Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
dievcata prosim vas neviete mi pomoct neviem sa dopatrat k tomu nijako ,moj zamestnavatel aj uctovnicka mi tvrdia ze o tom nikde nepoculi :((( pocas materskej dovolenky vznika narok na dalsiu dovolenku.kolko by to malo byt? vobec mi to neulahsuju:(( ani moju povodnu mi nejako nemaju zaujem vyplatit tvrdia ze teraz maju ine vydavky voci zamestnancom ze mam cakat par mesiacou dufam ze to nemoze prepadnut? akolko sa preplaca dovolenkovy den z min.mzdy? dakujem krasne 🙂
@dorkica
ti už skončíl prac.pomer? Riešila by som to písomne a doručenie doporučene. Neviem, či to musí mať nejakú formu, aby si príp. potom mohla ich dať na súd. (Aj ked nie ozaj, ale aby vedeli, že môžeš to použiť a snád ich to dotlačí k tomu).
Záleží od konkrétnych dátumov md,rd a príp. pn, očr, neplat.volna a trvaní pp v konkrétnych kalend.rokoch
@dorkica
pozrieť môžem, ak bude čas, ale nemám skúsenosť s týmto žiadnu, aj ked som niekde čítala postup, neviem či tu či na www.porada, no nepamätám si presne čo tam bolo prísané a teda ani či presne takýto to bol prípad, či iný. A si neodpovedala, či trvá pp.
@dorkica @gapa baby toto by aj mna zaujimalo na kolko dni dovolenky mam narok pocas trvania RD a MD. mne konci RD v novembri, len netusim ci mi umoznia v praci potiahnut este tyzden po jej skonceni napr.na dovolenke aby som mala narok na najvyssiu podporu 😔 uz som poucena ze sa treba vratit spät do prace lebo ak mi skonci RD+PP naraz a na druhy den idem na UP tak nemam narok na podporu. len aby to nejako vyslo.... uz teraz viem ze s tym budu mat problem lebo ma budu musiet spät prihlasit do poistovne atd. a takto by mi rovno dali vypoved bez starosti.
@dorkica
možno by stálo za to nájsť tému na www.porada.sk a spýtať sa na správny postup ale treba uviesť, ako to je s tvojim prac.pomerom, kedy skončil. ...
čítala som tu veľa rád a mám tiež pár otázok. 6.9.2012 malý bude mať 3 roky . Dozvedela som sa že šéf už so mnou neráta tak aké mám možnosti? Na dovolenku nemôžem lebo mi ju preplatili . 6.9 je vo štvrtok a 7 v piatok ako to najlepšie vyriešiť. Treba sa potom pripojistiť alebo niečo podobné?
@mima595 aha čo napísali k tomu DP po materskej:
ahojte, myslim si spravne? zajtra mi konci RD, na dva dni este nastupim do prace, potom mi dohodou z organizac. dovodov konci PP, dostanem 2-mesacne odstupne. Na to, aby som ziskala max. podporu by mi to malo stacit alebo sa este mam na tie 2 dni prihlasit na dobrovolne poistenie? Nechcem nechat nic na nahodu, tak sa tu radsej pytam. Dakujem 🙂
@sivka nerozumiem naco poistenie navyse. tie dva dni si predsta riadny zamestnanec so vsetkymi odvodmi. plus si daj na tie dva dni preplatit vsetku nevycerpanu dovolenku, to ti potom spravi aby si dostavala viac na podpore v nezamestnanosti. ak teda po tych dvoch dnoch pojdes na urad prace
@mima595
@gapa
prosim vas o radu... na RD som nastupila 8.12.2009 s tym ze som mala este nevycerpanu dovolenku cez 10 dni ta mi ostala...
ako to mam urobit teraz idu zrusit ten strop na podporu tak rozmyslam ci by som nemala dat vypoved a poziadat o podporu... aby som dosiahla tu co najvyssiu je to mozne s tym ze na RD s malym pojde muz... resp. sa to len prehlasi lebo on jasne ze pracuje cele dni...
ma vplyv na vysku podpory aj to ze som mala pocas roku 2011 prijem zo zivnosti? alebo mam pockat a ist na podporu az potom... neviem sama ako to urobit tak aby to bolo co najlepsie
@maznacik007 - co sa tyka zivnosti, neviem, ci sa to rata do vypoctu podpory...neviem fakt..ak ano, tak by ti to ovplyvnilo vypocet podpory a kde si citala, že idu zrusit strop podpory?, lebo ja som to, priznam sa, nepostrehla, ale zase to už tak dosledne nesledujem...
das link?? 😉
@mima595 bod 17
http://ekonomika.sme.sk/c/6424032/fico-zverejni...
ja som mala plat vyssi ako je priemerka v SR ...

@mima595 ahoj! Tak sa znova ozývam...už mám vymeriavací základ...za máj som dostala 297 € (odrobila som 3 dni)
ako z toho vyrátam vymeriavací základ ? za rok 2009 mám odpracované 3 mesiace a suma celková 509 € - neviem,či aj to treba nejako dorátať ....
ďakujem 🙂