icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mamkabeika
27. máj 2012

@nedockava4 Ahoj 🙂
Super je nepečená torta z detských piškót, s kyslými smotanami, jednou šľahačkou, vanilkovým cukrom a ovocím 🙂

mamkabeika
27. máj 2012

Dnes sme mali grilovaný hermelín so zemiakmi a jogurtom 🙂

nedockava4
27. máj 2012

@mamkabeika to je super...aj ja ju mam rada, ale nemam piskoty :(

mamkabeika
27. máj 2012

@nedockava4 Tak ja som ešte robievala toto: klasické dvojfarebné piškótové cesto, navrch ovocie a kyslé smotany s cukrom, postrúhaš čokoládou alebo posypeš grankom 🙂

ikke
27. máj 2012

@nedockava4 daj hocijake ine keksy, ak mas, na to ovocie a smotanu zmiesanu s vanilkovym cukrom (na 1 kelimok smotany 1 van. cukor); ani slahacku netreba, da sa to urobit aj do poharov a na vrch pripadne ozdobit 😉

zamira
27. máj 2012

Ahoj! Nedávno sme mali zabíjačku, tak my máme dnes jaternice a restovanú pečienku s ryžou. Ešte neskôr bude aj polievočka, len nemám doma zeleninku. Nech si vyberie každý, čo chce papať. 🙂

danielaj
27. máj 2012

@gucz poznám, ja som z nej párkrát robila poťah na torty, napr. túto stonožku pre neterku, kedysi dávno 😉 teraz skôr robím marcipán zo Salka, ten sa mi viac pozdáva 😵

danielaj
27. máj 2012

klasika slepačia polievka, fašírková zmes pečená vo forme na srnčí chrbát, plnená vareným vajíčkom, párkom, kápiou a tvrdým syrom, zemiaková kaša, pečené kuriatko, ryža, ľadový šalát, posledný z fólióvníka ☹ naozaj bol úžasný tento rok, hlavičky mal obrovské ako kapusta 🙂 a práva som dopiekla tvarohový koláčik od @rastulka 😉

danielaj
27. máj 2012
maba
27. máj 2012

na dnes si rodinka "rozkázala" 😎 grilované krídelká a stehná ,pečené zamiačky s cibuľkou,(na polievke som trvala ! 8- ,ale presadila som "len" paradajkovú 😀 ) hlávkový(kučeravý)šalátik +nálev 😝 (deti to milujú "máčať si šalátik v náleve-niekedy,len tak bez všetkého 😀 ) a studená jogurtovojahodová torta 😝 🙂 .(chceli sme ísť na prechádzku s našim havinom a už nám začalo pršať a riadne 😠 🙄 😒 ) ..na večeru škvarkovú natierku 🙂 (trochu ťažké,ale chlapy ju majú radi )

danielaj
27. máj 2012

@maba joj to aj naša najmenšia miluje máčať si šalát v náleve, staršia veĺmi nie 😒 a provokuješ? u vás zase prší? lebo u nás stále nič, je dnes znova veľmi teplo 😒 už by tak záhradka potrebovala takú riadnu sprchu, lebo polievanie to nie je celkom ono ☹

nedockava4
27. máj 2012

dakujem za inspiracie...nakoniec som urobila pudingovy s kyslou smotanou....snad bude dobry 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/pudingovy-kola...

afrika
27. máj 2012

dnes guľášová polievočka-vynikajúca, vyprážaná rybka, zemiačiky s petržlenom 🙂

maba
27. máj 2012

@danielaj áááno-provokujem 😀 😀 😀 😎 🙂 ....no to Ti bol taký dážď,že trval "AŽ" 5 minút 😀

maba
27. máj 2012

@danielaj viež,že to polievanie,by mi nevadilo-menila,by som s Tebou---- 🙂 😎 polievať vonku- na svojej záhrade-pri svojom dome 😎 (snívam 😅 ) a nie len muškáty na balkóne 😠 v paneláku ☹

lencyca
27. máj 2012

@joannas ano asi tak z kila,k tomu som robila ryžu,ale možeš aj zemiakovú kašu,na čo máš chut 🙂

veve39
27. máj 2012

@danielaj @rastulka kočky s akym ovocim ste robili ten tvarohovy kolacik ? u nas bude asi nabuduce na rade, velmi sa mi zatial z receptu pozdava 🙂 ( u nas "ficia" zo strany manzela len jablkove, tvarohove, orechove a podobne klasiky, ziadne kremove ci pudingove - vynimkou je smotanova piskotova torta s ovocim, tak musim lovit v tychto vodach 🙂 )

veve39
27. máj 2012

u nas dnes bravcova panenka na stave z korenovej zeleniny a zemiaky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40342 - su naozaj vyborne
@maba robila som tento vikend ten jablcnik co si dala link http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=115145, je naozaj vyborny
trochu som upravila cesto - dala som polovicu muky polohrubej a polovicu hladkej (stale sa snazim najst recept pre skutocne krehky, avsak nie uplne rozsypavy jablcnik), struhane jablcka som trochu podusila, pridala som do jablk drvene orechy-tie ja davam vsade 😀 a bol naozaj skvely...jednoznacne uz budem klasicky jablcnik robit na tento sposob

maba
27. máj 2012

@veve39 som rada,že Vám chutil.Ja tiež večne hľadám TEN "správny" recept (nielen na koláčik)- (ktorý je ten správny ? 😲 ) ,ale už viem 😎 - keď vidím,ako sa moji "zlatúšikovia" oblizujú,majú plné brušká 🙂 😀 - TO JE TEN SPRÁVNY "RECEPT" 😉

maba
27. máj 2012

@nedockava4 vo večierke majú 😀 😀 😎

lussy23
27. máj 2012

@danielaj krásnučká tortička

lussy23
27. máj 2012

@nelinka0401 zlatučká a krásna tortička
Baby tak sa vytešujem. Zázrak sa u náš stal a prvýkrát sme dodržali jedálníček:, ktorý som vymyslela🙂
Tu je na ďalší týždeň: Pondelok -utorok: lečo, pre mňa špagety, lebo ja lečo nemusím
Streda - kuskus
štvrtok-piatok - snáď konečne Karfilové fašírky(sme nemohli zohnať karfiol, dúfam, že už bude) ak ho nezoženieme tak rezance so smotanou a tvarohom
A sobota- nedeľa - Diabolka

abriela
27. máj 2012

@veve39 reagujem aj ked otazka nebola pre mna. Ja som tam dala nastruhane jablka, lebo su uz take, ze sypave a nik ich nechce 😀 . Myslim si, ze je super s kazdym ovocim.

abriela
27. máj 2012

Gulasova polievka s kyslou kapustou. Bravcove v syrovej omacke, knedlik.

mravvcek
27. máj 2012

@veve39 ako robis tu panenku a tu omacku k nej?Dnes sme kupili kare s panenkou,urobili sme rezne a ostala nam panenka,tak spravim cez tyzden niekedy 🙂

abriela
27. máj 2012

@gucz ja som tiez MMF, aj ked chcem skusit aj potah zo susene mlieka, ale dako sa to rychlo mina. Skor ako ho spravim, susene mlieko zjeme len tak.

veve39
27. máj 2012

@abriela super, muz ma rad vsade jablka, tak budem mat tip....mne sa velmi paci aj s tymi ribezlami, co su v recepte, len to si este pockame 🙂

abriela
27. máj 2012

@veve39 ribezle, marhule asi vyzeraju v kolaciku krajsie. U nas ten tvarovy kolaci bol za tento mesiac 2x.
Ked pisem, rozmyslam co som piekla a uvedomujem si, ze aj ked sme len dvaja ja peciem kazdy vikend, ako za starych cias u nasich 😀 .

katussska24
27. máj 2012

my dnes mame nedelnu slepaciu polievocku a "na druhe" sme si dali ryzu a kuracie sote s kukuricou a kari-syrovou omackou 🙂

veve39
27. máj 2012

@mravvcek robila som prvykrat, recept mi dala sestra:
panenku osolenu, okorenenu vcelku, alebo rozrezanu na 2kusky oprazime na oleji prudko zo vsetkych stran v hlbokej panvici - ja som robila v hrnci. Ja som ju okorenila len korenim chili/šipok od Vitany (odporucam, velmi rada s tym robim rozne minutkove či pecene masa)

ked je pekne oprazena, pridame nakrajanu 1vacsiu cibulu, 1-2mrky, 1/2kalerabu, 1 petrzlen, kus zeleru, ja som dala aj 2zlte papriky-aby som ich minule, prazime so stavou z panenky, zalejeme cerv.vinom cca 1dcl (nemusi byt), vodou, pridame bobkovy list, ja som dala aj borievky, dosolime podla chuti a dusime spolu s masom s obcasnym miesanim este cca 20-30min.
Hotovu stavu precedime, moze sa este zahustit trochou muky/skrobu, ja som pridala este kusok masla.
Panenku nakrajame na cca 1cm kusky a polejeme stavou - bolo to vyborne