icon

Čo robiť so zelenými paradajkami?

Dnes o 07:16

na zahrade ich mam este dost, ale uz nevyzeraju, ze by vsetky stihli dozriet. nechcem ich vyhodit, tak rozmyslam, ci ich nechat dozriet doma alebo z nich radsej nieco spravit?

slavomira236
Dnes o 07:50

@anonym_autor moja mama naklada zelene paradajky..

anonym_f0b71a
Dnes o 08:20

Este ich neoberaj, daj im sancu. Oberies az vtedy, ked bude uplne jasne, ze z nich nic nebude. Ked bude aspon trosku teply september a nepride mraz, tak mas cas riesit ich az v oktobri. Ja ich zbieram az vtedy, ked likvidujem zahon,aj to len tie, co uz dorastli, tymi drobnymi sa nezaoberam, tie koncia v komposte
Niekde som citala recept na lekvar zo zelenych paradajok, ale kedze mame dost ineho ovocia nerobila som ho aj ked vyzeral zaujimavo

anonym_d031c0
Dnes o 08:27

@anonym_autor
Nechať dozrieť , daj ich do papierovej škatule pri izbovej teplote, ideálne s jablkom alebo banánom. Kontroluj ich každých pár dní.

januska12323
Dnes o 08:47

Nechaj ich vonku kým nebude zlé počasie a potom doma na okno, ešte dozreju.

anonym_861eb5
Dnes o 08:59

Nechávam zelené rajčiny vonku až kým nedozreju. Pripadne ak by už naozaj bolo zlé počasie, tak oberiem, dám do sklenej fľaše a k oknu. Kontrolujem. Postupne takto rajčiny dozreju aj vnútri.

anonym_a7ebc8
Dnes o 09:28

len zajtra hlásia mráz. 😉

anonym_69c7ef
Dnes o 11:41

Zelené naukladám do veľkého pohára s jablkom, vyložím na okno na slnko a oni postupne dozrejú. Takto sme mali minulý rok ešte v novembri vlastné paradajky. Mám to od starkej, ktorá to takto robila roky.