Nepodarený predaj knihy na Vinted. Ako postupovať s reklamáciou?
Zdravím, predávala som knižku od Lisy Reganovej – Dievča bez mena (za 5€). Nič jej nebolo, iba strany trochu z vonka nažltnuté. Pán chce teraz vrátiť peniaze, lebo vraj to mal byť darček a takto to nemôže darovať. Neviem, ale ja som tú knižku kupovala za 13€ práve z vinted. Príde mi blbé, že teraz nebudem mať peniaze, ani knihu...
@anonym_autor a preco by si nemala? pani ak neprijme, musite sa dohodnut.. a to bud na zlave... alebo na vrateni s tym, ze zaplatis postu... treba si davat pozor na zadavanie inzeratu a uvadzat skutocny popis
Inzerovala si to ako nove ci ako pouzite?
@janinah ako "veľmi dobré", keďže okrem toho nemá žiadne poškodenia.
@janinah ako "veľmi dobré", keďže okrem toho nemá žiadne poškodenia.
@anonym_autor upozornila si to na to, že má zažltnuté strany? Bolo to niekde spomenuté alebo odfotené?
@anonym_autor upozornila si to na to, že má zažltnuté strany? Bolo to niekde spomenuté alebo odfotené?
@billy_jean nebolo
@billy_jean nebolo
@anonym_autor čiže on to kupoval v stave nového kusu vlastne? Prečo si to nespomenula?
@billy_jean nebolo
@anonym_autor V tom prípade má kupujúci pravdu, nemala si popísaný skutočný stav.
@anonym_autor podal reklamáciu? Aké návrhy tam máš?
Velmi dobre nie je nove ani ako nove,takze pan to kupoval ako pouzite...,pravdu maš ty.
ved kde je problem? nech knihu posle spat
@janinah Aj keď nepopísala skutočný stav?
Popis veľmi dobré píše: Do inzerátu nezabudni pridať fotografie a popis prípadných nedostatkov.
@patka06 ked chcem niečo darovat,tak kupujem vylučne ako nove resp.nove a este sa aj opýtam,či to ozaj nove je...ak kupujem velmi dobre,tak čakam malicky nedostatok a necakam,že predajca pozrie celu knihu a aj zaznačí 3 mm čiarku perom urobenú na 126 strane....
@patka06 ked chcem niečo darovat,tak kupujem vylučne ako nove resp.nove a este sa aj opýtam,či to ozaj nove je...ak kupujem velmi dobre,tak čakam malicky nedostatok a necakam,že predajca pozrie celu knihu a aj zaznačí 3 mm čiarku perom urobenú na 126 strane....
@janinah Jasné, to chápem. Tiež by som to tak urobila.
Na druhej strane zvonka zažltnuté stránky, sú nedostatok viditeľný na prvý pohľad. Podľa mňa to do popisu pri predaji patrí.
@janinah Jasné, to chápem. Tiež by som to tak urobila.
Na druhej strane zvonka zažltnuté stránky, sú nedostatok viditeľný na prvý pohľad. Podľa mňa to do popisu pri predaji patrí.
@patka06 Suhlasim.. preberme si vsak druhu stranu - to musi byt nejaky podivin, ze kupuje "pouzivanu" knihu ako darcek. Chapem, ze nechce darovat zazltnute strany - prave preto sa darcek kupuje novy a tato konkretne kniha stoji do 15 eur. Je to strasny trapko. Za 5 eur co cakal, ze obdarovana strana si nevsimne, ze knihu kupil pouzivanu 🤦♀️. Ale samozrejme je v prave, lebo ak to bola zjavna chyba, mala byt v popise.
nenatahovala by som sa s nim, on ako prijemca mal moznost pri prevzati zadat, ci je so zasielkou spokojny. ak zadal ano, tak bohuzial tam to potvrdil a aj vinted bude proti nemu a peniaze dostanes. ak klikol na nie, tak nech knihu posle naspat a az ked ty potvrdis, ze kniha je u teba, tak vinted mu podla ich podmienok peniaze vrati
Predávam a kupujem tam veľa kníh.
Ako "veľmi dobré" označujem knihu v top stave, raz prečítanú a ak má nejaký nedostatok tak to riadne pofotim a opíšem v popise.
Môže ju vrátiť, budeš mať knihu a on peniaze.
Mne by sa to tiež nepáčilo, keby mi prišla taká kniha.
A čo že to kupoval ako darček ? Ja tiež kupujem mame na Vianoce každý rok veľkú krabicu kníh, väčšina z Vinted, keďže knihy sú drahé a chcem ich veľa, ale žiadna nebola so zažltnutými stranami, ak také sú a vidím to na fotkách hľadám ďalej a kúpim od iného predajcu.
U mna je velmi dobre pouzite ake vyzefa to ako nove. Teda kniha bez vad raz precitana...ak by boli strany zazltnute uviedla by som to do inzeratu aj to ze knihu som kupovala ako uz citanu na vintead
"Pán chce teraz vrátiť peniaze..." To znamená, že predaj už prebehol, on potvrdil obchod a ty si dostala z Vinted platbu? Ak áno, komunikáciu by som zakončila asi tým, že si je snáď vedomý, že nekupoval novú knihu, ale použitú, ktorá má len trochu zažltnuté strany, ináč je bez vád. Nová kniha stojí od 15 vyššie.
Ináč, kniha bola asi pôvodne kupovaná cez stránku pre školy, mrkni - chyba - zažltnuté strany:
https://www.preskoly.sk/p/820287-dievca-bez-men...
Mimochodom, bolo to treba v popise spomenúť. Daj si na to nabudúce pozor. Ja radšej spomeniem aj úplne banálnu chybu a aj nafotím, aby potom kupujúci nemohli vymýšľať.

Inzerovala si to ako nove ci ako pouzite?