Tehotná 16 ročná dcéra
Vcera som sa dozvedela "skvelú" novinku že budem babkou... Aj by som sa tešila keby dcéra nemá len 16 rokov. Úprimne oblial ma studeny pot a prišla na mňa panika co teraz. Na druhu stranu som rada že sa nam dcera zdôverila ako keby situaciu riešila sama a urobila niečo čo môže neskôr ľutovať. Asi sme zlyhali ako rodicia keď sme jej neprizvukovali dostatočnú ochranu. Dcera si chce zrejme dieťatko nechať, my s manželom sme určite za ponechanie veď nejako bolo nejako bude. Len ma mrzí ze "si pokazila" zivot ked to musím tak hlúpo napísať ma len 16 este je na gymnaziu, ten jej priateľ má 18 takže obaja študenti ach veľmi zla situácia
Stáva sa. Nič, po čom by človek túžil, ale dcéra môže byť šťastná za rodičov, ktorých má. Teraz je všetko horúce, keď sa ale bábätko narodí, budete mať radosť. Ona bude musieť dospieť veľmi skoro...
Keď už to prišlo, tak s ňou treba prebrať čo to obnáša (bývanie u koho? Financie? Vybaviť v škole formality…žiadne žúrky, žiadne odídem si na par dní s kamošmi tam a tam..) a či si to uvedomila vôbec… jedna vec je tešiť sa a druhá prijať zodpovednost a hlavne teraz už vy rodičia musíte potiahnuť finančne tak dcéru ako aj jej babo
známa tiež ostala tehotná na strednej - manžel spolužiak. Zobrali sa a čudu sa svete postupne mali aj ďalšie deti - 9 . Už sú dávno aj starí rodičia. Samozrejme doteraz sú spolu....Niekedy sa to zdá že situácia je neriešiteľná, ale ono sa to časom nejak poddá...
Veľmi sa mi páči ako ste to zobrali, nie každí rodicia sú takí 😘
stávajú sa aj horšie veci. Treba mladých podporiť, ale zároveň ich nechať, aby zodpovednosť za to, že budú v takom mladom veku rodičmi, prebrali oni. Neviem, ako sa k tomu stavia mladý muž, ale nech si hľadá brigádu, dieťatko nie je lacný špás, dcéra bude mať zrejme individuálny študijný plán, ale ak sa bude snažiť, školu dokončí a hádam aj vysokú raz. Poznám pani, ktorá tiež otehotnela v tomto veku, predala som jej vecičky pre drobca, majú ešte ďalšie dve deti, sú spolu doteraz, len školu žiaľ nedokončila, robí v supermarkete.
mna mala mam tiez v 16tich 🙂 samozrejme bola ina doba, kym skoncila skolu pomahala babka, ktora bola v 38 uz babkou 😉 som tu ziva, zdrava, s dvoma maturitami, VS + ine vzdelanie, mam super pracu dobry zarobok, zabezpecenu rodinu nic nam nechyba....akurat bez otca, toho si nepamatam boli spolu len do mojho roka, jedine co mi ostalo je jeho meno 🙈 takze hlavne nenut mladych nech sa vezmu, radsej ked tak neskor ak im to pojde 😁 dnes mam 32 mama 49 babka 70 a vytesuje sa z pravnuka 😁
Mala som pred časom takú študentku na strednej. Dali jej samozrejme individuálne štúdium, keďže to bola výborná žiačka (múdre, chytré, slušné, no asi príliš zaľúbené dievča ), všetko zvládala. Aj keď to mali veľmi ťažké, sama mamkou a sestrou. Otec dieťaťa sa vôbec nestaral. No len Vás chcem všetkých povzbudiť. Dá sa to, ak sa aj partner zapojí, čo určite bude Váš prípad, zvládne to dievča aj babka s dedkom ☺️ prajem, nech je všetko ok a bezproblémové! Ste super, že ju podporíte!
moja mama so mnou otehotnela tiez v 16 😁 a tu sme, mamka to zvladla, vychovala zo mna dovolim si povedat slusneho a rozumneho cloveka, nikdy mi nic nechybalo a mam s nou uzasny vztah, teraz som tehotna ja (24) a ona bude babka v 41 rokoch 🥴😁😁
Ste skvelí rodičia! Neboj,radšej skôr ako nikdy. 🙂 Držím palce!
Kedysi rodili 17-19 ročné baby a bolo to v poriadku nepríde mi to nejak neuveriteľne skoro v zmysle napriek, tomu, že v tejto dobe sa rodí neskôr. Ale predsa 16 (pri pôrode 17r) slečna je viac dospelý človek ako dieťa. Niečo úplne iné by to bolo, ak by ani tých 16 nemala ale len nejakých 13-14,15.
Hlavne ju nenechajte v stichu. Stavaju sa aj horsie veci.
pozri vzdy lepsie ako keby dcera bola chora ci dostala rakovinu to je nestastie dieta je dar ano su mladi atd ale ak im pomozete vy rodicia tak sa to podda a bude to dobre drzte sa hlavne nech neprerusi skolu
Ste super rodicia paci sa mi vás prístup k tomu to keby moji tak krik hádky atď je super ak ma dieťa chápavých rodičov je to síce skoro ale zvládnete to dcéra to sva som pomocou určite dá len stojíte pri nej a pomáhate jej
Ono len dnes sa z toho robí že jáj 16 ročná a dieťa samozrejme nie je to med lízať a do toho škola ale sestra otehotnela tiež v 16tich a dnes má malá 6 rokov.
Sestra mala najprv denné a striedala sa pri malej mama aj ja som postrážila. Jeden rok sestra dala prerušiť štúdium kvôli tomu že malá prvý rok škôlky bola chorá často napr a neskôr si dala individuálne štúdium a posledné roky vďaka korone sa učila doma sestra aj malá 😁 malá otca nemá na toho sa nevyjadrujem 🙂 bude dobre 🙂 každý vie že koho je malá na každého kto bude zazerať sa vykašli 😁 u nas zazerá suseda u kt jeden syn je farár a druhý je zvláštny ak to tak mám nazvať 🙂
@belllinka kde je napisane, ze si skolu nedorobi?/Ked bude sikovna, aj vysoku. V styridsiatke moze mat deti odrastene a uzivat si zivot
Spolužiakova frajerka zo základky otehotnela ako 18ročná, chalan mal 15!!!! Bol z toho brutálny škandál. Tí dvaja sú spolu doteraz a majú 3deti, je to už vyše 20rokov 🤷♀️.
ano je to veľmi skoro, ale "pokazila si život"? to určite nie. mat dietatko je niečo skvelé, kolko zien túži po tom aa nieje im dopriate. Ja budem ležať do porododu v prisnom kludovom rezime a viem ze ostatne veci su malichernosti. Sice ano, mam manzela, byt s hypotekou, prácu.. ale teraz chapem co je dôležité
Vobec ste ako rodicia podla mna nezlyhali, stane sa, ono dakedy aj po pouziti ochrany prekvapi babatko 🙂 nemusi to znamenat hned ze boli nezodpovedni. Mam spoluziacku, ktora otehotnela tiez na gymnaziu v tretom rocniku a zivot naozaj pokazeny nema, dokoncila strednu popri babatku, potom mala rok pauzu a sla na vs a s pomocou rodicov ju dokoncila, myslim tak, ze jej postrazilo babatko ked sa potrebovala ucit.. Ine je ked sa toto stane v rodine socialnych pripadov... Ale priemerna rodina, co sa tyka financii prichod babatka zvladne, samozrejme s vasou pomocou.. A pevne verim ze ked zbadate vnucatko, zabudnete aj kolko ma dcera rokov 🙂 treba dbat na ukoncenie skoly, to je podla mna cele.
Ste uzasni rodicia, krasne ste to prijali a viem ze to spolu vsetci zvladnete
Držim prsty! Ak jej vy rodičia budete oporou tak namiesto pokazeného života ju to skôr môže nakopnúť a bude skôr zodpovedná, skôr dospela ako rovesníci a môže to dotiahnuť ešte ďalej. A vlastne materstvo je aj tak najkrajší titul. Urobila čo urobila ale chválim aj jej zodpovedný prístup k nezodpovednému konaniu a to zveriť sa rodicom a nechať si dieťa. 👍
Ste skvelí rodičia. Hlavne stojte pri nej .Nič jej nevyčítajte a tešte sa . Kiež by bolo na svete veľa takých úžasných rodičov ako ste vy.Dcera si uvedomuje chybu čo spravila ale dieťatko zato nemôže.Pomozete jej tak ze budete tu pre ňu a budete ju podporovať.
Ja som mala 22r keď som v13tt potratila. O bábätko sme sa snažili rok.Zasiahlo to celú moju rodinu.O dcérku sme sa tiež snažili rok celé tehu bolo rizikové a hrozil od začiatku potrat.
Vtedy mi moja mamina povedala že aj keby si mala 17r bola by som veľmi šťastná ak sa ti narodí zdravé bábätko.
Sestrina spolužiačka mala 16r keď porodila chlapca. Jej mama dala chlapca na adpociu. Ta jej spolužiačka skončila na psychiatrii. Nezvládla to po psychickej stránke.Doteraz sa z toho nespamätala. Jej mama nechcela byť mladou babkou a nechcela sa starať o malé bábätko.
Stojte pri dcére 🙏🙏🙏🙏
Ste úžasný rodičia ❤
Moja kamoska otehotnela tiež v 16tich na gymnáziu, mala undividualny študijný plán, VS robila diaľkovo a aj ju úspešne skončila. Mala podporu v rodine, všetko sa dá, keď sa chce, akurát to budete mat všetci náročnejšie, ale všetko určite zvládnete😀
Komentáre som nečítala, ale nedá mi nenapísat, že ste výborní rodičia. Nezlyhali ste ako rodičia. Už len to, že vám dcéra dôveruje a povedala vám to o tom svedčí. Neposielate ju na potrat, čo je tiež úctyhodné. Jasné, budete musieť byť viac rodičia ako starí rodičia, aspoň zo začiatku, ale zvládnete to. Horsie veci sa v živote stávajú..dcéra musí rýchlo dospieť, ale tak v čase našich prababičiek by nebola žiadnou raritou a zvládli to všetky a deti vychovali. Držím vám palce, nech všetko dobre dopadne a vnucatko vám robí radosť 😊
@elizabet173 zivot pokazila hlavne svojim rodicom, ktory si tiez uz mozno chceli v 40-ke uzivat zivot, ale namiesto toho sa budu starat o dalsie dieta
Bude dobre, mladá nech si dorobi maturitu a dieťa nech je zdravé, nič iné nie je dôležitejšie....spolu to dáte 👍
@belllinka však strednú vie normálne dokončiť aj s dieťaťom nebude prvá ani posledná tehotná na strednej poprípade na 1.rok prerušiť štúdium a dokončiť o rok alebo cez IŠP kedy príde pár krát do roka len na preskúčanie a maturity. A poznám nie jednu ženu, ktorá mala dieťa v 17-18 a urobili aj VŠ nie len základku ;)
@andrejka1974 súhlasim s tebou sú užasni.Nie každý rodič prijme tuto situáciu tak v pohode.

To sa časom utrasie sestra tiež tak dopadla pomohla mamca aj ocino prakticky celá rodina a malý teraz prináša neskutočnú radosť starým rodičom oni spolu nie sú ale malý ma všetko čo potrebuje