Okuliare: Oplatí sa investovať do drahých skiel?

31. mar 2026

Dobrý deň,

chcem sa spýtať, idem spraviť okuliare ( mínusky 0,5). Otazka v jednej známej optike ( ktorú každý pozná a je v každom meste) stojí pár skiel 138 eur, a v lokálných optikách od 40-60 eur za pár. Obe vraj obsahuju antireflexné vrstvy, atď.

Je to obrovský rozdiel v cene. Oplatí sa priplatiť, alebo je to len marketing / značka ?

Strana
z2
miro2808
2. apr 2026
@ariannazara

@anonym_autor teraz citam ze chces na soferovanie tak by si si mohla dat drivecare to je taky odlesk skiel do oranzova su vyslovenie na soferovanie.
znižujú oslnenie od svetiel áut
zlepšujú kontrast (lepšie vidíš značky)
hlavne v noci sú príjemnejšie pre oči.

@ariannazara drivecast je obyčajná hra s farbami a odleskom. Každy antireflex má inú farbu, každé sklo každého výrobcu. Ako aj blue filter jeden výrobca ma tmavšiu modrú iní zas svetlo modrú. V prípade transition je to úplne číre. Určite netreba skákať na marketing ale ísť po faktoch.

ariannazara
2. apr 2026
@miro2808

Je to primarne na soferovanie? Tak asi ze to je koli niecomu, ale mne to vysvetlovat nemusis. Myslim si ze sme poucili autorku dost nato aby si vedela ake vybrat.

Strana
z2