icon

Pri prerezávaní zúbkov nám nič nepomáha

lucia006
14. aug 2013

Preco mojmu syncekovi nic nepomaha na zubky?ziadne gely,ani homeopatika ☹ uz neviem ako mu mam pomoct,cely den preplace ,a vnoci mi nespi ,budi sa kazdu polhodku aj castejsie,neexistuje este nieco co by ho mohlo upokojit a zmiernit bolest ,svrbenie to trapenie co ma? 😒 pediatricka mi povedala ,ze do roka mu nic nemoze dat,to bolo vsetko!!! ☹

Strana
z3
ketrinka17
14. aug 2013

@lucia006 Mojmu malemu pomaha len dynamicky krem od Dr. Nona a potieram mu dasienka ustnou vodou tiez od Dr. Nona vyrobky su trosku drahsie ale oplati sa 🙂

lulu89
14. aug 2013

Ja nedam dopustit na obycajnu Alpu a ak je to horsie,mame doma bielu domacu palenku a s tym mu to potriem a je kludny 🙂
Stary overeny recept mám a aj nasa lekarka mi toto poradila......
Cenovo dostupne 🙂

lucia006
autor
14. aug 2013

@ketrinka17 kde to viem zohnat?

lucia006
autor
14. aug 2013

@lulu89 a ved tam je 60%alkoholu 😖

lucia006
autor
14. aug 2013

@lulu89 ja som si sice natierala ked ma boleli dasna pri raste zubu mudrosti,ale bohvie ako mi nepomahalo,a babatku no neposkodi?

lulu89
14. aug 2013

@lucia006 nie,lebo si das len na malicek a s tym mu to potries a ono to pekne strpne,dam cumlik a zaspinka.....
Je to male mnozstvo a nema to ziaden vplyv na neho......
Moja mamina to robila pri vsetkych troch a aj babka a co mam kamaratky,skoro kazda vyuziva tuto poznost......

lulu89
14. aug 2013

@lucia006 a nedavas mu to casto,ja len raz za den ked uz ani cumel nepomaha a ani hryzatko......
Vzdy sa ukludni a je to ok 🙂

ketrinka17
14. aug 2013

@lucia006 Na mlynskej v Ke u Dr, Friedmannovej

lucia006
autor
14. aug 2013

@ketrinka17 dakujem,takze urcite to pomaha ?kolko kratvmu to natierate na dasna?

lucia006
autor
14. aug 2013

@lulu89 no moj prevresti cely den ,nenormalne krokodilie slzy ma neupokojim ho ani na rukach ,musi mat chudacik velke bolesti, 😒 ja mu nemozem ni do pusy pozriet neda si....nic nezabera ani cumel,ani kusatko nechce len place a place

nikolet_89
14. aug 2013

@lucia006 ja niesom za lieky a sirupy proti bolesti, ale pri zubkoch som sa k nim schylila a mozem povedat ze malinkej bolo ovela lepsie, cez den som skusala gely a niako ju zabavit ist von a hocico aby nato skusila zabudnut, ale pred spanim bud cipka, alebo sirup na bolest a mala sa pekne vyspala bez bolesti

lucia006
autor
14. aug 2013

@nikolet_89 ja som pri prvych 6tich zubkoch co mu sli skusala aj sirup nurofen a padadol bejby aj viburcol cipky a vobec ziadna zmena , 😒 preto som aj napisala ,ze mu nic nepomaha co druhym detickam ano,nikdy nespal bohvie ako ,od narodenia sa budil 10a viackrat,ale teraz je to extrem vnoci,a este aj cez den vkuse krici,ja sa snim tiez snazim na zahradu niecim ho zabavit ,ale proste nic absolutne ziadna hracka ziadne veci ho nezaujimaju ,len place a skriabe sa pomne,ani do pusy mu neviem pozriet. 😒

zszudorova
14. aug 2013

fiha...ako moja mala ma prerezany len druhy zub ale zatial obidva boli horor...tiez jej nepomahal gel,homeo a podobne somariny...ale ako tak pomohol nurofen...no nie odporucana davka-2,5ml ale dala som 3ml a to zabralo...si nemyslim ze ked to dostane raz za cas tak jej to uskodi...si predstavim na sebe, keby ma bolel nonstop zub jak hovado, alebo aj hlava, hocico a niekto by sa snazil ,,zabavat ma,, tak ho asi do riti poslem....viem je to decko, neda sa az tak porovnavat ale urcite dam nieco od bolesti ak vidim ze je to fakt zle....ak nepomohol nurofen-skus teda troska vyssiu davku,neviem kolko si mu dala...vyskusaj paralen cipok alebo ine analgetikum ale oni su zlozenim v podstate take iste...prajem pevne nervy, viem je to horor niekedy

danciacik
14. aug 2013

Pridávam sa ku @lulu89 nám tiež nič nepomáhalo zuby boli nočná mora a Alpa bola úplným vykúpením 😀 síce my sme ju nedávali priamo na ďasienko ale rozriedila som ju s vodou v pomere 1:1 a tak som potierala hocikedy.

sharlotta
14. aug 2013

@lucia006 kamistad ste skusili?

rebeka7501
14. aug 2013

tiež nie som zástancov liekov a mastičiek, dcére som potirala ďasienka bielym vínom, liehové alkoholy sa mi zdali byť príliš silné a agresívne

lucia006
autor
14. aug 2013

@zszudorova no moj ma 6,tiez kazdy bol horor nastastie prve 4 mu vysli naraz davala som nurofen nepomohol,teraz som bola u dr dala nam fenistil kvapky,nurofen 3krat denne a dentinox gel ale neverim ze to bohvie ako zaberie 😒 no a pozrela mu pusu a povedala ze znova mu idu naraz hore aj dole ☹ a ako pises ,nepomaha ani zabavit ho proste reve place naraty 😒

filipa
14. aug 2013

@lucia006 homeopatikami myslis co presne? neviem, ci si skusala chamomillu, ta je urcena na taketo pripady, ked dietatko neustale place, je nervozne samo zo seba, ako pises, skriabe sa po tebe, nevie sa inak ukludnit... ale nedavaj nizku potenciu (ziadnu 5CH ani 9, 15CH)... mala by to byt aspon 30CH potencia... vtedy davkujes 2-3x denne, podla situacie... ja som davala v potencii 200CH raz za 1-2dni, davkovanie od nasej homeopaticky... vzdy pomohlo, ono to tak celkovo ukludni nervovy system, ktory este nie je u tak malickych deti dostatocne odolny... a mozno zacne aj lepsie spinkat... 🙂

lucia006
autor
14. aug 2013

@sharlotta ano skusala teraz naposledy aj mundisal a dentinox 😒

lucia006
autor
14. aug 2013

@filipa ako prve sme skusali chamomilie vulgaris 15ch 3 krat denne,poom viburcol cipky ,a naposledy nervohel, 😒 ani jedno stych ho neupokojilo dokonca bol vnoci este nervoznejsi 😒

dada97
14. aug 2013

ahojte, ked chcete mam k dispozicii velmi dobru pastu z aloe very a echynacey, mam ju vyskusanu a dobre ohlasy od vsetkych mamiciek, ktore ju vyskusali, viem vam poslat na mail, je 100ml dlho vydrzi, a hlavne ukludnuje dasienka drobcov, ked sa zubky prerezavaju aj cenovo velmi dobra alternativa, ked porovnam kolko stoja cca 5g geliky to sa neda porovnat, kludne cez IP mam k dispozicii aj ine veci, ktore su vyborne, aj pre deti ale aj pocas aj po tehotenstve.

ketrinka17
14. aug 2013

@lucia006 mojmu malemu to pomaha a natieram ked vidim ze ho to asi boli lebo nema pravidelne bolesti...

olejka
14. aug 2013

@lucia006 problem Tvojho nepokojneho dietata mozu byt prave homeopatika ktore si mu davala...
neviem ci si veriaca,
ak ano skus si precitat, aj
http://www.granosalis.cz/modules.php?name=News&...
...sposobuju nepokoj u deti...ja som si svoje s malym preskakala ,od alergologa po krcneho a psychologa az po knaza...

lebo je to biela magia....deti su obzvlast zranitelne 😖

http://www.agapeportal.sk/svedectva/svedectvo-o...

,,Som detská lekárka. Mám štyri deti vo veku 17, 15, 12 a 9 rokov. V rokoch 1995 až 2000 som absolvovala školenia z homeopatie. Vlastním certifikát z Rakúskej školy homeopatie, navštevovala som prednášky z indickej, tzv. revolučnej homeopatie a absolvovala som i kurz BIHOST (metóda biochemicko-homeopatickej regulácie metabolizmu). Pretože v tomto období som bola prevažne na materskej dovolenke, liečila som homeopatikami najmä svoje deti a niektorých známych. Bola som touto liečbou nadšená. Verila som, že im dávam neškodné guľôčky vyrobené z bylín.

Deťom som liečila hlavne infekcie horných dýchacích ciest. Dcére som vyliečila bronchitídu po tom, čo jej nezabrali antibiotiká. Mne po podaní homeopatika na druhý deň zmizla bradavica. Niekedy mi u známych homeopatiká nezabrali, no vysvetľovala som si to mojou nevedomosťou. Avšak neskôr sa u detí začali objavovať problémy, čo som si už vysvetliť nevedela. Problémy totiž nemali telesnú, ale skôr psychickú povahu.

Aká bola moja ďalšia cesta s homeopatiou? Náš kňaz ma upozornil, že túto liečiteľskú metódu podporuje hnutie New Age, ale pretože som homeopatiu urputne obraňovala, nakoniec mi povedal, aby som skúmala ďalej. A ja som šla na ďalšie školenia. Kúpila som si i prístroje, ktoré nám na nich odporúčali. Plánovala som, že sa budem homeopatii venovať po materskej dovolenke. Avšak v mojom vnútri zavládol veľký nepokoj, nevedela som, z čoho pramení. Čítala som všetko dostupné o homeopatii, pýtala som sa rôznych ľudí na ich názor na ňu, no nik mi nedal uspokojivú odpoveď.

I stanovisko KBS v otázkach homeopatie (uverejnené v Katolíckych novinách r. 1996) som vnímala ako súhlas Cirkvi s mojou liečbou. No napriek tomu mi moje svedomie hovorilo – „nelieč!“. Odmietala som preto liečiť neznámych ľudí, liečila som len známych a výlučne homeopatiou som liečila naše deti. Tie boli pre mňa akýmisi pokusnými objektmi, na ktorých som skúšala liečbu homeopatikami. Na jednej strane v mojom srdci stále pretrvával nepokoj, na druhej ma homeopatia nadchýnala a priťahovala. Nevedela som to pochopiť a stále som hľadala a túžila spoznať pravdu. To sa neskôr skutočne aj stalo a v mojich názoroch nastal rázny zlom. Prispeli k tomu dve udalosti:

Známa mi rozpovedala vlastný zážitok s alkoholikom, ktorého našli v zime raz večer ležať na zemi. Odviedli ho domov a pritom sa modlili modlitbu za oslobodenie od ducha alkoholizmu. O mesiac zistili, že dotyčný prestal piť a začal sa pripravovať k sviatostiam. Vysvetlila mi tú modlitbu. Počula som ju prvýkrát.

Dostala sa mi do rúk kniha MUDr. Judithy Erdélyiovej: Alternatívna medicína vo svetle Biblie (MSEJK, Bratislava 2000).

Autorka v nej často spájala alternatívnu medicínu – kam zaraďovala i homeopatiu – s okultizmom. Premkla ma hrôza, aby som nemala aj ja niečo s ním spoločné. Pretože som bola doma, kľakla som si pred kríž a modlila sa: „Pane Ježišu, prosím Ťa, zbav ma ducha mágie a okultizmu.“ Ďalej som prosila o dary Ducha Svätého. Modlitba vychádzala z môjho rozorvaného vnútra a až neskôr som pochopila, ako veľmi zmenila orientáciu môjho života. To, čo sa po nej dialo s mojím myslením, je pre mňa doteraz zázračné. Odrazu sa mi začalo vyjasňovať. Prístroje!

Na poslednom školení som si zakúpila dva prístroje s presvedčením, že sa budem venovať homeopatii a že ich využijem. Meracím prístrojom založeným na EAV metóde môžeme pacienta otestovať a nájsť preňho správne homeopatikum. Ušetrí sa tým veľa času, ktorý homeopat venuje vyhľadávaniu homeopatického lieku v Repetitóriu a Materii Medici. Dokonca sa dá na tomto prístroji vyrobiť homeopatikum i z čistej vody. Stačí to na to, aby homeopat vlastnil diagnostické homeopatiká. Pacienta potom prístroj vybaví vyrobenými homeopatickými kvapkami, alias čistou vodou, do ktorej preniesol informáciu homeopatika. Prístrojom sa dá merať aj energia v jednotlivých akupunktúrnych bodoch.

Prístroj predávali na školení obchodní zástupcovia zo zahraničia. Musela som sa rýchlo rozhodnúť. Kolegovia homeopati mi radili, že je dobré nejaký takýto prístroj vlastniť. Pri kúpe som sa nezamýšľala nad spôsobom jeho fungovania, až po modlitbe autoexorcizmu mi napadlo – vyrába homeopatiká z čistej vody, veď to je mágia! Šla som sa pozrieť, v akých jednotkách prístroj meria energiu v akupunktúrnych bodoch. Na číselníku však neboli žiadne jednotky. Až vtedy som si uvedomila, že prístroj mi dáva len dve jednoduché odpovede (podobne ako kyvadlo): odpoveď áno – keď na aparáte svietilo svetlo medzi bodmi 80 a 90, alebo nie – keď prístroj svietil medzi bodmi 50 a 60. S hrôzou som si uvedomila, že je to okultná vec. Kyvadlom by sa liečitelia pri práci zosmiešnili, no v našej dobe je jednoduché zostrojiť prístroj s moderným dizajnom – a to je efektné riešenie.

Prístroj som mala v záruke. Chcela som ho okamžite vrátiť a dostať naspäť peniaze – stál 50-tisíc Sk. Volala som obchodným zástupcom, že sa pokazil. Vysmiali ma, že čo sa už môže na ňom pokaziť…

Druhý prístroj – vreckový diár Psion sa podobá väčšiemu mobilnému telefónu. Na jeho displej možno napísať názov homeopatika a meno pacienta. Stlačením klávesy Mode homeopat pošle informáciu, čiže homeopatický liek, priamo pacientovi do jeho organizmu. Táto informácia sa dá poslať aj na diaľku, ak homeopat pozná dátum narodenia pacienta. Neuveriteľné! Tomuto som uverila!

Prístroj som niekoľkokrát použila. Fungovalo to. Nepotrebovala som žiadne homeopatiká. Stačilo mať pri sebe iba tento aparát. Na mojich posledných školeniach nám prednášateľka tvrdila, že v homeopatii neúčinkujú chemické látky, ale že tu ide len o prenos informácie. Pripadala som si vtedy veľmi hlúpo, lebo päť rokov som chodila po školeniach a až tak neskoro som sa to dozvedela…

Spýtala som sa brata, elektrotechnického inžiniera, akú informáciu vysiela prístroj, keď to funguje? Brat ma nazval naivnou, že verím na také veci. Po prezretí prístroja lakonicky skonštatoval: „To je obyčajný diár vyrobený v roku 1989“. Nerozumela som tomu.

Až po modlitbe mi prebleslo hlavou: Nič v prístroji nie je a funguje, to musí byť mágia! Musí to byť okultná vec! Neskôr, rozhorčená sama na seba pre množstvo peňazí, ktoré som za oba prístroje vyhodila, som zatelefonovala do zahraničia. Chcela som prístroj vrátiť a dostať naspäť svoje peniaze. Dotyčnej homeopatke som na otázku, prečo to chcem vrátiť, odpovedala, že som prišla na to, že je to biela mágia a nechcem to naďalej používať. Na moje prekvapenie mi na to odpovedala: „Kolegyňa, a čo ste si mysleli, že to je?“. Ostala som úplne omráčená. Homeopatka vedela, že tu ide o mágiu, ale na školení o tom nepadlo ani slovko!

Avšak stále som nechápala podstatu homeopatie – prečo sa dá práve homeopatia používať i okultnými prístrojmi? Nebolo mi to stále jasné. A tak som sa pustila do štúdia. Prvou knihou, ktorú mi kúpil manžel, bol pastiersky list Konferencie biskupov Toskánska: Mágia, veštenie a démonské vplyvy (Jas 2001). Hneď v jej úvode som sa dozvedela, že existuje mágia napodobňovacia, podľa ktorej podobné plodí zasa podobné. V tom okamihu som si spomenula na prvý princíp homeopatie – podobné sa lieči podobným – a pochopila som, že princípy homeopatie vychádzajú z mágie. Moje rozhodnutie ohľadom homeopatie bolo jednoznačné – už žiadna homeopatia! Ani francúzska škola. Veď tu neúčinkujú byliny a nerasty, tu ide o mágiu, bielu mágiu! Postupne som začala mať jasno vo veciach, ktorým som na školeniach o homeopatii nerozumela, a začala som chápať súvislosti…

ODVRÁTENIE OD DUCHA HOMEOPATIE

Ako som už spomenula, prišli problémy s deťmi. Najstaršia, vtedy 9-ročná dcéra, v čase, keď brala homeopatiká, mala sny, pri ktorých sa budila a bála. Hľadala som rôzne príčiny, no na homeopatiká som ani len nepomyslela. Vyvrcholilo to tým, že vo sne videla diabla, ktorý chcel, aby mu povedala áno a neskôr zase diabla, ktorý jej chcel odseknúť ruky a nohy. Modlila som sa s dcérou modlitbu za oslobodenie od ducha homeopatie. Sny sa jej viac neopakovali, ale strach pri zaspávaní ešte dlho pretrvával.

Moja druhá dcéra nemohla v noci dýchať a stále sa jej to zhoršovalo. Nemala nádchu, nemala výtok z nosa, nemala alergiu. Boli to strašné stavy – nemohla dýchať, fúkala nos, hnevala sa, na posteli kopala nohami, pobudila súrodencov. Raz mi napadlo: Skús sa modliť! Keď bola v takomto stave, položila som na ňu ruku a modlila sa modlitbu za oslobodenie od ducha homeopatie. Na moje prekvapenie zaspala a pokojne spala i ďalšie noci.

Syn, vtedy 3-ročný, sa dostával do strašných, pre mňa nepochopiteľných stavov agresivity, keď som mu odmietla dať sladkosť tesne pred obedom alebo raňajkami. Zhodil veci z poličiek, vyhádzal všetko zo skrine. Nijaké výchovné metódy nepomáhali. Raz mi tiež napadlo modliť sa. Po modlitbe sa upokojil,........"

petribela
14. aug 2013

nám pomáha dentinox,ale teraz je nejak mrnkavý nepokojne spinkáva tak uvidím kde mu vykukne zubček,čakali sme hore ale dolu máme 3 tak čakáme štvrtý,veľa nervov pri zúbkoch prajem,,,ja mu aj masírujem ďasienka,stále mu dávam hrýzť aby sa mu čím skôr prerezali

lucia006
autor
14. aug 2013

@petribela mojmu leovi dentinix vobec nepomaha,a on vobec nechce ziadne kusatka, 😒 nechapem tomu

petribela
15. aug 2013

@lucia006 ja mu ho dávam pred spaním ešte mu aj chití,,no čo ti poviem môj malý obhrýza rám na bazéne stôl všetko čo je tvrdé...vidíš každé dieťatko je iné niekomu zaberie a niekto skúša všetko a nič,jedine vydržať,,,asi som veľmi nepomohla,alebo jedine sa poradiť s lekárkou čo odporučí:o

petribela
15. aug 2013

@petribela opravujem chytí...jak som na materskej aj gramatiku zabúdam

anexis
15. aug 2013

@lucia006 pozor na ten fenistil...v neziaducich ucinkoch je podrazdenost, neklud
nam ho predpisali a maly bol z neho v kuse na rukach, aj vtedy reval, ričal, az ho motalo.ked chodil..vysadili sme a bol klud...takisto ajkamoskin syn takto reagoval na fenistil...takze uz dalsi krat ked nam ho chceli predpisat som povedala nie, dakujem, stacili mi tie dva dni sak to bol horor
kazdy lekar ma iny pristup k zubkom, nas nam predpisal tie tabletky na ukludnenie...teraz za svet si nespomeniem ako sa volaju, co proti krcom pri teplotach sa dava...toto jedine nam pomohlo, samozrejme som mu to dala az ked uz sa to nedalo vydrzat, ked sa od nervov hadzal o zem, kusal a tak

anexis
15. aug 2013

uz som si spomenula...diazepam

lucia006
autor
15. aug 2013

@petribela nevadii 😀 pochopila som , 😉 moj nechce hryzt nic co je je zle ,lebo si nevie poskriabat inak dasienka ☹ a moj praveae to pluje von ked mu natieram 😖

Strana
z3