Dovolenka a menzes u 13 ročnej dcérky
ahojde zeny,,,,ideme s dcerou 13r na dovcu a vychadza jej menzes 😒 😒 😒 ,,,,ako to vy riesite s dcerami ?
vdaka za rady 😉 😉
@sono2 kym nie je hormonalny system mladej baby zastabilizovany a plne dozrety, je uplna fantasmagorina do neho cpat umele hormony. Chapes? Gestagen negestagen, je to nastavenie umelych pomerov v dospievajucom tele. Comu nerozumies? Mam dojem, ze tu panuje mylna predstava, ze antikoncepcia a hormoniky su ako lentilky a mozme sa nimi cpat vrchovate. Omyl, nemozeme.
Ja som zrela, dospela zena, Norethisteron som mala zopar krat v zivote. Bolo sice fajn oddialit periodu, ale za ten pocit nafuknuteho tela to nestalo. Nemala som sice menzes, ale citila som sa uplne "bohovsky"! A po jeho vysadeni cyklus raploval este par mesiacov. Co to asi spravi s cyklom, ktory este nie je stabilizovany? Ved je dievca v puberte, jej telo sa este len prisposobuje novym pomerom hormonalnym!
@kuriatko84 no ved to vydala jedine norethisteron 3 dni pred MS iné nič neexistuje. Ja som to tu písala ale každá, čo tu mala s ním zlu skusenost samozrejme necuduje celý norethisteron. Pretože na odhalenie pomôžu jedine hormóny. Žiadny citrón nič. Len hormóny
@matrin1980 ja planujem dovolenky tak, ze sa prisposobujeme dievcatam a mame po probleme. Urcite by som nedavala ziadne hormony do 13rocnemu organizmu
@jabadaba vtedy,vravím,ked som mala 11 som sa mohla aj kúpať s kramami..slabšie boli, za to potom mi to začalo naplno a krvácam tam,že mam pocit,ze niekedy vykrvácam aaj 7 dní...:/ takže hovorím,že decko by hned nemuselo mať silné krámy a neviem čo, takže kľudne by som sa kúpala aj s nimi.žiaľked uz to takto vyslo...a more dezinfikuje..
a s norefisteronom nemam ako stara krava vobec žiadne dobre skusenosti, osobne hovorim,nedavala by som ho malemu dietatu v pubertemoze jej poskodiť totálne, aj tam je napísané, že sa dáva az od 16 rokov na krabičke, vždy mi iba poskodil,ked som ho musela brať, bola som nervozna, uplne spotena, bolelo ma brcuho tak ci onak, potom mi trvali kramy aj dva tyzdne,bolo mi na zvracanie, a dokonca som z toho dostala aj ojedinele priznaky, ako zapal mazovej zlazy.takze malemu decku by som to neodporucala..:/:(
@marina24 naozaj si myslim, ze je najmenej nestresovat nastrocne decko s tamponmi a o liekoch ani nehovorim, ten by som do svojho dietata nedala ani keby co bolo, teda kvoli takejto veci....a nakoniec ani do seba, jednoducho naplanujem a je to a ja sa prisposobujem babam, ziaden problem a davame si citrony 😉 kebydaco.
Ja vam neviem ty kks, tabletky, prisposobovanie sa......moje dcery sa snad naučia s tým ziť - su tampony, kališky, rozne morske huby ......furt riešiť ,,puču,, a brat to ako obmedzenie, ako nič v zlom.
My si objednavame 2 rodiny first moment...(len nás je 5 členov ) takze last minity na to sa ja nejdem spoliehat. Plus u nas vo firme si letne dovolenky čím skor zabešteluješ ze vtedy a vtedy ideš tým lepšie...lebo potom aj ostatný zamestnanci si tam daju svoje volno a uz si človek nemoze tolko vyberat lebo henten ma dovolenku vtedy, ten hentedy atd...A teraz vyber datum tak aby som nemala kramy ja a moje 2 dcery ked budu mat...a rodina s ktorou ideme ma 2 dcery (čisto hypoteticky lebo všetky baby su male )...No tak to si mozeme rovno hodiť ,,štranek,, lebo zladit to s pracovnými povinnostami holt aj na to musime prihliadat, potom ved aj tí známi maju svoj program, deti tabor...čiže to sa mozem zblaznit. Pokial nekrvaca ako jatočna ,,svina,, ze musi sediet na izbe tak sa to zvladnut da - musí. Samozrejme ak je moznost vyberu tak prečo to nevybrat vhodne. Ale aby krámy boli určujuci bod mojho rozhodovania či niekde pojdem alebo nepojdem tak to nie.
@sardinka335 tak je to najjednoduchojsie a da sa vypocitat predbezne aspon, my sa prisposobujeme, pretoze chcem, aby boli dievcata v pohode a spokojne, ja ked mam kramy, som ako diablica a vsetko a vsetci mi piju krv a nie je mi 2xdo spevu minimalne jeden den, nechcem, aby sa moje decka tiez necitli ok na dovolenke a prisposobit sa raz do roka nie je pre nas problem. vikendove pobytu uz riesime za pochodu, ale letnu planujeme, kvoli pohode a kludu
Dovolenka sa dá predsa prežiť aj s menzesom. U mňa bola snáď len jedna alebo dve dovolenky, že som práve nemala. Nie vždy sa to dá naplánovať ako by sme chceli. :/
@maciatkolulu sak ja to chapem...ale naplanovat to pol roka dopredu ...pre minimálne 3 ženy je podla mna nerealne....okrem last minitu. Ved to sa stale posuva ....hore dole aj par dni. My napr. uz teraz planujeme dovolenku na ostrovy, kde je najlepšie ist ked je u nas zima - skora jar...plus na menej ako 10 dni sa to ani neoplati tam ist...len cesta trva den. A bonus - nechceme aby deti vymeškali tolko zo školy...čiže nam to vyšlo na február 2017 ked budu jarne praazdniny...Takze tu proste menzes - nemenzes...toto su hlavne kriteria.
@sardinka335 tak to je pravda, my momentalne riesime balaton 😀 mne nejako preplo po porode maleho, vsetkeho sa bojim. a ten balaton k znamym na chatu, to sa naplanovat da 😀 muz chce ist na jesen do miami, uz je priamy let z viedne a mne je z toho zle, uz len z toho letu a letisk, vsade vidim vybuchy, potom choroby a potom casovy posun, mne tak senecke jazera teraz vyhovuju a to som uz polietala kadeco, ale s malym ani za svet, neviem si to predstavit 🙂
@sono2 ako prosim? Zeny maju rovnaky hormonalny profil, to vazne? Asi preto kazda inak zvlada obdobie menzesu, ze? Ak mas problem s mojou mudrostou, nech sa paci, dostuduj si, dovzdelaj sa a bud za mudru Ty. Ja som sa nou nerobila, diskutujeme snad nie? Mas s tym problem?
K tomu norethisteronu - mas problem s porozumenim textu? Pisem o nevyzretom, dospievajucom tele. Tam sa hormony necpu! Ty si dospela, nie?
neviem prečo píšete @marina24 že je nechutná... A to rôzne výtoky, zaparené oné, spotené pazuchy, neumyté zadky obmyté romantickými vlnami sú akože chutné? Veď to máte to isté, kúpeme sa v tom, čo obmylo naše úchvatne čisté telá 😝 Silne pochybujem, že ľudia pred vstupom do mora použijú sprchu, takže tak...
Aha som to pár zabudla, myslela som si len to bol len príklad som to zle napísala.
ja osobne som za cely svoj zivot dostala tampon parkrat ale bol to boj a aj mi byvalo nevolno po zavedeni - jasne je to nepravdepodobne a som v mensine ale ak by mala este jeden menzes predtym urcite by som ju nechala tampony vyskusat nez pojdete na dovolenku nech je pripravena. Osobne fungujem na kalisku uz roky a prakticky neviem ze nejaky menzes mam...
@sissy27 niežeby som praktizovala kupanie počas menštruacie ako marina, ale ... Ak ti ide o "zahumusenie mora" menštruujucou ženou, tak ti musím napísať, že pri predstave medzi kolkými skapacinami a výkalmi rýb sa tam kupeš, nehovoriac o tom, čo sa do mora všetko vypušťa je znečistenie mora menštruačnou krvou pre mna osobne usmevné 🙂 Dalo by sa tu hovoriť skôr o nejakom estetickom hladisku, zdravotnom nebezpečenstve samotnej ženy, ale ako hrozba znečistenia vody.. to nieeeee...
@vejula som si plne vedomá toho, čo pláva v mori 🙂 každopádne uhynutá ryba to s najväčšou pravdepodobnosťou neurobila vedome a schválne a ani svoje konanie nemôže ovplyvniť... Ale ak sa niekto úmyselne vyprázdňuje do vody (a je úplne jedno, z ktoreho telesného otvoru), kde sa kúpu aj iní ľudia, tak je pre mňa humusák. Ľudia sú údajne inteligentné bytosti, tak by sa podľa toho mohli správať...
tak ja si hlavne myslim, ze ziaden sudny gynekolog by 13ke noretisteron ani nepredpisal. ale mozno by som bola prekvapena. :D
mimochodom, tie co ste tak strasne znechutene z plavania bez tamponu :D ja sice normalne pouzivam tampony, ale vy ju mate tak vzduchotesne uzavretu, ze ked vyjdete z vody tak je tampon suchy? :D lebo ja teda nie, normalne nasiakne vodou, mozno som vynimka ale tym padom v tom nevidim rozdiel.. tampon tam ziadne sterilne prostredie nevytvori..
@matrin1980 dostatočne dlho pred dovolenkou (dáke dva týždne) nech pije citrónovú šťavu. aspoň pol citrónu denne. oddiali to na nejaký čas menštruáciu. ja som si ju tak posúvala v jej veku keď mi vychádzalo vtedy keď som mala na pláne niekam ísť. a samozrejme pre istotu zbaliť tie tampóny so sebou
@sissy27 😀 😀 😀 😀 Tak pozor aby tie menštruujuce ženy nespôsobili nejaku ekologicku katastrofu 😅 tie humusačiny, ktoré ludai vypušťaju do mora (vedome!) to je predsa nič oproti par kvapkám menštruačnej krvi 😅
Ked chodiš autom určite viac znečistuješ ovzdušie, ktoré dýchaju i ostatní, ako žena kupajuca sa počas menštruacie more. A tiež to robíš vedome. Ako toto je už vážne za vlasy pritiahnuté, že znečistuje more 😀
@vejula ja nehovorím o znečistení mora... ja hovorím o nejakej kultúre, správaní sa na verejnosti...sú isté ( hoc prirodzené) záležitosti, do ktorých nie je podľa môjho skromného názoru nevyhnutné zaťahovať aj cudzích ľudí, navyše bez ich dovolenia... možno som precitlivelá, ale vadí mi, ak ľudia vykonávajú svoju potrebu na verejnosti, odpľúvajú si na zem a vadila by mi aj voľne menštruujúca žena... snáď je dosť možností, ako sa zariadiť a neobťažovať týmto spôsobom okolie...
Ja teda neviem ale toto fakt na fore pre zeny riesi chlap? Je to iba mne trochu zvlastne?....
Ak sa tu uz tato otazka riesila ospravedlnujem sa, reakcie som necitala.

@sardinka335 pre mna je to aktualne. Uz ma menzes rok a plava 3x do tyzdna. S tamponmi ma problem, nedari sa jej to s nimi a ja nechcem tlacit na pilu. Je to intimna vec. Takto ale cely jeden tyzden v mesiaci neplava. Chcem, aby si na ne nejako zvykla. Vzdy bude situacia, ked ich moze vyuzit.