Je bezpečné jesť 5 dní staré jedlo?
Ahojte, myslite, že môžem zjesť 5 dni staré jedlo? Zapekané zemiaky so syrom a zeleninou, navarila som toho veľa, potom sme boli 2 dni preč, a nedokázali sme to všetko zjesť.
Ved ovonaj, trochu naber na vidlicku uvidis ci je to dobre, ked sa ti nieco nebude zdat tak vyhod. U nas tusim 5 dni nikdy ziadne neostalo. Zemiaky a zelenina podla mna by mohla byt ok len ten syr nie som si ista.
Zemiaky a skrob pracuju... to je nieco, co sa dojeda na dalsii den a potom vyhadzuje.
nie, 5 dni je velmi vela. limit su tri dni, aj to necham uplne prevriet, ak je to tekute. po 3 dnic nic nejem
Nie, precitaj si, ake smakociny mozu zemiaky po takom case produkovat...
@crazy_cat_lady
Jedla bez problemov len by som to dala v mojom pripade poriadne prehriat v teplovzdnusnej friteze,
Ja by som to tiez nejedla, su taky co ano, my mame v rodine ludi co aj tyzdnove cestoviny spraskaju.. ja nie.. zemiaky mozno na druhy den
ja max 2 dni
@anonym_autor niekedy jem, ale bezne max 4 dni. 5den uz vyhadzujem
Nie, zemiaky sa nemajú jesť po toľkých dňoch spracovania, množia.sa v nich baktérie. Jedlo sa je maximálne po 3dnoch od spracovania, často aj to je moc. Ale ako kto myslí, nech sa len potom ľudia necuduju že majú zažívacie problémy a hnačky.

5 dni staré jedlo? Nie, nie ďakujem

V ziadnom pripade by som nezjedla 5 dnove jedlo. Varim tolko, kolko zjeme za den, max. 2.
5 dní? Určite by som to nejedla, to by som už nedala ani psovi
ja by som to kludne zjedla
Ja zjem max 3-dnove.
Určite ani náhodou nie,zjem niečo maximálne 3 dni,aj to jedlo typu kapustnica,ale takéto dačo,ešte k tomu so syrom,by som už ani na ten tretí deň nejedla,nie ešte na piaty 🙈
Nikdy v živote.Zemiaky mi už na druhý deň prihrievané nechutia. Zemiakový vian.šalát mi najviac chutí čerstvý, zjem ešte na druhý deň max. Vlastne žiadne jedlo po 2 dňoch u nás už nejeme , lebo nebudem riskovať bolesti brucha a hnačky.
Ovonaj, uvidis.
Ale po 5 dnoch v chladnicke aj tak zemiaky uz nemusia byt najlepsie. Najskor budu mat sladkastu prichut.
@anonym_autor piaty deň by ma nad tým nadrapovalo, aj keby to bolo jedlé.. ja max 3 dni. Aj to tretí deň musí byť dobrota aby som to zjedla 🙂

Môžeš