icon

Dovolenka a menzes u 13 ročnej dcérky

matrin1980
2. jún 2016

ahojde zeny,,,,ideme s dcerou 13r na dovcu a vychadza jej menzes 😒 😒 😒 ,,,,ako to vy riesite s dcerami ?
vdaka za rady 😉 😉

jabadaba
2. jún 2016

@sono2 Norethisteron je hormon a riadne svinstvo. Pre tak mlady organizmus. Toto by som rozhodne takej mladuckej kocke neodporucala. Este nema hormonalny system stabilizovany, dozrety, je nonsens do organizmu cpat umele hormony!

sono2
2. jún 2016

@jabadaba čo je na ňom svinstvo? Je to gestagen a normalne preberie štafetu keď klesne prirodzený progesteron. Ako vysadi príde MS. Ja som s ním v zivote nemala problém a viem, že som ho brala aj ako dievča. Podľa mňa sa jej nič nestane. To nemá s ustalenostou nič. Praveze ak má pravidelný MS tak ju má ustalenu. V opačnom prípade by som neriešila. Prídu kramy kedy prídu žiaľ pár dní bude odpísana. Osobne ak má pravidelnú norethisteron by som vzala

nyusika
2. jún 2016

@sono2 norethisteron by som určite nedávala.
Pokiaľ dovolenku neviete presunúť, tak tampón. Čo už, dievča bude mať s menzesom "rados" ešte mnoho pár rokov. Život ženy je už taký 😁
Ber to z tej lepšej stránky - aspoň máš istotu, že ju neotehotnie 😁😁

sono2
2. jún 2016

@nyusika mne to môže byť jedno ja nevidím problém v norethisterone. Je to spoľahlivé riešenie ak má pravidelnú MS ak nie, nechala by som to tak.

nyusika
2. jún 2016

@sono2 no veď áno. Buď ten noret, alebo tampón...ja som skôr za ten tampón.

maja923
2. jún 2016

Akokeby to písala moja mama o mne pred 17 rokmi 🙂) Šli sme do Španielska a ja som bola na prášky a nešťastná. A to hlavne preto, lebo som mala problém dať si tampón..až po dovolenke som sa dozvedela o tampónoch s aplikátorom..ale aj tak som sa kúpala - našťastie netrvali celý čas a boli slabé..a vymysleli sme si program aj bez kúpania.

n0mi
2. jún 2016

@alex49 takto na vecer som sa dobre zasmiala :D

mihula
3. jún 2016

@marina24 a ty aj po sebe čitaš,čo píšeš?Planovat dovolenku slečne,ktora nema pravidelný menzes?No daj nam tip,ako by si si poradila ty

hranoska
3. jún 2016

@sono2 ja mam s norethisteronom a dovolenkou velmi zlu skusenost, strasne som sa na slnku vyhadzala, cela som ocervenela a svrbelo to horsie ako kiahne..nakoniec som ho po dvoch dnoch vysadila a dovolenku som prezila na tampónoch..svrbenie neprechadzalo dalsie tri dni, ale potom bolo uz dobre..cize za mna norethisteron nie..

papricka33
3. jún 2016

@marina24 ja si teda neviem predstaviť naplánovať dovolenku podľa menzes 13r dievčaťa. Často je cyklus takých mladých dievčat ešte nepravidelný a rozhodený. Myslím že aj mesiac pred by ho bolo problém "trafiť" nie to ešte keď sa kupuje dovolenka skôr

bubinko1506
3. jún 2016

norethisteron by som nedavala v takom mladom veku. mam s nim dost zlu skusenost - cyklus som po nom mala rozhadzany este dalsich 6 mesiacov.
osobne by som sa priklonila k tamponom s aplikatorom a na noc dat vlozku. dcera nech sa pocas svojich dni kupe radsej iba v mori a po kazdom kupani si vymeni tampon. nezabudnite zobrat so sebou ibuprofen od bolesti.
prajem krasnu dovolenku 🙂

sissy27
3. jún 2016

@marina24 veľmi ťažko sa plánuje dovolenka podľa menzesu aj u dospelej ženy, ktorá má pravidelný cyklus, lebo stačí prechladnutie, stres a hneď sa to môže posunúť, a nie ešte u 13ročnej slečny, ktorá len začala menštruovať...
a ďalšia vec - super, že tebe sa nič nestalo, keď si sa kúpala aj cez menzes bez tampónu, dúfam si aj všetky potreby spravila do tej vody, nech to je komplet... ak sa chceš takto správať, tak poprosím vo vlastnom súkromnom bazéne a nie na verejne dostupných plážach či kúpaliskách !! fuj...

segga
3. jún 2016

@matrin1980 Chod sa poradit s gynekologom. Existuju tabletky, ktore sa zacinaju uzivat cca 3-4 dni pre ocakavanym menzesom a tie ho pozastavia. Pri vysadeni tabletiek sa menzes do 3 dni dostavi. Ja som ich uzivala kym som bola mladsia, kym som nemala HK a nikdy nebol najmensi problem.. 😉

sardinka335
3. jún 2016

@sissy27 no ja by som sa bala žralokov....uááá....
Proste sa s tým musime naučiť zit a fungovat, a možno to je prave ten vhodný čas naučit sa na tampony. Kazda sme si tým prešla. Ja som sa naučila aj na kališok a super ešte lepšie ako tampon, ale tak to je pre skusenejšie zeny, ja mam 2 dcery sice ešte krpane ale iste im to navrhnem nech skusia ked budu staršie.

tenerifka
3. jún 2016

Mojej sa stalo, ze dostala prvykrat na tabore.....vlozky mala so sebou-keby nieco, ale mali sa ist kupat, tak mlada kupila tampony a ficala dalej, nikto jej nemusel vysvetlovat, ako sa pouzivaju....dozvedela som sa to az po navrate

sissy27
3. jún 2016

@sardinka335 myslím, že aj žraloky majú svoju hrdosť 😅
jasné, dá sa to zvládnuť, ja ako dieťa mám tiež za sebou jednu takú dovolenku - prvý týždeň som sa len pozerala na vodu z pláže a druhý týždeň pršalo 😀 potom som sama prišla na tampóny...

sono2
3. jún 2016

@hranoska tak vždy je nejaké riziko. Ako má kopec ľudí zle skúsenosti s obyčajnými atb.

sono2
3. jún 2016

@segga no veď to je ten norethisteron o ktorom sa tu bavíme

sono2
3. jún 2016

@hranoska akurát toto skôr vyzerá ako alergia na slnko

marina24
3. jún 2016

norefisteron sa deťom dávať nesmie..ani žiadny taký liek, ktorý by to oddiaľoval..
a v 13 ?a čo je na tom ,ja mám pravidelné krámy každý mesiac, odkedy som dostala tj.10 rokov, presne každý mesiac. asi preto to súdim podľa seba. treba to plánovať jednoducho, a nie si zmyslieť. a v takom malom veku určite slečna nemá ani veľa krvi, čiže v pohodičke prvé dni nech počká a potom nech si zapláva aj bez tamponov. samozrejme ,tam kde nikto nie je a je čistá voda,to je samorezjmosť. ja som sa tak kúpala na jednom ostrove raz ,ked som mala 11 a tu som.

papricka33
3. jún 2016

@matrin1980 v tom by som aj ja potrebovala poradiť. My tento problém riešime permanentne, lebo dcérka sa venuje plávaniu ☹ určite by som nešla do žiadnych neprirodzených zásahov, liekov, hormónov... Skôr do tampónov.
Inac baby poraďte nejaké najmenšie a najlepšie tampóny pre takéto dievčatá. Niečo s aplikatorom a čo sa ľahko zavádza ☹

sweetlife001
3. jún 2016

@marina24 nechutne..

hranoska
3. jún 2016

@sono2 alergiu na slnko nemam,ja sim to mala vtedy jedinykrat za zivot,takze skor zla reakcia s tym norethisteronom..

papricka33
3. jún 2016

@marina24 nehnevaj sa, ale poznám veľa zien, ktoré mali od začiatku tak silné kramy že museli chodiť na injekcie, aby nevykrvacali... O plánovaní nám porozpravaj keď budeš vychovávať vlastnú dcéru 😉

marina24
3. jún 2016

@sweetlife001 a čo je na tom nechutné ?akože ? to ,že som mala ako napluté na vložke ? no to istotne, nebudem sa kvoli tomu kupat :D to hej teda...a co som mala robiť dva tyzdne pri mori ?divat sa na to v tropických horucavach ? lieky nie, tampony nie, ako 11 rocne decko, co by si robila ty ?

@papricka33 ich problém,ja som mala zo zaciatku malo veľmi, ze som to ani nevidela poriadne

sono2
3. jún 2016

Ja by som vôbec kramy neriešila. Prídu ako prídu. A od nejakého dňa sa dá už kúpať keď budú slabé. Prezliect po mori do suchých dať intimku.

sono2
3. jún 2016

@marina24 hádam nebude mať dievča 2 týždne kramy možno tak štyri dni A potom sa dá ten aj more vyčistí aj keď sa jej plavky zašpinia. My sme K moru chodili tiež a nikdy mama nič neplánovala zato teraz mi vyšla ms vždy na dovolenku. Riešim norethisteronom buď v ten mesiac alebo mesiac dopredu naplanujem aby na dovolenku MS neprišla, nakoľko mám kramy na deň pravidelne

kuriatko84
3. jún 2016

@matrin1980 ja som mala presne tento problem ked sme isli do chorvatska, mamina ma vtedy vzala ku gynekologicke dala mi tabletky na oddialenie (nie antikoncepciu) a vsetko bolo ok. Ani ma nepozerala len predpisla tabletky, povedala kedy ich mam zacat uzivat a do kedy. Ziadne stresy s tamponmy a oštara s menzesom.
Pekne zajdite s nou lekarke a mate po probleme. Vela stastia a uzite si dovolenku 😉

stevvvka
3. jún 2016

Bud zajst za lekarkou, ta predpise nieco na oddialenie, alebo tampony.

Ak sa rozhodnete pre tampony, existuju aj s aplikatorom, bude si na zaciatok istejsia, ze je tampon spravne zavedeny.

sardinka335
3. jún 2016

@papricka33 my tiez plavame...a veru su tam kočky v puberte a nevyzeraju zufalo... 🙂 🙂 🙂 My mame len bezne treningy nie denne 2 fazove takze uvidime. Ja som zastanca toho riešit veci situačne, nestresovat dopredu...Inak mame v rodine plavkynu, bola aj na OH, občas dajaky štek v časaku...no, opytat sa jej ako to riešila. Kazdopadne vyhody plavania su take ze aj s odretymi ušami a na jednej nohe keby som mala doskakat na plavare tak ideme. Ani menzes nás nezastaví!!! 😀 😀 😀 😀