Záleží vám na morálke zamestnancov mimo práce?
Ste tu aj podnikatelky, aj manazerky, HR manazerky.
Zalezi Vam na moralke podriadenych, pokial sa netykaju prace?
Cize nieco sukromne?
Ako by ste reagovali, keby ste sa dozvedeli nieco, co je mimo vasich moralnych zasad?
Ale povedzme, ze to neovplyvnuje kvalitu prace? Bali by ste sa o meno firmy za urcitych okolnosti?
Co by bolo take, co by bola pre Vas stopka, co sa takeho zamestnanca tyka?
Napriklad mimo pracovnej doby si obcas nieco slahne... ?
Alebo ze ma kontakty na osoby s pofidernou povestou, hoci sam ma cisty register?
Nasilny k rodine, hoci bez trestneho stihania?
Mimomanzelsky pomer?
Gembler?
Dopustil sa trestneho cinu, no nedosli mu na to? Napr. poistny podvod?
Pripadne nieco ine?
@anonym_autor za mna by zaujímali iba drogy, agresivita mimo prace, alkohol. Inak by sme na firme neriesili ziadne manzelky, milenky alebo poistné podvody. Ale ak by doma tlkol manzelku, tak by sme zrusili pracovne miesto. Samozrejme by mu bol ponúknutý cas na liecenie. Ale morálne je u nas vo firme agresivita, drogy, alkohol fakticky strata miesta.
@betulinka1 moralne ako by ste to dokazovali? ano ak zena da trestne oznamenie, co automaticky sa casto riesi takto, ako by vo firme nasilie, agresivitu dokazovali? a keby si to zena vymyslela? je kopa pomstichtivych ex napriklad...
AKo cisto teoreticky sa pytam.. lebo pokym sa nepobije s niekym na firme (co automaticky je na okamzity vyhadzov), alebo neskoncia osoby mimo prace v nemocnici, pride zamestnanec tiez "zraneny" do prace, tak ako to zisti zamestnavatel a overi?
@betulinka1 moralne ako by ste to dokazovali? ano ak zena da trestne oznamenie, co automaticky sa casto riesi takto, ako by vo firme nasilie, agresivitu dokazovali? a keby si to zena vymyslela? je kopa pomstichtivych ex napriklad...
AKo cisto teoreticky sa pytam.. lebo pokym sa nepobije s niekym na firme (co automaticky je na okamzity vyhadzov), alebo neskoncia osoby mimo prace v nemocnici, pride zamestnanec tiez "zraneny" do prace, tak ako to zisti zamestnavatel a overi?
@simca06022011 tak zamestnanec by hlavne nepoznal skutočný dovod. Aj tu na ulici vieme, ktory sused doma tlčie zenu. Akoby sme to dokazovali?! Nijako. V podstate mna to nezaujima. Nebudem tu ohrozovať ostatnych zamestnancov. Nikdy. Akákoľvek forma agresie je pre nas vylúčená. Neboj vsetko sa dozvieš, co kto robi doma. Staci nejaky teembuilding, alkohol a vies vsetko 🤔. Alebo niekedy len par hodin v aute s par zamestnancami. A take info mas o kazdom 😉.
@simca06022011 tak zamestnanec by hlavne nepoznal skutočný dovod. Aj tu na ulici vieme, ktory sused doma tlčie zenu. Akoby sme to dokazovali?! Nijako. V podstate mna to nezaujima. Nebudem tu ohrozovať ostatnych zamestnancov. Nikdy. Akákoľvek forma agresie je pre nas vylúčená. Neboj vsetko sa dozvieš, co kto robi doma. Staci nejaky teembuilding, alkohol a vies vsetko 🤔. Alebo niekedy len par hodin v aute s par zamestnancami. A take info mas o kazdom 😉.
@betulinka1 zaujimave to mate, ja mam niektorych ludi 5-10rokov na firme a netusim co robia doma. A pride mi to dost pritiahnute za vlasy... cele.. take fantasy... byvam v meste cca 80t ludi, nie nik na ulici bezne nevie co sa kde komu deje doma.. si myslim teda... pre mna su vacsie komplikacie taketo "bezdovodne" vypovede, ako to ze clovek nevie co robi zamestnanec doma.. zrusenie miesta je lahko napadnutelna vec, a ak realne neohrozuje zamestnancov, tak nevidim vobec dovod to riesit.
Cize u vas staci poohovarat nejakeho kolegu, dajme tomu vymyslenymi famami a dostane vypoved? :D
@iwesska ja sa pytam, co by bola "pre VAS" stopka, nie ze ja lustrujem a vyhadzujem.
Btw. je to moja firma, ja mam nejaku predstavu o fungovani, tak aby sa mi biznis neohrozil. A zaujimalo ma, ako to maju iny majitelia firiem. Dakujem za tvoj nazor.
@anonym_autor
Tazko sudit … moze byt chlap, ktory podvadza manzelku ovela moralnejsi ako ten, co chodi do kostola a tvari sa ako najlepsi otecko
Hlavne ty, ako HR, nemas preco cloveka odrovnat len preto, ze napriklad robi nieco v sukromi, co sa tebe nepaci
To potom nie si velmi objektivny zamestnanec, a to je inak najvacsi problem dnesnych firiem, ze HR zlyhava - nie iba v casti recruitingu ale presne aj v takychto odsudzovacich veciach
Clovek aby sa bal povedat v praci, ze je rozvedeny, lebo Hr ho hned odsudi
V našej práci a to je veľký zamestnávateľ nikto súkromie nerieši.
Áno štandardne sa občas robia kontrolné testy na prítomnosť alkoholu či drog.
Ale dôležité je či zamestnanec chodí do práce a plní si zadane úlohy.
A či je rozvedený, ženatý, má milenku, volí Fica alebo PS, čo robí doma s manželkou aké má názory na očkovanie či iné veci firmu nezaujímajú.
Pri pozícii riaditeľa je dôležité vystupovanie a jeho súkromný život je jeho.
Veľmi veľa ľudí dokáže o iných ľuďom na rozprávať kadečo. Firma však nemôže veriť všetkému čo kto povie.
Iné je trestné stíhanie či podobné veci.
Ale prečo mňa má zaujímať či nejaký Jožko má milenku? To je predsa jeho problém.
V našej práci a to je veľký zamestnávateľ nikto súkromie nerieši.
Áno štandardne sa občas robia kontrolné testy na prítomnosť alkoholu či drog.
Ale dôležité je či zamestnanec chodí do práce a plní si zadane úlohy.
A či je rozvedený, ženatý, má milenku, volí Fica alebo PS, čo robí doma s manželkou aké má názory na očkovanie či iné veci firmu nezaujímajú.
Pri pozícii riaditeľa je dôležité vystupovanie a jeho súkromný život je jeho.
Veľmi veľa ľudí dokáže o iných ľuďom na rozprávať kadečo. Firma však nemôže veriť všetkému čo kto povie.
Iné je trestné stíhanie či podobné veci.
Ale prečo mňa má zaujímať či nejaký Jožko má milenku? To je predsa jeho problém.
@bosorkabb presne...
@betulinka1 zaujimave to mate, ja mam niektorych ludi 5-10rokov na firme a netusim co robia doma. A pride mi to dost pritiahnute za vlasy... cele.. take fantasy... byvam v meste cca 80t ludi, nie nik na ulici bezne nevie co sa kde komu deje doma.. si myslim teda... pre mna su vacsie komplikacie taketo "bezdovodne" vypovede, ako to ze clovek nevie co robi zamestnanec doma.. zrusenie miesta je lahko napadnutelna vec, a ak realne neohrozuje zamestnancov, tak nevidim vobec dovod to riesit.
Cize u vas staci poohovarat nejakeho kolegu, dajme tomu vymyslenymi famami a dostane vypoved? :D
@simca06022011 nie je to celkom tak jednoduche, ze poohovarat ale povedzme, ze si vieme preverit ci ma nejake oznamenia na nasilie v rodine, ak by prislo k nejakej informacii. Zatial sme mali opačnú situaciu, ze bolo agresivne spravanie na pracovisku (nie bitka). Mali sme to na kamerách a dali vyhodnotit znalcovi na neverbálnu komunikaciu. Kedze odmietol dobrovolne psychologicke testovanie. Ten rovno povedal, ze je to agresor a je otazka casu, kedy sa to bude stupňovať. U nas bol asi pol roka. Na to sme si preverili bývalého zamestnavatela a aj skutočnosť, ze bolo niekolko hlásení za nasilie v rodine ( volali susedia). Cize isiel prec. Inak by este dostal sancu, pripadne našeho psychologa by dostal zadarmo na par sedeni. Ale takto to nemalo zmysel. Nasi zamestanci vedia, ze priorita je bezpecne prostredie pre nich. Za dva roky nam volal iny zamestnávateľ, se typek je v CPZ, napadol so zbraňou kolegu a pytal sa co bolo u nas. Cize preto som uviedla ten priklad s domácim násilím. Vtedy nam znalec aj povysvetloval par veci ako spolu súvisia, co je dolezite a tak. Kazdy domaci násilník sa casom prejavi aj inde ako doma, nech je na akejkoľvek vysokej funkcii aj s IQ 160. 😉😉 nie urcite nebude stacit, ze to povie Kelisova 😉
@simca06022011 nie je to celkom tak jednoduche, ze poohovarat ale povedzme, ze si vieme preverit ci ma nejake oznamenia na nasilie v rodine, ak by prislo k nejakej informacii. Zatial sme mali opačnú situaciu, ze bolo agresivne spravanie na pracovisku (nie bitka). Mali sme to na kamerách a dali vyhodnotit znalcovi na neverbálnu komunikaciu. Kedze odmietol dobrovolne psychologicke testovanie. Ten rovno povedal, ze je to agresor a je otazka casu, kedy sa to bude stupňovať. U nas bol asi pol roka. Na to sme si preverili bývalého zamestnavatela a aj skutočnosť, ze bolo niekolko hlásení za nasilie v rodine ( volali susedia). Cize isiel prec. Inak by este dostal sancu, pripadne našeho psychologa by dostal zadarmo na par sedeni. Ale takto to nemalo zmysel. Nasi zamestanci vedia, ze priorita je bezpecne prostredie pre nich. Za dva roky nam volal iny zamestnávateľ, se typek je v CPZ, napadol so zbraňou kolegu a pytal sa co bolo u nas. Cize preto som uviedla ten priklad s domácim násilím. Vtedy nam znalec aj povysvetloval par veci ako spolu súvisia, co je dolezite a tak. Kazdy domaci násilník sa casom prejavi aj inde ako doma, nech je na akejkoľvek vysokej funkcii aj s IQ 160. 😉😉 nie urcite nebude stacit, ze to povie Kelisova 😉
@betulinka1 viditelne nemate co v praci robit :DD u nas keby napadol niekto niekoho v praci, je proste prepusteny, rovnako ako ked sa agresivne srpava voci komukolvek v praci = aj napr drze reci, papulovacky a pod (neviem ako to inak opisat) = proste dovi dopo, u nas sa toto netoleruje, jeden mlady pan dostal okamzitu vypoved bez pardonu a moze ist aj na lamparen, stacilo ked zacal hucat po "sefovi", nebudem s nim diskuotvat o psychologoch ani nicom. ALE to je uplne nieco ine ako sa tu opisuje.. ze jpp a tam milenka, tam si vypije, tam to alebo ono... tresne oznamenia su tiez uplne nieco ine. A dokonca ja osobne si myslim, ze aj facka doma zene, je neico uplne ine ako porusenie nejakej pracovnej discipliny v praci, porusenie zakona, alkohol, drogy a pod na pracovisku.
Mna najviac vie na tomto dostat ako povrchni su niektori zamestnavatelia, sudia podla vzhladu ci zazemia nez by mali sudit podla pracovneho vykonu a este aby sa opovazili riesit co kto robi v jeho osobnom zivote bez toho aby to malo nieco spolocne s pracou a vykonom …mna si tiez isli lustrovat na faceboooku,instagrame a kade tade po o internete podla mena a od ucha k uchu som sa len usmievala lebo na soc sietach pouzivam ine priezvisko presne pre taketo zvedave pripady a nemam tam absolutne nikoho spojeneho s ludmi z prace aby ma potom niekto isiel sudit este aj za prispevok o spatnom pocasi nad Trnavou 😂🤭
@anonym_autor mimo pracovnej doby nech si každý robí čo chce. Tebe by sa páčilo, keby niekto za tebou snoril, čo robíš, keď prídeš domov? To už je choré toto, čo ľudia vyslaný. To ak zochcem zobrať do firmy niekoho, tak mám najskôr presnorit jeho život, či náhodou nepodvadza manželku či manžela? Hádam pokiaľ si človek robí svoju prácu svedomito, mne môže byť jedno, čo robí mimo nej.
@anonym_autor mimo pracovnej doby nech si každý robí čo chce. Tebe by sa páčilo, keby niekto za tebou snoril, čo robíš, keď prídeš domov? To už je choré toto, čo ľudia vyslaný. To ak zochcem zobrať do firmy niekoho, tak mám najskôr presnorit jeho život, či náhodou nepodvadza manželku či manžela? Hádam pokiaľ si človek robí svoju prácu svedomito, mne môže byť jedno, čo robí mimo nej.
@margotka17 Ja ozaj nemozem za to, ak niektore neviete citat, jasne v uvode pisem, ze "ak by ste sa dozvedeli".
@margotka17 Ja ozaj nemozem za to, ak niektore neviete citat, jasne v uvode pisem, ze "ak by ste sa dozvedeli".
@anonym_autor no neriešila by som to. Je to jeho súkromný život, kľudne nech skáče na lyžiach, necha aj 3 milenky, to je mimo práce.
@anonym_autor to ako sa človek správa v súkromí zvykne pomerne často prenášať "nenápadne" aj do pracovného života.
Ak napríklad niekto "nakupuje" kradnuté veci od zlodejov priamo na pracovisku , tak to by nemalo zostať bez povšimnutia (vlastná skúsenosť s kolegyňami).
Po tom, ako som upozornila na to, že sa počas pracovnej doby na pracovisku dejú takéto veci, som bola "vypoklonkovaná" zo zamestnania, lebo "nie som tímový hráč" - priamo od vedúceho aj kolegýň - ja mám však svedomie čisté.
Určite je iné, ak si niekto doma zanadáva ako pohan, ale v práci je ku klientom zdvorilý a je iné, ak niekto okráda druhých aj mimo práce a treba po ňom kontrolovať aj pokladnicu v práci... 🤔
Mne osobne na tom záleží - ako som písala vyššie - neresti z domova si mnohí donesú aj na pracovisko.
Neverim, ze clovek co si "sem tam nieco slahne" je v praci v pohode. Viem to, lebo takeho cloveka sme mali v praci a samozrejem ze sme ho prepustili.
K ostatnemu, nie je v mojich kompetenciach, aby som LUSTROVALA ludi a zistovala o nich sukromie. Netusim ake vztahy maju doma, co roba vo volnom case, ak nejde napr o veci diskutovane v praci = sport, turistika, rodina atd.. Mna zaujima ako clovek vystupuje, sprava sa, robi si spravne svoju pracu, chodi nacas, je spolahlivy a zodpovedny, nechodi mi do prace pod vpyvom cokolvek a este samozjreme nemam rada sukromne veci v praci. A tym to hasne. Keby mi vola jeho zena ze ju zbil, ze ju podvadza, ze je gambler.. spytala by som sa jedine, co mna je do toho? a co vlastne chce? vsak ja sa nemozem starat ani do toho ci je doma dva tydzne len tak alebo so soplikom, alebo zlomenou nohou?
Ano, zvykneme si pred prijatim cloveka pozriet FB, linkedin... a to je tak vsetko, velakrat uz kolegov mame v priateloch. Ci to ma vplyv alebo nema na vyber neviem, lebo nikto zatial nikde nic extremne u nas nemal.. asi ak by to bol nejaky nasilnik, fetak, alkoholik podla prispevkov, clovek co neviem spravne gramaticky pisat = neprijali by sme ho. ALE toto velakrat ludia o sebe nezverejnia :D Zvacsa prebehnem fotku, ci clovek vyzera sympaticky este pred pohovorom, pozriem ake ma zaujmy a tak a tym to hasne, ani nelustrujem jeho prispevky ani priatelov, na linked prax, zamestnavatelov = ale to mam aj v CV a medzi nasimi ludmi, tam ma malokto profil.. takze som aj prekvapena ak tam niekoho najdem :D
@simca06022011 tak to môžeš veriť ze tak taky bývajú úplne v pohode v práci. 😀
Keby si sa v tom trosku pohybovala neverila by si koľko % takých ľudí v prácach je. Od bežných zamestnancov cez manažérov až po CEO obrovských firiem 😀
A úplne najlepšie je stretnúť lekára alebo zdravotnú sestričku na festivale v takom stave 😀
@simca06022011 tak to môžeš veriť ze tak taky bývajú úplne v pohode v práci. 😀
Keby si sa v tom trosku pohybovala neverila by si koľko % takých ľudí v prácach je. Od bežných zamestnancov cez manažérov až po CEO obrovských firiem 😀
A úplne najlepšie je stretnúť lekára alebo zdravotnú sestričku na festivale v takom stave 😀
@misanthropicdann tak zase viem svoje aj ja, kamosky sestry si slahnu sem tam co to na povzdbudenie aj v praci :D ale napr chodil nam po takomto zatahu jeden chalan do prace a nebol schopny robit. Vlasne nebol velakrat schopny ani prist nacas do prace.. cize bez nasledkov pochybujem ze v klude funguje. Ak nejaky sef sa zavrie do kanclu a dospi, ok.. ale si predstav ze ta takyto clovek obsluhuje ako zakaznika, alebo mi takyto beha po skklade :DD ehm... to uz len z bozp by nepreslo a je to na okamzity vyhadzov. Tam ani nie je o com. AK si da v piatok a pride mi v pondelok v pohode do roboty, moze mi to tak byt jedno... cize tak myslim tie moje prispevky, ze "neriesim".
@misanthropicdann tak zase viem svoje aj ja, kamosky sestry si slahnu sem tam co to na povzdbudenie aj v praci :D ale napr chodil nam po takomto zatahu jeden chalan do prace a nebol schopny robit. Vlasne nebol velakrat schopny ani prist nacas do prace.. cize bez nasledkov pochybujem ze v klude funguje. Ak nejaky sef sa zavrie do kanclu a dospi, ok.. ale si predstav ze ta takyto clovek obsluhuje ako zakaznika, alebo mi takyto beha po skklade :DD ehm... to uz len z bozp by nepreslo a je to na okamzity vyhadzov. Tam ani nie je o com. AK si da v piatok a pride mi v pondelok v pohode do roboty, moze mi to tak byt jedno... cize tak myslim tie moje prispevky, ze "neriesim".
@simca06022011 no vidíš a aj plastický chirurg môže operovať pod vplyvom návykových látok.A kolko managerov a vysokopostavených ľudí je na kokaíne a iných látkach.
@anonym_autor u muža v práci pracuje chlap čo bol pred 20 r v base za zabitie priatelky pod vplyvom alkoholu .Vie to iba môj muž on ho prijímal.Odsedel si a požiadal o zahladenie trestu či ako sa to volá bola som šokovaná čo spravil, lebo ho považujem z jeho kolegov za človeka s najväčšou morálkou a najviac si s ním rozumiem.
Zamestnávam rôzne pozície, čiže je to veľmi špecifické. Vo všeobecnosti mám nukovú toleranciu alkoholu, mávame každý deň kontroly alkoholu a pri vstupných zdravotných prehliadkach, ako aj pravidelných periodických máme test na drogy. Ak nám vyjde pozitívne THC, ukončujeme pracovný pomer. Na admin pozície a mng pozície - ako ktoré - si vyžadujeme register trestov - hlavne oblasť nákupu, účtovníctva a financií. Všeobecne ma nezaujíma, čo robí doma za zatvorenými dverami, pokiaľ o tom neinformuje na sociálnych sieťach. Už som musela ukončiť nejaké pracovné pomery, lebo to čo uverejňovali na sociálnych sieťach pobúrilo mňa, mojich klientov, zákazníkov apd. Každému odporúčam, nech si stráži svoj osobný online priestor. Špeciálne ak je to pozícia exponovaná, ktorá potrebuje mať určitú morálnu integritu. To, či má mimomanželský pomer ma nezaujíma, ale popravde nepodporujem vzťahy na pracovisku, čiže ideálne, ak si tieto veci rieši mimo práce. Ak by bol zamestnanec právoplatne odsúdený za trestný čin - úmyselný trestný čin -- tak by som to riešila. Mala som neúmyselné ublíženie na zdraví s následkom smrti - zamestnanec spôsobil nehodu, kde mu zomrela milenka - nie manželka. Počkala som kým si odpyká trest a zamestnala som ho ďalej.
@anonym_66579f čo konkrétne uverejňovali ti ľudia na sieťach?
@simca06022011 počkaj, ja ale netvrdím ze si slahnu pred prácou alebo ze sú na zatahu do 4 rána a do prace na 8. 😀 To jasne ze ten človek je mimo 😀.
Ale keď si idú cez víkend a pondelok do prace je úplne normálne.
@anonym_66579f čo konkrétne uverejňovali ti ľudia na sieťach?
@anonym_e874f2 jeden uverejňoval fotky, kde porušoval zásady BOZP ale obzvlášť zásadným spôsobom v našich priestoroch zamestnávateľa. Druhý na svojom otvorenom profiile prejavoval svoje ultrapravicové názory, veľmi vulgárne, dehonestoval ľudí, národ, rasu, etniká apd. Bol to KAM a klienti sa začali ozývať a chceli prestať s nami spolupracovať. A v jednom prípade išlo takisto o porušovanie zákona.
@simca06022011 počkaj, ja ale netvrdím ze si slahnu pred prácou alebo ze sú na zatahu do 4 rána a do prace na 8. 😀 To jasne ze ten človek je mimo 😀.
Ale keď si idú cez víkend a pondelok do prace je úplne normálne.
@misanthropicdann tak ja som zazila opiteho lekara 😂 anie raz som take historky aj pocula.. takze verim tomu ze takyto pridu sem tam niekde.. znamy mal firmu s robosmi a tam mu bezne prisli takyto pod "parou",ale on pohodak, odviezol ich domov to dospat :DDD
@anonym_autor každý nech sa v súkromí stará o seba.Tebe môže byť jedno čo robí pokiaľ to nenarúša prácu.Sa uvedom to už vážne nemáš čo riešiť.Kup si metlu a pozametaj si pred svojím prahom.
@simca06022011 no vidíš a aj plastický chirurg môže operovať pod vplyvom návykových látok.A kolko managerov a vysokopostavených ľudí je na kokaíne a iných látkach.
@anonym_autor u muža v práci pracuje chlap čo bol pred 20 r v base za zabitie priatelky pod vplyvom alkoholu .Vie to iba môj muž on ho prijímal.Odsedel si a požiadal o zahladenie trestu či ako sa to volá bola som šokovaná čo spravil, lebo ho považujem z jeho kolegov za človeka s najväčšou morálkou a najviac si s ním rozumiem.
@anonym_153094 vie to je na môj muž a ďalších 1000ludi na koňovi.Preboha ženy.
@anonym_autor stále viac moralizovania v slovenskej spoločnosti. Odsudzovanie, preklínanie na dedinách. Čierna mágia. Firma nemá právo odsudzovať človeka na základe toho čo robí v súkromí. Na to sú iné inštitúcie. Aj to len keď porušuje zákon. Je to neprofesionálne. Za socializmu žena zahlásila muža v práci, ze ju podvádza a riešilo sa to. V extrémnych prípadoch ho aj vyhodili z práce.
Áno, je to dôležité, ale záleží na pozícii...napr neviem, či aj na Slovensku, ale v zahraničí niektorí zamestnávatelia vyžadujú, aby vyššie postaveni zamestnanci nemali ani sociálne siete...proste keď si oblastný manažér nejakej firmy reprezentujes tu firmu aj navonok
Prezumpcia neviny. To je nieco co si treba vazit.
S kym sa stretava alebo udrziava intimny pomer je kazdeho sukromna vec a nie pracovna.
Takze nie. Do manzelovej firmy som prijala ludi podla ich skusenosti a vedomosti a nie podla ich charakteru
@anonym_autor to záleží od viacerých vecí. Ja som súkromnie svojich zamestnancov nikdy cielene neskúmala. Ale keď jeden kolega párkrát neprišiel do práce (a bol na dosť dôležitej pozícii obchoďáka), tak bolo jasné, že má problém. Ono sa to pri určitých veciach aj tak prevalí... Ako píšeš, "niečo" si šľahol mimo pracovnej doby, lenže ono to potom dosť výrazne ovplyvnilo pracovnú dobu nasledujúci deň. Nehovoriac o tom, že používal firemné auto... Letel. Jeho "pardon, šéfová, už sa to nestane" sa začalo opakovať neúnosne často.
@anonym_autor stále viac moralizovania v slovenskej spoločnosti. Odsudzovanie, preklínanie na dedinách. Čierna mágia. Firma nemá právo odsudzovať človeka na základe toho čo robí v súkromí. Na to sú iné inštitúcie. Aj to len keď porušuje zákon. Je to neprofesionálne. Za socializmu žena zahlásila muža v práci, ze ju podvádza a riešilo sa to. V extrémnych prípadoch ho aj vyhodili z práce.
@slovakboy to je ale vec názoru a tiež veľkosti firmy. V korporáte sa kde-kto stratí. Menšia firma stojí aj na aktivitách svojich zamestnancov, a to aj tých mimo pracovných. Tým nemyslím, že majú byť lustrovaní, to vôbec. Ale keby som napríklad v priebehu pracovného pomeru alebo spolupráce zistila, že niektorý z mojich zamestnancov sa otvorene hlási k fašizmu, pedofílii alebo podobným veciam, tak letí/ukončuje sa spolupráca okamžite.
Nie som personalistka ale mala som zaujimavy prijmaci pohovor s riaditeljou škôlky. Pytala sa ma, ci mam este aj inu pracu. Nemala som a zaujimali ma, preco to je pre nu dolezite, kedze by som ju vykonavala mimo pracovneho casu v skolke.
A tak mi picedala, ze mali raz super ucitelku, perfektne to vedela s detmi, bola dokonaly zamestnanec.
No co cert nechcel zacaki sa na nu zrazu stazovať ocinkivia, tori deti do skolky takmer nevodili. Natjy ziadny problem s nou nemali 😏.
Ukazalo sa, ze ona robi online pracu, hm... neviem presne ci to boli len fotky alebo viac. Samozrejme ju oteckivia spoznali a zrazu sa im nepacili, ze im uci deti.
Riaditelka mi povedala, ze bola nastvana, lebo ona bola suoer a pracu si vykonavaka ako ucitelka na vybornu. Najradsrj by ju nevyhodila ake musela. Povedala, ze jej je jedno co robi v sukromi, do prace to absolutne neprenasala.
@anonym_f4756d skus si to nabuduce po sebe prečítať alebo nepi 😂
@slovakboy to je ale vec názoru a tiež veľkosti firmy. V korporáte sa kde-kto stratí. Menšia firma stojí aj na aktivitách svojich zamestnancov, a to aj tých mimo pracovných. Tým nemyslím, že majú byť lustrovaní, to vôbec. Ale keby som napríklad v priebehu pracovného pomeru alebo spolupráce zistila, že niektorý z mojich zamestnancov sa otvorene hlási k fašizmu, pedofílii alebo podobným veciam, tak letí/ukončuje sa spolupráca okamžite.
@tiezjedna tak otvorene sa k pedofilii nik neprizná. K fašizmu už skôr. To ťa potom chápem. Čo ak by ti ale niekto priniesol o niekom správu, že sa odhaľoval na verejnosti, že niekde hajloval alebo niečo podobné. Vyšetrovala by si to ďalej? Prevzala by si rolu sudcu a kata? Alebo rešpektovala prezumpcii neviny?

@anonym_66579f toto ma inak zaujalo, nikdy som neuzila ani len travu, nepijem ani alkohol, ale raz po mne na vstupnej prehliadke u lekara pytali vzorku mocu (jednalo sa o prácu uctovnika). Do dnešného dňa som si myslela, že je to možno bolo kvoli tehotenstvu. Keď som povedala, že mám MS, čo som aj mala, “zavodna” lekárka na moči dalej netrvala.
@tramtada31 ak mali kompletne prehliadky uhradene, tak moc k tomu patri... a nie je to povinnost. Proste je to v komplexnej prehliadke zahrnute, a duplom ak robia odbery a kadeco ine. Ak nedonesime moc, neriesia, proste to neurobia. nemusi za tym byt ziadne cudo ako tehotenstvo a drogy :D