icon

100 eur príspevok

6. okt 2021

Dobry den mam otazku v oktobri mali dostat deti do 18 rokov 100 pridavky..mozno hlupa otazka ale aj ked uz ma po 18ke ale nema este 19 aj tak dostane alebo uz nie 19 bude mat vo februari

stanulienkat
6. okt 2021

@terina25 30e mesacne. 1,50e na den. Kto furt kuvika,nech si nerobi deti. Alebo nech si nerobia deti s debilmi. Nech si rodinu planuju a nie zostanu zbuchnute s prvym blbom po par mesiacoch. Potom nech neplacu.

terina25
6. okt 2021

@stanulienkat a dalsia odpoved,ktora sa tu vyskytuje v xy debatach🤦nemala si si robit deti s debilom.
1. Co to ma spolocne s prispevkom?
2. Niekto sa moze zmenit po xy rokoch a stane sa z neho debil. Je tu takych xy zien na MK. Este aby si tu o niekolko rokov nekuvikala aj ty

stanulienkat
6. okt 2021

@terina25 ja kuvikat nebudem. Mozes si byt ista.

terina25
6. okt 2021

@stanulienkat ano,lebo ty si dokonala matka s dokonalym muzom. Ale poznas to. Nikdy nehovor nikdy ☝️

stanulienkat
6. okt 2021

@terina25 nie som dokonala,len nemam nasrane v hlave.

terina25
6. okt 2021

@stanulienkat to,ze sa niekto spyta ,ci dostane 100 eur na dieta a napise,ze je to nespravodlive, lebo ma 18 rokov, neznamena,ze ma v hlave nasrane. Skor maju nasrane v hlave ti, ktori si kazdy rok robia deti pre zisk. Alebo je to skor vychcanost.

nafka0483
6. okt 2021

@terina25 Ja som nikomu nekazala ist si zarobit. O dieta sa budeme starat my ako rodicia. A ak nebudem mat narok na nejaky prispevok, tak proste nebudem mat a nebudem prskat, ze je to nefer.

Nikto nepovedal ze je to len na pomocky a ze je to pre skolakov - vtedy by to zahrnalo vsetkych skolakov. Ale je to do 18 rokov.

Na vsetko su nastavene nejake pravidla a ked ich proste nesplnim, tak danu vec nedostanem. Co je na tom nepochopitelne?

loginexistuje
6. okt 2021

ale co nech nedavaju ale ved nam beru viac ako polovicu zo superhrubej mzdy a bude len a len horsie nepodporuju priemysel zacinaju sa zatvarat fabriky apebo sa znizuje vyroba keby radsej tam podporili takto sa fakt lepsie oplaca sediet doma brat davky ako robit juuj ale nechcem sa rozculovat

vanda323
6. okt 2021

@terina25 Krasneeee šak preto že som ciganecka tak som dostala aj tých 333 to je rozum 🤔👍😄 Predstáv si že som ich nedostala lebo niesom v Hmotnej núdzi, ale z celého srdca som ich dopriala všetkým kto ich dostal. A áno dostanem 400 eur ak Boh dáaaaaa....a kúpim si za ne parádny cigánsky veľký prsteň ďalší do mojej zbierky 👍☺️

terina25
6. okt 2021

@nafka0483 este nemas ani dieta a vyjadrujes sa k tejto teme.o ake dieta sa ty staras?este o ziadne.

A kto pise ze je to nepochopitelne. Piseme ze je to NESPRAVODLIVE.

Ano,nikto nepovedal,ze je to na pomocky. Ale malo sa to davat rodinam,ktore mali zvysene naklady kvoli pandemii,pretoze ich deti boli doma-tj.vyssie naklady strava, kurenie,voda, plyn, elektrina, zvysene naklady na notebook, atrament do tlaciarne, papier, atd.atd.atd... deti napr.3 rocne. Ako ich rodic mal zvysene naklady? Ked je matka doma na rodicaku? Alebo spominani romovia. Zena xy deti,nezamestnana ci na rodicaku. Ake mala zvysene naklady? Ucila sa s detmi?boli online? Ale skoda niekomu vysvetlovat,co to nezazil. Kto nezazil,nepochopi..a uz sa k tejto teme prosim ta nevyjadruj ked o tom nemas ani sajnu

vanda323
6. okt 2021

@terina25 Nieee lebo rómovia nemajú náklady ....na deti

misinka0611
6. okt 2021

@terina25 No ono vzniklo tu jedno nedorozumenie. Pôvodne mal byť príspevok určený pre rodičov detí navštevujúcich MŠ, ZŠ, SŠ, skrz zvýšené náklady. Neskôr sa už o žiadnych nákladoch nehovorilo, len že príspevok k prídavku dostanú všetci rodičia detí 0-18r. A v tomto znení to aj prešlo. Takže nie, nieje to kvôli zvýšeným nákladom.

terina25
6. okt 2021

@vanda323 ja som nikde nepisala to ze si ciganecka. To si napisala ty. Ale ked uz sa ozyvas. Mozes prosim ta napisat ake si mala zvysene naklady na svoje skolopovinne dieta pocas pandemie? Bola si ocr?kupovala si detom- vsetkym 4 Pc, ci notebook? Tlacila ucebne texty, atd.atd. Ako si to ty pocitila na vsetkych 4 detoch tie zvysene naklady cez kovid. Celkom ma to zaujima

terina25
6. okt 2021

@misinka0611 ano. Presne takto to malo aj byt. Preto je to aj nespravodlive a preto sa autorka aj ,,rozculuje,, lebo to dostanu aj ti,ktori vobec tie zvysene naklady ani nemali. Cize zase len odrb. Ako vzdy

vanda323
6. okt 2021

@terina25 Tak pre tvoje info 4 ešte len čakám....a kupovala som jeden notebook pretože jeden bol doma. Na ocr som bola . Potom som pracovala z domu, lebo mi to umožnil zamestnavatel. A samozrejme keďže sme boli každý deň doma tak sa varilo. Keď deti boli v škole tak som varila len cez víkend ja s manželom som jedla.v práci...a vôbec není to jedno kto aké výdavky mal?

terina25
6. okt 2021

@misinka0611 a ked uz to upravili,tak potom mali dat uz aj pre studentov SS a VS. Aj rodicia tychto deti maju na nich vydavky a vyssie omnoho ako rodic napr.mesacneho dietata. Ale tak tu spravodlivost nikdy nebude🤷

vanda323
6. okt 2021

@terina25 Ale študent si už môže na seba zarobiť

misinka0611
6. okt 2021

@terina25 Dostanú, lebo to kvôli zvýšeným nákladom nieje. Keď si zmyslia že dame prispevok na notebook tak malé deti nedostanú. Raz dostaneš potom ti zoberú, raz vyhráš potom prehráš. Ja mám to malé bábatko. Dostanem, ale v zivote mi bolo zobrate napr. skrz Covid a potom tu boli ludia co si na nom zarobili, napr. pandemicke rodicaky stale fungujuce. Nechapem ich ale nenadavam za to na ludi kt. poberajú 🙂

darina77
6. okt 2021

@stanulienkat práveže doteraz som nebola ficivolič, ale asi budem. Mali podporiť aj stredoškolákov aj vysokoškolákov. Moja dcéra je v maturitnom ročníku okrem vyučovania má aj rôzne semináre, pripravuje sa na prijímačky na medicínu, ozaj má minimum voľného času na zarábanie po brigádach

terina25
6. okt 2021

@vanda323 vidis,kupovala si 1 NB. Niekto kupoval aj 3 ked dieta potrebovalo. Bola si ocr,potom homeoffice.niekto bol cely cas ocr,prisiel o prijem. Deti na druhom stupni boli doma ovela dlhsie ako tie na prvom. Cize kazdy den varenie... A nie je to jedno kto ake mal vydavky lebo ty si prave tie zvysene vydavky ani nepocitila

terina25
6. okt 2021

@vanda323 student ma v prvom rade studovat a venovat sa skole. Brigada je na privyrobenie a nie na to aby si platilo dieta vydavky na skolu.

terina25
6. okt 2021

@vanda323 a este k tej brigade. Mnoho ludi prislo o robotu kvoli kovidu. Tak kde asi si mal ten student tu brigadu najst ked ,,normalni,,ludia maju problem s robotou?

terina25
6. okt 2021

@vanda323 a este k tym brigadam. Moja neter je VS. Distancne sa ucila od ,,vidim do nevidim,, nonstop na pc a v noci sa ucila. Jedine volno mala vikend. Tak neviem kedy asi tak mala brigadovat. Niektore si to predstavujete ako hurvinek valku... Studenti to v dnesnej dobe maju ovela,ovela tazsie. Ci zs,ss,ci vs. A veru,nezavidim im . V nicom

vamajka
6. okt 2021

@mogaa Mas pravdu no 18-rocni su este tretiaci na SS, ked im zle vychadzaju roky ako mojmu alebo mali odklad, co v dnesnej dobe ma skoro kazde 2. dieta. Pytam sa aky je rozdiel medzi 1516r. prvakom na SS a 18-19r. 3.-4.-kom na SS. Len tak z principu

terina25
6. okt 2021

Ja nezavidim nikomu. No mali dostat vsetci spravodlivo. A nie niekto 333 eur, niekto 75 eur a niekto nic. Je to pre deti. A tie si zasluzia spravodlivo

sasa1310
6. okt 2021

@vamajka žiadny rozdiel. Ja zasa nechápem načo je mesačnému decku 100 eur, na ktoré matka poberala aj tehotenskú dávku, + kočíkové. 18 ročný a 19ročný, ktorý maturuje to potrebuje 100krát viac.

sasa1310
6. okt 2021

@vanda323 môže si na seba zarobiť, ale nemusí. Prečo by mal. Ver tomu, že ten 18ročný stál tento štát menej ako nejaké 3 ročné decko

dori92
6. okt 2021

Je to fér, pretože je hranica DO 18 a vás syn uz do nej nespadá.
Na druhej strane, nenechajte sa vysmiať. Myslíte si že ľudia kt majú 5 deti sa nabalia? Čože?
Za prvé - každé dieťa stojí výdavky, takže v prepočte je na tom rodič vždy rovnako.
Za druhé - osadníkov (lebo na nich narážate) to doslova z biedy nevytrhne. Nech dostanú tie peniaze, aj keby dostali tisícku tak by som s nimi nemenila.

777januska777
6. okt 2021

Rozculujete sa tu nad 100 eurami. No a co? Je to tak jednoducho nastavené, bolo by vhodné sa s tým dámy zmieriť. Niečo ako keď začali vlaky "zadarmo", koľko ľudí sa na to hnevalo, hlavne kvôli tomu, ze niekde ani vlakovú dopravu nemajú a cestujú autobusmi a tak isto je to "nespravodlive", ale no smola jednoducho je tak tak nastavené. Menej závisti a pozerania sa na to co ma sused a nemám ja a bude vám lepšie.

hebba25
6. okt 2021

@marci77 kde si našla túto info? Všade čítam, ze do dovŕšenia 18. roku.