icon

Dovolenka a menzes u 13 ročnej dcérky

matrin1980
2. jún 2016

ahojde zeny,,,,ideme s dcerou 13r na dovcu a vychadza jej menzes 😒 😒 😒 ,,,,ako to vy riesite s dcerami ?
vdaka za rady 😉 😉

vejula
4. jún 2016

@sissy27 ale ved hned na začiatku som hovorila že pokial ide o esteticku stranku ok, chapem, že nieje niekomu prijemne vidieť ženu, ktorá volne menštruuje, ale napr v mori, kde menštruovala žena by mi nevadilo sa kupať, lebo viem, že v tom mori plávaju ine veci ako par kvapiek krvi. Proste predstava, že žena nejako znehodnotí more menštruaciou mi prišla vtipná 😀

sardinka335
4. jún 2016

Kočky neuveríte, ale ja som mala kamaratku, ktora išla do jazera s vložkou!!! Normálne na plavkách mala vložku s kridelkami....no...pozerali sme ako puci...

@vejula suhlasim s vami oboma 🙂 Je to neesteticke a kebyze vidim zenu čo jej po nohách tečie krv a vychadza z mora, tak by mi to bolo asi blbe - za nu...kedze ju to zjavne netrapi, a ja osobne by som sa hanbila hlavne pred mužmi krvácať len tak ,,mirnix dirnix,, a napr. potom tých ludi stretnut v jedalni hotela na večeri....(čo je bezne ked sme v rezorte, ze sa ,,stretavame,,ako ludia aj ked sa nepoznáe na plazi, v jedalni, pri bazene, bare)
Na druhej strane som uz videla takých ,,ekzemárov,, čo išli do mora ze dovi dopo, kadejaky flakaty, chrastavy...ako ok, nemozu za to, ale tiez to nebolo prijemny pohlad. A ludia robia z mora smetisko, takze nejaka krv je nič...moj muz ked bol na Male Divách na rybačke (bola to menšia rybarska lod) tak sa týžden plavili na mori a kde išli všetky splašky z vecka??? No do mora.....

sissy27
4. jún 2016

@vejula ale ja som nikde nepísala o znečistení mora 🙂 je mi jasné, že sa tam vyskytuje kadejaký biologický materiál 😅 ale stretnúť takúto osobu "pri tom" by som nechcela... resp. ona mňa 😝

fra
4. jún 2016

@sissy27 myslím že tej krvi je pri menštruacii relativne veľmi maličko (pochybujem, že by niekomu tiekla po nohách) a more je obrovské... s tvojou radou že nech taká žena ide naostro, ale nie do mora ale niekam do sukromneho bazena mi napadlo, že to je to isté, akoby si niekomu vyčítala že si prdol na ulici a zamoril tym ovzdušie a že ked chce, nech si prdí, ale doma v izbe...
samozrejme chapem, že byť pol metra od prdiaceho človeka na ulici by si byť nechcela- rovnako ako pol metra od menštruujucej ženy... ale vcelku mi to fakt príde zanedbateľné...
keď niekto pľuje alebo čúra na chodník to je iné, tam tá nechutnosť ostáva prilepená a hocikto do toho stupi a roznaša to dalej alebo sa na to musí pozerať, takže to pokladám za o dosť horšie ... koniec dnešného humusáckeho okienka 🤐

sardinka335
4. jún 2016

Viete čo ludia su prasce...a nech si myslí kto chce čo chce, u nas pod barakom ,,štia,, chlapy čo idu okolo...nehovorim denne ale sem tam, mame tam nedaleko taku ubytovnu kde su cigani a taky ,,sociálne slabší,, je to nechutne ist rano vyparkovat auto a mat ,,našťate,, pred garazou...Potom psy..to je kapitola sama o sebe, šťať to kazdy necha pred branou - ten roh brány...a ked vidim psa srat (vykonavat potrebu) tak sledujem ako sova, či si to dotyčny aj zoberie lebo inak som ako šelma a prisám vačku by som to bola schopna hodit do schranky dotyčnemu tento pozdrav.....uz týchto psíčkarov nemozem ani vystať - čest tým čistotným. Decka nemozu ist na travu hrat futbal lebo same hovna. Samozrejme ,,hlupaci,, ako ja pod domom vyzbierame lebo ide o naše deti aby sa mali kde hrat. To iste aj fajčiari....nervy mam ,,v kybli,, podvečer si nemozeme vyvetrat v spalni lebo ,,fajčí cely barak,, po balkonoch...všetko nam to ide do izby. Mam krasnu loggiu ale nemam chut tam travit čas...furt tam niekto huli. Špaky tí z prveho poschodia klasicky hadzu na zem....kolko krát mam zlu slinu na jazyku ale tak budem sa s niekym hadat?

nyusika
4. jún 2016

@fra podľa mňa to bolo myslené nie v zmysle "znečistí more". Ale v zmysle "neignorujte civizáciu"
Nežijeme v stredoveku, snáď mám nejaké zábrany a nebudem len tak chodiť naostro a menštruujúca medzi ľuďmi.

briketa
4. jún 2016

menstruacny kalisok, ktory zaroven zabrani infekciam. obrovska vyhoda voci tamponu. pre nu to bude A velkost

zita19
4. jún 2016

@maminecka2 mas citat, nie vypisovat. To ze si necitala je prejav tvojej ignoaracie, to, ze si napisala co si napisala je prejav coho? Ked neviem o com je rec, tak drzim hubu a krok, pripadne tisko pocuvam (v tomto pripade tisko docitam). On to slusne vysvetlil, preco to prebera prave tu

sissy27
4. jún 2016

@fra špeciálne aj pre teba zopakujem - ja nehovorím o znečistení mora - som si plne vedomá toho, že tam plávajú oveľa horšie veci.. ja hovorím o nejakej základnej slušnosti voči ostatným, základným hygienickým návykom, etikete, bontóne, nazvi to ako to chceš...proste biologické potreby nech si každý vykonáva naplno doma v súkromí ak chce ale na verejnosti nech sa zariadi tak, aby o tom druhí nemali šancu čo len tušiť a nie ešte byť toho priamo účastní...

sardinka335
4. jún 2016

Ja si myslím, ze aj my ,,otrlí,, (to myslím seba) budeme radšej ak si kazdý svoje ,,výlučky,, rieši v sukromí a diskretne. napr. kališok je v tomto ešte lepší lebo vytvorí podtlak a nič neprepusti. Kedze tampon nasaje vodu, ale tak vzdy lepšie ako nič.

mamutka
4. jún 2016

Radšej menstr.kalisok, je to hygienickejsie, bude tam podtlak, nič sa nedostane dnu. Tampot aj vodu nasaje pri plávaní, stále bude behať a meniť ho? Najmenšiu veľkosť jej objednajte, musí sa ešte trochu naučiť to inštalovať 🙂 je to pohodlne, človek ani nevie, že má menzes

matazirafa
4. jún 2016

@sardinka335 ekzemari a chrastavi ludia ako to nazyvas.. bud rada ze takym problemom netrpis, prave taki to more potrebuju najviac aby im to aspon na chvilu zmiernili prejavy a bol teda na nich pohpad krajsi.. to ze za to nemozu je dobry postreh, ale trochu viac empatie by neskodilo, na rozdiel od paniciek s plesnami na nechtoch ktore bez problemov pustia vsade, aj na kupko oni nie su nakazlivi, ale kazdy zazera jak keby boli prasivi.

sardinka335
4. jún 2016

@mamutka len neviem ako to je s tou panenskou blanou...ako mozno trapna otazka ale nehrozi tam porušenie? Ako ja som spokojna uzivatelka kališku ale toto som nereišila...tak ale ja som po 3 vaginálnych porodoch a tam dole sa mi mozu aj ,,tanky otačať,, ale ked si predstavim tie dievčence ....neviem...lebo ja som mala niekedy chvile kedy to bolelo, tlačilo a bolo nutne to ,,popravit,, teda kym som sa to naučila zavádzat.

sardinka335
4. jún 2016

@matazirafa ješiš márja...sak som povedala, ze za to nemozu..ale tak prvy pohlad nie je prijemny ak su tam ,,extremne,, prejavy ako flaky, mapy....myslím si ze reagujem ako viac menej kazdý ,,bezný,, človek. Pozriem sa a idem dalej..Ja empatiu mám, sucitim a uznavam ze more je liečive a pomaha zdravotne, nikoho nevyhánam ani nekomentujem nech by vyzeral ako kolvek. Ale upokojim ta, my mame furt nejake bradavice a kozne somariny ....a viem si urobit aj srandu zo seba, zase neberiem sa tak vazne.

kuriatkomm
4. jún 2016

Nikdy by mi nenapadlo plánovať dovolenku podľa krámov. A stresovať sa. Veď si dám tampón,ibalgin a hurá do mora..

bluka2
4. jún 2016

Tak som sa zas nieco dozvedela. Ani raz v zivote som sa este nezamyslela, ci budu vtedy kramy, ked som bookovala dovolenku. Brat to ako nejake obmedzenie, naco je to dobre. Ak sa chce kupat, nech sa kupe (riesenia su), ak nie, nech si tie 4 dni robi nieco ine, urcite su tam jednodnove vylety za pamiatkami, moznosti je kopec a kupe sa po zvysok casu

bluka2
4. jún 2016

Inak co by ste robili, keby idete s 2 dcerami a 1 matkou? Ako vobec najdete termin?

maminecka2
4. jún 2016

@zita19 Si si prave urobila dobre? Nedbam...
U niekoho ignoracia, u niekoho arogancia, vsak?
Napisala som svoj nazor, a ze mne osobne to pride zvlastne.
Na margo mojej ignoracie- snad 3 male deti a jedno z toho 6 tyzdnove bude aspon pre slusnych a normalnych ludi stacit ako vysvetlenie preco necitam traktaty na konovi. Ak by som potrebovala citat ako sa tu baby navzajom osocuju, nadavaju, nerespektuju svoj vlastny nazor tak si toho precitam urcite viac.... Takto idem radsej zehlit plienky.

mamutka
4. jún 2016

@sardinka335 tak mne prišiel tampon nepraktickejsi, aj mi to bolo nepríjemné, s kaliskom som problem nemala, ale trošku praxe pri zavádzaní to chcelo. Neviem aký je rozdiel čo sa blany tyka, keď môže tampon, môže aj kalisok hádam 🙂

matazirafa
4. jún 2016

@sardinka335 oki.. ja len ze som jeden z podobne postihnutych pripadov a momentalne je horuco a pohladov a ukazovani prstom mam pozehnane.. a odmietam chodit v rifliach a pulovri aby sa z toho ostatni nezjancili.. a v poslednom case som uz precitlivena, uz mi z tych hormonov sibe pomaly 🙂 tak mi nedalo sa nevyjadrit 🙂

sisaka
4. jún 2016

@briketa na mojej značke kalisku je jasne napísane, ze je to pre ženy/ dievčatá , ktore uz nie su panny

bluka2
4. jún 2016

Stalo by sa nieco, keby sa porusila panenska blana? V nasej krajine by to malo byt jedno

barborakosme
4. jún 2016

Myslim ze pchať do nej tampón nieje dobrá vec.. Treba piť veľa citrónovej vody (to menzes zmierni) a prvý den sa nekúpať a ak idete k moru tak druhý den už do mora môže ist... More jej to uplne zastaví... 🙂

sardinka335
5. jún 2016

Sak pite na hektolitre tu citronovu vodu, akurat si tak nazenie dobru kyselinu a bude decku tak ,,šoufl,, že more a kupanie bude to posledne čo ju bude zaujimat.
@barborakosme no zaujímavy nazor, a tie deti ti bocian priniesol ze ?Od kedy more zastavuje menzes...

alex49
5. jún 2016

no neviem, ja som bola pri mori už pár krát a nič mi nezastavilo, asi som divná 😀

vejula
6. jún 2016

@sissy27 napisala som na tvoj príspevok preto, že mi z neho vyplývalo, že by ti vadilo, keby si sa mala kupať v mori, kde pred tým menštruovala žena. Z toho som usudila, že ti zrejme vadí, čo ta žena "vypustila" do mora, a že by si sa v tom mala potom kupať ty. Prišlo ti to humusacke a To mi pripada jednoducho smiešne. Že aký rozdiel je v tom, ked sa menštruujuca žena kupe v mori bez tamponu a tým, ked ludia na lodi všetky splašky vypušťaju do mora - či to už nieje humusacke?

sissy27
6. jún 2016

@vejula humusácke mi na tom je správanie tej ženy - v dnešnej dobe má x možností, ako to vyriešiť, nemusí menštruovať (močiť, pľuť, smrkať, kadiť, grcať...) do mora alebo na pláž a ešte aj v prítomnosti druhých ľudí... hnusilo by sa mi sedieť pri stole s niekým, kto si utrie sopeľ do obrusu, aj keď na druhej strane stola - do jedla sa mi to síce nedostane, ale je to nechutné... opakovane som napísala, že som si plne vedomá toho, čo v mori pláva a menštruačná krv je asi ten najmenší problém, tak napíšem ešte raz:
máme 21.storočie, sme ľudia, máme vybudovanú kanalizáciu, nesprávajme sa na verejnosti horšie ako doma v súkromí. Nezmením svet, nemám dosah na to, aký odpad produkujú ropné spoločnosti alebo firmy, ale to neznamená, že nemám hranice. Ale vieš čo, kľudne to uzavrime tým, že som fajnová a precitlivelá, vadia mi voľne menštruujúce ženy na verejnosti, ogrcaný chodník, a dokonca ani nikdy som svoje dieťa nenechávala cikať na verejných priestranstvách. Niekomu to nevadí, mne áno, holt som aká som, iná už nebudem 🙂

nyusika
6. jún 2016

@vejula neriesime svetove problemy - riesime konkretne osoby.

ja ko civilizovana osoba nebudem na verejnosti grgat, prdiet, kadit, cikat, ine vylucky produkovat, sople si utierat, vracat, odhadzovat odpadky, nevhodne sa odhalovat...proste mam nejaku vychovu a JA som slusna, preto sa JA spravam slusne.

nemame sancu zmenit svet globalne, jedina cesta je zacat od seba. inak to nejde.

barborakosme
7. jún 2016

@sardinka335
My pijeme citrónovú vodu stále,sme zdravý a nemáme žiadny problém ;) a menzes to obzvlášť zastaví... (Nájdite si o tom na Googli ) a nielen zo svojej skúsenosti viem, že menštruáciu źenam more zastavilo a opäť sa spustila večer... A moje deti tu teda vôbec nemáte čo pliesť...

hettinka
20. jún 2016

@matrin1980 my sme 2 roky dozadu rátali dovolenku tak, aby to tam dcere ani mne nevyšlo ... a dostali sme to rovno obidve. nejako sa nám to poposúvalo, asi aj zmenou prostredia 😠
Ja som dcere povedala, že bud si da tampon, alebo bude sedieť na pláži v šortkách, iná možnosť nie je.
1 den vydržala v tých šortkách, a na další skúsila tampon OB mini, síce len na hodinku, ale aspon sa mohla trocha vykúpať. Odvtedy to riešime takto aj pri návšteve aquaparku, alebo pri športe ... aspon sa nemusí obmedzovať.