icon

Koľko účtovať za kilogram torty na objednávku?

4. nov 2025

Ahojte tie čo máte skúsenosti a robíte torty doma na objednávku koľko pýtaťe za kg torty aby ste si ocenili aj svoju prácu lebo ja čo pýtam niekomu je to veľmi veľa niekto zase hovorí že si mohla aj viac pýtať,tak ja už neviem je to takže viete mi poradiť? Ďakujem

brontofuz
4. nov 2025
@lindous

Anniny_dorty na IG má k tomu skvelú tabuľku ako nastaviť cenu, kde do úvahy suroviny, energie, opotrebovanie spotrebičov, maržu aj daň🙂

@lindous oni dan neplatia ani ine veci co podnikatel plati

brontofuz
4. nov 2025
@valiant

@anonym_autor nakupim suroviny, vynásobim podielom (spotrebovanou gramážou). Vyrátam koľko som reálne zaplatila za suroviny. K tomu podložka, krabica, sáčky, zdobenie. A prirátam 20 - 50 eur podľa veľkosti torty za moju prácu (čas strávený nákupom surovín, prípravou, pečením, umyvanie riadu, elektrika, prípadne prepočet receptu ak je to neštandardný rozmer). Torta cca 26 cm priemer, 12 cm výška - mascarpone krém, rozvar, čoko stekance, a veľa ovocia na vrchu = ľahko 100 eur aj viac.

@valiant lol, tak to si kupim tu takuto pozri: https://eshop.floril.sk/product/06012

anonym_22bddb
4. nov 2025
@brontofuz

@valiant lol, tak to si kupim tu takuto pozri: https://eshop.floril.sk/product/06012

@brontofuz ta ma 2,2 kg je menšia.A pýšia sa domácimi surovinami, maslom atď...ja viem, že to tak nie je.Ale aj tak sú jednotka na trhu to viem.Ale poznám ženy, ktoré tam pracujú a viem ako sa to robí.Vela tort, zákuskov je upevlcených dajú sa do shock stroja s sú zamrazene dovtedy, pokým si niekto neobjednal vyberajú to z mrazáku.Detto raw torty

brontofuz
4. nov 2025
@anonym_22bddb

@brontofuz ta ma 2,2 kg je menšia.A pýšia sa domácimi surovinami, maslom atď...ja viem, že to tak nie je.Ale aj tak sú jednotka na trhu to viem.Ale poznám ženy, ktoré tam pracujú a viem ako sa to robí.Vela tort, zákuskov je upevlcených dajú sa do shock stroja s sú zamrazene dovtedy, pokým si niekto neobjednal vyberajú to z mrazáku.Detto raw torty

@anonym_22bddb mal som stade nejake a neboli zmrazene, taka torta nema uz chut.

brontofuz
4. nov 2025
@anonym_22bddb

@anonym_22bddb hej budem doverovat niekomu na fb ze tam dava ekobio domace vsetko a predrazene to je 100%

kiki68
4. nov 2025
@brontofuz

@weleda123 teraz napis o tej domacej hygiene =) a kto ju kontroluje?

@brontofuz ja neviem, ale ked peciem tak mam snad nejaku uroven kuchyne celkovo, nepoznam nikoho, co to robi hobby a ma spinavu kuchynu a pod. Je to aj tym, ze to robia iba nejak narazovo, popri praci. Nie , na zemi doma asi nikto normalny nepecie. Ja tiez vine od ludi z praxe z cukrariny a gastro uplne horory. To by nikto normalny doma nemal. Tiez ked pecies napr or niekoho tortu, tak musis vsetko den vopred nakupit, objednat tie veci, zapichy. Prevadzka je uplne nieco ine a je to kontinualne.

kiki68
4. nov 2025
@brontofuz

@brontofuz to je zakladna verzia nejakej torty by som povedala. Napr ked robis vkladacky, musi tam byt presny postup, modelujes z cokolady, potahovky, to mas strasnu piplacku na viac hodin. Ja som napr pre muza robila ostrov v mori, to bolo sialene ten postup. Pre jednu damu som robila vernu kopiu LV Kabelky Alma. Pre seba som tiez robila kabelku Dior x kitty na 40tku. Ja mam napr zasadu, ze nedam nikomu nieco, co by som ja sama nedala sebe a svojej rodine zjest.

anonym_22bddb
4. nov 2025
@brontofuz

@anonym_22bddb hej budem doverovat niekomu na fb ze tam dava ekobio domace vsetko a predrazene to je 100%

@brontofuz sú špeciálne zamrazene v cukrarskom stroji a vo vhodný čas vytiahnuté.Je to stroj za tisícky eur samozrejme, že to nie je cítiť veď tam je mascarpone, krémy, ozdoby takto sa to robi

anonym_b890d3
4. nov 2025
@brontofuz

@anonym_22bddb urcite nie, ja kupujem v cukrarni a tiez davaju maslo atd, a nedam peniaze nikomu kto to pecie doma a nemá to tam ani hygienicky poriešene atd

@brontofuz už si aj videla priestory niektorých cukrární, ako je tam dodržaná hygiena? https://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/caffe-... je to síce z Česka, ale neznamená, že ak je to cukráreň, je tam všetko tip top. Stačí mi pozerať reláciu Na nože a mám obraz o niektorých prevádzkach. Ja som si práveže brala zákusky od pani, ktorá pečie doma, lebo tú kuchyňu som videla

brontofuz
4. nov 2025
@anonym_b890d3

@brontofuz už si aj videla priestory niektorých cukrární, ako je tam dodržaná hygiena? https://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/caffe-... je to síce z Česka, ale neznamená, že ak je to cukráreň, je tam všetko tip top. Stačí mi pozerať reláciu Na nože a mám obraz o niektorých prevádzkach. Ja som si práveže brala zákusky od pani, ktorá pečie doma, lebo tú kuchyňu som videla

@anonym_b890d3 urcite budem verit tomu ze niekto doma ma cisto, ked nema ani povolenie z hygieny ani papiere, neplati dane atd. ziadne kontroli

anonym_8540ed
4. nov 2025
@brontofuz

@anjelicek26 to su take reci ze to je vypiplane atd, proste je to drahsie ako v cukrárni a viem co pisem lebo tiez kupujem sem tam tortu

@brontofuz upec sam a uvidis.

brontofuz
4. nov 2025
@anonym_8540ed

@brontofuz upec sam a uvidis.

@anonym_8540ed upeciem aj sam =)

anonym_a4c6b0
4. nov 2025
@brontofuz

@brontofuz Najhnusnejšie koláče aké som poslednú dobu jedla, mastné, presladené starostvetské receptúry

anonym_b890d3
4. nov 2025
@brontofuz

@anonym_b890d3 urcite budem verit tomu ze niekto doma ma cisto, ked nema ani povolenie z hygieny ani papiere, neplati dane atd. ziadne kontroli

@brontofuz ako vidíš, cukrárne, reštaurácie povolenie majú, aj kontroly a platia dane a napriek tomu je to tam občas tak, že by si si tam kúpila maximálne balenú vodu. Máš právo na svoj názor, ja na svoj. ja som si dala upiecť k okrúhlym narodeninám tortu kamarátkynej mamine, ten byt, aj kuchyňu poznám, je veľkým pedantom, nemám problém od nej zjesť čokoľvek. A kľudne to urobím aj nabudúce

sisska96
4. nov 2025

My sme platili 80 eur za 3 kilovú tortu..... no veľa

anonym_8540ed
4. nov 2025
@anonym_a4c6b0

@brontofuz Najhnusnejšie koláče aké som poslednú dobu jedla, mastné, presladené starostvetské receptúry

@anonym_a4c6b0 a 60 eur za malicku tortu. Ano, podla mna je malicka, 26 cm priemer a vyska len 7 cm. To je nic.

Ja sice mam rada poctive maslove kremy, mascarpone napriklad ja nedavam do torty, lebo mi to nikdy nedrzi tvar, ale my mame radi take pudingovo maslove, parizsky krem a taketo a vysku robim tak 20-25 cm, priemer 28 cm. Ta moja by velkostne teda stala asi 180 🫣. Lebo 2,2 kg isto nema, ale aspon 6.

kiki68
4. nov 2025
@brontofuz

@brontofuz vies ako sa vybavuje povolenie a kontroly z hygieny? Lebo ja po sukromnych skolkach viem a za mensiu sumu dokazu oslepnut podla vsetkeho. Inak mi to nejde do hlavy, ze nedostatky sa neodstranili, naopak uz dalsia kontrola nedostatkov zahadne neprisla. Odvtedy mam na to svoj nazor a zial to funguje aj tu v Rakusku.

anonym_140cc1
4. nov 2025
@valiant

@anonym_autor nakupim suroviny, vynásobim podielom (spotrebovanou gramážou). Vyrátam koľko som reálne zaplatila za suroviny. K tomu podložka, krabica, sáčky, zdobenie. A prirátam 20 - 50 eur podľa veľkosti torty za moju prácu (čas strávený nákupom surovín, prípravou, pečením, umyvanie riadu, elektrika, prípadne prepočet receptu ak je to neštandardný rozmer). Torta cca 26 cm priemer, 12 cm výška - mascarpone krém, rozvar, čoko stekance, a veľa ovocia na vrchu = ľahko 100 eur aj viac.

@valiant od teba by som tú tortu nechcela - nešla by mi dole hrdlo z tej ceny.
pečiem si sama aj torty, koláče, zákusky - pre vlastnú spotrebu , ale čo ty pýtaš za kus torty by som nedala.

valiant
4. nov 2025
@anonym_140cc1

@valiant od teba by som tú tortu nechcela - nešla by mi dole hrdlo z tej ceny.
pečiem si sama aj torty, koláče, zákusky - pre vlastnú spotrebu , ale čo ty pýtaš za kus torty by som nedala.

@anonym_140cc1 však ok, nikto ťa nenúti. Ale ak poctivo napečieš, naplníš rozvarom, mascarpone aj čerstvým ovocím, dozdobíš čerstvým ovocím....a stráviš nákupom, prípravou, pečením, plnením, obťahom, zdobením nejakých 8-10 hod. a za tých 10 hod si vypýtaš 30 eur, to je 3 eur za 1 hodinu mojej práce. To sa ti zdá veľa? že som mohla svoj voľný čas po večeroch vyplniť aj inak ako pečením a plnením torty a upratovaním riadov. Za túto moju ochotu si dovolím vypýtať 3 eur na hodinu.

anonym_47b648
4. nov 2025

zaregistruj sa na suzys.sk ma tam kalkulacku kde si vies preratat naklady a pomoze ti to odpichnut sa

anonym_c5a987
4. nov 2025

Doma môžte spraviť tortu sami iba za potraviny 20-30 eur a nemusíte platiť predražené torty od niekoho cudzieho.

anonym_b890d3
4. nov 2025
@anonym_c5a987

Doma môžte spraviť tortu sami iba za potraviny 20-30 eur a nemusíte platiť predražené torty od niekoho cudzieho.

@anonym_c5a987 prečo predražené? Či zaplatím tie suroviny ja, alebo niekto iný, je to to isté, nie? A hádam mi tortu nebude niekto robiť zdarma. Bežne si tortu upečiem, ale na svoju oslavu som si ju dala upiecť, zákusky tiež. Chcela som mať doma poriadok, nie ešte v deň oslavy upratovať kuchyňu, chcela som ísť kaderníčke a nie sa rýpať s krémami. A za 20-30 eur urobíš len malú tortičku, alebo z lacnešjích surovín, určite nie so šľahačkami, mascarpone, ovocím, kvalitnou čokoládou, zdobenú čerstvým ovocím. Treba si započítať aj energie, vodu, saponát, papierové utierky a pod.

janka1011
4. nov 2025

@anonym_autor doteraz som nepochopila otázky typu koĺko si pýtať za tortu...veď akoby sa to dalo nejako zpaušalizovať. Veď predsa čo torta, to iná cena. Však pri každej torte je rozdiel, akú ju chcú, aký je krém, či tam ide ovocie, či ozdoby kupuješ, vyrábaš alebo si dajú sami...ako môže mať niekto pevnú cenu to nepochopím. Zrátaj si suroviny, ozdoby a prihoď sumu, za ktorú sa ti oplatí babrať sa s tým. Kto chce kúpi, kto nie, nech ide inde. Nie je torta ako torta.

janka1011
4. nov 2025
@sisska96

My sme platili 80 eur za 3 kilovú tortu..... no veľa

@sisska96 za 3kg extrémne veľa, nech bola z čohokoľvek. To by som nikdy nedala, to by som radšej upiekla sama alebo by som proste bola bez tej torty. Ja vravím, že ak mám dať za tortu pre niekoho 80 eur, radšej mu dám tých 80 eur. Z toho má väčší osoh ako z torty, ktorá sa bude povaľovať po tanieroch a veľa z nej sa aj vyhodí. Poväčšine torta nemá tú hodnotu, za ktorú sa predáva. To mám odsledované.

anonym_c5a987
4. nov 2025
@anonym_b890d3

@anonym_c5a987 prečo predražené? Či zaplatím tie suroviny ja, alebo niekto iný, je to to isté, nie? A hádam mi tortu nebude niekto robiť zdarma. Bežne si tortu upečiem, ale na svoju oslavu som si ju dala upiecť, zákusky tiež. Chcela som mať doma poriadok, nie ešte v deň oslavy upratovať kuchyňu, chcela som ísť kaderníčke a nie sa rýpať s krémami. A za 20-30 eur urobíš len malú tortičku, alebo z lacnešjích surovín, určite nie so šľahačkami, mascarpone, ovocím, kvalitnou čokoládou, zdobenú čerstvým ovocím. Treba si započítať aj energie, vodu, saponát, papierové utierky a pod.

@anonym_b890d3 Som vyučená cukrárka tým pádom viem koľko ma vyjde jedna torta keď to spravím sama doma a koľko stojí dať niekomu upiecť. Píšeš treba započítať aj vodu saponat a papierové utierky, ako nepreháňaj, niektoré by pýtali peniaze aj za vzduch pomaly.

anonym_b890d3
4. nov 2025
@janka1011

@sisska96 za 3kg extrémne veľa, nech bola z čohokoľvek. To by som nikdy nedala, to by som radšej upiekla sama alebo by som proste bola bez tej torty. Ja vravím, že ak mám dať za tortu pre niekoho 80 eur, radšej mu dám tých 80 eur. Z toho má väčší osoh ako z torty, ktorá sa bude povaľovať po tanieroch a veľa z nej sa aj vyhodí. Poväčšine torta nemá tú hodnotu, za ktorú sa predáva. To mám odsledované.

@anonym_c5a987 ja nemám problém upiecť tortu, alebo akýkoľvek zákusok, takže tiež viem, koľko ma to stojí a koľko to stojí aj niekoho, kto ti urobí za mňa. Zabúdaš na opotrebovanie pomôcok, aj na to, že asi tá cukrátka nedá tortu do chladničky vedľa segedínskeho a klobásy, čiže má ďalšiu chladničku. Ja nepreháňam, je to vec dopytu a ponuky. Ja rada zaplatím, ak na pečenie nemám čas, alebo je to torta, na ktorú si netrúfnem - s modelovanými kvetmi, figúrkami, krémovým zdobením, ručne maľovanú. Veď ťa nikto nenúti si dávať tortu upiecť.
@janka1011 pre mňa tieto torty takú aj oveľa vyššiu hodnotu majú a ja by som určite uprednostnila takú tortu, nie peniaze, tie by ma urazili. Peniaze si dokážem zarobiť, takú tortu upiecť nedokážem.

nelka93
5. nov 2025

Ja som ochotná za tortu zaplatiť kolko si cukrarka vypýta, lebo viem co roboty s tým je. Väčšinou si pečiem doma, ale len pre nas na zjedenie. Raz som piekla 2 menšie pre kamošku na oslavu a len suroviny ma vyšli na 50 eur. Robila som ich cely den a neratala som do surovín veci ako múku, sol a podobne drobnosticky, ktore mam doma. Nechápem ako niekto môže piecť z kvalitných surovín a potom si vypýtať 12 eur za kilo. Vsak musí byť v riadnej strate. Alebo pecie z margarinov a poľskej cokolady

sisska96
5. nov 2025
@janka1011

@janka1011 Tak čo už, takto pýtajú väčšinou. Minuly rok tiež torta vyčačkaná a tiež 80 eur. Nejaká jednoduchá torta stojí 50 eur. Ale tam nie je pekná výzdoba

janka1011
5. nov 2025
@anonym_b890d3

@anonym_c5a987 ja nemám problém upiecť tortu, alebo akýkoľvek zákusok, takže tiež viem, koľko ma to stojí a koľko to stojí aj niekoho, kto ti urobí za mňa. Zabúdaš na opotrebovanie pomôcok, aj na to, že asi tá cukrátka nedá tortu do chladničky vedľa segedínskeho a klobásy, čiže má ďalšiu chladničku. Ja nepreháňam, je to vec dopytu a ponuky. Ja rada zaplatím, ak na pečenie nemám čas, alebo je to torta, na ktorú si netrúfnem - s modelovanými kvetmi, figúrkami, krémovým zdobením, ručne maľovanú. Veď ťa nikto nenúti si dávať tortu upiecť.
@janka1011 pre mňa tieto torty takú aj oveľa vyššiu hodnotu majú a ja by som určite uprednostnila takú tortu, nie peniaze, tie by ma urazili. Peniaze si dokážem zarobiť, takú tortu upiecť nedokážem.

@anonym_b890d3 ja mám iný názor, pre mňa je fakt viachodnejšie darovať 80 eur ako tak drahú tortu. Veď čo už z tej torty má oslávenec? Torta je pre hostí, rozkrája sa, niečo sa zje, niečo vyhodí. Zostanú len fotky, ale to je tak to jediné.

anonym_b890d3
5. nov 2025
@janka1011

@anonym_b890d3 ja mám iný názor, pre mňa je fakt viachodnejšie darovať 80 eur ako tak drahú tortu. Veď čo už z tej torty má oslávenec? Torta je pre hostí, rozkrája sa, niečo sa zje, niečo vyhodí. Zostanú len fotky, ale to je tak to jediné.

@janka1011 ja tvoj názor rešpektujem, no môj je iný. Mňa by naozaj urazilo, keby mi dal niekto peniaze. Torta je pochostením pre mojich najbližších, ktorých mám rada, takže im chcem poskytnúť to najlepšie. A ak dostanem tortu, tak sa nemusím babrať so zákuskami. Mne o fotografie vôbec nejde, mimochodom, z tých 80 eur ostane čo? Každý preferuje niečo iné, to ako keby si písala, že je hlúposť zaplatiť za pár dní lyžovačky v Alpách takú sumu, alebo za dovolenku pri mori. Pre niekoho sú to vyhodené peniaze, pre niekoho nie.