icon

Tipy na varenie jedál na tri dni

7. mar 2025
henka123123
7. mar 2025

Jedine co zjem 3 dni..je kapustnica

anjelicek26
7. mar 2025

Tri dni je skutocne vela... Za ten cas, co to prihrievas, si mohla hodit do hrnca spenat a uvarit k tomu nejake parky ci vajicko, rovnaka robota... ale ako baby pisu, gulas, perkelt, hovadzia syta polievka to prezije, ale ci to fakt niekto bude chciet jest tri dni po sebe... radsej uvar viacere veci do mrazaku a len vyberaj rozne ...

sylvester1
7. mar 2025

Ja by som chcel vidiet ako by niekdo jedol 3 dni gulas, segedin a podobne co tu uz opisaly, 🙏

kavasmliekom
7. mar 2025

@sylvester1 ja napríklad. Keby zostalo, ale to je málokedy.

zuzanockamt
7. mar 2025

@sylvester1 Bez problémov jeme napr. v utorok jedlo navarené v nedeľu.

michaela789
7. mar 2025

@osky vyjadruješ sa zmätočne a nestojíš si za tým, čo píšeš. Nebudem sa s niekým anonymne doťahovať, či mäso pre mňa je alebo nie je požívateľné po uplynutí dvoch alebo troch dní. Ja som autorke odpovedala na konkrétnu otázku konkrétnymi návrhmi - že ja by som varila zeleninové, syrové, bezmäsité...lebo na tretí deň by som ja to mäso nejedla a ani ho nepripravujem tak, aby to bolo nutné.
A áno, povedala si si názor - na mňa, že som rozmaznaná, voči čomu som logicky mala potrebu reagovať, keďže ja si to nemyslím (dala som aj dôvody prečo).
Ale to už sa ti zas nepáči a už z teba zrazu robím chudáka, čo nemá právo sa vyjadriť. 🤦🏻‍♀️
Pekný piatok ti prajem, nech ti ide varenie od ruky.

sylvester1
7. mar 2025

@kavasmliekom ja ked navarim sam pre seba na druhy den dojem a hotovo , nie sa tlacit z niecim 3dni

sylvester1
7. mar 2025

@zuzanockamt nekomu to nevadi , ale je to chyba hlavne caste prihrievaanie jedla , kors v dnesnej dobe, ked su same patoky v jedle

balerina2025
7. mar 2025

@mirage nerozumie, sote v stave preco nie? akoze dietatu to nedavam. my dojedame. co sa ti nepaci?

zuzanockamt
7. mar 2025

@sylvester1 Záleží čo a z čoho varíš. A prihreješ konkrétnu porciu, nie celé jedlo.

sylvester1
7. mar 2025

@zuzanockamt ako som pisal ja si varim pre seba, a ked uz niekdo pride na grilovacku alebo len tak na navstevu , tak navarim aby sa to zedlo ihnet, neprihrievam ani mikrovlnke, i ked ju mam tez. ale je ine varit pre seba, a ine pre 4clenu rodinu, napriklad. ja zjim barco na co mam chut , podla toho si varim

januska12323
7. mar 2025

@sylvester1 úplne bežne tak jeme, neviem čo je na tom čudné.
3 dni sa dajú jesť polievky všetkého druhu, omáčky, zapekané jedlá, ideálne veci so šťavou. Ale my nie sme prieberčivý a kým je a nie je to pokazené zjeme všetko.

kavasmliekom
7. mar 2025

@sylvester1 no vidíš, šikovný, keď si navaris aj sam zješ 🙂

sylvester1
7. mar 2025

@januska12323 jasne ja aj palicinky langose, dake buchty, lekvarovo makove, alebo rolady, jeleni gulas , a tak ale iba na dva dni, den varenia a na druhy den a fertik

carolynka
7. mar 2025

Tri dni je uz dost, bude vam chutit jest tri dni to iste? Mozes to vyriesit aj tak, ze vzdy ked varis, sprav par porcii navyse a daj zamrazit, ked nemas cas varit alebo sa ti nechce, len to vyberies z mraznicky. Vela jedal chuti ako cerstve aj po rozmrazeni.

sylvester1
7. mar 2025

@kavasmliekom ked som sam, max ked ostane daam psom a kockam , domaca straava je domaca strava

lukbe
7. mar 2025

Fašírka vcelku, raz zjesť so zemiakmi, 2.x zemiakový prívarok, bude aj na 3 dni, ak nie, nejaké spagety na 1 deň.

veselo_neveselo
7. mar 2025

Ja by som spravila bolonsku omacku na spagety (1 den), lasagne (2den) a plnenu papriku alebo gulky v rajcinovej.
Tak ti staci kupit toho isteho len viac (rajciny, passata, mlete maso), a spracovat naraz do roznych foriem.

Pripadne si pri tom strihni z mleteho masa aj fasirku, a budes mat na obmenu 🙂
Pridala by som sosovicovu polievku alebo privarok, a mas.

V tomto je slovenska kuchyna vyborna, mame vela jedal co spokojne 3 dni vydrzia.

biba_18
7. mar 2025

@henka123123 kapustnicu aj dlhšie - ale nikdy nezvýši 😂

rachel36a
7. mar 2025

@michaela789 vidíš a u nas zase nikdy nerobíme zapekané zemiaky , cestoviny na dva dni, lebo ohrievane na druhy deň to nie je dobre...mäso sa dá ohriat v pohode...

marcellka32
7. mar 2025

Nezjem nič na 3. Deň. max. Na druhý deň a nemá to nič s rozmaznanostou, niektorí majú aj HIT a tam sa musí variť denne, ja ani mäso nemrazim ani hotové jedlá

mischy00
7. mar 2025

@osky píše, že kuracie a s tým súhlasím, pečené kura zjeme čerstvo upečené, na druhý deň to nikto nechce, zvláštne zapácha a ma takú pachuť. Preto ho nikdy nevarim do zásoby.

deedol
7. mar 2025

segedin, gulas, nieco z jedneho hrnca, co je relativne tekute a da sa dobre zohriat.
pripadne omacka na cestoviny (bolonska alebo ina "cervena") a cestoviny kazdy den cerstve.
mne zas nechutia "stare" prilohy ani zohrievane zapekane jedla alebo uz pomiesane cestoviny s omackou. kazdy sme nejaky 🙂

jozef11111111
7. mar 2025

@osky rebra,kus krkovice a kus boku..to by sa dalo aj s tými rebrámy v kope..upiecť hmmmbolo by to možno šťavnaté 🤓

ivik4
7. mar 2025

@michaela789 ja niekedy kuracie na druhy den zjem ale mne priserne vadi jeho ,,zapach" ked uz nieje cerstve

veronicka1901
7. mar 2025

@kavasmliekom ja mam presne toto, od utleho detstva nezjem maso na druhy den, jedine mlete, tam necitim rozdiel. Co som sa ako dieta napocuvala, ze som vyberava, taka a onaka, ale fakt som to ani citit nemohla a tak to mam doteraz.

marcellka32
7. mar 2025

Ja viem čo sa deje už po pár hodinách v uvarenom jedle, takže to nejem...robíme si jednoduché ale čerstvé jedla

mischy00
7. mar 2025

Ja varím maximálne na 2 dní, u nás na 3 deň by nikto nejedol to isté jedlo....fazuľová, guláš, drzkova, mäso na šťave, lasagne, kapustnica, pečené mäso, zemlovka, krémové polievky, zeleninové, plnená paprika, urobím rozne pomazánky....

oceanahory
7. mar 2025

Jedine, co zjem z chladnicky 3 dni su omacky na cestoviny, takze sa pridavam do klubu fajnovych 😅👍.
Varim kazdy druhy den, teraz co som doma s malym na materskej dokonca skoro kazdy den, lebo mi to viacej chuti a varim rada. Maso z chladnicky do ust nedam a to moze byt ochutene akokolvek, jednoducho mi smrdi 🤷.

biba_18
7. mar 2025

@oceanahory a moje decko nechce odstátu omáčku ani bohovi 😂