icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

adulikka
2. júl 2012

od včera plnená paprika

lenuss84
2. júl 2012

ahojte.my dnes dojeme rezancovu polievku a pecene kur.stehna s ryzou,co nam nabalila svokra.
a vari sa mi na utorok a stredu zeleninova polievka s vyvarenou bravc.kostou na kt.ostalo troska maska 🙂
zajtra k nej upeciem sekanu fasirku /kupovanu-lidl/ a nove zemiaky s maslom.
streda: zeleninovy privarok /mrkva,petrzlen,zeler,kalerab,zemiaky/ a dojeme tu fasirku k tomu a ak bude malo,dorobim aj volske oka.
pokracovanie mojho menu pre tento tyzden postupne dodam,v tomto teple mi akosi nefunguju mozg.zavity,porozmyslam az vecer 🙂

miriamr
2. júl 2012

@danielaj rozmýšľala som,že na budúce skúsim červené ríbezle, mala by to byť tiež super 😉 , len treba viac cukru

miriamr
2. júl 2012

u nás dnes nové zemiačiky s vňaťkou a grilovaná cuketa a zo zvyšnej budú cuketové placky 🙂

danielaj
2. júl 2012

@tosijo myslíš normálne do mrazáka? ja som rozmixovala marhule, dala som cukor podĺa chuti, troška vanilkového cukru a dala som do formičiek a do mrazáka, druhá alternatíva je zmiešať dreň s jogurtom alebo kyslou smotanou, tiež veĺká dobrota 😉

tosijo
2. júl 2012

@danielaj ano, do mrazáka. a vieš mi napísať prosím pomer koľko čoho?
a ešte nemáš overený recept aj na marhuľový džem?

gianni
2. júl 2012

dojedáme vývar z morčacích krkov a dnes morčacie soté s hlivou + ryža a zeleninový šalát

levandullka
2. júl 2012

Dnes som vám sem chcela pridať fotku mojej prvej BIO (doma v záhrade vypestované ovocie) domácej zmrzlinky a kým som prišla domov, už nebola 😅. No nič, v týchto teplách treba robiť takéto niečo asi na kilá 🙂. Nabudúce 🙂

vieruna
2. júl 2012

my mame nejaku spomalenu zahradu, alebo co? 😕 Nase marhule potrebuju este aspon tyzden aby boli zrele.

danielaj
2. júl 2012

@tosijo pomer netuším, veď od oka, podĺa chuti 😉 a džemík robím v domácej pekárničke už pár rôčkov, nebudem sa ja trápiť nad sporákom 😉 do DP dám 1 kg rozmixovaných marhúľ, do toho 1 gelfix 2:1 a pol kg cukru, zapnem pekárničku a za 1,5 hodinky mám džem hotový, ke´d chceš variť v hrnci, tak rob tak isto, na 1 kg ovocia 1 gelfix a pol kg cukru, presný návod je na obale toho Gelfixu 😉

danielaj
2. júl 2012

@vieruna spomalenú? naše sú ešte úplne zelené, máme také neskoršie, tie čo som spracovala cez víkend sme mali od mm kolegu z Nového Mesta nad Váhom, čo je asi 8 km od nás a tie už boli úplne zrelé 😉

vieruna
2. júl 2012

@danielaj ale my byvame v podstate na juhu 😀 A ked sa robi dzem s tym gelfixom 3:1 nejde nahodou este menej cukru? Ja pouzivam ten a saa mi tak zda, ze hej

danielaj
2. júl 2012

@vieruna ano, keď sa používa 3:1 tak ide tuším 350 g cukru 😉 ja tiež niekedy používam ten, ale ke´d ho u nás nezoženiem, tak použijem 2:1, ale je to v podstate jedno, len ušetríš cukor, ale zase je ten Gelfix troška drahší

tosomja
2. júl 2012

Grilované kurča, ryža, šampiňóny s jablkom a čili papričkami (pre mňa), jablkový kompót
Ako dezert ovocný pohár so zmrzlinou, šľahačkou a čokoládovou polevou 🙂

zklimekova
2. júl 2012

polievku dojedáme 🙂...spravila som palaciny s nutelou a jahodovým džemom, ale aj slané plnené šunkou syrom..a potom ešte obalené do trojobalu a vypražené ...k nim nové zemiaky 🙂...

kikaneu
2. júl 2012

@lussy23 ja to robím len tak, že z pŕs nákrajem rezne, vyklepem, okorením, poukladám čerstvé listy špenátu, zrolujem, zapichnem špáradlá, aby to držalo, opečiem na panvici a keď mäsko pustí šťavu, tak podlejem, trochu dusím a potom k tomu robím smotanovo-syrovú omáčku 😉 nič ťažké.....
len nakoniec sme včera mali morčacie, lebo som omylom vybrala morčacie prsia 🙂 tak sme ich len pokrájali na väčšie porcie a upiekli v rúre na sójovej omáčke 🙂 dnes sme ešte dojedali, takže nemusím variť 🙂 juch, ako dobre v tom teple 🙂

luciok
2. júl 2012

@lencyca Toto zas moja svokra nevyžaduje, to by som sa už asi odsťahovala keby sa mi starala aj do varenia 😀 Máme taký systém, že keď som v robote ja, varí ona a keď je v robote ona, varím zasa ja. Inak nemám výhrady, varí super, až na tú soľ 😝

luciok
2. júl 2012

My sme dnes mali úžasné osviežujúce čerešňové knedličky.

zuzkaamato
2. júl 2012

na veceru varena kukurica 😎 staci, aj tak nie sme hladni v tomto teple...

titkovamiriam
2. júl 2012

žienky dnes nestiham,idem na ten lekvar a dnes len rychla zemlovka a foto menucka co maju deticky:
p-michal 2
marek 1
u-obaja 1
s-obaja 1
p-obaja4
a super listok na inspiraciu 🙂

akika722
2. júl 2012

zajtra len cestovinovy šalat /veeeeeeeeela vela zeleniny/

katkas1
2. júl 2012

takze este sm mali kusok kacky od vcera od svokri, detom som uvarila zeleninovu polievku a vybrala som z mraznicky lekvarove buchty na pare a urobila som k nim cokoladovy puding a hotovo.Zajtra vyprazim karfiol a zapekane zemiaky

sebi123
2. júl 2012

cuketova babovecka hotova 😉

titkovamiriam
2. júl 2012

@sebi123 uou a to si ako spravila?

ja som lekvar odstavila,dovarim zajtramv kuchyni asi 40 st tak som este dala 8 flias dia marhul do hrnca

lussy23
2. júl 2012

@kikaneu
ďakujem a tú omáčku ako robíte?

My dnes ešte tie kuracie rolky s ošunkou a syrom, zajtra dojeme. V stredu , v štvrtok, asi rezance. Piatok ideme do KE a aj brat ide pre zmenudo BA😀, takže doma ostane len druhý brat a ten si niečo uvarí, alebo pôjde k exmanželke...
a ten štvrtok si asi niečo urobíme na piatok, lebo chcem kúpiť nejaké biopotraviny a na reštiku by nám už nevyšlo. 😉

zuzkaamato
2. júl 2012

@akika722 aj ja chcem nejaky cestovinovy salat, ale neviem, co vsetko do neho dat. ako ho budes robit? 🙂

janie80
2. júl 2012

@zuzkaamato ja som robila cestovinovy salat v sobotu... Dala som tam kooooopec uhorky a papriky, syr a sunku na kocky, vychladnute cestoviny vrtulky a kooooopec bieleho jogurtu... Chcela som aj olivy, ale zabudla som... 😅 alebo este sladka kukuricka je tam fajn... 😉

atiatko
2. júl 2012

@sebi123 a ja si prosím receptík .... a to máš takúto bábovkovú formu, alebo sa to dá nejako vytvarovať z tuhšieho cesta ? .... ďakujem za info 😉

zuzkaamato
2. júl 2012

@janie80 hmmm, s bielym jogurtom? to je super napad a je to zdravsie ako majoneza.. hm, super, vyskusam nieco, asi co chladnicka da, nech sa nemusim trepat do obchodu... dakujem 🙂

janie80
2. júl 2012

@zuzkaamato alebo aj paradajku dava moja mamka (ale ja ju nelubim, tak nedavam... 😅 )... Mm to ma strasne rad... Jednoducho cestoviny, biely jogurt a "co chladnicka dala" 😀