icon

Dávali ste žužlať deťom kožku zo slaniny pri zúbkoch?

123bob123
31. jan 2013

Dávali ste niektorá dieťatu oblizovať/žužlať kožku zo slaniny na prerezanie zúbkov? môže to uškodiť?dcérka má 8 mesiacov.ďakujem 🙂

Strana
z3
katkaseiner
31. jan 2013

Tak o takomto comsi pocujem prvykrat... 😀

bubelko
31. jan 2013

no najzdravsie to asi nebude 🙂 skus mu dat radsej mrkvu alebo korku chleba. to mu neublizi. pripadne nejake chladne hracky na zutie. to bude vhodnejsie 😉

exupery
31. jan 2013

Rady starych materi? 😉

katia7
31. jan 2013

no co ja viem asi to neni najlepsi vek na slaninku 😀 ale toto som este nepocula veru a ja by som si to do pusy sama asi nedala 😉 skus nieco ine tvrde, mozno mrkvicku osupanu ale to tiez len ak nema ziadne zubky a musela by si stale striehnut ci si neodkusla aby sa nezadusila 😅 ja si uz moc nepamatam ale tusim som davala krpcom len tie hryzatka, mam vyraba take s masaznymi stuplikmi akoze na cistenie prvych zubkov tak to u nas bolo najoblubenejsie 🙂 😉

nana39
31. jan 2013

Určite nie, veď je slaná! Skôr asi tú mrkvu, zároveň jej bude chladiť aj ďasienka 🙂

sedmokravka
31. jan 2013

v mongolsku normalne, pozrite si, krasny dokument 🙂
http://www.ulozto.cz/xe8XfjA/babies-mimina-2010...

zuzulica
31. jan 2013

Nerobila by som to, lebo kožka zo slaniny mápodľa mňa v sebe asi najviac humusu- teda rýchlosolí, pokiaľ je ešte aj údená tak tých karcinogénov z toho a o kupovanej ani nehovorím. Dnes je veľa ožužlávatiek, ktoré kúpiš a kupuj asi radšej v lekárni, aby si nekúpila nejaký škodlivý plast, dnes už je všetko možné... My sme krsňaťu aj tú zubnú kefku na masírovanie, čo sa na prst nasadí kúpili, skús 😉

sissy27
31. jan 2013

poteším ťa - už na tento účel vynašli modernejšie "hryzátka", dokonca niektoré sú aj chladivé a tak tlmia bolesť ďasien, prípadne sú nejaké gely na tlmenie bolesti a podobné vychytávky dnešnej doby...
tá kožka zo slaniny sa používala ozaj kedysi hodne dávno - ako teoreticky skúsiť môžeš, ale ozaj potrebuješ mať všetko okolo mastné? 😀 odhliadnuc od toho, že kedysi tie slaninové kožky pochádzali z domácej zabíjačky, dnes nevieš, kade všade tá vec prešla a čo v tom všetko je...

brumka
31. jan 2013

urcite by som nedavala a este kozku, ved to je udene a sama sol, zdrave to urcite nebude, co tak radcej hryzatko, mrkvu alebo nieco take vhodnejsie pre deti. ja bysom ani teraz do ust nedala slaninu ci kozku a to uz mam dake roky

sakura77
31. jan 2013

😀 fuj...🙂to snad nieeeee...ved je to udene preboha...

jerryjanka
31. jan 2013

su prazdniny už? 😅 no ale nie teraz važne - keby sme boli o 100 vzad tak ok, ale teraz určite nie. dnes už nie je slanina taka ako byvala - udenie, solenie, chemicke latky, skladovanie atd. radšej ked tak suchší rožok, alebo tvrdšie jablčko alebo hryzatko, alebo kefky pre miminka na masirovanie, gely, ale nie prepana kožu

noname26
31. jan 2013

nuž manžel nedovolí dať kožu zo slaniny ani mne ani psovi🙂)) že také bordely, aké sú tam dnes -spomínané rýchlosoli, chémia na konzervovanie.. starú dobrú slaninu už nenájdeš len tak. dieťatku isto nie - využi rady spomínané vyššie

ritusuk
31. jan 2013

med&mak do mlieka,lebo nespi,klobasa&slanina na zuby,kravske mlieko uz od 3.m,ako ja nechcem nikoho urazit,sama zastavam nazor,ze nie je nic nad zdravy sedliacky rozum,ale toto mi nikdy neslo do hlavy...ved na zuby su hryzatka,pred 50 rokmi sa davala mozno kozka,lebo nic ine nebolo,ale teraz je tolko moznosti...

ozujskova
31. jan 2013

nooo kedze ta tu uz kazdy zviezol pod ciernu zem..ja ked som bola babo mne mama davala tu slaninovu kozu..vtedy asi kazda jedna to zubvala nakolko nam komosi neumoznili mat chladitky gumene 😀..ale pravda bola taka ze ta sol z tej slaniny tie jasna odtrpla tak ze tie zubky tak neboleli..ale v dnesnej dobe uz su aj ine metody skus grepovu stavu na gazu a potierat..to je horke a tiez strpnu tie jasna...ale ak by si aj dala tu kozu neumre,ani neochorie takz rob co citis ze je najlepsie..ak jej solis,a jedava normalne a nie tabulkovo tak daj..uvidis..mozno to ani nebude chciet... 😀

andrik78
31. jan 2013

už som o tom počula a čuduj sa svet tie deti žijú a sú zdravé 🙂 Ja osobne sa tabuliek nedržím do slova a do písmena nedajbože umrieme na tlačovú chybu 😀

natas4
31. jan 2013

Tato otazka nie je vobec vtipna..ked uz sa chces spytat volovinu, tak nabuduce vymysli aspon vacsiu srandu 😝

eeffka
31. jan 2013

no @natas4 cudovala by si sa ale su kultury kde to pouzivaju ako cumel, konkretne som videla dokument na CT2 kde myslim mongolka mala pre decko taky cumlik kus slaninovej kozky prepichnutej so zapalkou aby mu to nezapadlo 😀 skoro mi oci vypadli ale decko spokojne...

habibi78
31. jan 2013

...no to su tie recepty starych materi....nie nedala...je to slane preslane a na dasna urcite tolko soli nepotrebuje...a je tam kopec sajrajtu ktory v jej veku este tiez nepotrebuje.... mne to babka davala si pamatam a napinalo ma z toho....

radsej chladive hryzatka alebo gelik na dasienka....

cmulinko
31. jan 2013

preco nevyskusas radsej podrazku z topanok.... je to dietnejsie,dlhsie vydrzi a nebude mat mastne ruky od toho 😀 😀

lauraaura
31. jan 2013

samé lepšie otázky dnes 😀 a mne blokujú príspevky a toto nechajú 😀 adminka!

svetlusska
31. jan 2013

no ja osobne som o tom nepocula ale ani by som to neskusala radsej skusim hryzatka alebo dam malemu do ruky rozok..a okrem toho potom vsetko to mastne okolo neho ochhh

ikke
31. jan 2013

jasne, ale jedine tu s posypovou solou kupenu od poliaka, co ju doviezol v nechladenej dodavke 😝

denisa87
31. jan 2013

No toto som este ani ja nepocula 😕 😕 ja som davala hryzatka a ked tak ,tak korku z chlebíka 😀

aktiz
Odpoveď bola odstránená
sisaha
31. jan 2013

a ja ze otazky na pobavenie budu iba 1x do tyzdna... 🙂

dodkap
31. jan 2013

ze pozdravujeme prababku z hornehodolneho, co ti to poradila 😀 To sa pytas fakt vazne?

qtinka77
Odpoveď bola odstránená
hajajanka
31. jan 2013

V lekarni kupis gel na dasna. Je len zaciatok roka a stupidnych otazok je tu akosi privela.

nanyka
31. jan 2013

a čo tak mrkvičku? 😀 odpadnem, že slanina 😀

zuzin78
31. jan 2013

Ach jaj za otazky ☹ 😉

Strana
z3