nepodarok.

minenkaa
29. aug 2026
@podvody

@podvody prosim ta a koľko máš rokov keď sú o dvadsať rokov mladší

anonym_013cbc
29. aug 2026
@podvody

@anonym_013cbc 45 je mladý? Aj športovci sa venujú vrcholovému športu do 35 max do 40. Lebo je to proste tak že telo je na vrchole síl do 30-35 rokov. Potom už klesne. Všimnite si kolko majú rokov vecholoví športovci. 45 roční už robia trénerov a tak.

@podvody no dôchodca niesi🙂

anonym_ebeea6
29. aug 2026

@podvody nás pomalých a nechapavaych nikto nechape. Snazime sa v praci ale nejde nam to. Nepali nam to. Ked sa uz aj zaucim ze to pochopim tak ma po 3 mesiacoch vyhodia. Alebo aj skor. Pptrebujem veci dopodrobma vysvetlit a viackratlrat inak tomu nerozumiem. Zrucna tiez nie som neviem pochopit zakladne veci. Nepresla som psychotestami ani ziadnymi prijimackami na vysoku skolu ci gympel. V pracach chcu aby clovek pracovat rychlk ako stroj alebo robil 10 pozicii naraz. Sikovny clovek to zvlada ale vekom pridu rozne vyhoretia ci bolesti krizov. Autor, pre nas proste nie su prace kde sa udrzime dlhodobo. Vzdy nas budu vyhadzovat alebo odideme sami kvoli zdraviu.
Najsmutnejsie na tom je ze si ludia myslia ze sme lenivi a nesnazime sa. Ale ked sa snazim a snazim a pride neuspech (vid moja téma) tak aky to malo vsetko zmysel.

anonym_67b4a0
29. aug 2026
@minenkaa

@podvody prosim ta a koľko máš rokov keď sú o dvadsať rokov mladší

@minenkaa je styridsiatnik😉

anonym_67b4a0
29. aug 2026
@anonym_ebeea6

@podvody nás pomalých a nechapavaych nikto nechape. Snazime sa v praci ale nejde nam to. Nepali nam to. Ked sa uz aj zaucim ze to pochopim tak ma po 3 mesiacoch vyhodia. Alebo aj skor. Pptrebujem veci dopodrobma vysvetlit a viackratlrat inak tomu nerozumiem. Zrucna tiez nie som neviem pochopit zakladne veci. Nepresla som psychotestami ani ziadnymi prijimackami na vysoku skolu ci gympel. V pracach chcu aby clovek pracovat rychlk ako stroj alebo robil 10 pozicii naraz. Sikovny clovek to zvlada ale vekom pridu rozne vyhoretia ci bolesti krizov. Autor, pre nas proste nie su prace kde sa udrzime dlhodobo. Vzdy nas budu vyhadzovat alebo odideme sami kvoli zdraviu.
Najsmutnejsie na tom je ze si ludia myslia ze sme lenivi a nesnazime sa. Ale ked sa snazim a snazim a pride neuspech (vid moja téma) tak aky to malo vsetko zmysel.

@anonym_ebeea6 ktora je tvoja tema?

anonym_ebeea6
29. aug 2026
@anonym_67b4a0

@anonym_ebeea6 ktora je tvoja tema?

anonym_67b4a0
29. aug 2026
@doriiis

@podvody ... Ale veď nemôžeš takto fnukat. Nevládzes, lebo máš nadváhu, nemáš kondičku a stravujes sa otrasne. Teba nenici spoločnosť ani práca, ale ničis sa sám. Ja robím tiež 12 tky, takže viem, čo to je, ale ty s týmto prístupom to je niečo strasne

@doriiis tiez sa natahujes s bremenami?

anonym_461f20
29. aug 2026

Pardon za otazku, ale z coho mas preboha vystipany rozkrok? 🤪 Pri tej praci, ktoru popisujes, mi to nejako nepasuje 🤷🏻‍♂️

anonym_5a33f0
29. aug 2026

nadváha je najväčší problém pri práci, lebo taký človek je unavený aj ked nič ešte nespravil

anonym_180180
29. aug 2026
@anonym_461f20

Pardon za otazku, ale z coho mas preboha vystipany rozkrok? 🤪 Pri tej praci, ktoru popisujes, mi to nejako nepasuje 🤷🏻‍♂️

@anonym_461f20 vsak z obezity, lebo sa mu furt odieraju stehna...

anonym_d43110
29. aug 2026

Mňa by zaujímalo,že akú máš ty diagnózu?

janulik2008
29. aug 2026
@martinmmartin

@podvody mas nadvahu?

@martinmmartin ano ma nadvahu

janulik2008
29. aug 2026
@anonym_461f20

Podla mna to mas preto ze nie si zvyknuty na taku robotu. Ja som tak mala svalovicu po prvom dni na novej pozicii. 8 rokov cca som mala robotu ze som len stala, max odniesla bednicku. Az som prisla na poziciu kde treba okolo takehoto stroja behat plus tam hodit cca 4 metrovu kozu plus este nejake ukony. Ja som po nocnej mala taku svalovku ze som myslela ze umrem 😀😀😀 na druhu stranu som schudla a praveze ma to bavi viac ako statie na jednom mieste 😀

https://www.youtube.com/watch?v=f4Vz-E2FlQo

@anonym_461f20 podla to ma z toho ked sa ti stehna šuchajú o seba a vtedy 🙂 mavam to aj ja niekedy 😀

janulik2008
29. aug 2026
@anonym_d43110

Mňa by zaujímalo,že akú máš ty diagnózu?

@anonym_d43110 je autista