Koľko ste mali rokov, keď ste začali variť?
Odmalicka som bola s maminou v kuchyni. Ale pamatam si ako 6rocna, ze som sama uvarila jahodovy puding z prasku ako prekvapenie.(bola som sama s tatom a ten sa prave kupal a nudila som sa). Extremne som bola na to hrda😀
@siminaberkyova uff. V 13 tich som zvladla prazenicu a krupicovu kasu pod dozorom z dialky. Potom dllllho nic okrem nejakych lahsich ranajok. “Seriozne” recepty okolo 23-24, ked som sa odstahovala od nasich. Okolo 28cky v novom vztahu aj take ako segedin, madarsky gulas, ktore by som si sama kvoli sebe nevarila.
Ja v podstate až po svadbe, mala som 27!!! Otec sa mi často smial že si ma nikto nevezme, lebo neviem nič uvariť. Mám 33 a hrdo hlásim že som dobrá kuchárka aj cukrárka!
V 12 som fungovala v kuchyni samostatne. Kniha s receptami a ideš. Mama na liečení a keď boli chlapi hladní jedli všetko
od 27
Prvý krát som sama niečo uvarila ako 11 ročná, s maminou a babkou som varila od malička a aktívne pomáhala.
Ked som sa vydala. Mala som 30 rokov. Myslim, ze som velmi dobra kucharka 🙂
Mna mamina nikdy v zivote nepustila k sporaku, proste vobec aj ked som chcela. Takze som sa sama naucila vsetko odo dna ,ked som sa ako 22rocna nastahovala do nasho bytu s muzom a rovno aj s babätkom. Za pochodu
@ivik4 aj u nas tak - varila mama, babka a aj moj otec 😁
@siminaberkyova prvý samostatný obed som varila cez prázdniny po 6.rocniku na ZŠ. Bola to zeleninová polievka a šišky z tvarohového cesta.
Pozeraním od mala. Sama na intraku.
Od mala som bola v kuchyni. Odkedy si pamätám, čo som mala cca 6r som varila. Milujem variť doteraz. V 12r som v pohode uvarila obed pre celú rodinu.
@siminaberkyova Asi 11 som mala. To sme boli so setrou uz same aj cely den. Takze ona bola moj pokusný králik 🤣🤣🤣 jej som varila a veru moje prve kolace isli do kosa 🙈🙈🙈. Mama ma neucila a ani som pri nej nevarila. Radsej, ked sme boli same doma.
Od 13r. Mna to ale bavilo aj bavi
Skoro, starala som sa o mldsich surodencov, v 13tich som uz obstojne vedela varit
@siminaberkyova tak variť sa podľa mňa človek ani nemusí učiť, ak sa bavíme o bežných jedlách v rodine. Piecť som ešte neskúšala, zákusky je dnes možné všade dostať a pečie svokra
Až sa hanbím, vlastne do 20r som len jedol a až potom som varil. A teraz ma to baví a okrem koláčov viem spraviť kadečo. A teší ma že deťom to chutí.
Prvé jedlá boli halušky a kuracie.
@siminaberkyova piekla som od 14-tich. Varenie ma nebavilo tak to až keď sme začali bývať sami s mužom. Dobrovolne nasilu. Mala som 28. A aj teraz keď nemusím tak nevarím 😎
Vlastne nie, ešte keď som mal cca 17 tak som robil super cestoviny kabanos a syrokrém.
V kuchyni som od "plienok", môjho malého tiež zapájam odkedy sa vedel postaviť.
Ale reálne som vo väčšom varila až keď som bola v serióznom vzťahu, takže nejak okolo 24.
Ale sledujem jedného chalana, má 16 rokov, pridáva videorecepty a na niektoré by som si netrúfla 😁 v jeho veku som určite takto nevedela.
V 25 ke, ked som sa odstahovala. A som dobra kucharka.
6 rokov? Tak nejak. Syn ma teraz 4 a uz dva roky skoro asistuje a uci sa. No co, ja som sa tiez ucila takto od babky, az mi to raz dala cele do ruky od a po z. Ked uz som mala skill. To neni len tak spravit nieco, aby to preslo babkinym dozorom. Syn presne ako ja. Ked bude mat 12, uz bude v kuchyni ako doma. Dolezite, ze to vidi, skusa jednotlive casti a bavi ho to. Hlavne tie spomienky na babku su nenahraditelne. To ziadny kurz nikdy neda…
od 13tich cca.. mamina bola chora, tak mi vravela co a ako..od 14tich uz som musela sama..nejaka extra kucharka nie som, ale muz si nestazuje 😂 nebavi ma to, ale tak varim kazdy den
Tak klasika najprv som sa motala.pri.mame v kuchyni.a potom som postupne skusala sama..
Asi tak od 20tich, od 21 som sa osamostatnila takže som si varila čisto len sama.. a dovtedy ma mama nijak extra ku sporáku nepúšťala.

cca 8-9-10 pomahalae mame uz v kuchyni riadne