icon

Reklamácia batérie

simona_racz
18. sep 2025

Vám sa už stalo že vám menili batériu v mobile (tie napevno vstavané) že po výmene vám hrkala v mobile? Kamarátovi sa stala taká vec, že ako vyšiel zo servisu, tak to ešte bolo dobré a po pár hodinách mu začala hrkať. Keďže to riešil v inom meste, tak sa nemohol hneď vrátiť. Chce tam ísť zajtra. To by mali uznať ako reklamáciu? Stalo sa vám už také?

Inák EU vraj chce, aby batérie boli vymeniteľné doma. Niektoré mobily to tak majú, že dáte dole zadnú časť, a tam je baterka, aj sloty na simkartu, a pamäťovú kartu. To je tak lepšie ako tieto, kde je len z boku šulfík na karty.

chrobak7
18. sep 2025

@simona_racz Neviem, koľko máš rokov, ale mobily pred cca 10 rokmi a viac mali také baterky, ktoré boli odnímateľné a pod nimi boli sim karta aj pamäťová karta. Baterku si užívateľ mohol kúpiť novú a na mieste ju vymeniť.

Tiež nechápem, prečo výrobcovia prešli na zabudované batérie, ktoré bežný užívateľ - laik, nevie doma vymeniť. Resp. asi viem - lebo dnes majú morálnu životnosť telefóny kratšiu, ako je reálna životnosť batérie. Užívateľ si kúpi nový telefón skôr, ako mu odíde baterka. Telefón po 4-5 rokoch je už zastaralý.

Ale späť k tvojmu problému - áno, môže to reklamovať. Servis nedostatočne alebo vôbec novú baterku do mobilu nenalepil. Mali by to otvoriť a znovu zafixovať.

simona_racz
autor
18. sep 2025

Akurát minulý týždeň som mala 23 (na teroristov) 😜 ale môj prvý mobil bol iPhone SE a tam už to bolo tak, mala som ho veľmi dlho a tiež sa to muselo dávať v servise meniť. Ale videla som hlavne tlačidlové to tak majú že zadok je odnímatelný a tam sa vložia rovno karty. Ale všetko čo vidím väčšina taká že napevno. Aj samsungy, huaweje, motoroly atď. Ale vydržalo mi to dlho skoro celý čas (približne 6 rokov som to používala) a až tak ku koncu sa menila batéria, lebo som darovala práve tomu kamošovi, a ten ho do roka rozbil. 🤷‍♀️

anonym_52d033
22. sep 2025

Nech ide reklamovat, jednoduche. Zle urobili, tak opravia

simona_racz
autor
22. sep 2025

Údajne mu to spravili a uznali reklamáciu… Ja mám iphone 13 mini takže aj mňa to raz čaká. Tiež je to tam napevno. Nemáte niekto podobný smartfón? Kolko vám vydržala batéria?