Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes sme mali grilovaný hermelín so zemiakmi a jogurtom 🙂
@mamkabeika to je super...aj ja ju mam rada, ale nemam piskoty :(
@nedockava4 Tak ja som ešte robievala toto: klasické dvojfarebné piškótové cesto, navrch ovocie a kyslé smotany s cukrom, postrúhaš čokoládou alebo posypeš grankom 🙂
@nedockava4 daj hocijake ine keksy, ak mas, na to ovocie a smotanu zmiesanu s vanilkovym cukrom (na 1 kelimok smotany 1 van. cukor); ani slahacku netreba, da sa to urobit aj do poharov a na vrch pripadne ozdobit 😉
Ahoj! Nedávno sme mali zabíjačku, tak my máme dnes jaternice a restovanú pečienku s ryžou. Ešte neskôr bude aj polievočka, len nemám doma zeleninku. Nech si vyberie každý, čo chce papať. 🙂
klasika slepačia polievka, fašírková zmes pečená vo forme na srnčí chrbát, plnená vareným vajíčkom, párkom, kápiou a tvrdým syrom, zemiaková kaša, pečené kuriatko, ryža, ľadový šalát, posledný z fólióvníka ☹ naozaj bol úžasný tento rok, hlavičky mal obrovské ako kapusta 🙂 a práva som dopiekla tvarohový koláčik od @rastulka 😉
@nedockava4 čo tak Eskymo rezy http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5272 😉
na dnes si rodinka "rozkázala" 😎 grilované krídelká a stehná ,pečené zamiačky s cibuľkou,(na polievke som trvala ! 8- ,ale presadila som "len" paradajkovú 😀 ) hlávkový(kučeravý)šalátik +nálev 😝 (deti to milujú "máčať si šalátik v náleve-niekedy,len tak bez všetkého 😀 ) a studená jogurtovojahodová torta 😝 🙂 .(chceli sme ísť na prechádzku s našim havinom a už nám začalo pršať a riadne 😠 🙄 😒 ) ..na večeru škvarkovú natierku 🙂 (trochu ťažké,ale chlapy ju majú radi )
dakujem za inspiracie...nakoniec som urobila pudingovy s kyslou smotanou....snad bude dobry 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/pudingovy-kola...
dnes guľášová polievočka-vynikajúca, vyprážaná rybka, zemiačiky s petržlenom 🙂
@danielaj @rastulka kočky s akym ovocim ste robili ten tvarohovy kolacik ? u nas bude asi nabuduce na rade, velmi sa mi zatial z receptu pozdava 🙂 ( u nas "ficia" zo strany manzela len jablkove, tvarohove, orechove a podobne klasiky, ziadne kremove ci pudingove - vynimkou je smotanova piskotova torta s ovocim, tak musim lovit v tychto vodach 🙂 )
u nas dnes bravcova panenka na stave z korenovej zeleniny a zemiaky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40342 - su naozaj vyborne
@maba robila som tento vikend ten jablcnik co si dala link http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=115145, je naozaj vyborny
trochu som upravila cesto - dala som polovicu muky polohrubej a polovicu hladkej (stale sa snazim najst recept pre skutocne krehky, avsak nie uplne rozsypavy jablcnik), struhane jablcka som trochu podusila, pridala som do jablk drvene orechy-tie ja davam vsade 😀 a bol naozaj skvely...jednoznacne uz budem klasicky jablcnik robit na tento sposob
@nedockava4 vo večierke majú 😀 😀 😎
@nelinka0401 zlatučká a krásna tortička
Baby tak sa vytešujem. Zázrak sa u náš stal a prvýkrát sme dodržali jedálníček:, ktorý som vymyslela🙂
Tu je na ďalší týždeň: Pondelok -utorok: lečo, pre mňa špagety, lebo ja lečo nemusím
Streda - kuskus
štvrtok-piatok - snáď konečne Karfilové fašírky(sme nemohli zohnať karfiol, dúfam, že už bude) ak ho nezoženieme tak rezance so smotanou a tvarohom
A sobota- nedeľa - Diabolka
Gulasova polievka s kyslou kapustou. Bravcove v syrovej omacke, knedlik.
my dnes mame nedelnu slepaciu polievocku a "na druhe" sme si dali ryzu a kuracie sote s kukuricou a kari-syrovou omackou 🙂
@mravvcek robila som prvykrat, recept mi dala sestra:
panenku osolenu, okorenenu vcelku, alebo rozrezanu na 2kusky oprazime na oleji prudko zo vsetkych stran v hlbokej panvici - ja som robila v hrnci. Ja som ju okorenila len korenim chili/šipok od Vitany (odporucam, velmi rada s tym robim rozne minutkove či pecene masa)
ked je pekne oprazena, pridame nakrajanu 1vacsiu cibulu, 1-2mrky, 1/2kalerabu, 1 petrzlen, kus zeleru, ja som dala aj 2zlte papriky-aby som ich minule, prazime so stavou z panenky, zalejeme cerv.vinom cca 1dcl (nemusi byt), vodou, pridame bobkovy list, ja som dala aj borievky, dosolime podla chuti a dusime spolu s masom s obcasnym miesanim este cca 20-30min.
Hotovu stavu precedime, moze sa este zahustit trochou muky/skrobu, ja som pridala este kusok masla.
Panenku nakrajame na cca 1cm kusky a polejeme stavou - bolo to vyborne

@nedockava4 Ahoj 🙂
Super je nepečená torta z detských piškót, s kyslými smotanami, jednou šľahačkou, vanilkovým cukrom a ovocím 🙂