icon

Je postup učiteľky v poriadku?

23. jan 2023

Prosím vás,čo ste bud učiteľky, alebo sa týmto záležitostiam rozumiete...
Je v poriadku,ak učiteľka (SŠ) napíše poznamku žiakovi za skutok,ktorý sa ( údajne ) stal mimo školy po vyučovaní a iba na základe,že spolužiak povedal? Len príde poznámka, dotknuty žiak o tom ani netuší, neprišla sa spýtať aj jeho ako a či vôbec sa niečo také stalo?

mondolina
23. jan 2023

Naša triedna riešila aj deti, ktoré fajčili cez prázdniny, mimo školy samozrejme. a ja som rada, že nás o tom informovala.

benit
23. jan 2023

Ci to nebola staznost rodica?
Ja sice ucim stvrtakov, ale v nedelu pred obefom mi vola rozjorcenamatka, ze jej synovi spoluziak povedal ty rus. Ako si toyo moze dovolit, to je sikana a mam to riesit. V pozadi hystericky rev syna. Kedze som v pondelok hned rano nespravila bengal ako si rodinka predstavovala, tak sa mlady stazoval vsetkym kokegyniam s ktorymi prisiel do kontaktu a jedna mlada premotivovana z toho urobila aferu na tyzden.
Takze mohlo to byt uplne inak a poznamka tam dorazila a pozadie to mohlo mat ine.

adrianap83
23. jan 2023

Chod do školy, porozprávaj s tou učiteľkou. Predtým však ešte raz skus so synom, nech ti povie všetko, kvôli sebe. Aby sú tam nebola prekvapená a aby tam nehodili na neho všetko. A ak by sa dalo, stretnutie aj s tým poškodeným žiakom, za účasti učiteľky, zástupkyne. Nech sa veci vyjasnia.

aurelia2000
23. jan 2023

Choď do školy, vypocuj si učiteľku a budeš vedieť pohľad z inej strany. Zatiaľ poznáš len verziu tvojho synčeka.

nikaeli
23. jan 2023

a čo ti presne napísala? môžeš zverejniť text poznámky?
asi to nebolo, že 'Váš syn si dnes v MHD doberal spolužiaka, že je škaredý', či?

tenty
23. jan 2023

@aurelia2000 ale pozor. Deti v škole učíme, že ak vidia sikanu, sú obeťou alebo čokoľvek, majú vyhľadať dospelého a požiadať o pomoc. Zdôveriť sa. Ten druhy chalan sa možno takto zdôveril, upozornil a možno nažaloval naschvál a žiadna šikana to nebola. Tu nesmie učiteľka povedať co mňa do toho. Môže to byť volanie o pomoc. Tým netvrdím!!!! ze autorkin syn niekoho sikanuje. A pani učiteľka teda veľmi zle s touto info naložila. Mala zavolať akože agresora a popýtať sa. Prípadne zavolať matke, autorke, že čo a ako.

prasiatko30
23. jan 2023

@aurelia2000 ono je lahsie obvinit ucitelku, ze nema pravo riesit slovne extempore ziakov mimo skoly a komu sa ma ist domahat prava ten druhy spoluziak. Mne sa zda, ze clapec podava velmi skreslenu podobu co sa tam odohralo. To pozname ako si robia srandy pubertaci a akosu z toho vsetci velmi veseli az na tych z ktorych si tu prču robia a este k tomu v buse.

Treba ist ako matka sa porozpravat s triednou a nie sposobom akym pravom ste to tam napisali ale normalne sa opytat co sa stalo.

aurelia2000
23. jan 2023

@tenty Moja otázka bola sarkazmus.❤️ S tvojimi názormi súhlasím.

tenty
23. jan 2023

@aurelia2000 aha, áno, pardon, už čítam aj ďalšie tvoje reakcie. Prepáč.

aurelia2000
23. jan 2023

@prasiatko30 Veľmi bežné je napr. ak sa deti bijú, tak tvrdia, že sa "iba hrajú" No ten zbitý nemá pocit "hry" Aj s tvojim názorom súhlasím ❤️

tenty
23. jan 2023

@aurelia2000 presne tak. Dneska sa hrajú, zajtra je to na súde. Treba to riešiť. Minimálne rozhovorom.

mondolina
23. jan 2023

@nikaeli
to určite nie, vieme ako sa rozprávajú dnešné deti medzi sebou🙊

janagem
23. jan 2023

Takto - keď sme boli my mladsi, riaditeľ riešil, že sa chalani po škole pobili v buse. Ak bolo dosť svedkov, nemusí sa pýtat tvojho syna, ktorý je zaujaty

aurelia2000
23. jan 2023

Ešte si spomínam na "priateľské potlapkanie po pleci" Chudák "potlapkany" mal zlomenú kľúčnu kosť...

miroslava21
23. jan 2023

Zalezi aj komu to povedal. Ak su to kamarati co sa stale takto dotahuju, tak je to uplne ine ako ked sa stretnu dvaja sice spoluziaci ale nie dobry kamarati a pri nejakej prilezitosti si zacnu robit zle typu slovne utoky ci dotahoavacky. Tazko povedat ked ich nepozname. Ak je to fakt nie kamarat mozno to zobral zle a zveril sa ucitelke. A teda 17 rocny chalan vo sa zveruje ucitelke v dnesnej dobe je teda rarita. Takze skus synovi este dohovorit nech to riadne vsetko povie, nech ho vies pripadne obhajit alebo vies zaujat postoj pri ucitelke.

roja01
23. jan 2023

Aj ked svojmu synovi doverujes, aj tak by som sa isla pytat triednej, co konkretne povedal stazujuci sa chlapec. Doveruj, ale preveruj.

terezka1947
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
23. jan 2023

Len aby to nebolo niečo iné.
Prečo nezajdes za triednou a normálne sa s ňou neporozpravas.

ropucha6
23. jan 2023

Tak asi by som sa stavila za ucitelkou v skole, ze odkial ma tuto info, ci ma dokazy od viacerych. Samozrejme, mozno si vsimla podobne spravanie aj v skole, ale pride mi cudne, ze sa nespytala tvojho syna na jeho verziu ak pri tom nebola.

terezka1947
23. jan 2023

@jana_eyre_2 súhlasím. Kto iný ako učiteľ má upozorniť rodiča?
Ja @autorka,tebe napíšem inak. Syna,v 3roc., v triede bil jeden chlapec, priateľsky. Po hlave. Nadával mu do buzerantiv,skrýval tašku,tým pádom mal poznamky,že nemá knihy,zakazoval sa iným hrať s ním,či rozprávať,na obede mu vylieval polievku,atď,atd.Keďže učiteľ ich vychovával v duchu-nezalovat,dostane aj ten čo žaluje,aj ten,čo zle robí....syn mlčal. Ale aj doma. A z keď sa mi nezdal,videla som aký smutný chodí,s manželom sme týždne skúšali z neho dostať,čo sa deje.....až raz sa rozplakal,že on nechce žiť,chce zomrieť.
To je pre rodiča strašné počuť.
Učiteľ sa tváril,že o ničom nevie.
A s rodičmi som sa kontaktovala,ale odmietli sa stretnúť. Ustáli sme to...bohužiaľ,bez riešenia s rodičmi. Učiteľ nakoniec priznal,že urobil chybu....ale nijak to neriešil.
Čiže také to " vysmievanie" nie je iba tak.
Ja by som ako rodič pátrala po poznamke-prave ako rodič syna,kt.mal niekoho šikanovať. A veru na rit by si nesadol,keby som zistila,že niečo urobil niekomu. Darmo má 17r.

nenne9
23. jan 2023

@taminka1986 tak vysmiala, aha.a keby slo napr o tvoju 17rocnudceru ktora by prisla domov ze sa jej spoluziacky posmievali v mhd, tiez by si sa smiala?hm tak sa smejme a ptm ked sa docitame v novinach o brutalnej sikane, budeme kricat a ukazovat prstom, kde bola skola a ucitelia

jana_eyre_2
23. jan 2023

@terezka1947 hlavne vnímam že veľmi málo rodičov pripusti, že aj ich deti si vedia robiť nepríjemnu srandu z druhých, býva to veľmi častý úkaz... Je mi ľúto čo sa vám stalo..

terezka1947
23. jan 2023

@jana_eyre_2 vieš,horšie je,že to učiteľ nechcel riesit-lebo.... sranda,chlapci...
Chvalabohu,prišli letné prázdniny. Syn mal veľké problémy. A stalo nás to dosť síl,aby sme ho z toho ako tak dostali za 2mesiace.
Najväčší paradox je,že teraz tento šikanujúci žiak je riešený riaditeľom. A šikanuje žiaka v triede učiteľa,kt.pred 2r.neriesil nášho syna. A vychádza na povrch,že teraz má na rováši toho viac.

autor
23. jan 2023

@terezka1947 mrzí ma,čo ste si prežili, my se v mladšom veku tiež riešili niečo podobné,no nie až v takej miere našťastie.
Nechcem,aby to vyzeralo,že si za každí cenu zastávam iba toho svojho,nie,nebojte sa,tomu som naložili,čo sa doňho vošlo a s učiteľkou tiež budem rozprávať. Ja sa len pýtam na názory a pripravujem sa na akúkoľvek situáciu,aby som v konečnom dôsledku nezostala ako solny stĺp. Odmala sa snažím deťom vstepovat, že druhým sa nevysmievame,nesudime...

ailiba
23. jan 2023

Podla mna poznamka sa ma tykat porusenia skolskeho poriadku. To jest na uzemi skoly.

prasiatko30
23. jan 2023

@ailiba aha a ked tvojho syna zmlatia alebo budu sikanovat spoluziaci do a zo skoly a tak ze nebude ani chhciet ist do skoly tak potom kto to bude riesit? Budes sediet a cakat kym si dieta nieco spravi ak ti to nepovie? Kto by to mal podla teba riesit? Susedia z vedlajsieho bloku?

ailiba
23. jan 2023

@prasiatko30 to chces povedat, ze takato sikana sa riesi poznamkou? To podla mna nie je adekvatne.

prasiatko30
23. jan 2023

Urcite treba ist zistit co sa deje, snazit sa vypocut triednu a ak je mozne nech sa nadstavi nejaky dialog medzi oboma chalanmi aby si mohli povedat co sa komu nepaci alebo preco sa citi jeden z nich atakovany. Nemyslim si ze je spravny postoj najprv zistovat ci ma ucitelka na to pravo - ona sa dozvedela o niecom co je pre jedneho z chlapcov dost velky problem podla vsetkeho a treba sa to snazit riesit

1fifinka1
23. jan 2023

17 ročny chalan si musí byť vedomý toho, ze ak povie niekomu takú debilnu primitivnu ponižujúcu poznamku, že to s tým chalanom niečo urobí. Ty kokos, a že to není šikana. Sama mam doma 17 ročného syna, taký cirkus aký by som spravila v škole tam ešte nevideli.

zuzana76
23. jan 2023

@autor, ucitelka je zrejme zodpovedna a chce predist vacsim problemom, upozornila na spravanie ziaka, aj spravanie mimo skoly spada do skolskeho poriadku. Ved ucitelka len dala vediet rodicom, co sa deje. Ma na to narok napisat im a ako inak, nez prostrednictvom ziackej knizky