icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zklimekova
23. júl 2012

@abriela :D..ani som si to neuvedomila ....až teraz 🙂

maba
23. júl 2012

dnes sme mali (mäskom) plnenú tekvicu s opekanými zemiakmi .Pôvodne som veľmi chcela prívarok..... môžem len snívať 🙄 ,nik okrem mňa ho nechcel 😢 .Ale tá plnená tekvica mala úspech,tak ma to teší 😀 .

rastulka
23. júl 2012

@danielaj Ako robiš tvaroh?Ja tiež kupujem raz za tyžden domace mlieko 🙂

maba
23. júl 2012

@libka1 ako robíš ten domaci lunchmeat ? 😉

bobinkask
23. júl 2012

ahojte dievčence ja som včera nevarila zostalo nám vela od soboty, tak sme podojedali a vybrali sme sa s detmi na výlet do vodného sveta pri prievidzi- nachytat si zopár rybyčiek 😉
a tak dnes som mala rýchlo navarené- využila som čast ulovku 😀 spravila som pečené pstruhy so zemiakmi a zeleninový šalát 🙂
@danielaj neuveríš, ale tiež sme chceli ist najskor do tej zoo- farmy, ale potom sme zmenili plán- ked som dala detom na výber chytanie rýb alebo pozriet zvieratká, tak ryby to vyhrali a išlo sa do vodného sveta 😎 ale dakujem za tip na výlet 🙂 tu jaskynu aj farmu pojdeme určite niekedy kuknút 😉

bobinkask
23. júl 2012

@zklimekova krásna tortička a všetko naj k narodeninkám 😉

lenadka
23. júl 2012

@bobinkask vodný svet máme tu za rohom, ale ešte sme tam neboli rybičky chytať, len sa tak popozerať, na kofolku. To ste ich toľlo ulovili? Či ste aj dokupovali? 😉 🙂

bubo1104
23. júl 2012

hovädziu polievku s mäskom , cestovinky + krídelka v mede + kompót s domácich jablk

abriela
23. júl 2012

@rastulka Moj (nas) domaci sposob vyroby tvarohu:kedysi sme davali mlieko do hlineneho dzbanu. Nechali skysnut, obrali smotanu, spravili maslo. Dzban sa potom vlozil do hrnca s horocou vodou kt. bola na sporaku a kysle mlieko sa ohrievalo, kym nebolo vlazne. Tvaroh sa zlial do gazy, stiahol a bola hrudka.
Modernejsi sposob: Mlieko 2l dam do umelej misky skysnut. Hodim ho potom do mikrovlnky cca na 5 minut plny výkon. Zamiesam. Pridam dalsie minuty (cca 5 minut) podla toho ake je teple. Necham trosku postat a zlejem.

bobinkask
23. júl 2012

@lenadka chytili sme 17 pstruhov a neviem ešte pri akom čísle by sme skončili, keby som syna a muža už odtial doslova nemusela tahat- tak sa im to páčilo 😀 😀 😀 len mna a dcerky už nebavilo šúlat gulky z chleba, na ktoré sme chytali 😀 😀 pri vážení nám ten pán ešte ponúkol 3ks a tak sme išli domov pekne nabalení 😀
bolo tam velmi pekne aj detom sa velmi páčilo aj sme zavítali do korábu a ochutnali grilovaného pstruha 😉 mnám 😵 keby sme to mali bližšie, tak tam chodíme určite častejšie aj len tak bez rybačky

eva7780
23. júl 2012

my sme dnes dojedali,zajtra bude pizza s cukety a urobim strukovy privarok na stredu

kikaneu
23. júl 2012

tak z môjho presvedčenia, že dnes nevarím nám tu rozvoniava kapustová polievka s klobáskou 😀 a o chvíľu bude voňať aj varená (parená) kukurica .....no som ja normálna?

abriela
23. júl 2012

@kikaneu posli aj polievku aj kukuricku aj do kosic 🙂

kikaneu
23. júl 2012

@abriela polievky som navarila riadny hrniec 😀 len už mi škvŕka v bruchu a môj chlap nikde......pošlem ti kuriérom 😀

rastulka
23. júl 2012

@abriela Ten modernejši sposob sa mi zda viac 😀 😀 😀 To sa ozaj da spravit aj v mikrrovlnke? 😵

titkovamiriam
23. júl 2012

dnesne cestoviny s tvarohom so smotanou a slaninkou/robili si deticky,lebo ich krkavcia mama sa po praci isla kupat na jazero 😀 /,zajtra bude zmena podla planu -bude zemlovka,lebo som dostala debnicku opadanych jablk.

abriela
23. júl 2012

@rastulka robim ho v takych vyssich umelych miskach na slahanie - tvojkombinacia, rozne velkosti 😉 . Rychle a jednoduche.

nelly3
23. júl 2012

baby palacinky, aby sa mi nelepili, receptik diky 😉

abriela
23. júl 2012

@nelly3 odkedy som tu nasla palacinky odkaz na palacinky 3 2 1, ine uz nepeciem aj ked priznavam, ze ja vsetko davam aj tak len od oka a davam polohrubu muku.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5654

amdeis
23. júl 2012

Dievcata skusali ste niektora spravit pudingos s dvojnasobnou davkou pudingovej plnky? Lebo co som upiekla dla receptu je to malo naplnove, nie zle, ale malo. 😅 Inak dobry recept co tu bol, len som ho osviezila este o ocot a robila som z polohrubej muky, do pudingu maslo, menej cukru.

raza
23. júl 2012

@abriela no ako pozerám, v recepte vôbec nepíšu cukor 😕

adelaida33
23. júl 2012

rajčinová polievka, zapekaná brokolica so zemiakmi

luciok
23. júl 2012

Dievčatá, čo si predstavíte keď je v jedálnom lístku napísané Mexický guláš??

fifitko25
23. júl 2012

@luciok mňamkové bravčové soté, zelený hrášok, strúhaný syr, ryžu 😝 😝

sisaha
23. júl 2012

@luciok masko na stave s kukuricou, fazulou a chilli

kucminka
23. júl 2012

@amdeis aj ja ho tak robievam,upravila som si recept podľa seba,miesto 2pudingov,dávam 3 a 3/4l mlieka,ale maslo len jedno.

luciok
23. júl 2012

@bobinkask Jej musel to byť pekný zážitok, uloviť si vlastný obed 😀 Ale tie grilované rybky... mňamky, to by teraz bodlo 😝

luciok
23. júl 2012

@fifitko25
@sisaha Lebo v robote sme mali na obed mexický guláš, ale ten ani hrášok, ani kukuricu a fazuľu už vôbec ani nevidel 😖 A podávali k tomu uhorkový šalát, ale také hnusne horké boli, že asi nedali jesť 😒

sisaha
23. júl 2012

@luciok mala si reklamovat 😀, ale asi by ti povedali, ze na pravy mas ist do restiky