icon

Kde kúpiť psa okrem Bazoša?

Včera o 09:42

Ahojte, existuje este nejaka stranka, kde mozme kupit psika? Okrem bazosu…
Adoptovat uz nie, dakujem.
Dakujem!

anonym_fc65f3
Včera o 11:36

Baby piste si co chcete,mozte sa obuvat kolko chcete,pre nas bolo dolezite,ze otec a matka je rovnake plemeno.Otec krasne sfarbeny ako vlk.A matka vyhrava ocenenia.A ze stena rychlo pochopi,co chcem ked mu poviem sadni.Pisem rychlo,teda bude ucenlive rychlo.A papiere nam ozaj netrebalo.Malo ockovaci preukaz,cip a vsetko co malo mat po ranodeni.

anonym_fc65f3
Včera o 11:42

A jasne pisem,ze na Bazosi su aj chovne stanice,kde su stence aj s papiermi.

anonym_d5ae87
Včera o 11:48
@anonym_e06fef

Jasneeee, už vidím ako každá čo tu mudrujte máte psa z CHovnej stanice za 2 litre
To určite 😄😄😄

@anonym_e06fef vychovali sme troch najduchov. Od stenata az po duhovy most. Dvoch z ulice, jedneho sme nasli v lese. Steniatka, ktore niekto vyhodil. A prave preto tvrdim, ze kto chce psa, nech ho kupi z registrovaneho chovu. Ked ho nechce uchovnit, nech ho necha kastrovat. Kupit inde znamena podporovat nelegalne mnoziarne.
Som TEN psickar alebo do ktorej kategorie sa mam zaradit?

wolf_
Včera o 12:22

Ja len fakty bez emócií
- Ak zháňaš psa s FCI preukazom pôvodu, tak chovateľské stanice (pozor: registrovaný chov nie je chovateľská stanica! ale skôr tak trochu odrb na neznalých) - tie nájdeš napr. na FB (v rôznych skupinách daného plemena), priamo na webových/FB/IG stránkach konkrétnej chovateľskej stanice, na webovej stránke klubu daného plemeno alebo sa môžeš priamo skontatovať s poradcom chovu, ktorý by mal mať prehľad o aktuálnych aj plánovaných vrhoch.
- Ak zháňaš "darujem", resp. chceš adoptovať, tak útulky alebo znova FB a pod. - je prakticky plný internet nechcených psov.. Od šteniat až po staré psy. Najrôznejších veľkostí, pováh,...
- Ak zháňaš "čistokrvného" bez PP, tak to nájdeš najmä na tom bazoši, ale aj inde... Je to tvoja voľba. Ale v tomto prípade musíš rátať s tým, že okrem toho, že podporuješ nekontrolovateľné množenie (čo žiadnemu milovníkovi zvierat nie je jedno), tak kupuješ mačku vo vreci - nevieš čo ti z toho vyrastie, ani výzorovo, ani povahovo, ani zdravotne (a ak sa nevyznáš o to väčšia šanca, že narazíš a budete sa trápiť)

Držím palce vo výbere.

anonym_12103d
Včera o 12:42
@anonym_e06fef

Jasneeee, už vidím ako každá čo tu mudrujte máte psa z CHovnej stanice za 2 litre
To určite 😄😄😄

@anonym_e06fef my sme zobrali , vlastne manžel, od jedných cigánov, taký malý chlapček mal na rukách šteňa, pohadzoval si ho. Natočil ho na mobil a opýtal sa ho, či chce policajtov, alebo mu dá toho psa dobrovoľne. Nebolo to z nášho mesta, ale na západnom Slovensku, čiže sa ho ani nebál. Hneď na ďalší deň sme išli na veterinu, zaplatili skoro 150e, odblšili ho, dali tabletku, neskôr začipovali, zaočkovali a žil u nás 11r. A bol krásny.

wolf_
Včera o 12:49
@anonym_e06fef

To určite 😄😄😄

@anonym_e06fef mám z chovateľskej stanice a nemám ho za 2 litre. Prečo by musel taký pes stáť zrovna tak veľa? Je kopec plemien, ktorých cena sa pohybuje výrazne nižšie, nehovoriac o tom, že aj medzi PP šteňatami sa nájdu jedince v "pet kvalite" (ešte nižšia suma) 🙂
Aleee... podľa mňa je skôr na zamyslenie koľko z tých, pre ktorých je pes z CHS drahý majú smartphony v rovnakej sume 🤔

anonym_8c112e
Včera o 12:58
@anonym_3ec0d9

@anonym_fc65f3 prečo potom čistokrvný nemá papier? Odkiaľ vieš, že daný rodič je naozaj čistokrvný? Je to ovčiak, ale určite nie čistokrvný. Čistokrvný je len s papiermi

@anonym_3ec0d9 Ja tomu verim, ze moze byt cistokrvny bez papierov. Ked sme kupovali kedysi slovenskeho kopova (s papiermi), tak nam majitel hovoril, ze si mozeme vybrat aj bez papierov, ze papiere dostane len na urcity pocet steniatok a ked ma sucka nadpriemerne steniatok, tak bohuzial, tie posledne maju problem. Tie krajsie kusky dostanu papiere a zvysok bud utrati alebo rozda zadarmo.

wolf_
Včera o 13:04
@anonym_8c112e

@anonym_3ec0d9 Ja tomu verim, ze moze byt cistokrvny bez papierov. Ked sme kupovali kedysi slovenskeho kopova (s papiermi), tak nam majitel hovoril, ze si mozeme vybrat aj bez papierov, ze papiere dostane len na urcity pocet steniatok a ked ma sucka nadpriemerne steniatok, tak bohuzial, tie posledne maju problem. Tie krajsie kusky dostanu papiere a zvysok bud utrati alebo rozda zadarmo.

@anonym_8c112e to je klasický odrb echt množiteľov.
Každé šteňa po uchovnených PP rodičoch dostáva "papiere" (PP) - každé... aj keby sa ich narodilo 30, tak všetkých 30 dostane... aj keby sa narodilo šteňa s 1 nohou a 2 chvostami - dostane .. Skrátka každé 🙂

anonym_8c112e
Včera o 13:07
@wolf_

@anonym_8c112e to je klasický odrb echt množiteľov.
Každé šteňa po uchovnených PP rodičoch dostáva "papiere" (PP) - každé... aj keby sa ich narodilo 30, tak všetkých 30 dostane... aj keby sa narodilo šteňa s 1 nohou a 2 chvostami - dostane .. Skrátka každé 🙂

@wolf_ A preco nam potom nukal stena zadarmo k tomu nami vybranemu? Vravel, ze mu je ho luto zabit, ze nam ho daruje.

wolf_
Včera o 13:10
@anonym_8c112e

@wolf_ A preco nam potom nukal stena zadarmo k tomu nami vybranemu? Vravel, ze mu je ho luto zabit, ze nam ho daruje.

@anonym_8c112e to sa ma nepýtaj prečo. Ja neviem jeho pohnútky 🙂
Ale skrátka fakt je ten, že z riadnej CHS a po riadne uchovnených rodičoch dostáva každé jedno šteňa PP.

anonym_5372f4
Včera o 13:10
@anonym_fc65f3

Na bazosi su aj oficialne registrovane chovy,preco odtial nekupis??My sme teraz kupili krasne steniatko ovciaka cistokrvne bez papierov za 300eur,s papierami od 500 az 1000eur.
Otec s matkou s papierami,otec strazi municne sklady a matka chodi na vystavy a ma ocenenia.

@anonym_e06fef mam psa z chovnej stanice a idem si do srbska po druheho za 2500€.
@anonym_fc65f3 cistokrvne bez PP neexistuje,podporujes mnoziaren nic viac nic menej.Suka ani pes nie su uchovneni ale podme mat stenata,ved tupci kupia a suka bude sluzit len ako stroj na prachy,toto si podporila ty a este sa smejes z ludi,ktpri to nepodporuju.

anonym_03df06
Včera o 13:12
@anonym_19040e

🙏 prosím nepodporuj množky🙏 radšej adoptuj 🐕 z útulku

@anonym_19040e darmo píšeš. Ľudstvo osprostelo už dávno a.nejde to nič k lepšiemu. 🤦

anonym_2c6d64
Včera o 13:29
@anonym_5372f4

@anonym_e06fef mam psa z chovnej stanice a idem si do srbska po druheho za 2500€.
@anonym_fc65f3 cistokrvne bez PP neexistuje,podporujes mnoziaren nic viac nic menej.Suka ani pes nie su uchovneni ale podme mat stenata,ved tupci kupia a suka bude sluzit len ako stroj na prachy,toto si podporila ty a este sa smejes z ludi,ktpri to nepodporuju.

@anonym_d5ae87
@anonym_5372f4 vas dve do kategorie dramaQuen urcite treba zaradit.Ja mam cistokrvneho psa a bude mat stence od susedovho psa s papiermi,a co teraz?Psy rozdam ,robim to preto lebo nechcem psa nicit kastrovanim,na co?A ak zdochne uz dalsieho psa nechcem nikdy.To radsej si kupim krasneho a mudreho papagaja. Proste nie je jedno kto a kde si kupi psa?Co sa stale starate do druhych.Okrem toho tie bez papierov su aj tak najkrajsie psy a tie preslachtene praveze sa budu casom zakazovat chovat.Buldockek je toho prikladom.A za 2500e psa by som si nekupila,to radsej psa z Bazosu.😄

anonym_fc65f3
Včera o 13:54
@anonym_2c6d64

@anonym_d5ae87
@anonym_5372f4 vas dve do kategorie dramaQuen urcite treba zaradit.Ja mam cistokrvneho psa a bude mat stence od susedovho psa s papiermi,a co teraz?Psy rozdam ,robim to preto lebo nechcem psa nicit kastrovanim,na co?A ak zdochne uz dalsieho psa nechcem nikdy.To radsej si kupim krasneho a mudreho papagaja. Proste nie je jedno kto a kde si kupi psa?Co sa stale starate do druhych.Okrem toho tie bez papierov su aj tak najkrajsie psy a tie preslachtene praveze sa budu casom zakazovat chovat.Buldockek je toho prikladom.A za 2500e psa by som si nekupila,to radsej psa z Bazosu.😄

@anonym_2c6d64 nechapu,ze clovek si kupuje psa na ochranu majetku a osob,takze bude mat aj patricny vycvik a nie na vystavu.

iwesska
Včera o 13:55
@anonym_fc65f3

Na bazosi su aj oficialne registrovane chovy,preco odtial nekupis??My sme teraz kupili krasne steniatko ovciaka cistokrvne bez papierov za 300eur,s papierami od 500 az 1000eur.
Otec s matkou s papierami,otec strazi municne sklady a matka chodi na vystavy a ma ocenenia.

@anonym_fc65f3 Dobre ta ofajali,ziadny cistokrvny pes bez papierov NEEXISTUJE. Kazdy pes z oficialnej chovnej stanice musi mat papiere. Suseda taku stanicu s francuzskymi buldockami ma a neexistuje aby co len jedine stena nemalo papier. To nie je len o tom,ze sa skrizia rovnake plemena, CHS ti zaruci to,ze sa skrizia len zdravi jedinci a nie akykolvek. Naletela si bludom,co uz,ale aspon ich nesir.

wolf_
Včera o 14:01
@anonym_fc65f3

@anonym_2c6d64 nechapu,ze clovek si kupuje psa na ochranu majetku a osob,takze bude mat aj patricny vycvik a nie na vystavu.

@anonym_fc65f3 môžem sa spýtať ako konkrétne súvisí s tým, či má pes PP to, že bude využívaný aj na nejakú "prácu"?

anonym_2a39e4
Včera o 14:39

Prvého psa sme mali s PP, jazvečík, super pes, len sme ho museli uspať, mal nádor. Druhého - pouličny guláš, ale to steňa bola čistá katastrofa 😁 po rozvode zostal u exa

drahomirrra
Včera o 14:50

Mam steniatko z chovnej stanice, s komplet papiermi - preukazom povodu. Ma v nich spisanych predkov az po praprastarych rodicov. Keby ho chceme uchovnit, dalsia tisicka platba. Este sa rozhodujeme, je mladucky. Nic take ako cistokrvny pes bez papierov neexistuje. A ano, stal majland. Ale ja trapenie sučiek a šteniat nepodporujem. Kto vedla seba postavi psa z chovnej stanice a psa “cistokrvneho bez papierov” okamzite spozna rozdiel.

drahomirrra
Včera o 14:53
@anonym_8c112e

@anonym_8c112e Hlupost. Preukaz povodu dostane kazde stena. Aj keby ich sučka vrhla 20.

anonym_435171
Včera o 14:54

@anonym_autor v osade😵

anonym_19040e
Včera o 15:02
@anonym_a14c9f

@anonym_e06fef ano mám. A? Presnejšie za 2200€ ☺️

@anonym_a14c9f nemudrujem, nikdy som neplatila žiadnej možke, ani nebudem, kazdého psa som si adoptovala

anonym_0e3c60
Včera o 19:14

Jedna známa kúpila psa s papiermi....že maltipo pudel. ,(či ako sa píše správne)...Bolo to krásne,hunate klbko......no a ako rástol,tak prišli na to,že je to úplne niečo iné . 🤣🤣🤣🤣🤣

wolf_
Včera o 19:36
@anonym_0e3c60

Jedna známa kúpila psa s papiermi....že maltipo pudel. ,(či ako sa píše správne)...Bolo to krásne,hunate klbko......no a ako rástol,tak prišli na to,že je to úplne niečo iné . 🤣🤣🤣🤣🤣

@anonym_0e3c60 no veď... samozrejme 😂 Neviem síce aké "papiere" dostal, ale FCI preukaz pôvodu určite nie kedže maltipoo nie je uznané plemeno ...
takže to, že z neho vyrástlo niečo iné nie je vôbec prekvapením 🙂

anonym_5372f4
Včera o 19:41
@anonym_2c6d64

@anonym_d5ae87

@anonym_2c6d64 cistokrvy pes bez pp neexistuje,chvalit sa vlastnou sprostou je uz ina liga a krizit psy medzisebou na to nemam slov.To uz len spodina ludstva dokaze a este si to aj obhaji.Ja mam psov na obrany,preto mi nie je jedno odkial pochadza,ale ty a tebe podobne nemaju mozgovu kapacitu na to aby to pochopili.Potlapkajte sa po pleci a mnozte dalej zenske blbe.

anonym_4f8874
Včera o 19:45
@anonym_3ec0d9

@anonym_fc65f3 prečo potom čistokrvný nemá papier? Odkiaľ vieš, že daný rodič je naozaj čistokrvný? Je to ovčiak, ale určite nie čistokrvný. Čistokrvný je len s papiermi

@anonym_3ec0d9 chovam nemeckych a nie, nie je cistokrvny len s papiermi. Mozu mat obaja rodicia rodokmen ale nesplníli podmienky na uchovnenie ktore su pri NO pomerne narocne. A ak maju take steniatka tak su cistokrvne ale zial bez rodokmena. To steniatka co je pridana na foto ma najskor oboch rodicov pracovneho typu, sudiac podla vzhladu steniatka ale to potom pochybujem ze matka na vystavch vyhraha, prve ceny beru najma vystavne linie a nie pracovne

anonym_4f8874
Včera o 19:50
@drahomirrra

Mam steniatko z chovnej stanice, s komplet papiermi - preukazom povodu. Ma v nich spisanych predkov az po praprastarych rodicov. Keby ho chceme uchovnit, dalsia tisicka platba. Este sa rozhodujeme, je mladucky. Nic take ako cistokrvny pes bez papierov neexistuje. A ano, stal majland. Ale ja trapenie sučiek a šteniat nepodporujem. Kto vedla seba postavi psa z chovnej stanice a psa “cistokrvneho bez papierov” okamzite spozna rozdiel.

@drahomirrra verte ze nespozna, ak je steniatko z chovky a steniatko po rodicoch s pp ale steniatko uz pp nema, nemusi to vobec apoznat ani skuseny rozhodca. Zavisi to od exterieru rodicov

wolf_
Včera o 20:02
@anonym_4f8874

@anonym_3ec0d9 chovam nemeckych a nie, nie je cistokrvny len s papiermi. Mozu mat obaja rodicia rodokmen ale nesplníli podmienky na uchovnenie ktore su pri NO pomerne narocne. A ak maju take steniatka tak su cistokrvne ale zial bez rodokmena. To steniatka co je pridana na foto ma najskor oboch rodicov pracovneho typu, sudiac podla vzhladu steniatka ale to potom pochybujem ze matka na vystavch vyhraha, prve ceny beru najma vystavne linie a nie pracovne

@anonym_4f8874 pani nepísala o výstavách, ale "oceneniach".. čo ťažko povedať aké "ocenenia" tým myslí lebo možností je tak milión.
A áno, to "čistokrvný bez PP neexistuje" síce nezohľadnuje napr. tebou spomenutú výnimku, ale zároveň sa stále dá povedať, že v drvivej väčšine prípadov to platí. A aj v tejto výnimke je to tak trochu otázne... V takom prípade totiž nový majiteľ šteňaťa nemá žiadnu istotu, že deklarovaní rodičia sú naozaj rodičia toho šteňaťa. A oficiálne sa už za čistokrvného skrátka nepovažuje pretože chýba najhlavnejší dokument, ktorý by to potvrdzoval... Nehovoriac o etickej otázke toho celého - ak jedinec nesplní požiadavky na uchovnenie, tak chovať na ňom aj tak ďalej.. hm

anonym_4f8874
Včera o 20:11
@wolf_

@anonym_4f8874 pani nepísala o výstavách, ale "oceneniach".. čo ťažko povedať aké "ocenenia" tým myslí lebo možností je tak milión.
A áno, to "čistokrvný bez PP neexistuje" síce nezohľadnuje napr. tebou spomenutú výnimku, ale zároveň sa stále dá povedať, že v drvivej väčšine prípadov to platí. A aj v tejto výnimke je to tak trochu otázne... V takom prípade totiž nový majiteľ šteňaťa nemá žiadnu istotu, že deklarovaní rodičia sú naozaj rodičia toho šteňaťa. A oficiálne sa už za čistokrvného skrátka nepovažuje pretože chýba najhlavnejší dokument, ktorý by to potvrdzoval... Nehovoriac o etickej otázke toho celého - ak jedinec nesplní požiadavky na uchovnenie, tak chovať na ňom aj tak ďalej.. hm

@wolf_ ja som len chcela poukazat na to ze moze byt cistokrvny aj ked nema preukaz povodu. To ze si niekto take stena kupi, tak si musi byt vedomi toho rizika ze rodicia nemusia byt rodicia. Ja osobne ked som pred 20timi rokmi zacinala tiez bol moj prvy vrh na neuchovnenej suke, dovod neuchovnenia bol ten ze som mala zdravotne problemy a prosto nedala som narocnost hlavne treningov obran. Potom sa do rodiny prizenil manzel a uz som to mala pokryte a mohla zacat chovat oficialne. Zase je tu aj to financne hladisko, nie kazdy si zial moze dovolit psa z chovky ale nechce poulicnu zmes ale psa co zodpovedana danemu plemenu. Ale to je no tiez take…. Mame v obci pana co ma toez NO a je mi luto tej suky lebo nakryva ju zakazdym ked sa hara, samozrejme suka nie je uchovnena ani jeho pes a to suka rodi odkedy mala nieco kusok cez rok a bude mat uz 9 a stale doci dookola, neda jej vydychnut…

zuz0110
Včera o 20:19

Chovne stanice alebo utulok. Alebo pozri susedske burzy, ale v zivote by som za bezpapieraka nezaplatila nic naviac, ako veterinarne naklady. Ak majitel hocijakej feny je natolko neschopny, ze si necha nechcene nakryt fenu, snad mu musia stacit preplatene naklady a nebude na svojej hluposti este aj zarabat. Ak by sa to stalo mne, bola by som nastastnejsia na svete, ak by sa mi aj zadarmo podarilo umiestnit nase stenata dobrym majitelom. A ak je to mnozitel a krytie bolo narocky, aby zarobil, takeho by som v zivote nepodporila a nahlasila ho na prislusne organy.

macilaci
Včera o 20:20
@anonym_fc65f3

@anonym_3ec0d9 cistokrvny je ze nema otca civavu a matku zase ine plemeno.Obaja rodicia su ovciaci a bez papierov preto,ze to nedali oficialne,ze sa narodili steniatka.Ono sa to registruje a na zaklade toho dostane stena papiere a rodny list.S papierami je stena okolo 500 az 1000eur.

@anonym_fc65f3 🤦