icon

Moja 19-ročná dcéra mi predstavila svojho priateľa - jej bývalého učiteľa

5. okt 2022

Žienky! Potrebujem radu ! Mám 19 ročnú dcéru. Minulý školský rok ukončila štúdium na strednej škole. Už dávnejšie mi spomínala ze ma vážnejšiu známosť ale ze ešte nie je pripravená mi ho predstaviť. Rešpektovala som jej rozhodnutie ze nech mi ho predstaví keď sa bude na to cítiť. Minulý víkend som sa konečne dočkala no ani vo sne by ma nenapadlo ze jej priateľ je jej bývali učiteľ dejepisu, 40 ročný starý mládenec. Dievčatá co mam robiť ako by ste reagovali kebyže to vaša dcéra spraví.

h2
5. okt 2022

@lejllamt A čo je on nesvojprávny? Že keď sa ona rozhodla ho zbaliť, tak čo už on, chudáčik, mal robiť? Ako jej učiteľ sa teda rozhodne nemal nechať zbaliť.

kvetinka75
5. okt 2022

pekne by som si s ním ako s rovesníkom pohovorila, o čo mu ide. Že ja nemám 20 , mňa oblbovať nebude.

nikolka1986
5. okt 2022

Jeho by som mala trošku za úchyla, neviem ako zmýšľa, keď naháňa takéto mladé žabky, lebo neverím, že mu ide o vzťah na celý život a jej asi tiež nie, ale u nej je to logické.

nikpa
5. okt 2022

@7rebeka11 aj ja poznám taky prípad Macron a jeho manželka 😅 babka už teraz 🤦 Keď na nich pozriem, on fešák, chlap plny sily, života a testosterónu a ona zošuverena starena pred 70kou.

lenkakravcova
5. okt 2022

@h2 A teraz co mam s tým urobiť? Ideš mu to a jeho manželke povedať do očí? 😀 On už mal 4 dospelé dcéry z predchádzajúceho manželstva, s ktorými má ona kamarátske vzťahy. Majú obrovský barák, je zabezpečený, žijú si dobre. Nemajú žiadne vážnejšie problémy. Ak je problémom pre teba len vek, tak je to smutné.. Oni boli obaja dospelí, rozhodli sa tak ako sa rozhodli a sú spokojní. Treba riešiť vážnejšie veci ako kto ma koľko rokov keď sa žení, vydáva, ak je dospelý.

54tinka54
5. okt 2022

@h2 pozri, ak ťa to zaujíma, tak si vygoogli alebo si prečítaj v psychologickej literatúre o mentálnej retardácii a mentálnej zrelosti. 🙂 Sú to dve odlišné veci.
A tento učiteľ kľudne môže byť úplne bežný (cháp po mentálnej stránke v poriadku) 40tnik, ktorý sa len jednoducho zaľúbil do svojej študentky. Ale môže to byť aj človek, ktorý dal priestor takému vzťahu len za tým účelom, aby si trochu užil s dievčinou. Nevieme, nepoznáme ho.

ivetz
5. okt 2022

Nemôžeš urobiť nič viac, iba sa s ňou porozprávať. Neviem, čo by som urobila, keby... Každý je múdry, pokiaľ nie je so situáciou konfrontovaný. Možno to ona berie príliš vážne, možno je to jej prvá láska... V každom prípade - predstavila Ti svojho priateľa, nie budúceho manžela. O pár dní, týždňov... môže byť všetko inak...

kvetinka75
5. okt 2022

@nikpa ale ktožvie ako to je medzi Macronom a jeho ženou.

h2
5. okt 2022

@lenkakravcova Mne to môže byť srdečne jedno a aj je. Ale netvárme sa, že je to normálne. Lebo nie je.

h2
5. okt 2022

@54tinka54 Ďakujem, ale naozaj nepotrebujem googliť rozdiel medzi mentálnou retardáciou a mentálnou zrelosťou.

bestmate
5. okt 2022

no moja "malá" tiež bude mať o pár rokov 19 a 40 ročný by bol vekovo bližšie ku mne ako k nej ...

autor
5. okt 2022

Fu správ je ale veľa cieľom nebolo rozpútať hádku

autor
5. okt 2022

Každopádne mam co raz väčší strach lebo na stretnutí nám tvrdili ako to myslia spolu vážne a riešili spolocne BÝVANIE a neskôr možno aj DIEŤA toto už nie je sranda dievčatá

bessie12
5. okt 2022

je sice este velmi mlada, ale je uz dospela. Kazdy sa uci na svojich chybach. Mozno im to spolu vyjde amozno nie. Podla mna treba nechat veciam volny priebeh, ale oci mat na stopkach ako sa hovori.

jaond19
5. okt 2022

Spolocne byvanie a dieta.... hmm a kde je napr. manzelstvo... ? s dcerou by som pohovorila nech myslí na to, co v pripade rozchodu.... vrati sa s holou ritou do detskej izby uz aj s dietatom... a pánko si najde znovu mladú. Lebo spolocne byvanie neznamena spolocny majetok.... ze ano.

lubina
5. okt 2022

zakazovat nema urcite zmysel, je dospela a urobila by pravy opak. Chce to cas. A zasa pozri francuzsky prezident a jeho ucitelka a tu su...viem, ze je to pre teba sok a urcite by som sa nepotesila, keby takto prisla moja dcera, ale daj aj sama sebe trosku casu na predychanie. To ze riesia buducnost este neznamena, ze tvoja dcera nestretne nikoho ineho o dva tyzdne a laska na prvy pohlad vie urobit neskutocne veci....len jej povedze nech sa neponahla do deti a svadby, ze najskor nech si len uzije trosku sveta a uvidi, co a ako. Mozno ruzove okuliare aj same opadnu a uvidi ten rozdiel aj sama....
Drzim palce v kazdom pripade, nech sa s dcerou nerozhadas pre chlapa.

haley7897
5. okt 2022

Fuha, no a aký si z neho ako človeka mala pocit? Btw celá táto situácia je iba na tvojich pleciach, alebo máš manžela/partnera a teda ako sa k tomu stavia on?

haley7897
5. okt 2022

Btw, vie ma niekto uviesť do obrazu; je na Slovensku trestné "začať" si so (povedzme plnoletou) študentkou?

janickacrazy
5. okt 2022

@haley7897 nie je to trestné, ked je plnoletá

bessie12
5. okt 2022

@haley7897 nie, toto nie je trestne. Je dospela

ckatka
5. okt 2022

Pozri. Ja som v 18 odišla na VŠ, odsťahovala som sa a svojej matke som sa nezdoverovala so svojimi osobnými vecami. Bud rada ze ti niečo povedala....
Keby mi chcela kecať do života /frajera....viac by ma nevidela...
Dnes mam skoro 40 a usporiadanu rodinu s 2 malymi deťmi....A.banujem, ze som deti nemala v 18tke...

40tnik ju aspoň zabezpečí....skôr ako študent bez ničoho...Môžu mať čím.skor deti a potom.pracovat a robiť kariéru...
Ja by som z toho tragédiu naozaj nerobila. Ale trvala by som na svadbe a nejakom majetkovom poriešení...napriklad - kúpiť spoločný byt alebo po svadbe prepísať polku na ňu.
Kľudne sa s ním porozprávaj.
Moja mladšia sestra si začala so starším takmer o 20 rokov.
Je to skvelý človek miluje ich a vie sa o nich postarať oveľa lepšie ako jej rovnako starý ale menej vzdelaný ex. A do našej rodiny zapadol úplne super.
Takže....nerieš....nechaj to byť. Úprimne sa s nimi porozprávaj o svojich obavách, a opýtaj sa na ich predstavu. Bud radšej milá svokra ako nenavidena matka...

rachelkk
5. okt 2022

By som sa pozvracala asi... Prepáč

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
5. okt 2022

Pre zaujímavosť:
Tu je nejaká, čo si pred 20tkou (niekde tam písali ze v 18tich, on 43r) začala s cca 45 ročným. Vzali sa časom a sú spolu už okolo 9 rokov. Nemusí to teda vôbec dopadnúť zle.
https://www.cas.sk/clanok/2700299/20-tnicka-sa-...

janinah
5. okt 2022

@liloastitch tak super.ze je taký k deťom

marlene
5. okt 2022

je dospela ,je to jej zivot. apropo moja velka laska bola odomna tiez o 21 rokov starsia. nik sa z toho nezblaznil- mali sice reci poniektori v rodine,ale my sme mali krasny vztah. moj otec bol tiez od mojej mamy starsi skoro o 20 rokov,cize moji rodicia to neriesili,skor v praci a pod. bolo to uz velmi davno ja som mala vtedy 21 a on 42 ked sme spolu zacali chodit. afera vsade velika. laska nepozna vek. je to jej zivot, ona s nim bude zit ty nie. ak robi chybu,bude to jej chyba,nie tvoja. ja som vdacna mojim rodicom,ze z toho vtedy nerobili tragediu . prijali to ako fakt ,nikdy mi to nevycitali. vztah s nim patri k tomu najkrajsiemu co som v zivote zazila.

lejllamt
5. okt 2022

@h2 je normálne, že to človeku v jeho veku lichotí. A keď nemá záväzky tak si povie, prečo nie..... je veľa horších prípadov ako toto.... hlavne, nech je to slušný človek....

sandria
5. okt 2022

V 19 mať vzťah so 40 ročným nieje ok. Ona je na začiatku života a hneď sa takto viazať na starého chlapa. A že deti. No super. A on čo robil doteraz keď je slobodný ? To zaváňa nejakou poruchou osobnosti. Bola by som opatrná. Na nete je kopa článkov keď zadáš - dcérin priateľ o 20 rokov starší. Radia, že to treba predýchať a potom s chladnou hlavou argumentovať ale tak aby si hlavne nestratila dcerinu dôveru. Dcéra ma pravdepodobne ružové okuliare tak to asi bude ťažšie.
https://casprezeny.pluska.sk/sex-a-vztahy/moja-...

h2
5. okt 2022

@lenkakravcova Dopadnúť? Ale veď sú spolu ešte len 9 rokov (dobre, pre niekoho AŽ 9, nie LEN 9). Ale aj tak by som netvrdila, že to už nejako dopadlo. Veď konkrétne ona má ešte život pred sebou. Má 27, čiže o 20 rokov bude mať toľko, koľko mám ja teraz. A jej manžel bude mať 72 (v článku písali, že má 52). Reálne si neviem predstaviť, že by som mala teraz, v mojom veku, vzťah, so všetkým, čo k nemu patrí, s takto starým mužom. A veľmi pochybujem, že ona áno. Teraz to ešte môže byť super, chlap málo nad 50-tkou, pokiaľ je vo forme, je ešte porovnateľný so 40-tnikom, možno dokonca aj s 30-tnikom. Ale nad 70 už to neuhrá nijak. A ona ešte relatívne mladá žena (súdim podľa seba 😂).

mimikarol
5. okt 2022

Porazilo by ma. Ale čo spravíš? Čím viac budeš zakazovať tým viac ho bude chcieť.