icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
16. dec 2012

my dnes tak netradične rajčinová polievka a granadír so strúhaným syrom a kyslou uhorkou .

natal12
16. dec 2012

baby koľko pretlakov rajčinových dávate do rajčinovej polievky ?? 🙂

maartinkaa
16. dec 2012

@tinuskaha aj my mame segedin 😵

cacika
16. dec 2012

takze u nas budu kuracie prsia zapecene v smotanovo-cesnakovej omacke a k tomu ryza

danielaj
16. dec 2012

@veve39 nezmizli 😉 a prečo sa ti to zdá prácne? mne ani nie, však prvý deň len sirup uvaríš a druhý deń zmiešaš a tretí už pečieš, nie je to zložité a stojí to za to 😉
@tatianka.g salajka je kypriaci prášok - starodávny, kúpiš normálne v obchode 😉
@atiatko waw, veď sú nádherné 😉

zuziq
16. dec 2012

tak vcera nakoniec vajickova polievka a zapekane cestovinky so zrleninkou a dnes pre chlapov rajcinova polievka a druhe budu rybacie fasirky pecene v rure a zemiakova kasa.

danielaj
16. dec 2012

@raza Stellu nahradíš klasika herou alebo Palmarinom, hocijakým tukom na pečenie 😉

sranda88
16. dec 2012

no my máme hovädziu polievku a segedínsky guláš 🙂)

danielaj
16. dec 2012

my dnes klasika slepačia polievka, segedínsky guláš, domáca knedľa, zapekané kuracie prsia, ryža, kompót a poobede pokračujem v pečení, krásnu nedeľu prajem 😉

danielaj
16. dec 2012

@tinuskaha aj my máme segedín

danielaj
16. dec 2012

@maartinkaa a už sme tri so segedínom 😀

lululka555
16. dec 2012

ahojte 🙂
dnes varíme nedeľnú polievku so slížikmi,pečené bravčové mäsko,kyslá kapusta s karamelom a domáca knedla 😉
a večer sme ešte robili jogurtovo-pudingovú tortu s piškótami a šľahačkou ,tak už bude fajn zachladená,tak poobede bude ku kávičke 🙂

liviaf14
16. dec 2012

aj u nás dnes slepačia polievka so slížikmi, a od včera dojeme bačovské rezne (zemiaky, br. mäso, slaninka, syr a zeleninka pečené v alobale )

atiatko
16. dec 2012

@leanax ďakujeme za písmenká tu je recpetík - mám ho od jednej babenky tu z MK : potrebuješ: 1 kg hladkej múky, 2 lyžičky sódy bicarbóny, 1 lyžička pernikového korenia, 1 hera alebo palmarin, 300 gr praskoveho cukru, 300 gr medu, 2 dcl mlieka, 3 vajcia
RECEPT postup :
Roztopíme Heru, med a cukor, ked to zavrie vlejeme to do misy, v ktorej sme si pomiešali múku, škoricu a sódu. Pridáme 2 dcl mlieka a do nie horúcej zmesi dáme 3 vajíčka. Vypracujeme cesto a dáme ho na 2 hodiny odležať do chladničky. Ak je cesto redšie dosypeme trochu múky, podľa potreby, alebo daj podľa potreby a hustoty menej mlieka.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Aby boli krásne lesklá potrieme rozšľahaným vajíčkom. Uložíme na papier na plech a pečieme pri 160 st.C aby sa nepripálili. Ja som ich piekla cca 7-8 minút. Aby sa veľmi nevysušili.
No a na zdobenie som vyšľahala bielko - na 1 bielko ide 180g preosiateho práškového cukru.
🙂 🙂 🙂

atiatko
16. dec 2012

@danielaj Dani ďakujeme - také pekné písmenká pochvaly od takej kucháročky a cukrárky ako Ty potešia dvojnásobne 🙂

moncitka
16. dec 2012

Baby :Ja ked sa mi nechce variť moc tak urobím špagety-mleté masko orestujem na panve cibulkou,pridám ošupané rajčiny trošku pretlaku nakrájanu papriku korenie na špagety,sol,trošku vody a zahustím ... 🙂 navrch dám syr .Alebo rychle sote kuracie-kuracie prsia orestujem na cibulke pridám zeleninu ked sa moc nechce dám mrazenu zeleninku si vyberieš ako chceš trochu korenín sol voda a smotana a ryžu alebo tarhonu 🙂

katy2
16. dec 2012

Ahojte 🙂
U nas morcaci vyvar s rezancami, domaca knedla, tohorocna kysla kapusta (skusam, ci uz dobre vykysla 😝 ) a bravcove pliecko 🙂

sisanka
16. dec 2012

@danielaj ja som tiez dnes chcela segedin 😀

ibajeho
16. dec 2012

My dnes dojedame zo vcera zapekane masko so zemiakmi a smotanou a na veceru urobim vajickove halusky a salat v naleve. Keby som nebola taka chora tak by som mozno porobila aj rezne a k tomu tzatziky ale nevladzem ani len sa s malym hrat nieto este aby som hodinu chystala jedlo. Dobru chut vsetkym a hlavne pokojnu adventnu nedelu

nelly3
16. dec 2012

rybicka obalena v koreni, v bazalke, pokvapkana olivovym olejom a citronom, varene zemiaciky s masielkom a uhorkovy salatik 🙂

zklimekova
16. dec 2012

dnes som nevarila, ideme k mame na obed 🙂..včera večer deti zdobili medovníčky..bol u nás taký super tichý večer :D...a ja som spravila taký nepodarený vianočný svietnik (ja to s tou bielkovou polevou neviem)...sviečku dám bielu, len teraz na foto som dala takú aká bola doma 🙂

majuskacechova
16. dec 2012

@natal12 ahoj. tak tu to mas. moja nocna 😀 😀

sweetlemon
16. dec 2012

dnes kare na stavicke s mexickou zeleninou a zemiakova kasa - oblubene jedlo mojho draheho manzelika. dnes sa mi vracia zo 4 dnovej sluzobky, tak sa tesiiiiiim 🙂 mozno urobim aj nejake slane chutovky, mam v chladnicke listkove cesto, len zatial neviem, co s nim 🙂
@natal12 ozdobovaci sacok som umyla. nejaku hodku to chcelo odmocit, ale je jak novy 🙂

maryennn1
16. dec 2012

Tak dnes na obed pečené kurča, zemiaková kaša, vytiahnem zo špajze nejaký super svokrin kompótik a poobede ku kávičke čokoládovo- hrozienkové muffinky, čo som upiekla včera 🙂 Dobrú chuť.

natal12
16. dec 2012

@sweetlemon takže da sa pouzit na viac pouziti 🙂

gelinka75
16. dec 2012

dnes som upiekla zajaca na cibuli a slanine, varene zemiaky, cviklovy salat, kuraci vyvar s haluskami a mame tortu plus suhajdy 🙂

tretulka
16. dec 2012

@atiatko Adka tie medovnikcy su uzasne, ja idem piect dnes,som zvedava, ci budem mat aj nejakych pomocnikov, hlavne potom na zdobenie.

ktore
16. dec 2012

@majuskacechova uuuuchhhh ake chutneeee a ako sa volaju tie sladkosti?tu nepecenu roladu poznam aj oplatky ale aj tak by som chcela ze si to robila?hm?

sunflower87
16. dec 2012

...tak my dnes zeleninovú polievku s haluškami, segedínsky guláš z domáceho mäska a kapusty, knedľa 😉

katushka16
16. dec 2012

ahojte,my dnes fazuľová polievka-na kyslo a vyprážané kur. prsia s ryžou,broskyňovým kompótom a cviklou,čo komu chutí🙂