Ako riešiť strach dieťaťa z učiteľky?
Ahojte. Prosím Vás, ako by ste riešili to, že dcéra sa bojí chodiť do školy, pri tom sa učí na samé jedničky, pretože sa bojí učiteľky, ktorá ju ponižuje pred triedou. Ona má veľa kamošiek, takže není samotárka ani nič také, ale bojí sa tej učiteľky. Ja by som to aj riešila, lenže ja už tomu ozaj nechápem, keďže minule mali ísť niečo maľovať a mali sa striedať po dvojiciach a jedna žiačka sa prihlásila, že chce ísť a učiteľka jej povedala nech si vyberie dvojicu a vybrala si moju dcéru a učiteľka jej na to povedala “lepšie si si nemohla vybrať”. A zase minulý týždeň ju pochválila. Neviem, príde mi to podľa nalády učiteľky. Čo by ste robili na mojom mieste? Dcéra je tichá, nevystrája, ani nič také, ale trápi ma to, keďže školu ma rada, a pri tom ten predmet je úplne nepodstatný. A nechcem, aby jej nejaká učiteľka, znechuťovala školu, lebo v dnešnej dobe je vzácne, ak dieťa chodí rado do školy.
Je to velmi neprijemné, su to veci co sa pamataju celý zivot, neprijemne by bolo pre mna aj riesit takéto chovanie s tou osobou učitelkou, ze nech sa na hodine vytvarnej zdrziava osobnych poznamok na deti.
@anjelicek26 “hlasnejsi styl vyuky” nepochopila si o čom ja tu rozprávam
Vies o tom, ze toto spravanie je šikana?! To nie je sranda. Kup take nahrávacie pero, kupovala som na stranke špión…normalne nech ho ma v peracniku zapnuté cely den. Potom si vypočuješ co sa deje. Aspon tyzden. Ak sa ti to potvrdí, tak podaj staznost na ucitelku a okamzite rieš.
@anjelicek26 trénovať matematiku a trénovať techniku je veľký rozdiel. Matematika je na známky, technika tiež, ale teda aspoň na dcérinej škole sa technika hodnotí štýlom jednotky. To znamená, že všetci majú z techniky jednotky, len preto, aby boli nejaké známky. Učiteľka minule dala jednotky aj žiakom, ktorí chýbali. Takže matematiku a techniku ozaj porovnávať nemôžeš
@betulinka1 Ďakujem, zvážim to🙂
@monsterablue nenájdu nemaju sancu. To realne vizera ako pero.
Za nahravanie ucitela na hodine dceru vyrazia zo skoly a ak aj nie bude v ociach ucitelov (vsetkych) bude do konca skoly na ciernej listine nedoveryhodnosti... Kazdopadne nie je jednoduchsie pocas konzultacnych hodin normalny rozhovor s ucitelkou?
@anjelicek26 Tak ja už ozaj neviem
@betulinka1 A myslis, ze si jedina, kto vie ako take pero vyzera? Ucitelia to nevedia?
@betulinka1 Toto je ale pekný prúser, ak sa to zistí. U nás je to aj v ŠP, že nie sú dovolené nahrávky a pod. A aj právnička na školení nám to potvrdila.
Inak ja by som aj dcére povedala nech sa učiteľky spýta keď sa to bude opakovať, že či proti nej niečo má keď sa k nej tak správa. Niekedy stačí keď sa aj deti vedia postaviť samé za seba. Ak nepomôže a učiteľka na ňu bude kričať alebo bude nepríjemná treba sa ňou ísť osobne
Autorka https://spionshop.sk/obchod/spy-pen-recorder-mp... taketo nieco. Normalne treba dat do peracnika. Realne aj pise ale dobre to nahráva aj tam.
Zacni tym rozhovorom cez konzultacne hodiny a potom vsetko ostatne. Mozno vies vela vyriesit uz tam👌Ak nie,budes riesit dalsie kroky.
@anjelicek26 ty si tu “obhajovala”nejaky zly deň učiteľky a podobne.
Nie,nie! Je to neakceptovateľné zosmiešňovať dieta v škole pravidelne alebo jednorazovo,individuálne alebo pred triedou, ani za vedomosti ani za zručnosti.
Navstivila by som ucitelku osobne a poziadala ju, aby prestala ponizovat deti. Poziadala ju aj pisomne cez vedenie skoly a ak by to neprestalo, navstivila by som odbor skolstva a informovala o stave. Zaroven je vhodne, aby to nebol len subjektivny nazor, ale nazor viacerych rodicov. Kultivovana ucitelka/ucitel toto nerobi a suhlasim, ti co to robia, by si mali najst ine zamestnanie. Je vhodne aj dieta ucit, ze nie vsetko je ruzove a vsetci sa budu spravat v zivote pekne. Naucit sa mat odstup. Mozno by bolo vhodne, keby dcera povedala ucitelke slusne jej nazor a poziadala ju, aby ju viac neponizovala.. Sama za seba, aj s poznamkou.. Verim, ze poznamku potom vyriesite..
@dennissa16 lepsie si si nemohla vybrat je zosmiesnovanie?Upozornenie pocas hodiny,nech nekvapka farbu kade tade je zosmiesnovanie? Upozornit ked pili krivo nech pili rovno je zosmiesnovanie? Nie je to normalne ucenie robit veci spravne na technickom predmete? Co to ma nechat deti robit vsetko zle,aby sa nejake necitilo dotknute? To aj na inom predmete nesmie ucitel upozornit ci usmernit, lebo to horsie sa uciace dieta to bude brat ako mobbing? Bavime sa tu o nevhodnom tone, o kricani, a tom ako to dieta vnima, to vie mama prediskutovat na konzultacnych a mozno sa aj veci zlepsia..
pozri ak by to urobila moje dcére tak raz a posledný ta by dostala také kvapky že do smrti by si moju dcéru ani nevšimla.
@betulinka1 určite nie!!!
@anjelicek26 zosmiešňovaním som myslela to “nemohla si si vybrať lepšie” áno to.
To je deptanie dieťaťa,že nie je dosť dobre pred triedou ..
Usmerňovanie dieťaťa ako správne pracovať s náradím nepovažujem za zosmiešňovanie.
@dennissa16 Presne tak, a ešte k tomu dcéra sa cítila zle, pretože ju ponížila. Dcéra sa ma s plačom (ona skoro vôbec neplače) pýtala, či je fakt taká nemožná.
@anjelicek26 Keď jej povedala “lepšie si si nemohla vybrať” spolužiaci sa smiali, a aj napriek tomu je obľúbená v triede. Tá učiteľka proti nej stále niečo má, ostatné dievčatá nie sú zlé ale ona tá najhoršia
Mat odstup znamena - pochopit, ze ten kto ponizuje ma “problem” a cez seba svoje problemy ponizuje inych. Ked to raz clovek pochopi, lahsie prijme v buducnosti nevhodne utoky na svoju osobu. Neprijme ich, ustoji ich a nebudu ho trapit. Osobu vsak treba kultivovane konfrontovat, nepodporovat spravanie.
@dennissa16 Ale ona toto nepovedala. Povedala - lepsie si si nemohla vybrat. To je v spravne intonacii - pochvala. Preto vravim nech sa mama porozpravat s ucitelkou. Zisti co sa deje. Lebo ta ucitelka ju aj chvali,ked veci spravi dobre. A ze na technickych pracach vzhladom na motivaciu pubertiakov je nutne obcas kricat, aby robili co maju a nepozabijali sa tam naradim (Len reflektujem spravanie 13 rocneho syna) . Kazda minca dve strany, mamicka pisala,ze tak krici aj po vsetkych chlapcoch takze to nie je len ona.. boh vie, ci je taka ticha aj na hodinach,ako je doma...a co tam celkovo vyvadzaju...ale take spekulacie su zbytocne jeden rozhovor s ucitelkou vie priniest vela svetla do problemu..
Autorka bez tej konzultacnej hodiny sa nepohnes. Popytaj sa hlavne aj ostatnych rodicov. Nam to pomohlo ziskat celkovy obraz.
Dobry den, treba ist jednoznacne za triednou a porozpravat sa. Ale uprimne a byt co najviac objektívna k svojmu dietatu. Chapem, ze veris svojej dvere, no nie vsetko ti moze hovorit a mozno vela ani nevies. Pravdaze nemusi to byt pravda. Ale moja posledna skúsenosť s jednou mamickou je taka, ze dcéra je velka manipulatorka, sprava sa nie pekne v škole, no mama to nevidi, nechce vidiet, veri jej. Stalo sa tolko situacii a ona si mysli, ze vsetci ublizuju jej dcére a prito ona krivo obvinuje rad radom. Prosim neberte moje sliva osobne, Vas pripad to nemusi byt, ale mozno sa dozviete veci, ktore sa Vam nebudú pacit. A ak triedna takto sikanuje bezdovodne, tak sa to nebojte riesit. Drzim palce❤️

@matullienka a ja píšem niečo o tom s kým to ma riešiť? Ja reagujem na jej prvý komentár