icon

Maniačky na poriadok: Ako často upratujete?

10. júl 2024

Maniačky na poriadok: Ako často upratujete?
Ahojte, tie, čo máte rady všetko upratané, čisté a lesklé, ako často upratujete?
Ja každý deň niečo prebehnem vysávačom, niečo preleštím, má to tu tak ešte niekto? 😀
Alebo upratujete po miestnostiach, jeden deň spálňa, druhý deň detská a tak dookola?

Nepýtam sa bordelárok, vaše upratovanie raz za týždeň ma nezaujíma 😉

simca06022011
10. júl 2024

Stále 😂

tom_i
10. júl 2024

Ja kedy sa mi chce. Jedna známa (zanestnaná) každý deň umyje okná, potiera prach, povysáva, umyje podlahy. Podotýkam jej okná sa lesknú akoby mala zrkadlové fólie a lesklá dlažba jedna báseň.

fajnova
10. júl 2024

Och... Keď vás tak čítam, idem aspoň povysávať, cítim sa jak total humusacka 🥴

btus
10. júl 2024

@tom_i a to kedy stíha? Ja keď prídem z práce, tak treba vyvenčiť psíky, s dieťaťom na tréning, Učiť sa. Ja beh alebo bicykel. a je 9. hodín. 🙂 A keď nie je trréning, tak treba variť, prať, žehliť. Obdivujem ako to stíhate. To nemáte žiadne koníčky? Lebo napr my doma cez víkend vypadneme preč do prírody, neupratuje sa. To sa musí stihnúť cez týždeň-

tom_i
10. júl 2024

@btus denná, nočná, voľno, voľno. Ale ona má v byte 3izby plus kuchyňa tak čistúčko, že je to pre ňu malina. A rada vyšíva. To je jej relax

ivusa1516
10. júl 2024

@diewcatqoo nie narážam Na také ktoré aj predošlom príspevku písali ako menia dva razy do týždna posteľné prádlo😅

aurora33
10. júl 2024

@malav ja som úplne ako ty 🙂 presne mám rada všetko ciste krasne upratané voňavé 🙂 aj na podlahu som maniak. A to chodím do prace ale upracem rýchlo, ako píšeš skôr to je také udržiavanie poriadku. Plus kúpeľňa ako záchod umývadlo sprcha tiež každý deň.

ivusa1516
10. júl 2024

@andreatytler, veď práve toto isté si myslím Aj ja, Neviem ja nerátam to že utriem sklenený stolík v obývačke alebo umyjem riad či kuchyňu za upratovanie Vzhľadom k tomu že to robím bežné ako každodenné práce.. pre mna upratovanie je keď zmývam zem aj vysávam Upratujem komplet aj kúpelky a všetko ale riadne nie tak len aby to na oko vyzeralo... a vysávať zase na rovinu tiež Nechápem čo môžu každý deň lebo teda ja mám polročného syna päťročnú a sedemročnú dcéru a predsa nie sme prasata aby som musela každý deň po nás vysávať To Ja nepochopím

aaadkaaa
10. júl 2024

Upratujem denne, vysavam,utieram prach, kuchyna linka atd., zachod umyvadlo, veci, hracky odkladam atd., raz do tyzdna vsetky dvierka, gauc odtahujem atd. A aj tak mam znamu, co je fakt chora na poriadok a podla nej som bordelar😆 takze zalezi kto sa pyta😆

liv1
10. júl 2024

Patrim do klubu “upratujem furt”, ale mam pocit, ze to nie je vidno 😅

sisska96
10. júl 2024

@shinon258 presne tak. Ja ani nechápem ako môže mať niekto taký bordel. Však stačí udržiavať poriadok

sisska96
10. júl 2024

@ivusa1516 top komentár. 👌👌

andreatytler
10. júl 2024

@ivusa1516 Ano, je to vsetko len ukazovanie sa ze kto je lepsi.
Ja nikdy nezabudnem na mindraky co som mala ked som citala prispevky od zien ze kolko casu stravia varenim lebo niektore hadzali take cisla ze pol hodina na komplet obed s polievkou, hlavnym jedlom a umytym riadom.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ninyart
10. júl 2024

Upratovanie raz za týždeň, že je znakom bordelarok je velmi silne vyjadrenie, pretoze kazda mame doma ine bojove podmienky.
Ja mam 2 deti doma a kiežby som len raz pustila vysávač za den a niečo prelestila. Vysávač ide aj 3x za den, vkuse niečo utieram, lestím, odkladám, pracky pustím aj 2 denne...a to všetko pocas dňa priebezne odkladám.
A raz za týždeň robím veľké upratovanie, kde povysavam aj za nábytkom, podlahy poumyvam, prach poutieram, kvety osprchujem, okná prebehnem (všade capkance ruciciek), kúpeľňa prejde generálnym upratovaním a v týchto horúčavách mením postelne uz po týždni.

sisska96
10. júl 2024

@ninyart Čo vysávaš 3krát za deň, a perieš 2krát za deň?

nicoletta98
10. júl 2024

postelne musím mat prezlecene každý deň, musí byt voňavé a čisté 🤣 a inak každý deň prebehnem vysávač, prach a potom 1x za týždeň zmyvam

ivusa1516
10. júl 2024

@sisska96 však toto asi sa bud nudí alebo dobrá obhajoba co robí cez den😅

basulaak
10. júl 2024

@sisska96 napr ked mas dom a kombinaciu malych deti a psa tak je tolko vysavania uplne bezne. (Napr po jedle drobky pod stolickou, ci stvrdnute zmolky plasteliny z koberca, vaticku a bavlnky pod susickou po tom co vycistis filter a pod). A 2 pracky denne vyprat mi pride malo. Ja vyperem aj 4. Do toho pustim aj roboticky vysavac aby pod postelou povysaval a ja vysavam na spodnom podlazi. U nas sa maka na dvoch urovniach 😀

noami12
10. júl 2024

Ja každý deň vysavam celý dom, kazdy druhý utieram prach, vysavam aj umývam zem. Ked sme byvali v 3 izbovom byte tak som kazdy den utierala aj prach aj umyvala zem, ale teraz už kazdy den umyvat a vsetko robit nanovo sa nedá
Našťastie mam rada minimalizmus takže žiadne sošky a pod nemám, takže prach mam rýchlo. Neupratujem po miestnostiach, ani náhodou, to by som pokojne nezaspala 🤣
Len pri 2 deťoch je to upratovanie niekedy aj na celý deň.

ninyart
10. júl 2024

@sisska96 2 deti a zvieratko, tam nie je čo vysvetľovať ohladom vysavania omrviniek 😂 A pranie detto, plus muz ma fyzickú prácu, kde každý deň donesie za tasku špinavých a prepotenych veci 🤷‍♀️

ninyart
10. júl 2024

@ivusa1516 aby jedna matka o druhej take písala...to je už len úroveň 🤦‍♀️

marca12
10. júl 2024

😂ze bordelarom. Neviem,ci som bordelarka,ale neupratujem kazdy den. Kuchyna to je zaklad,tu jasne ze treba kazdy den. Kupelna podla potreby viackrat v tyzdni a prach utieram tiez podla potreby. Ak idem okolo a vidim zaprasene,tak utriem. Kazdy den najdem nieco,co treba utriet. Neberiem to ako upratovanie,len ako beznu udrzbu domacnosti. Ja napr nechapem ako moze niekto stihat kazdy den lestit domacnost. Ked si vezmem cas,ked clovek pride z prace,navarit,povenovat sa rodine,konickom,praca v zahrade,to sa neda stihat denne este upratovat tip top domacnost

andreatytler
10. júl 2024

@basulaak To u mna nie je vysavanie, ak povysavas natrusene omrvinky pod stolom. U mna to nie je ani upratovanie. To je bezna kazdodenna udrzba.

ivusa1516
11. júl 2024

@ninyart tak ako Prepáč nehnevaj sa to čo tu niektoré píšu nemá ani hlavu ani pätu a príde mi to ako dobrá obhajoba jak má vyplnený celý deň alebo potom radšej upratuje než aby sa venovala deťom... Mám tri deti a teda ozaj Nemám potrebu trikrát za deň vysávať a dokonca Si predstav že nepotrebujem ani dva razy do týždňa meniť posteľné prádlo a to je leto... Lenže Tu sa skôr niektoré hrajú na dokonalé a perfektné A ja neviem ešte čo, čo tým chcú vôbec dokázať

ivusa1516
11. júl 2024

@ninyart A to ti poviem na rovinu že máme barák ktorý má rozlohu 270 metrov štvorcových tri poschodia, ale proste Nebudem tu písať to že trikrát za deň vysávam a budem zarátavať ako vysávanie to že povysavám po dieťati z gauča omrvínku veď mi to zabere predsa asi 15 sekúnd... Ja som to vôbec v zlom nemyslela len proste nechápem prečo niektoré ženy majú potrebu sa predbiehať ktorá je lepšia ktorá urobi toho viac a pritom realita je úplne niekde inde a za Tym si stojím

ninyart
11. júl 2024

@ivusa1516 lenže ono to tak bohužiaľ vyznelo. A mne je jedno, ktorá si doma co robi a ako sa predbiehaju, nech si každý žije ako mu vyhovuje, ja to mam totálne v <>. Ja sa doma bohuzial s 2 malými deťmi nenudím (to sa aj da jednej mamicke?). A každý má inú predstavu poriadku, čo je normálne...a okrem bytu mame hektárovu zahradu a zvieratá ;)

ivusa1516
11. júl 2024

@ninyart to my ani hovoriť nemusíš takto ráno keď mi malý na chvíľu zaspí tak mám aspoň na chvíľku voľno lebo tiež mám polročného syna a trojročnú a sedemročnú dcéru ale tie majú ešte aspoň teraz posledný týždeň družínu 😅 mne sa len proste zastavuje rozumiem nad tým Prečo sa niektoré tu hrajú na niečo čo sú není, Ja viem že každý má predstavu o poriadku úplné inú ale ja beriem ako riadne upratovanie keď ozaj poupratujem všetko riadne... A fakt nie že tu budem rátať každú omrovinku ktorú som zotrela lebo potom sú tu také ktoré majú z toho darmo mindráky a myslia si Aké sú zlé matky lebo oni to nezvládajú lebo tak ako predtým jedna pani napísala príspevku keď sa tu hrali niektoré na to že uvaria hlavné jedlo z polievkou za pol hodinu

radulkova
11. júl 2024

radšej si idem zacvičiť, prečítam knihu, idem sa prejsť do prírody, alebo s priateľmi na vínko, ako celý deň behať s lupou a handrou po byte ako posadnutá 😂

margotka17
11. júl 2024

Tak nejako to robím aj ja. No mne ešte kým sme v práci pobeha robotický vysávač. Čiže už len mopom večer pobeham, nech sa nám dobre spí tak voňavo.