Moja zlá skúsenosť na pohovore
Nedávno som tu písala, ako by som chcela robiť trénerku obchodných zručností. Dala som si žiadosť do jednej banky na call centrum, aby som pochytila niečo aj z tejto oblasti a časom sa možno cez nich dostala na tú vysnenú pozíciu. Pýtali sa ma na predošlé zamestnanie a tak som im hovorila, ako som za rok postúpila trikrát, od "obyčajnej" obchodníčky na manažérku pobočky, kde som však nevedela nájsť nových zamestnancov a teda som z tejto pozície odišla. Pre svoju hrdosť som odišla celkovo z tej práce. Všetko som im opísala, ako to prebiehalo, aké boli podmienky postupu na dané pozície a viete, čo mi na to jedna z tých dvoch tiav povedala? Že sa jej to nezdá, aby to bola pravda. Vraj to nie je možné. Opýtala sa ma, koľko som zarábala a keď som zabila 1 000-3500 € mesačne, skoro ich šľak trafil. Je mi jasné, že ma odpísali a nevezmú ma. Ale je toto normálne? Keď je niekto lepší ako sú tie dve, tak to musí byť výmysel? Normálne som sklamaná a som rada, že už nie som dva roky ich klientkou. Po dnešnej skúsenosti budem všetkých známych od tejto "úžarateľne" odhovárať. Ešte by som zniesla tú ich aroganciu, veď ak zarábajú 700 € možno, tak fakt majú byť na čo hrdé, ale týmto ma úplne dorazili. V tej chvíli mi ani vhodné slová nenapadli, čo by som im povedala, ale tereäz mám chuť im normálne vynadať. Nechápem, ako dajú vyberať predajcov ľuďom, ktorí tých predajcov nikdy nerobili.
@17alexis ja si tiez myslim ako @petrouchka , ze si na tu poziciu viac menej "prekvlifikovana" a mozno si ta tam zavolali len tak, vypoculi si tvoje recicky, nezdali sa im, neodpustili si blbe recicky, mozno ta vdaka outfitu zaradili aj niekam inam a este sa budu mat o com tyzden medzi sebou bavit, aka vymyselnicka bola na pohovore ;) Inak je to uplne bezne.. a teda neviem ako personalistky, ale platy v bankach nie su ziadna slava a u nas do call centra (no teda nie u NAS, ale u ludi v mojom okoli), tam brali absolventky maximalne nejake kratke o nicom praxe atd. Tiez som nechapala ako personalisti pracuju, vela krat som zazila take ironicke blbosti z ich ust, ze to bolo az trapne ale normalne ked som sa priamo opytala na tu poziciu, ci tam mam sancu byt prijata, kedze vacsinou tam bolo dalsich xyz uchadzacov, nevedel nik nic. Volaju si ludi aj hromadne a potom vyberaju podla modrych oci ;) Asi maju vela casu 🙂)) Ku nam ked som robila so sefom vybery (my nemame personalistu :P ) tak uz podla CVciek sme vedeli vytypovat 2-3 a tych sme si zavolali, nie je nutne volat desiatky ludi a otravovat.
@17alexis no ja ziram.... podomovi predajci, predajci MLM, poistovaci, makleri, vsetko su to pozicie, z ktorych inym beha mraz po chrbte, lebo dobre vieme, ako to funguje. Je to len psychologicky tah ti dat na vizitku a v zmluve Manazer obchodnej skupiny, Regionalny manazer, Manazer pobocky a podobne, ale s manazovanim to nema nic spolocne. Si len zivnostnik, ktory kkope sam za seba. Nesplnis plan, dvihnu prst, nesplnis dva krat, pohrozia, nespnis treti krat, nezarabas a odchadzas sama alebo ta vyleju, lebo nerobis biznis. A je jedno, ci to je plan predaja alebo naborovanie novych blbeckov na tieto zivnostenske nevdacne pozicie. Robila som v niekolkych poistovniach, ale len jedna stala za to. jedna jedina, v ktorej nas nemali za debilov, v ktorej Oblastny riaditel NESMEL robit obchody, lebo naplnou prace bolo VIEST pobocku a poradcov. A muselo to byt kvalitne vedenie, aby MOJ TIM splnil neskutocne vysoky plan, takmer nesplnitelny. Neviem si teda predstavit, ze pri mojej praci, kedy som prijimala ludi, zaskolovala, zaroven viedla pobocku, ze by som este aktivne riesila vlastny predaj. A dobre vieme, ze v predaji, kde sa maka na zivnost je velmi vysoka fluktuacia, takze denno denne som robila prijimacie pohovory. A tiez som bola uspesna a tiez som bola sprosta a namyslena a tiez som hrdo odisla s dalsimi kolegovcami len preto, ze nam vymenili vedenie, s cim sme nesuhlasili, sme sa povazovali za majstrov zemegule, ved inde nas vezmu. Jasne, preco by nevzali, ked taketo predajne pozicie a manazerske maju pre cloveka zivotnost asi jeden rok. Jasne, ze sa da zarobit, ale su aj velke sankcie, o tom sa uz nepise. A ked to zhrniem - mozeme mat pocit na akej pozicii sme robili, aku klientelu mame, ako sme vybudovali obchodnikov, z ktorych 95% tam uz aj tak nie je, ale ostatnym a v normalnom zamestnani sme len na smiech. Lebo nabuchat zmluvy je ten najmensi problem. Ale vybudovat si karieru krok za krokom, ostat niekde s uspesnym timom 10-20 rokov, to je to, cim sa v tejto brandzi, v predaji clovek moze chvalit. A poviem ti, ze v retaile v kazdej jednej firme sa najde takychto ludi len par, ze ich zratas na prstoch jednej ruky. Ostatni su len odpad, kedykolvek nahraditelny. trvalo mi, kym som to pochopila a teraz je pre mna uspech toto, ze som to pochopila. tym sa chvalim. nie tym, ze som robila na zivnost v retaile a ze som mala mesiac, kedy som zarobila 3000 eur. na nestasti a sprostosti inych. Je i zo seba uprimne na grcanie, ze som bola toho sucastou. A toto bud pochopis casom alebo nepochopis vobec a potom Pan Boh ti pomahaj, dievca....
Ak si taka sikovna, rozbehni si bieco vlastne, ale so vsetkym, co k tomu patri. Preco si komplikujes karieru tym, ze tlacis seba do pozicie, na ktoru nie si kvalifikovana VS? ano, ten diplom tam treba plus skusenosti, ktore mas. Aj tie su slabe, lebo ich mas este velmi velmi malo. Predaj je kazdym rokom iny. To, co platilo na klientov pred rokom, tak to po roku platit nemusi a znovu sa zacnu hladat nove a nove nastroje k tomu ako na klienta. Cize opat nove zrucnosti.
Ja sa teraz budem uchadzat o poziciu, ktoru som vzdy chcela robit, v TPP a v oblasti, kde mi sice sedi vzdelanie ciastocne, kde mozem pouzit skusenosti, ale kde sopm nikdy nerobila a ma to svoje specifika. A vies ako zacinam? postupne. poslala som si ziadosti, aby som v case osobneho volna mohla mat "staze" vo firmach, kde chcem robit a priamo na tej pozicii bez naroku na akukolvek odmenu, nasla som si firemny online kurz, aby som si zvysila sance, vzdelavam sa sama a planujem ist externe na VS. a viem, ze sa na tu poziciu dostanem. ale plnohodnotne ma budu vnimat na tej danej pozicii az po nejakom case, az po skonceni VS a po tom, co budem SYSTEMATICKY zlepsovat svoje posobenie na pozicii. Necakam, ze mi budu hned klacat pri nohach, ze budem mat pplat ako niekto, kto je tam 5 rokov a ma VS. ja sa k tomu prepracujem postupne. To je to, co mi vtedy chybalo, ked som sa citila ako PANI MANAZERKA. Zial, pre ostatnych som bola akurat PANI PI*A, ktora vedie tim pplny odrbavacov a trasie sa, ci splni plan, ci vobec nieco zarobi.
@mawka milión lajkov by som ti dala za tento príspevok, presne o tom je práca na akej bola zakladateľka, prvý rok poponúkam a popredám čo mám v ponuke rodine a kamarátom a potom rýchlo kvasená hviezda s nadpriemerným platom hasne. V oblasti priameho predaja nie je problém sa vyšvihnúť za pár mesiacov,ale je problém sa tam udržať roky. Toto je dôvod, prečo "zanechala" super platenú prácu, lebo už "došiel materiál" a od*bávanie 🙂
@17alexis vies, pohovor sa vacsinou sklada z dvoch, niekedy z troch kôl.. Na prvom ta neskusa tvoj nadriadeny ci mas pre nich pozadovanu kvalifikaciu a zrucnosti. Na prvom sa akoby som to slusne nazvala - triedi odpad. Ty si prvym nepresla pre svoju aroganciu a namyslenost. Pouc sa z toho.. Keby si cez tie - ako ich ty nazyvas tavy presla, tak mas moznost sa stretnut uz s clovekom zo svojho odboru, ktory by nalezite ocenil tvoje schopnosti.
A este mala poznamka k tomu, ze si zaucala noveho sefa a ma vediet viac ako ty... Kazdý clovek, ktory pride do noveho zamestnania, tak sa potrebuje dostat do problematiky.. Ci ty si bola taka uzasna, ze si hned vsetko vedela? Takisto som neporozumela poznamke, ze ludia, ktori boli predtym tvoji "podriadeni" zrazu mali byt na rovnakej urovni ako ty... Ty si nieco viac?
@janka258 vsak to, ja by som sa skor ako po 5 rokoch s jednotnym timom a sirokou klôientelou bez staznosti a zrusenych zmluv nechvalila. ako som spominala, len par ludi je takych, ktori si mozu povedat, som spicka vo svojej oblasti, mam tim ludi, ktory vediem 10 rokov, vymenili sa dvaja-traja, mame takmer nulovu stornovanost, ziadne staznosti, ludia sa uz na nas obracaju sami, nemusime klopat na dvere, lebo vedia, ze robime kvalitny predaj aj servis ked treba, poznaju moje meno, ktore sa rovna serioznosti.
ale chvalit sa prepotenym trickom nie je umenie, ze behala som od 8.00 hod rana do polnoci a zarobila som tri litre. kvalitny manazer moze zarobit tri litre v TPP a 8 hodin denne, pripadne je natolko kvalitny, ze si moze ist zahrat golf, lebo ma sikovny tim, ktory si vedie tak, ze ho moze viest aj po telefone niekde z karibiku. a kvalitny, velmi kvalitny obchodnik nebeha ludom po domoch, nevyzvana ako debil, ale robi kvalitneho obchodnika na TPP s vysokymi % a premiami, ktore sa dohaduju INDIVIDUALNE a tiez chodi na golf a do karibiku. toto, o com sa tu bavime je vylozene otrocina bez prestize. len vedenie vie vzdy namotat a pochvalit ludi, aki su super, ako to super robia, ale v skutocnosti sa na obchodnikoch len smeju, ake su to telata, ktore im robia bohovy biznis. a obchodnik cely nadrzany, ze uuuu mam tri litre, ale z nich treba platit odvody aj dan, nie je to malo, co mu ostane? hovno s makom pod padakom, ked sa uz takto mam vyjadrit. perfektny obchodnik alebo manazer to ma netto v TPP.
@mawka ze LIKE LIKE LIKE, presne si to vystihla, na kariere sa maka, maka a maka a ak si dobra a dost priebojna (ale peknym stylom) tak sa niekam clovek dostane. Pretoze kariera sa robi v dobrej firme a robi sa roky a mozno po 5 rokoch clovek zacne oberat plady svojej snahy.
@17alexis je zjavne ze ten tvoj manual na pohovory nebol dobrej kvality a je tiez otazne na ake pozicie si vyberala ludi, lebo vyberat podomovych predajcov a ludi do medzinarodnej firmy ktora do tvojho treningu, vzdelavania investuje nemale peniaze, nehovoriac o tom ze ti kazdy rok bude zdvihat plat a ak budes dobra ta povysi, je velkyyyyyyyy rozdiel. Ono si si mala na tom pohovore uvedomat niekolko veci, tie ich otazky boli velmi na mieste a ja byt nimi sa ich pytam tiez, to ich oblecenie odpoveda realite, lebo sa nestykas s len typ top ludmi ale aj s takymi ktorych maju tak hlboko do vrecka a kazdych 5 euro si rozmyslia kde minu. Ja ti prajem aby si zazila este par takych hard core HR pohovorov, kde sa ta budu pytat otazky tak osobneho a iritujuceho typu, kde ti zavolaju v neudanu dobu a testuju tvoje reakcie, kde prejdes 5 kol pohovorou a stale nevies na com si a az ked prejdes toto mozno na vyberu s tych dalsich 50 ludi ktori tym presli a az potom budes musiet dokazat tvojmu sefovi ze preco prave ty. A az ked prejdes toto a nevytoci ta ani otazka typu kolko x do tyzdna mas nechraneny sex tak potom budes clovek ktory bude vediet robit v time a do ktoreho sa oplati investovat. Lebo len ak si dokazes zachovat chladnu hlavu, dokazes sa ovladat a byt pri tom este aj mila, mudra, vykonna a mat dobre napady potom budem kvalitnym zamestnancom aj pre niekoho lepsieho ako je podomovy predaj. makaj na sebe a dostanes sa niekam a hlavne sa nauc jednat s ludmi (vsetkych vrstiev, vzhladov a farieb)
@mimikas ano, zakladatelka sa hodi akurat na taketo pozicie a zatial nikam vyssie alebo serioznejsie. lebo toto ju naucili tam. byt arogantna, asertivna, neoblomna, mysliet si o sebe aka som super. ale nenaucili ju to normalne pouzivat.
ja sa normalne hanbim za to, ze som robila v retaile. sak na mna kukaju ako na vola, ak sa tym chcem chvalit. lebo nie je sa cim chvalit. to je skor na zaplakanie.
@17alexis ono praveze sa ta to doktnut nemalo, ty si im na to mala povedat ze v tej firme to islo tak a sice to je to nezvycajne a pod. Na otazku preco menis pracu sa odpoveda ze chces nieco ine a pod. Nikdy ale nikdy nenadavaj, nestazuj sa alebo neaciernuj svoju byvalu firmu. Neber to v zlom ale ano, potrebujes trosku zmenit pristup, mozno to tak bolo v predoslej firme ze toto bolo to co si sa tam naucila a chceli to od teba, ale skus sa otocit trosku, ber to tak ze firma co ta zamestna ti nie len plati ale do teba aj trosku investuje. Musis ukazat taktom ze to si ty co sa oplati do nej investovat a ze potom budes velmi dobra (ale nikdy nie lepsia ako tvoj sef 😉. Si este mlada mas cas zacat robit karieru od spodu (aj ja som tak zacala a asi dalsich 90% bab co ti tu pise) ale makaj na sebe to ze si robila 1 rok na neakej lepsej pozicii neznamena nic. Neboj sa aj nizsej pozicie. Podla mna nie je dolezita pozicia na akej si ale firma ktorej sa upises, dobra firma je ta kde ludia robia dlho, kde vidis ze ty ludia co chcu sa niekde dostanu a dobra firma nikdy nenadava na svojich ex. zamestnancov (pretoze su to potencialny buduci partnery). lepsie do dobrej firmi ako asistentka ako do zlej ako manazerka. Ja som tiez zacinala ako asistentka 😀 pred 6 rokmi 😀 . A ked aj ty sa naucis lepsie komunikovat, zistis svoje silne stranky a posilnis slabe tak aj ty sa niekde dostanes. A podla mna vysoka skola nie je zaklad. Poznam vela velmi inteligentnych ludi na vysokych poziciach bez VS.
@maznacik007 ........ čitaš mi myšlienky :D .......
@mima4 asertivita a asertivita je rozdiel. vela ludi to chape v uplne inom zmysle. ta prava asertivita je osozna, ale ta falosna je na skodu.
@mimikas neviem, ci si zachytila pred mesiacom asi zakladatelka dala temu, ze chce robit trenerku a tam sa o tom pisalo. na taku poziciu treba VS. kedysi nebolo treba na tejto pozicii VS, ale teraz to vyzaduju od kazdeho, kto chce robit skolitela, lektora a podobne.
mna vlastne napadlo, ze som bola s mojimi ludmi uspesna, ale mimo konkretnej prace. davala som priestor aj ludom s nizsim vzdelanim, aj zenam po materskej a az na par vynimiek vsetci odo mna odchadzali na lepsie pozicie a so zdvihnutym sebavedomim. ale neprisudzujem to konkretnej firme, lebo v tomto som za to mohla ja, ze som im dala priestor, pozerala na nich ako na ludi a zvysovala im sebavedomie, ktore mali udupane po materskej alebo po pohovoroch inde. a bolo to dobre aj preto, lebo dnes sa mi od nich dostane vzdy pozitivna referencia a sme v kontakte. na toto to bolo dobre, inak na nic. a paradoxne, tie vysoke platy ma dostali do sraciek. Jak sa hovori, kto vysoko rube, hlboko pada a byt zivnostnik s tromi litrami a potom kvoli vonkajsim okolnostiam sa nemoct venovat praci a padnut na hubu a neplatit odvody vysoke a dane a bez marodky alebo podpory statu, to vyhra nie je a moze sa to stat kazdemu. a potom z toho, co mal dostatok je v hlbokom minuse. nie, dakujem, uz take nikdy viac.
Pripadá mi to ako zápisníčky mladej p...čky, ktorá sa za rok vypracovala na manžérku... neberiem jej to, lebo tiež som skúšala robiť finančného poradcu a tam, pokiaľ človek splnil určitý limit na expanziu nových ľudí, ktorý by makali pod ním a posúvali ho do vyššieho levelu (predajom finančných kvázi produktov), tak za rok sa aj taká, čo mala iba 9 tried základnej školy stala group manažérkou (teda manažérkou) ak bola šikovná na vyhľadávanie kontaktov, v týchto multilevelových nazveme to kulantne zamestnaniach to je celkom bežná prax, takže zakladateľka až tak neklame.
Druhá vec je ale sebavedomie, predpokladám, že jej nie je viac ako 23, takže ona ešte príde na to, čo je život. Ono dneska do 25 rokov majú ženy niektoré veľmo veľké sebavedomie, ale to je zasa tým že čítajú moc lifestylových časopisov.
ja sama robím v call centru, som hodnotená ako výborný predajca, mám 5 ročnú prax, a fakt si netrúfam hovoriť, že všetko viem, - ono to nie len tak, zakladateľka predaj face to face a predaj po telefone nie je to isté, to by si si mala uvedomiť, vieš?
@jalito to je hnusna praca - podomovy predaj. jednak sa vtieras niekomu do sukromia, ale na druhej strane aj dohodnute stretnutia s cielom nieco predat su nechutne, lebo ides predavat niekomu nieco, o com sama nie si presvedcena a jedine, co ta zaujima je podpisana zmluva a uspokojenie z toho, ze budu eurace. nech sa nikto netvari, ze to tak nie je. jedine, co predajci maju pred ocami, tak buducu vyplatu a plnenie planu a je im uplne u prdele, ci to klient naozaj potrebuje. keby naozaj kazdy predajca nad tym rozmyslal a naozaj pocuval klienta, tak by nikto takmer nic nepredaval 😀
@mawka teraz pracujem na call a keď mi drb*ú, tak poviem - debil! Alebo krava a vytočím ďalšieho. A vedúci sa len smeje, lebo na pohovore sa ma pýtal, ako reagujem pri priamom predaji, a ako pri telefonickom, tak som mu povedala, že si zanadávam, keď zavrú dvere alebo ukončia hovor, takže prekvapený nie je. A keď si zanadávam, tak mi je hneď lepšie a občas pobavím okolie nejakou novou nadávkou. 😀 😀 😀 A ako bol boom s kajšmentke a kožmeker, tak to bol každý zákazník, ktorý bol nepríjemný. :D
@jalito prepáč, asi ťa trošku sklamem - tie stylove časáky nečítam, mňa skôr zaujímajú predajné techniky, ktoré aj odoberám z niektorých stránok. Vyprofilovala som sa nie cez MLM vo financiách, aj keď uznávam, že tento smer je dobrý a ani s tým vekom si až tak presne neodhadla. A PRE VŠETKÝCH tou témou som nemala v pláne niekoho z vás urážať, len ma zaskočilo, že na pohovore poviem pravdu o tom, čo sa pýtajú, okrem mojich kladov im aj poviem, kde vidím slabiny, napr. aj čo konkrétne chcem zlepšiť v telefonovaní a tie panie sa potom tvária akoby som na ne zhodila nejakú bombu alebo čo...to, že nemám 40 ako asi tie dve mali, neznamená, že som nemohla byť v niečom úspešná. A láka ma ešte vyskúšať kopec ďalších odborov, aby som načerpala nové poznatky, nové skúsenosti, pretože ak som v akejkoľvek práci, ktorá mi okrem peňazí časom nič iné nedáva, pre mňa nemá význam. Na teraz si to môžem dovoliť, nakoľko okrem bruška môjho štvornohého chlpáča nikoho ďalšieho krmiť nemusím. A tiež neviem, čo zlé je na tom, keď na pohovore je človek adekvátne oblečený. Napr. baby, ktoré ste promovali, tak ste určite na promo neboli s výstrihom po pupok a dĺžkou šiat po zadok. Nedohabali ste sa tak asi preto, že na takú udalosť sa to v prvom rade nehodí. Čiže som bola prekvapená, keď som vošla do miestnosti a tam pani v širokom svetri. Aspoň tá druhá ten celkový dojem trošku napravila.
@jalito Treba mať, to je pravda, veď preto som nevedela prijať nových ľudí, lebo všetci dúfali, že budú sedkať na pobočke alebo volať a ja, že ne, ne...pekne cupkať von. 😀 Skutočne to nie je pre každého. A to, že mám rada priamy predaj tiež neznamená, že by som chcela predávať hocičo...známy predával pre jednu firmu hrnce, kde mu nabaláchali, ako sú hodnotné a neboli to malé sumy. Po čase sa kopili reklamačky, že sa to rozpadáva. Takže toľko k tomu. Tá firma vraj potom zanikla. Takže treba vedieť, čo je to za firma, akú má povesť.
@17alexis no vidis a mne napriklad kauza kozmeker a kajsmentke vobec nepripadala a nepripada vtipna a nedovolila by som si to pouzit ani v sukromi a nie tym oznacit niekoho, kto ma odmietol v telefone. ty na jednej strane nechces byt ovca, ale na strane ovca si lebo ides so stadom a ked si 95% slovenska robi prdel z pani, ktora zabreptala, tak ty tiez. a potom tu ides riesit ako boli oblecene personalistky. a mozno dobre. mne keby si prisla na pohovor, tak by som si s velkou chutou obliekla aj monterky a gumaky, aby som ti dala najavo, kam asi patris.
za moje ostre slova sa nebudem ospravedlnovat, ale vytaca ma do nepricetnosti, ak sa tvari niekto ako riaditel zemegule a prilahleho vesmiru a pritom ma ovela nizsiu uroven nez tetka vo vytahanom svetri. neviem, co ine si este dokazala v zivote, ze toto musis riesit, ze ako boli oblecene personalistky, ale ocividne si v zivote nepresla nicim takym, pri com by ti ten vytahany siroky sveter pripadal silno nepodstatny. a ze sa venujes opustenym mazlikom, takych je nas tu viac, len to nepotrebujeme vytrubovat do sveta a nepotrebujeme si tym obhajovat svoje pokrutene hodnoty a pohlad na zivot.
poviem ti, ze moj byvaly sef, keby si ho stretla a kydala na neho, ze aky je dogabany, ako nevhodne vyzera a pritom vystudoval niekolko skol a je spicka vo svojom odbore a zaraba tolko, ze sa ti len snivat moze a ze ma zivot zabezpeceny, neverila by si. lebo posudzujes na zaklade toho ako kto vyzera a este sa citis urazena. no sorry, nie som na prehliadke a nejdem prijimat riaditela pobocky, obleciem sa pohodlne. a vies kde mozes riesit ako je kto obleceny? az ta bude lovit headhunter. to si potom mozes klast podmienky, ale nie teraz.
Mne ztoho vyslo jedine...Alexis chce aby sme sa jej opytala kde zarabala tych 1000-3500eur a bude to zasa nejaka lumparcina😀
@loxa klikaj na reklamu a zarobis 3500 😀
nie, predavaj telku magio predrazenu alebo ine kablove a satelitne chujoviny a pripadne k tomu volania neobmedzene /akurat tak neobmedzena vyska faktur/ a super hyper internet aj ked to vies dokopy poriesit za 25 e mesacne, ale tak budme ruzovi, oranzovi, lotosovi a modri, preserme operatorovi 100 e mesacne a potom ano, potom predajca zarobi, sak co by nie. a kedze kopa ludi nevie povedat nie, pripadne sa necha zmanipulovat a obabrat, tak mi nepride nerealne zarobit 3500 eur. ale ja by som sa prave tymto nechvalila,. ani na pohovore., nikde. a ked uz, tak by som to na pohovore zaokruhlila do niecoho prijatelnejsieho, sak nepytaju odo mna faktury, nemusim im hovorit o 3500 eurach. naco. aj to je umenie, vediet odpovedat na pohovore na otazky a nie sa citit dolezito, ked poviem aka som chudera, ked som zarobila 3 a pol a odrbavala som zakaznikov.
Nieee, lumparčina to nie je. Bol to mobilný operátor a my sme tie služby mali lacnejšie ako boli na pobočke, zákazník si to mal možnosť overiť a na druhý deň mu volala asistentka, kde bol hovor nahrávaný a s ňou si všetko ešte raz prešiel, čiže to bolo v poriadku. Zarábalo sa tam fajn, pravda, boli aj slabšie mesiace, aj silnejšie. Keďže si platená len od predaja, tak nikdy nemáš rovnako. Pred vianocami mi piplo 200 €, tak som sa zasmiala, zaplatila som byt a bolo. 😀 😀 😀
@mawka kajšmentke a kožmeker - s tým vyrukoval práve vedúci na porade a celý deň boli všetci nepríjemní zákazníci kožmekeri. Vtipné to nepríde ani mne, ale je to milé, taký brbt. 🙂
@mimikas súhlasím s tebou. Žiadnu bývalú prácu nemám dôvod očierňovať, lebo som nikdy neodišla v zlom. Nebránim sa aj nízkej pozícii, veď aj teraz som "len" obchoďáčka, len s tým rozdielom, že teraz predávam niečo, o čom veľmi presvedčená nie som, čiže aj preto chcem zmenu a tiež som to aj povedala tým babám. Som si vedomá mojich silných stránok aj slabých, tiež som im to povedala, no akoby mali klapky na ušiach a očiach. 😀 Stále iba jedna z nich riešila príjem a ako je možné to celé. Pritom ja by som s tým všetkým nevyrukovala, ale keď sa ma opýtali, tak som si myslela, že to skôr ocenia. Ďalšia lekcia do "Denníčka mladej pi*ky" ako to dáma vyššie spomínala. 🙂
@17alexis ale nechapes? aj ked lacnejsie, ale stale predrazene 😉 to bol len psychologicky tah na zakaznika a veeelmi mocny tah, pretoze v domacom prostredi moze byt za niektorych podmienok dost uvolneny. to su vsetko len blbe triky a tipy ako na klienta. sama dobre vies ako sa riesia namietky, ako mas predat. nesmies klienta nechat dychat a mysliet a len jediny ciel je a to podpis zmluvy. je to cele o natlaku na cloveka, nic ine. a ty si na to hrda? ja osobne nie. a lutujem ludi, ktori na toto hrdi su. zvlast v dnesnej dobe, ked nie je pomaly co do ust, ale my presvedcime cele slovensko, aby mali operatora, lebo to potrebuju. skutocne?? ..........
@17alexis Ty mas ale nervy..proc se na tuto temu o nicem uz nevykasles...? Tady jsou stejne vsichni proti tobe..
@17alexis ako nestranná osoba ti poradím, že by si sa mala naučiť robiť a uznávať chyby, učiť sa z nich a prijímať názory ostatných ľudí a potom začni uvažovať o pozícií team leadra a pod. 🙂 Pozri, netuším, ako to naozaj na tom pohovore bola a je mi to jedno, ale z toho, čo si tu doteraz napísala vidím iba jedno - VŽDY keď ti niekto niečo vytkne, tak svoje slová zmeníš tak, aby to už sedelo všetkým, aby si pre každého bola skvelá a nestojíš si ani za svojim, ani nepriznáš, že si sa pomýlila. Vyzerá to ako veľká kopa kecov a výhovoriek. 🙂
@17alexis asi taka hlupa nebudes, zrejme tu niektore poburil tvoj sugestivny styl pisania, skutocne to vyznelo ako by si sa chvastala, ale ten pohovor by si mala pustit z hlavy a pri dalsom radsej zamlc kolko si zarobila v predoslej praci a zaobal to nejakych omacok. Skus pri pohovore viac mlzit, ale nezatajuj info typu napln prace a pod. Plat aky si mala v min. Praci nespominaj radsej alebo povedz, ze si bola sookojna s platom.
@17alexis vies co by ma zaujimalo?co robi taka ,,uzasna,,zena ako ty na modrom konikovi..dieta nemas,ani nie si snazilka-aspon to nemas v profile.tak co tu robis na fore?chces nam nieco predat?...tato cela tema je trapna.pripada mi to akokeby to pisala nejaka urazena pubertiacka.v celej tejto teme pises len o tom kolko si ty zarabala,ako bol kto obleceni...cisto ako male decko...to si sa tu prisla vychvalovat k mamickam kt.su na RP za 200eur a ukazovat sa aka si ty ,,caja,,ze si zarabala 3000 eur-mimochodom ani ja ti v tomto neverim...poses ze ta nevzali a nakoniec napises ze robis v call centre.ked mi najblizsie bude volat niekto ako ty tak sa spytam ci nto nahodou nie si ty z mod.konika.

@sisaha no taká manažérka že no... moja mama to robila, sú to všetko len oblbováky..zarobit može aj 3000 ale za cenu,,že bude ako debil chodit od domu k domu a poonúkat produkty a tzv..oblbovat ludí a čím viac klientov ,tým vyššie provízie atd atd...takže pre niekoho super práca,pre niekoho grc 😠