Existuje výživka aj od 3. mesiaca?
pocula som ze ano .
a aj keby ano, urcite by som to dietatu nedavala, naco? tak ako pise ikke s prikrmami sa ma zacinat od 4 mesiacov pri detoch na UM a pri kojenych detoch tusim este neskor. Naco sa niekam ponahlat? 😕
no neviem ci existuje ale preco chces dat vyzivu 3 mesacn. babetk.?aj ked existuje[mozno v zahranici] a asi nie u nas , ... myslim a dufam ze tu by to neschvalili!
suhlasim s ikke ja som davala od 4m len detsku kašu určenu od 4m a potom som začala aj výživkami
a nacoooooo??? ja to nechapem 😠 naco sa matky ponahlaju s tuhou stravou??? presne na den (dobreze nie na hodinu) pocitaju nech ich dieta uz ma 4 mesiace,nech mozu don tuhu stravu dat 😖 a teraz akoze vyzivka od troch??? co bude nabuduce? masko pre novorodencov??? 😠
ak je dieta dojcene tak dokonca do 6.mesiaca nic ine nepotrebuje, ked vidim niektore maminy ako sa ponahlaju s tuhou stravou, som z toho zhrozena ... videla som uz aj jogurt, dokonca rohlik, v puse stvormesacneho dietatka ... v roku potom deti vazia 14 kg a maminky sa divia ze z coho 😠
to fakt? este som taku teda nevidela... zaujimalo by ma, ktora firma vyraba taku kuriozitu...
o vhodnosti, resp. nevhodnosti sa vyjadrovat nejdem, kedze to nie je predmetom otazky...
tiez nechapem, naco tak skoro. Moj syn ma 5 mesiacov, je na UM a papa iba mliecko, ziadne prikrmy. Vraj aj detom na UM staci iba mliecko prvych 6 mesiacov. Uz som to tu pisala, skore zavadzanie moze sposobit vela zla, telo babatka nema potrebne enzymy na travenie inej stravy, ako mliecka, zatazuju sa oblicky, zaludok....a ked uz niekto chce prikrmovat, nechapem, preco tymi 'konzervami' z obchodu? to je taky problem uvarit zemiak, mrkvicku, cukinku...? Vy tiez doma jete konzervy? Lebo nic ine tie super 'vyzivky' nie su. ked si predstavim, ze to jedlo je na polici v obchode urcite zopar tyzdnov, bez ladnicky a dokonca maso!!!
@benu na SK isto nekúpiš, teda nevidela som takú a načo??? v troch mesiacoch som takéto niečo ani neriešila a až začneš prikrmovať, lepšie ako výživky je varené doma, vieš, čo do toho dáš...
@zuzu31 moja ex-spolužiačka kŕmila 3mesačnú dcéru pribináčikom a keď som jej v obrom radila, nech to nerobí, tak sa urazila a tvárila, akoby odchovala tucet detí a ja som úplne blbá... 😅 🤐 🙄 a jej dcérka je teraz pomaly ťažšia ako naša 14 mesačná, jej má 7mesiacov... ach jaj chúďatká detičky potom 😔
predcasne prikmovanie zatazuje oblicky aj traviacu sustavu babatka.Zijem v UK-tu vyslovene odporucaju neprikrmovat ani babo na UM skor ako dosiahne 17.tyzdnov.
Dojcene deticky -klasika zacinaju s prikrmami po ukoncenom 6.mesiaci
Moj syn vazil po porode viac ako 4kg a do polroka bol iba dojceny-absolutne som nemala pocit zeby mu chybala ina strava a krasne prospieva.
ja mam tiez taky nazor ze najlepsie pre pre male babatko to mliecko ci uz mamickine alebo umele ale ak nejaka mamicka chce prikrmovat dietatko a citi tu potrebu tak je to jej vec...ja som svojho maleho do 5mesiacov len kojila a potom som zacala pomaly s kasickou a mrkvickou atd ale napr syn mojej kamaratky uz ako 3mesacny jedol pribinacikov a ako 5mesacny zjedol celu horalku ktoru mu ona predzuvala...to podla mna tiez nieje normalne ale 100ludi 100nazorov 😀 a take blbe napady ako vyzivy od 3mesiacov???? o chvilu vymyslia vyzivy od narodenia a budeme ich detom liat lievikom alebo infuziou haha 😀
myslim, ze tak skoro ak to nie je nutne neprikrmuj, aj keby taka vyziva bola, co pochybujem...
@zuzu31
@beruska.zuzanka ja davam malemu spenatik, skusali sme uz aj morcacie masko so zeleninou - vyzivy od 4.mesiaca, maly sa narodil 50 cm a 3750 g, po skoro dvoch mesiacoch kojenia mal vahu 6 420 g, no so zdravotnych dovodov som kojit prestala, maly je odvtedy na UM, a ma 68 cm a 8420 g, a pri tom sa stale hybe, kope nozickami ako o dusu, nam poradila zeleninove prikrmy, a kasicky lekarka, pretoze maleho mliecko vobec nenasyti, ked bol maly v nemocnici kvoli zapalu priedusiek, aj sestricky boli prekvapene, kolko mliecka dokaze vypit, bol tam 4 dni a 600 g Beba v cudu...ale myslim si, ze ak to nie je odporucene lekarom nie je sa kam ponahlat. Maleho priebezne vazim, predtym priberal mesacne po 1,5 - 2 kg, teraz pribral len okolo 300 - 400 g 🙂 ale zas nie vzdy je hmotnost babatka zapricinena stravou...ja som bola velke dieta (4200g) a do 1 roka strasny tucko a mala som 14 kg, pri com som bola len cisto kojena + od 7.mesiaca prikrmy, priatel bol na sunari, narodil sa 5300 g a v 1 roku male este viac nez ja, teraz sme obaja velmi stihly, myslim ze az prilis, ja mam 54 kg 170 cm a on 180 cm a 78 kg...on ma vsetkych v rodine velmi vysokych, preto si myslim, ze vaha nie je vzdy kvoli strave vysoka... niekedy je to proste v genoch, nas ma licka aj dvojitu bradicku, aj riadne suncicky, ale vobec na nom nevidno kolko vazi (asi to robi aj ta jeho dlzka)...
ale zas cpat do takeho maĺeho dietata pribinacik alebo rozky mi tiez pride ako nezodpovedny pristup rodicov, nie je sa kam ponahlat
ja si tiez myslim ze skore zavadzanie prikrmov velmi zatazuje oblicky.....a je na to uplne cas...ved 3 mesacne babatko je velmi malicke na to aby papalo nieco ine, okrem mliečka....
ale zas si myslim ze nie je uplne pravda ze su deti tucne len preto ze maju skoro zavedene prikrmy a papaju vela nevhodnych veci pre ne...moj syn ma dnes 9 mesiacov a ma uz viac ako 11 kilov, ale je vo vacsej miere len na materskom mliecku, pretoze ovocie a kasu z MM odmieta, papa len na obed masko a zeleninku nic ine, len je k tomu dojceny....a nikdy nemal ani umele mlieko ani kupovanu vyzivu....takze nemusi byt pravda ze su baculatejsie len tie deti, ktore papaju nevhodne veci 🙂) 😉
nie je dobre dietatu skoro davat prikrmy, dieta sa nerodi "hotove", traviaci system sa mu este niekolko mesiacov po narodeni vyvija a davat mu nieco, co jeho telo nedokaze este spracovat môze tomuto vyvoju traviaceho systemu vazne uskodit a neskor moze mat dieta zdravot. problemy.
suhlasim s nazorom ze v3m ma byt dieta ciste na mliecku to by mu malo kludne stacit
@ela2710 - bola som velmi prekvapena z toho ze davas 4m dietatu spenat - lebo ten sa detom az
do ukonceneho 1r neodporucuje koli dusicnanom ci takemu niecomu ktore sa moze akumulovat v tele dojcata - takze asi tak k tym zeleninovym prikrmom aj tam je treba vediet co davat skor a co neskor a ten spenat je asi taky europsky standard neodporucania
žiadne výživky!! má byť malé na mliečku, nie už na gebuzinkách..času dosť..kde sa ponáhľate, veď treba myslieť na potreby dieťatka, nie pohodlnosť pre seba..
Urcite ze neexistuje ziadna vyzivka od 3mes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Dietatko ma byt do 6mes na matesrkom mlieku cize vyhradne kojene, ak to nie je mozne tak sa zavadzaju prikrmi skor,cize od 4 mes. Ale urcite nie od 3,es.vtedy treba davat dietaku UM.
Preboha nechapem ako niekto moze napisat takuto choru otazku ze vyzivka od 3mes.....obcas kym ma cloveka babatko by si mal co to aj precitat o kojeni a strave novorodenca....aspon by potom niektore baby na MK netriechali taketo hluposti ako ze vyzvivka od 3 mes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
ja som deti nedojcila ale ani po 6 mesiacoch som sa nejak nevedela nastavit na prikrmy...a ani to moc nechceli...my sme zacali az od 7 mesiaca a deti mam uplne v poriadku.v zahranici su produkty uz od 3 mesiaca...aj tu v Irsku ej to normalne,ze deti sa krmia vyzivami tak velmi skoro.
V rámci obchodovania a získania zákazníkov a zisku možno niektorí výrobca uvedie, že pre deti od 3. mesiacov. Aj na rôznych hotových príkrmoch, či už výživách alebo kašiach, je uvedené, že pre deti od 4 či 6 mesiaca. A obsahujú napr. jahody, piškóty, med..... Proste potraviny, ktoré sú vyslovene alergény a tak maličké deti by ich vôbec nemali jesť. VEĎ PREDAJME VŠETKO, HLAVNE NECH ZAROBÍME! Preto si, ak už niečo hotové občas kupujem, preštudujem, čo to obsahuje. Nevidím dôvod prečo by sme mali rizikové potraviny zavádzať skôr ako po roku ( niektoré aj oveľa neskôr ). A určite je najlepšie pravé ovocie a zeleniny, uvarené doma, nie tie z konzervy, ktoré je vraj bez konzervantov a umelých prísad ( ako je možné, že to potom v obchode vydrží mesiace bez toho, aby to bolo aspoň v chlade ).
Od tretieho mesiaca nenájdeš nič. Hoci môj krpec mal 3,5 mesiaca keď prvý krát okúsil varenú mrkvičku 🙂 Je neskutočný papkáč a Nutrilon mu už nestačil, tak som po porade s lekárkou začala varenou mrkvou a tými kašami pre 4 mesačných. Vraj ten 4 mesiac je iba orientačný. Tak my sme boli mínus tie dva týždne. A drobec prosperuje a nie je teda vôbec tučný na svoj vek skôr vysoký. čulý, zdravý chlapec, občas až moc živý 😀
urcite su lebo vo svete je vela cudnch veci na trhu ale dla zdrv.stavu a vyvojoveho stupna dietata sa prikrm podava detom na UM od ukonceneho 4 mesiaca a detom plne dojdenm od ukonceneho 6 mesiaca veku dietata
mila mamicka, nerozumiem preco sa tak ponahlas s prikrmovanim. babatku tym urcite dobre neurobis skor mu uskodis ☹
ak áno , tak určite nieje určená pre bábätká!!!!!! materské mlieko , alebo umelé mliečka. A keď , tak uvarenú a rozmixovanú mrkvičku zvládne každá mama pekne doma , nie ? Aspoň tým sa obvykle začína prikrmovanie . Či vy už normálne všetko? 😀
ak si s tym stotoznena, tak nevidim ziadny problem , myslim, ze existuju vyzivky od 3 mes.... 😉

asi tazko. deti sa prikrmuju "vyzivkami" najskor od 4. mesiaca. dovtedy len mlieko (materske alebo umele), to im staci!