Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dojedame zo vcera pecene kura s ryzou, k tomu som urobila uhorkovy salat. O chvilu ideme na navstevu, tam budeme mat skoru veceru - grilovane ryby. A zajtra cez den sa najeme na vylete a vecer urobim (aj na pondelok) svieckovu a k tomu budu gnochi.
Ahoj, kedze sa tu debatuje o jedle a vareni a tak mam zaujimavu otazku: bolo mi povedane ze kvoli zdraviu by som mala zacat papat ryby (doteraz som nezvykla, nechutili mi a bojim sa kosti) takze: nejaky navrh na dobry recept a dopis ktore rybky ak vobec nejake sa daju zohnat bez kosti?
baby, mam doma nepotrebne tortove oblatky - jedno balenie. dajte odskúšaný a chutný tip, čo s nimi 😉 . dakujem
u nas dnes kolozvarska kapusta 😝
@lizatko1009 aj my)))
my mame este zo vcera granadir, orechove rezanca
zo vcera polievka a tvarohove rezance... 🙂 zajtra cina a ryza polievka klasika nedelna s rezancami... 🙂
My sme dnes mali cícerovú polievku a údené stehno so zemiakmi na kyslo. Zajtra bude segedínsky guláš.
cesnakova polievka s parmezanovymi krutonmi, spenatovo-nivove lasagne
@titkovamiriam všetko vyzera super 😉 prosim daš recept na to kare na jednom plechu.... 🙂
Šošovicová polievka s údeným mäskom a mäsová roláda so syrovou plnkou plus zemiaková kaša. Mňam!
@domin85 odpoviem ti ja, ak chces ryby jest je to chvalihodne avsak treba si ryby vediet spravne vybrat, napr. taky pangasius alebo aj sumcek nilsky je v podstatne ryba horsie kvalitativne a aj zivinovo ako napr. kapor, ten je aspon na tom dobre ked si kupis ziveho nechas ho vyplavat z bahna vo vani a ma aj dobre tuky...
ale vratim sa k tvojej otazke a kosti, ryby bez kosti sa daju kupit, napr lososove filety, tuniak je uplne bezkostna ryba, potom su ryby ako napr platys si morsky jazyk, ktory sa po upeceni "vykosti" jednym tahom priboru noza a vidlicky....no a samozrejme nie len ryby ale aj morske potvorky, garnaty, musle, krvety a pod. su bez kosti😉
na slovensku je vsak strasne zly vyber a to co je su nekvalitne ryby hlavne ak kupujes mrazene...ked treba si kupit cerstvu rybu z pultu najlepsie je vybrat sa napr. do viedne na rybarsky trh alebo su tam aj rozne predajnicky s cerstvymi rybami
my jeme ryby asi tak 6x do tyzdna avsak ako sa hovori sme pri zdroji...🙂
dnes dojedáme zemiakovú kyslú polievku,dusené bravčové masko s lečom,slaninkou, ryža a miešaný kapustový šalát,bude aj na zajtra 😀
dievčatá, ja dnes výnimočne v sobotu nevarím, od 10tej sme na oslavách MDD, trošku predčasne, teraz sme odbehli domov da´t malú spať a pokračujeme až do večera 😉 mali sme aj obedík, vyprážané kuracie prsia, varené zemiačky s vňaťkou a zeleninový šalát, neuveriteľné množstvo koláčikov od výmyslu sveta, takže na večeru dojeme včerajšiu gulášovú polievku a zostali od včera zemiaky, syr sa zjedol, tak vypražím čerstvý, malá doje kuracie soté a kolienka, a ak sa mi bude chcieť a stihnem, upečiem ešte nejaký koláčik, 😉
@titkovamiriam mňam 😉 😉 😉
ja som dnes upiekla fašírku a zemiakový šalát...a manželovi na mlsný jazýček palacinky aj s nutelou aj džemíkové....🙂🙂🙂
@tosijo tento na oblátke je absolútne naj http://www.nanicmama.sk/kolace/karamelove-rezy-... 😉 aj tieto sú úžasné http://varecha.pravda.sk/recepty/zltkovo-cokola..., tieto sa chystám vyskúša´t, ešte som ich nerobila http://varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-rezy-... a aj tieto sú dobré http://dobruchut.aktuality.sk/recept/1394/orech...
my dnes paradajkova polievka so syrom a karfiol zapeceny so sunkou a vajkom...a kedze mame kooopu vajec kvoli neskoordinovanym nakupom s mm,tak sa bude piect...asi mramorova babovka
😀 kedze je vikend varili sme 😀 hraskova polievocka s haluskami, zemiakove pyre+pecena treska s cibulou a syrom+uhorkovy salat. na veceru obmenime rybku za reznik 😎
@flowerska a dobra bola? 😀
@karin0401 uplne jednoduche,kare naklepat osolit,opiect na oleji,dat na pekac,pridat vypek,cesnak,cibulu,paradajky,papriky,piect zakryte cca 20 min , ja som mala uvarene zemiaky zo sulancov tak som dala tie no mozu byt aj surove.trosku podliat cca 20 min piect potom zaliat smotanou s korenim a vajickami a zapiect.
@nelinka0401 jéééj 🙂 🙂 🙂 , malej všetko najlepšie, hlavne zdravíčko, a verím, že ste super pogrilovali a torta bola výborná 😉 . aká bola chuťovo? pýtam sa zámerne v minulom čase, kedže z nej takto k večeru už istotne nezostalo 😅 .
my sme dnes dojedali zo včera karfiolovú polievku a granatiersky pochod s kapustovým šalátom. a dobre, že zo včera ostalo, lebo by som obed nestihla navariť. vďaka linku, ktorý včera dala @maba , sme dnes doobedie strávili v Botanickej záhrade 🙂 .

kočky a čo idete zajtra? rozmýšlam aké mäsko kúpiť a čo uvariť...