Koľko by mala zarábať priemerná 30-ročná žena?
Ahojte, predstavme si, že ste priemerná 30r žena, VŠ vzdelanie, žijúca niekde povedzme nie v hlavnom meste, ale dajme tomu v Košiciach (i keď aj tam sú nehnuteľnosti mega drahé). Koľko peňazí by v čistom potrebovala priemerná 30r single žena podľa vás? Žiadne okázalé veci, normálne slušné bývanie v paneláku, 3r auto, v lete dovolenka niekde v Grécku, v zime lyžovačka. Žiadny luxus, ale normálny štandardný slušný život? Bez plánov na zahniezďovanie.
Na toto sa nedá odpovedať. Každý to má predsa inak. Každý mame iné zamestnanie, iné pomery. 3 ročne auto ? Ja mám 12 ročné a nemienim ho vymeniť ak bude fungovať. Na lyžovačke som bola naposledy ako 12 ročná a na dovolenku last minute alebo po vlastnej ose.
Mam 33 zarabam 1600 az 1700e zatial. Vysoku skolu nemam. No mam aj muza a dieta
Mame hypoteku a nove auto… ale toto je velmi nestastna tema
Od 1500 hore, nakoľko pre každého štandardný slušný život znamená nieco iné. Rovnako dovolenku záleží čo je pre teba štandardná dovolenka, lyžovačka atď. A tiež inak stojí servis napr u Fabie , a inak u BMW.
@anonym_2b6b4c nie u mňa, ty koľko by si potrebovala zarobiť ako 30r nezadaná single žena.
@anonym_autor ja spotrebujem mesačne reálne tak 2500e s tým, že žijem pohodlne a doprajem si to čo ty píšeš. Zarábam však viac a tam je ten háčik. Keby mám len tých 2500 som nervózna, lebo preflakam všetko čo mám. Už len tá dovolenka, tam to ide v taký mesiac x2 aj 3, lebo nemám chuť žiť na paštéte. Mám aj hypo, malú ale mám. Takže závisí na okolnostiach a osobných potrebách a štandardoch. Ako single žena JA konkrétne teda môžem povedať, že tých 6k je zatiaľ dobrý veľmi pohodlný život v rámci normálnych vecí - teda na Gucci to nie je, ale nemusím sa ani hrabať v F&F a dosť veľa odkladám.
Ja sa priklanam tiez k 1500, pretoze ako tu niekto napisal ze grecko za 2000 na osobu to je riadny prepal , a single zena sa nemusi trepat v top sezone na dovcu, moze ist jun alebo september kedy je stale teplo aj normos ceny
Na toto sa nedá odpovedať. Každý to má predsa inak. Každý mame iné zamestnanie, iné pomery. 3 ročne auto ? Ja mám 12 ročné a nemienim ho vymeniť ak bude fungovať. Na lyžovačke som bola naposledy ako 12 ročná a na dovolenku last minute alebo po vlastnej ose.
@anonym_e5ed9a a presne preto chcem vediet, ako by si to mala ty, keby si mala 30 a bola by si singel. Kolko by si potrebovala na slusny zivot.
@anonym_e5ed9a a presne preto chcem vediet, ako by si to mala ty, keby si mala 30 a bola by si singel. Kolko by si potrebovala na slusny zivot.
@anonym_autor Toľko, aby som bez problémov zaplatila hypotéku alebo nájom, energie, potraviny a všetky tie povinné výdavky. Mám auto, takže na benzín, poistenie auta. Aby som mohla aj niekam ísť a nie len doma sedieť. Aby ma nezničili návšteva zubára, aj niečo dala bokom. Ale nepotrebujem najnovší typ auta ani velký dom, ani dovolenku za xx tisíc a ani značkové kabelky alebo oblečenie.
@anonym_autor tak zacni tym, ze napises to, co by si potrebovala Ty.
@anonym_autor Ale keď to chceš vyčísliť, tak na nájom + energie + mobil + internet potrebujem 650€. A v tom nie je jedlo a ďalšie položky, ktoré som spomínala.
@anonym_autor tak zacni tym, ze napises to, co by si potrebovala Ty.
@dskjhfdlkdjhl no ak by som dnes mala 30, potrebovala by som hypo na byt, čiže predpokladám, že aspoň 2300 - 2500 eur v čistom.
@dskjhfdlkdjhl no ak by som dnes mala 30, potrebovala by som hypo na byt, čiže predpokladám, že aspoň 2300 - 2500 eur v čistom.
@anonym_autor Takze vlastne vies, kolko by si potrebovala Ty. Tak, ak to nie je tajne, preco Ta zaujima, ako to maju druhi? ides pisat clanok?
@anonym_autor Takze vlastne vies, kolko by si potrebovala Ty. Tak, ak to nie je tajne, preco Ta zaujima, ako to maju druhi? ides pisat clanok?
@dskjhfdlkdjhl toto nie je o mne, ale o dnesnych 30tnikoch.
Nemám výšku, nie som single, nežijem okázalo, kritériá spĺňam len čiastočne keďže nelyžujem a nechodím na dovolenku každý rok... A zarábam 1000 v čistom. Ale zase sa nám s chlapom darí dosť ušetriť každý mesiac. Takže som presvedčená o tom, že aj keby som bola sama ušetrila by som voľačo.
@dskjhfdlkdjhl toto nie je o mne, ale o dnesnych 30tnikoch.
@anonym_autor no, ved preto sa pytam, ci ides pisat clanok.
Nie som single, ale mám 30 rokov, momentálne zarábam v priemere 2400 eur v čistom. Vyžila by som aj sama, veď to už by bolo, aby nie. Podľa mňa však viac záleží na finančnej gramotnosti, než na výške príjmu.
Pred 4 rokmi som bola 29 rocna single zena, VS vzdelanie, (hoci uz v tom case cerstvo s frajerom, terajsim manzelom), byvala som v KE vo vlastnom byte na hypoteku, mala vlastne auto (jazdene), na dovolenku som chodila Lowcost. Zarabala som 1250 v cistom.
Odpoved na Tvoju otazku ale neexistuje. "Kolko by mala zarabat?" No tolko, kolko jej staci k spokojnemu zivotu. Mne toto stacilo. Tym nechcem povedat, ze by som nebola spokojna keby zarobim 2500 v cistom.
tak ja som modelovy pripad presne tej single zeny ako opisujes 😀 mam byt uz bez hypo, auto sice 12 rocne, ale ako nove, a aj tie dovolenky tak.. mam 1700 v cistom a cca tych 700 este kazdy mesiac odlozim... takze asi je to aj vela 😀
@anonym_49bb89 jasne ze vela odlozis, vramci zarobku. Ak by si si samozrejme platila hypoteku na byvanie, odlozis skoro nic (to teraz uplne bez ohladu na to ci si dostala byvanie od rodiny alebo financie nan, toto neriesim; len cisto fakt ze neplatis hypo). Ale takto to mas primerane a podla mna vzhladom na vek a moznosti a vydavky super zarobok 👍
V Košiciach je bývanie drahé. Ak by si potrebovala zo svojho príjmu platiť bývanie (nájom aspoň 2-izbák alebo svoj byt na hypo), splácať nové auto, chodiť na dovolenky a lyžovačky a popri tom si aj šetriť, tak predpokladám, že minimálne 2000 € v čistom. Ani to by nebolo bohviečo.
Hypo nemám, 3ibyt som zdedila, ale vyplácala som ostatných dedičov. Auto som kúpila pred 4r, nové, obyčko nič luxusné, maličké auto do mesta do 20k. Peniaze si šetrím, investujem. V lete dovolenka pri mori, v zime chodím lyžovať, ale len na 2-3 dni.
@anonym_autor v 30tke si bez hypoteky dokazala vyplatit ostatnych dedicov z trojizbaku v Kosiciach? Tak to musis mat velmi slusny plat 😉
(Aj vzhladom na 3rocne auto a zimnu kyzovacku)
@anonym_49bb89 jasne ze vela odlozis, vramci zarobku. Ak by si si samozrejme platila hypoteku na byvanie, odlozis skoro nic (to teraz uplne bez ohladu na to ci si dostala byvanie od rodiny alebo financie nan, toto neriesim; len cisto fakt ze neplatis hypo). Ale takto to mas primerane a podla mna vzhladom na vek a moznosti a vydavky super zarobok 👍
@anonym_190ea8 ja uz mam 34 aby som bola presna a nemala som nic od rodiny, na vsetko som si zarobila sama (v zahranici na brigadach pocas skoly) a hypo som uz splatila. takze mozno aj preto viem hospodarit a dost dodnes odlozit, neviem len tak rozhadzovat.
Som 35 r, single, vs vzdelana. Zarabam dokopy cca 1700e v cistom, ale mam jednu pracu + dalsiu na ciastocny uvazok (25%). Auto nemam, jeden maly 1 i byt som dostala darom, v nom teraz zijem, ale idem si brat hypo a kupovat vacsi. Vychadza mi to tak akurat, ale mat tak o 300 viac, bola by to pohoda. Na dovolenky ale nijak extra nechodim, raz za dva-tri roky na tyzden niekam k moru. Ked budem platit hypo, so sucasnym prijmom to bude dost natesno.
Cca 4000-5000€ mesačne v čistom.
@gabrielkamajeckka toľko zarábaš? 🙂
@anonym_autor podľa mňa VŠ je trochu nadpriemer. Za priemer považujem maturitu. Dovolenka v lete a v zime je luxus a 3r auto tiež. Za priemer považujem jednu dovolenku ročne ale nie v takej destinacii a 10r auto
Nie je dôležité koľko by mala zarábať - poznal som bankárku, ktorá dokázala prechlastať takmer štvortisícovú mzdu.
Dôležité je vedieť hospodáriť a investovať tak, aby deň pred výplatou odložila aspoň pár stoviek na sporiaci účet.
@anonym_autor 2200€ v cistom, ani o cent menej
Kolegyňa, ročník 1991, 2500 v hrubom 2i v novostavbe v Petržalke na hypo, 6 ročná Fabia, každú chvíľu má dovolenku alebo sick day, lieta horedole, kávičky, večere, drinky v meste občas, cvičí každý druhý deň nejaké skupinové cvičenia, to asi tiež dosť stojí. Občas niečo aj ušetrí.
Mam 33 zarabam 1600 az 1700e zatial. Vysoku skolu nemam. No mam aj muza a dieta
Mame hypoteku a nove auto… ale toto je velmi nestastna tema
@klarissa25
A nemas nahodou 41 rokov? 😁
Hypo nemám, 3ibyt som zdedila, ale vyplácala som ostatných dedičov. Auto som kúpila pred 4r, nové, obyčko nič luxusné, maličké auto do mesta do 20k. Peniaze si šetrím, investujem. V lete dovolenka pri mori, v zime chodím lyžovať, ale len na 2-3 dni.
@anonym_autor Pises, ze hypo nemas. Vyplacala si ostatnych dedicov z bytu. To si mala hotovost na ich vyplatenie ? Tak to si mala slusne nasetrene. U nas v malom zapadakove na vychode stoji priemerny 3i byt 120tis. Dajme tomu keby som mala vyplatit moje dve sestry, musela by som im dat po 40tis, spolu 80tis. To kde by som nabrala ? Musela by som brat hypo.

tak ja som modelovy pripad presne tej single zeny ako opisujes 😀 mam byt uz bez hypo, auto sice 12 rocne, ale ako nove, a aj tie dovolenky tak.. mam 1700 v cistom a cca tych 700 este kazdy mesiac odlozim... takze asi je to aj vela 😀