Trvalé zuby rastú za mliečnymi. Čo máme robiť?
baby moja dcera ide mat v auguste 6 rokov a ma pekne mliecne zuby, ale dnes som jej zbadala, ye za nimi jej vyrastli uz dva nove trvale tie spodne dvojky, ale tie mliecne pred nimi sa jej ani len nekyvaju, neviem co mam robit , ci ist k zubarovi a dat ich vytrhnut, dcera je ale total histericka, neviem ako ju tam dostanem, alebo len pockat kym sa sami vypadnu, ale neviem, ci v tom pripade budu dobre rast.prosim poradte ak s tym mate nejake skusenosti
@martinkkka22 to je úplne v poriadku, trvalý zub sa potom posunie na miesto trvalého, neboj 🙂
@martinkkka22 zbehnut zubarke dat vytrhnut. Boli sme tak so synom teraz v utorok ☺
@veronikaszabova
@belasy_motylik baby každý hovorí inak, jeden vytrhnúť, druhý nechať 🙂) no uz teraz mám z toho dilemu, či ano, alebo nie, aby nemal krivé zúbky neskôr....
@martinkkka22 ono je to v podstate jedno, náš má vonku už 8 mliečnych, za niektorými mu tiež rástli trvalé, ale krivé zúbky asi budú, aj asi strojček bude, lebo mliečne mal užšie a pekne poukladané pri sebe a tým pádom nemajú trvalé ktoré sú prirodzene väčšie a širšie dostatok miesta, aby narástli rovno. Teraz napríklad má dolné jednotky trvalé pekne uložené /pritom jedna narástla za mliečnym až kdesi pod jazykom/, jedna dvojka pri nich je tiež už vonku ale krivo, lebo nemá dosť miesta a druhá dvojka neviem kde narastie, lebo nemá absolútne miesto. Je tam miesto tak na 1/4 zúbka.
Aj my sme mali a isla som. Hned ten mliecny vytrhol a ked som videla aky velky mal koren, tak som skoro odpadla. Povedal mi ze by som mu ho nikdy nevytrhla, ten koren bol takmer dvakrat taky dlhy ako samotny zub. Nastastie som isla v case, ked trvyly zubcek bol asi tak do polovice vyrasteny. Mam pocit,ze po vytrhnuti toho mliecneho sa trvalemu zubku uvolnilo miesto a nerastie tak krivo... Len mi je luto ze som posluchla prve zubara, ktory povedal ze netreba vytrhnut. MAly by mal ten zubcek pekne rovny. Ten mliecny nam totiz vytrhol iny zubar...
@isis
@belasy_motylik no je to také s tými zubármi, tiez radcej si vypočuť viacej názorov, predsalen človek neni odborník.....my sme boli akurát dnes, doktorka pozrela, povedala, ze treba vytrhnúť o týzden, tak sa objednáme....ale uz sa pekne kýve, tak kázala kôrku a mrkvičku papať...a hýbať ním 🙂
nám sa to tiež stalo,,,mliečne nam vytrhli a vraj sa tie trvale maju posunut,zatial sa nejak nesuvaju,no strojček máme istý,o pár rokov 😠
Nam vyrastol trvaly zubok za mliecnym, ktory sa vobec neknisal. Zubar povedal, ze to mame nechat prirodzenou cestou. Syn si ho postupne vyknisal a trvaly zubok sa mu pekne posuva dopredu. Kamaratkinmu synovi tak rastli vsetky predne zubky, tiez to nechali prirodzenou cestou a zubky sa mu vsetky poposuvali a nema ich ani krive, ale je to asi individualne.
@ludka140281
@nena236 ja si tiez myslím, ze je to individualne, len sa mi to zdá čudné, ze tam má dva zúbky 🙂)
@martinkkka22 Ved aj moj mal dva a dost dlho, mliecny sa zacne knisat, neboj. Ja by som este pockala, ale je to na Tebe 😉
no akurat sme prišli od zubárky, zúbok je vytrhnutý, som zvedavá, či sa ten trvalý posunie dopredu, lebo je uz vyše polka vonku a vedla sa tlačí ďalší, tak pôjdeme asi trhať zasa...malý bol perfektný, ani sa nebál, ani neplakal, vôbec nič...zubárka mu dala injekciu, nejaký gélik, zobrala kliešte a vytrhla a hotovo..trocha krvi a vybavené...platila som 10euro 🙂
@martinkkka22 zúbok sa posunie dopredu. Malej tak vyrástli rovno za jednotkami mliečnymi trvalé zuby, bola som tiež u zubárky. Ona trhať neodporúčala, ale pomaly vykývať, že tie zúbky pôjdu aj samé von, lebo ich tie trvalé vzadu rastúce vytláčajú. Mala pravdu. A trvalé sa v pohode posunuli na miesto tých mliečnych. Má ich krásne rovné bez problémov.
@martinkkka22 U mojho syna to iste so spodnymi jednotkami. Zubarka odporucala miecne vytrhnut, aj sme ich dali vytrhnut a nove zubky sa krasne posunuli na svoje miesto. 😉
@sharmana
@katarina_k11 no dufam, ze to bude naš prípad 🙂 ze sa vyrovná a posunie dopredu, lebo teraz to vyzerá smiešne 🙂 naša tiež čakala dva týždne, či sam vypadne, ale nič, tak sme vytrhli..🙂
@martinkkka22 nas to mal tiez tak a posunul sa
@martinkkka22 Pozeram na fotku, ze to mate podobne ako sme mali my... A za chvilu mu tak isto zacala rast aj druha jednotka... (my sme sa smiali, ze je ako krokodil - zuby v rade za sebou). Tiez som mala pocit, ze sa mu to nema kam vopchat v tej pusinke, ale telicko si poradilo.🙂 Uz si celkom nepamatam, ale zda sa mi, ze mu dost rychlo po jednotkach vypadli aj dvojky a nejako sa tie zubky cele poposuvali. Na stastie takto mu rastli iba tie jednotky - ostatne zubky boli nahradzane, az ked mliecny zubok predtym vypadol. Tiez sme mali stres z trhania; aj maly a aj my rodicia....
Maminky môj malý má len 2roky a za očnými zubami akoby z podnebia mal ďalšie očné zuby hore mal to niekto z vašich detí? Ako sa to vyriešilo?Ďakujem na preventívku ideme cez letné prázdniny,Ďakujem za odpovede.
Dievcata, my uz vyse 3 mesiace cakame na vypadnutie mliecnych, spodnych jednotiek...dnes som skusala znova, ci sa mu nekyvu, pretoze doteraz sa nekyvali!...A veru konecne sa kyvu, takze cakam, kedy vypadnu...dufam, ze coskoro!!!...Pretoze trvale uz dlho cakaju 😀 Prikladam fotku, ako to synovi vyzera v puse momentalne 😒
@luta13 ahoj..presne ako našemu....a teraz som si všimla ten trvalý sa mu naozaj pekne posúva dopredu do radu....držím palce aj vám, nech vypadnú 🙂)
@martinkkka22 Dakujeme, ak nezabudnem, hodim dakedy fotku, ked sa zubky zacnu zaradovat, pripadne ked sa uz zaradia uplne...No kedy to bude, je otazne 😉
my sme ho predvčerom konečne vytrhli :D
žienky akurát som vytrhla synovi druhý mliečny zub a kukám že za ním má už trvalý, och to má dosť ,,odchýlku,, od toho druhého trvalého 3mm dúfam že sa posunie. ja histerka volala zubárovi a čítam že to je asi s tým už nič neurobíme .
Toto som vyriesila v utorok.boli sme u zubara uz niekolko krat aby sa trochu syn s nimi s kamaratil a v utorok uz bol nebojacny velky chlapec ktory pekne otvoril usta a pan zubar pekne 2 mliecne zubky vytrhnul a maly bol velmi sikovny ani nevedel a boli vonku teraz obidva trvacne zubky mozu ist na svoje miesto.ale zubar mu nechcel trhat tie zuby hned aby mu nesposobil sok a bude sa bat chodit zubarovy.naozaj pristup aj psychologa a syn bol sam na seba hrdy tak ako aj mi na neho.
@sashie ahoj, ozyvam sa po 5 mesiacoch...Synovi v septembri obe mliecne jednotky nakoniec vytrhli a zadne trvale jednotky sa mu posuvaju pekne dopredu...Posielam fotku, ktoru som fotila naposledy v septembri 🙂 ...Ako je na tom Tvoja dcerka? Narastla jej ta trojka dole spred roka? Co si minule spominala, ze jej nenarastla? Ak tu budes, daj vediet 🙂
@martinkkka22 ahoj, nakoniec zubky same nevypadli, tak v septembri mu ich oba vytrhli a teraz sa zadne - trvale tlacia pomaly dopredu...Snad sa zaradia uplne 😉

ahojte baby, tak aj ja sa pridávam, dnes mi malý (5r7mesiacov) ukazoval, čo má za spodným predným zúbkom - a mal tam normalne vyrastený trvalý zúbok!!!!! tak som sa zlakla....ten mliečny sa vôbec nehýbe a vedla mu rastie další trvalý!!...no zajtra hned volám zubárke čo a ako dalej...