Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte.my dnes dojeme rezancovu polievku a pecene kur.stehna s ryzou,co nam nabalila svokra.
a vari sa mi na utorok a stredu zeleninova polievka s vyvarenou bravc.kostou na kt.ostalo troska maska 🙂
zajtra k nej upeciem sekanu fasirku /kupovanu-lidl/ a nove zemiaky s maslom.
streda: zeleninovy privarok /mrkva,petrzlen,zeler,kalerab,zemiaky/ a dojeme tu fasirku k tomu a ak bude malo,dorobim aj volske oka.
pokracovanie mojho menu pre tento tyzden postupne dodam,v tomto teple mi akosi nefunguju mozg.zavity,porozmyslam az vecer 🙂
u nás dnes nové zemiačiky s vňaťkou a grilovaná cuketa a zo zvyšnej budú cuketové placky 🙂
dojedáme vývar z morčacích krkov a dnes morčacie soté s hlivou + ryža a zeleninový šalát
Dnes som vám sem chcela pridať fotku mojej prvej BIO (doma v záhrade vypestované ovocie) domácej zmrzlinky a kým som prišla domov, už nebola 😅. No nič, v týchto teplách treba robiť takéto niečo asi na kilá 🙂. Nabudúce 🙂
my mame nejaku spomalenu zahradu, alebo co? 😕 Nase marhule potrebuju este aspon tyzden aby boli zrele.
@tosijo pomer netuším, veď od oka, podĺa chuti 😉 a džemík robím v domácej pekárničke už pár rôčkov, nebudem sa ja trápiť nad sporákom 😉 do DP dám 1 kg rozmixovaných marhúľ, do toho 1 gelfix 2:1 a pol kg cukru, zapnem pekárničku a za 1,5 hodinky mám džem hotový, ke´d chceš variť v hrnci, tak rob tak isto, na 1 kg ovocia 1 gelfix a pol kg cukru, presný návod je na obale toho Gelfixu 😉
polievku dojedáme 🙂...spravila som palaciny s nutelou a jahodovým džemom, ale aj slané plnené šunkou syrom..a potom ešte obalené do trojobalu a vypražené ...k nim nové zemiaky 🙂...
@lussy23 ja to robím len tak, že z pŕs nákrajem rezne, vyklepem, okorením, poukladám čerstvé listy špenátu, zrolujem, zapichnem špáradlá, aby to držalo, opečiem na panvici a keď mäsko pustí šťavu, tak podlejem, trochu dusím a potom k tomu robím smotanovo-syrovú omáčku 😉 nič ťažké.....
len nakoniec sme včera mali morčacie, lebo som omylom vybrala morčacie prsia 🙂 tak sme ich len pokrájali na väčšie porcie a upiekli v rúre na sójovej omáčke 🙂 dnes sme ešte dojedali, takže nemusím variť 🙂 juch, ako dobre v tom teple 🙂
My sme dnes mali úžasné osviežujúce čerešňové knedličky.
na veceru varena kukurica 😎 staci, aj tak nie sme hladni v tomto teple...
zajtra len cestovinovy šalat /veeeeeeeeela vela zeleniny/
takze este sm mali kusok kacky od vcera od svokri, detom som uvarila zeleninovu polievku a vybrala som z mraznicky lekvarove buchty na pare a urobila som k nim cokoladovy puding a hotovo.Zajtra vyprazim karfiol a zapekane zemiaky
@sebi123 uou a to si ako spravila?
ja som lekvar odstavila,dovarim zajtramv kuchyni asi 40 st tak som este dala 8 flias dia marhul do hrnca
@kikaneu
ďakujem a tú omáčku ako robíte?
My dnes ešte tie kuracie rolky s ošunkou a syrom, zajtra dojeme. V stredu , v štvrtok, asi rezance. Piatok ideme do KE a aj brat ide pre zmenudo BA😀, takže doma ostane len druhý brat a ten si niečo uvarí, alebo pôjde k exmanželke...
a ten štvrtok si asi niečo urobíme na piatok, lebo chcem kúpiť nejaké biopotraviny a na reštiku by nám už nevyšlo. 😉
@akika722 aj ja chcem nejaky cestovinovy salat, ale neviem, co vsetko do neho dat. ako ho budes robit? 🙂
@zuzkaamato ja som robila cestovinovy salat v sobotu... Dala som tam kooooopec uhorky a papriky, syr a sunku na kocky, vychladnute cestoviny vrtulky a kooooopec bieleho jogurtu... Chcela som aj olivy, ale zabudla som... 😅 alebo este sladka kukuricka je tam fajn... 😉
@janie80 hmmm, s bielym jogurtom? to je super napad a je to zdravsie ako majoneza.. hm, super, vyskusam nieco, asi co chladnicka da, nech sa nemusim trepat do obchodu... dakujem 🙂
@zuzkaamato alebo aj paradajku dava moja mamka (ale ja ju nelubim, tak nedavam... 😅 )... Mm to ma strasne rad... Jednoducho cestoviny, biely jogurt a "co chladnicka dala" 😀

od včera plnená paprika