Strava 16-ročnej
Čo zvyknú jesť za deň vaše deti približne v tomto veku? Mám pocit, že dcéra je veľmi málo. Na raňajky asi 90g jogurtu, nedesiatuje, predpokladám, že z obeda v škole nezie takmer nič, keďže vždy príde s tým, že jej to nechutilo, okolo 15:30 nanuk (vodový), na večeru len zelenina s malým kúskom chleba alebo znovu jogurt.
tvoja dcéra má vážny problém, rieš to s psychologom, možno s iným
@adri266 vďaka
To že nieje hladná by som aj verila, telo si tak nastavila, tak nepociťuje hlad... Držím palce aby ste u lekárky tento problém vyriešili.
môže to byť aj problém z hormonmi, ale vyzerá to skôr na psychický problém, Ak nezje ani to čo si sama nabalí a trvá to dlhšie. Držím palce
To ma anorexiu ako vysitu, mali sme to v rodine podla opisu sleduje komplet vsetko, rata si a dopadne zle strata menstruacie a dalsie problemy, vahu ma fakt extremne nizku, vsetko ide z hlavy a kym ju neda doporiadku dopadne to zle
@elizabet173 skúsim teda nájsť inú psychologičku, nakoľko predchádzajúca nám vôbec nepomohla.
@zuzubb007 menštruáciu ešte nikdy nemala.
Anorexia...preco jej dovolis jej doma pod dozorom plastovym priborom atd??Preco jej to vobec tolerujes...anorexia zabija.Cim skor to treba riesit.
Aha fuha tak v 16 tich uz davno mala mat, no smer doktor jednoznacne aj gynekolog aj psycholog aj psychiater
Dievca v sestnastich rokoch sa takto stravuje/kto vie odkedy/ by si mala mama hned vsimnut.Mam 2 deti a viem takmer presne kolko toho pojedia-nepojedia.Vsimam si..varim..spolu jedavame cez tyzden vecere a cez vikend vsetko spolu.Cize nechapem...nevytkla si jej kedysi postavu?Anorexia zabija,ako pisem vyssie.Tvoja dcera tskmer vobec nejedava.
Mojej susede sa takto začala anorexia v 16 a vo veľkom,presne ako popisujes , nevadí že zje malo, vadí že si to kontroluje , MS nemá lebo má nízku váhu, to aj tá kamarátka a to už má 31 a MS nemala ani nepamätá, stopni to ries , nevieš si predstaviť k čomu to môže viesť, tá moja kamoška/suseda má teda 31, 175 a mala aj pod 40kg , postupne si rezala žily, začala potajomky okolo 17 piť,fajčiť , pojedla tabletky, pri nízkom prijme kolabuju orgány časom,vypadávajú vlasy,o zuboch ani nehovorím , je z nej troska, niekoľko krát hospitalizácia na psychiatrii, rôzny liečiteľa po celom SR, keď mala obdobie že chcela spáchať samovraždu musela jej mama dať ypoved v práci byt s 24h denne
@nela82 Viem čo a koľko zje, ale nedokážem s ňou pohnúť, hádky pri každom jedle, ak chcem, aby zjedla nejakú sladkosť tak to odhodí a odíde do izby.
Toto už je na psychiatra. Anorexia jak vyšitá. Známa s tým tiež bojovala s dcérou. Medzi 14-16 rokom nejedla skoro nič, vychudla na kosť. Skončila na pobyte na psychiatrii, ale pomohol. Dnes je z nej už mladá žena, s akurát postavou. Riešiť hneď, už vcera bolo neskoro.
Tak keď si jej už dala veľa šancí , skúsila všetko smer psychiater a čo najskôr
Ak to s ňou nezvládaš, tak pomôže jedine liečebný pobyt s odbornou pomocou
Toto už je anorexia, nanuk zje len preto, že ľadové veci radia aj všetky pro ana weby... telo spali veľa energie na ohriatí ladu. Psychológ!! Anorexia nie je o jedle
@kabinka11 vsetko sa da riesit...od psychologa az cez psychiatra atd.Bud sa sama spamata a pochopi,alebo smola...hospitalizacie a ukazovat jej videa anorexiciek so svojim znicenym zivotom.Ale podporovat dieta v tomto tym,ze jej dam umely pribor a neriesim?Neexistuje.Ako sorry,zaracha takeho ze dovidenia a zit normalny zivot.Nie zivot cez socialne siete..."dokonale" vyschnute postavy...z toho to tie deti maju.
Divne je, že ti neklame o školskom obede. mohla ti povedať, že vsetko zjedla, tým pádom by si neriešila, nechala by si ju tak. Možno chce aby si si to vsimla, aby si jej pomohla, pýta si takto tvoju pozornost. Možno si uvedomuje, že to nie je správne a potrebuje pomoc
@1gramofon už som sa jej na to niekoľkokrát pýtala, vravela som jej, že sa o ňu bojím, že je to nebezpečné, ale stále sa ma snaží presvedčiť, že nemá anorexiu.
@nela82 nedovolila som jej plastový príbor, ak si ho ona vyberie tak jej ho vezmem a dám normálny, ale robí okolo toho scénky.
@nela82 vidno že si sa s anorexiou reálne nestretla, zaracha ? 😄👍 Jej to bude jedno, jesť ju to nedonúti, aj tak pochybujem že má neake aktivity,veď je slabá , určite unavená veď neje , ale ano už vcera bolo na psychiatra neskoro a v určitom stadiu-mozbo je aj toto dievča už v ňom, im to je jedno čo im ukážeš, oni sa proste nevedia prekonať aj keby chceli preto ten psychiater
Mala som anorexiu a myslím si, že Tvoja dcéra má problém. Je veľmi málo a váži tiež málo, podľa bmi má podváhu.
@didi2102 donútiť ju ísť k psychiatrovi bude problém, ale hádam to nejako zvládneme.
Ako som písala , už včera bolo neskoro,preboha neignoruj to , ries, zavolaj psychiatricke čo robiť keď nebude chcieť prísť,poradí ti
Kedysi jedla normálne? Vy v rodine, hlavne ty, jete normálne? To ti nie je divné, že nemala ešte menštruáciu?
A prečo nechce normálny príbor?
neotáľaj s tým, dcéra potrebuje pomoc a to čím skôr, počítam, že aj na internete chodí na stránky, kde si dievčatá radia, ako zjesť čo najmenej. Divím sa, že to nerieši ani lekárka, zmenila by som aj tú. Krikom ale nedosiahneš nič.

Tak v tom prípade už by mi svietili kontrolky. Moja si preberá, vadí mi to dosť. Keď sa jej nepáči radšej neje nič, ale teda v reštaurácii si podá riadne.