Mám dovoliť 13 ročnej dcére oholiť si ruky?
Dobrý deň! Mám dovoliť svojej 13-ročnej dcére oholiť si ruky? Má zo svojich rúk komplexy a hovorí, že nemôže ani nosiť krátky rukáv. Snažila som sa ju upokojiť, ale ona namieta. A nechcem aby sa strápila. Mám jej to dovoliť? Ak hej, tak je podľa vás lepšie nech si ruky oholí žiletkou, epilátorom či niečim iným? Ďakujem!
@buba1993 A nie je to tak ? 🙂
@katrinka8 A tie voskové pásky sú niečo ako depilátor? A po nich nie je "strnisko"? A ako dlho to vydrží? Máš s tým dobrú skúsenosť? Prosím , poraď mi 🙂 Ďakujem
je to ako depliátor, nie je po tom strnisko a chĺpky časom zrednú a zjemnejú. vydrží to 3 - 6 týždňov, je to individuálne...
@petruska573 - to je normálne niečo ako voskový papier, taký pevnejší, priesvitný, na jednej strane je vosk. Nie je po nich strnisko, všetko hladučké, jak "detská prdelka" - ono sa na ten vosk tie chĺpky prilepia a ty ich strhneš 😉 Vydrží to cca mesiac hladké (plus -mínus, to asi závisí od človeka), potom začínajú opäť rásť, ale jemnejšie a mne sa zdá, že aj menej.
@petruska573 ano dovolte ked jej to budete zakazovat viac ju to bude lakat ako mna tom veku oholila som si ruky no bolo to este horsie potom som si vytrhala epilatorom haha aj pod pazuchami 3 dni ma to bolelo a chodila som s rukami nad hlavou velke poučenie 😀 nakoniec to aj tak bolo jedno vydala som sa aj tak.. 😀
Priblizne v jej veku som sa mamy spytala ci sa mozem holit.povedala nie.dodnes netusim preco??co jej uz len na tom ze som si oholila podpazusie mohlo vadit??hadaj co som urobila?chcela som byt k nej otvorena,nevyuzila to hold mala smolu.bola to dalsia z malickosti ktora prispela k neosobnemu vztahu mna a mojej mamy.porozmyslaj aky chces mat s dcerou vztah ty.
@petruska573 : ohloliť by som určite nedovolila, radšej by som ju zobrala ku kozmetičke na depiláciu, keď oholí so žiletkou bude neskôr ľutovať, moja dcera má 12 rokov a už rok chodíme depilovať nohy voskom ku kozmetičke, mala skutočne dlhé chlpky takže to nebolo čo riešiť, nebol to len rozmar že chce chlpky preč
@petruska573 len nie ziletkou..ja by som.dovolila.urcite a vzala ju ku kozmeticke..
Ďakujem Vám! A prosím vás poraďte teraz aj mne 🙂 : https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ziletky-venus-breeze/ Ďakujem!
presne tento istý problem ma moja dcera :/ Už neviem čo mam spraviť dnes mi povedala že si chcel oholiť ruky ale v každom prípade jej to nechcem dovoliť.
Keby mala moja dcera tento problem v puberte, urcite by som dovolila, to co sa nam zda malicherne, pre deti v puberte je extremne dolezite, mozu mat hrozne komplexy a trapenie a preco ked im mozeme pomoct? Osobne by som zvolila voskove pasky. Trosku nahrejes, nalepis pasik, na jeden krat strhnes a pokozka je uplne jemna a bez chlpkov, dokonca tak vydrzi dost dlho, kdezto pri holeni, to mozes holit kazdy tyzden a nebude to take jemne.
@miska1113
@miska1113 ale preco vlastne to nechces dovolit? podla mna @henikav dobre pise, mne mamina kedysi nechcela dovolit podpazusie si holit, ale pamatam si, ze som sa v skole necitila dobre, aj tak som si potajomky oholila a svet sa nezrutil, stale si holim a nic sa nedeje... ono, ja som aj vyssie myslim pisala, na rukach som si aj ja voskom vytrhavala, a keby sa mi chcelo, robim to aj teraz, ale aj sa mi zmenili trochu priority (pri nasom malom si rozmyslim, co sa mi chce a co vlastne az tak nie 😀 ) a aj tie chlpky sa mi zdaju, ze su celkovo jemnejsie, takze aj dcera mozno o par mesiacov, rokov, pride na to, ze vlastne jej to az tak netreba, ale ked jej to teraz vadi, tak nevidim dovod, preco by nemohla 😉 skor jej pomoz, aby sa napriklad neporezala ziletkou, alebo sa spolu nasmejete pri voskovani 😉
@miska1113 preto si myslim, ze je lepsie voskom alebo strojcekom, ale zase to viac boli, takze uz musite s dcerou zvazit, co radsej. nohy si holieva? alebo ty? aby videla, ze ake asi to je, ked to dorasta, ci chce mat take strnisko na rukach. ja by som sa bala oholit, lebo podla mna to uz potom musi holit, aj ked moja skoro-svagrina holi a povedala, ze to nie je zle, ani velmi "strniskove". naopak, voskom/strojcekom ak by ju to velmi bolelo, tak kludne moze po jednom raze nechat tak, po case dorastu, ale postupne a cez jemne chlpky to rastie, nie cez strnisko, pisem ako hotentot 😀
@miska1113 podla mna ho urcite zozenies v niektorej drogerii a plac nebude si myslim, len zjojknutie, len to musis strhnut rychlo a naraz a v protismere chlpkov. Drzim palce aby to nebolo velmi bolestive a aby sa uz slecna potom mohla paradit 😉 tie pasky sa nahrievali len tak ze posuchas rukami, pripadne na radiatore, ale vosk ktory uz nahrievas, davaj obrovsky pozor, lebo moze velmi palit, ma byt len vlazny!!!! na to velky pozor, aby dcerka neskoncila s popaleninami
Ahojte ja si holým ruky žiletku sú stále tmavé čo mám robiť ak to nechcem povedať mamke ?
Ja si holým ruky od 11 a mám 12 a žiletkou a sú stále tmavšie čo mám robiť ? Ak to nechcem povedať mamke ? ☹
Ja si holim ruky od puberty ziletkou a mam ich stale rovnake. Ochlpenie na tele je nieco uplne ine ako muzske strnisko na tvari.
určite nie 😖 😖 dorastú jeej raz tolké...moja tiež vymýšla a to bude mat 11,že má na rukách chlpky...povedala som jej,nech to ani neskúša si oholit,,v prvom rade preto,že nemá na to vek a po druhé,,na rukách za žiadnych okolností...rastie to potom ako divé 😝 😝
Nech si oholí,my sme si s kamoškami tiež holili ruky a dnes sa na tom vždy pobavíme :D
coo?..uplne som prekvapena kolke ste za to aby si neholili...akoze preco?..ja som sice zacala trosku neskor(14 - 15r) a to som ani nemala ze velmi tmave a vyrazne..a doteraz si vravim preco som uz skor nezacala lebo som sa zato hanbila a aj teraz by som sa citila blbo..chlpaci maju byt muzi 🙂 ked mlade slecny chcu tak nech si holia..radsej to ako by sa zato mali hanbit
ano dovolit..kazda zena ma ine ochlpenie na rukach..niektorym to ani nie je vidiet svetlejsim zenam..ale tmavsim to vidiet dost a moze jej to v puberte vadit..
Neholila by som, to potom vyrastú tmavšie chlpy ako boli predtým Radšej ísť ku kozmetičke.
N.I.E.

Baby kvalita chlpov je na kazdej casti tela ina. A je dane ze vekom cloveku chlpy pribudaju, a je jedno ci sa niekto holi alebo nie. A samozrejme genetika a hormony robia svoje. Naopak vlasy vekom slabnu.