icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

ani3012
6. jún 2012

@mima595 ahoj! Tak sa znova ozývam...už mám vymeriavací základ...za máj som dostala 297 € (odrobila som 3 dni)
ako z toho vyrátam vymeriavací základ ? za rok 2009 mám odpracované 3 mesiace a suma celková 509 € - neviem,či aj to treba nejako dorátať ....
ďakujem 🙂

mima595
7. jún 2012

@ani3012 . r. 2009 sa nerata..VZ bude 297 deleno 3, takže maximum 😉

ani3012
7. jún 2012

@mima595 takže juchú? 🙂 😵

mima595
7. jún 2012

@ani3012 - nekricme hop, kym nemas rozhodnutie, lebo clovek nikdy nevie, ci nieco neprehliadol, ale pravdepodobne ano

ani3012
7. jún 2012

@mima595 veď preto som dala s otáznikom 😉

mima595
7. jún 2012

@ani3012 - a ja z sa pytas 😀 😀 😀 😀 😀 sorry, este nemam v sebe kavu, takže aj moje reakcie su opozdene

dorkica
7. jún 2012

@ani3012 ahoj asi ta potesim aj ja mam podobne a uzden. vym.zaklad 56,63 zo socialky🙂)

dorkica
7. jún 2012

dievcata prosim vas neviete mi pomoct neviem sa dopatrat k tomu nijako ,moj zamestnavatel aj uctovnicka mi tvrdia ze o tom nikde nepoculi :((( pocas materskej dovolenky vznika narok na dalsiu dovolenku.kolko by to malo byt? vobec mi to neulahsuju:(( ani moju povodnu mi nejako nemaju zaujem vyplatit tvrdia ze teraz maju ine vydavky voci zamestnancom ze mam cakat par mesiacou dufam ze to nemoze prepadnut? akolko sa preplaca dovolenkovy den z min.mzdy? dakujem krasne 🙂

skajkaze
7. jún 2012

@mima595 Ahoj,prosím Ťa,nevieš mi poradiť,je možné žiadať vyplatenie podpory v nezametnanosti jednorázovo?Týkať sa ma to bude v septembri...

mima595
7. jún 2012

@skajkaze ...po 3 mesiacoch cerpania sa može poziadat o jednorazove vyplatenie zvysnych 3 mesiacov, ale len vo vyske 50%

skajkaze
7. jún 2012

@mima595 )ďakujem veľmi pekne

skajkaze
7. jún 2012

@mima595 )ďakujem veľmi pekne
@mima595 Tých 50% myslíš z VZ,namiesto 55%,alebo je to 50% zo sumy,ktorá mi má byť vyplácaná?

mima595
7. jún 2012

@skajkaze - 50% zo sumy, ktora ma byt vyplatena

ladybird22
8. jún 2012

@gapa
@mima595 dakujem vám sa skvelé rady,nakoľko ste mi moc pomohli 🙂 dostanem maximum podp. čo ma nesmierne teší.Všetko dobré vám prajem a ešte raz veľké DAKUJEM 😉 😉 😉

mojmacik
8. jún 2012

@dorkica mas narok ak ti uz neprepadla

gapa
8. jún 2012

@dorkica
ti už skončíl prac.pomer? Riešila by som to písomne a doručenie doporučene. Neviem, či to musí mať nejakú formu, aby si príp. potom mohla ich dať na súd. (Aj ked nie ozaj, ale aby vedeli, že môžeš to použiť a snád ich to dotlačí k tomu).
Záleží od konkrétnych dátumov md,rd a príp. pn, očr, neplat.volna a trvaní pp v konkrétnych kalend.rokoch

dorkica
8. jún 2012

@gapa ty si neskutocna a ked ti vsetko poslem vies mi to nejko pozriet? on len neriekaju ze maju vela vydavkou teraz a musim pockat ,tak mam strach ci to nenatahuju aby to prepadlo:((

gapa
8. jún 2012

@dorkica
pozrieť môžem, ak bude čas, ale nemám skúsenosť s týmto žiadnu, aj ked som niekde čítala postup, neviem či tu či na www.porada, no nepamätám si presne čo tam bolo prísané a teda ani či presne takýto to bol prípad, či iný. A si neodpovedala, či trvá pp.

rainee
8. jún 2012

@dorkica @gapa baby toto by aj mna zaujimalo na kolko dni dovolenky mam narok pocas trvania RD a MD. mne konci RD v novembri, len netusim ci mi umoznia v praci potiahnut este tyzden po jej skonceni napr.na dovolenke aby som mala narok na najvyssiu podporu 😔 uz som poucena ze sa treba vratit spät do prace lebo ak mi skonci RD+PP naraz a na druhy den idem na UP tak nemam narok na podporu. len aby to nejako vyslo.... uz teraz viem ze s tym budu mat problem lebo ma budu musiet spät prihlasit do poistovne atd. a takto by mi rovno dali vypoved bez starosti.

gapa
8. jún 2012

@dorkica
možno by stálo za to nájsť tému na www.porada.sk a spýtať sa na správny postup ale treba uviesť, ako to je s tvojim prac.pomerom, kedy skončil. ...

jirouskova
15. jún 2012

@mima595 @gapa dakujem vam velmi pekne za pomoc a rady 🙂,dostanem maximalnu podporu,takze som nadmieru spokojna 😀 Prajem vsetko dobre 😉

maraka
15. jún 2012

čítala som tu veľa rád a mám tiež pár otázok. 6.9.2012 malý bude mať 3 roky . Dozvedela som sa že šéf už so mnou neráta tak aké mám možnosti? Na dovolenku nemôžem lebo mi ju preplatili . 6.9 je vo štvrtok a 7 v piatok ako to najlepšie vyriešiť. Treba sa potom pripojistiť alebo niečo podobné?

ani3012
17. jún 2012

@mima595 aha čo napísali k tomu DP po materskej:

http://moje.hnonline.sk/node/10862

mima595
17. jún 2012

@ani3012 - dakujem..takže moje informacie su spravne a pre vela zien na rodicaku su o dobre spravy 😉

sivka
18. jún 2012

ahojte, myslim si spravne? zajtra mi konci RD, na dva dni este nastupim do prace, potom mi dohodou z organizac. dovodov konci PP, dostanem 2-mesacne odstupne. Na to, aby som ziskala max. podporu by mi to malo stacit alebo sa este mam na tie 2 dni prihlasit na dobrovolne poistenie? Nechcem nechat nic na nahodu, tak sa tu radsej pytam. Dakujem 🙂

xlucia
18. jún 2012

@sivka nerozumiem naco poistenie navyse. tie dva dni si predsta riadny zamestnanec so vsetkymi odvodmi. plus si daj na tie dva dni preplatit vsetku nevycerpanu dovolenku, to ti potom spravi aby si dostavala viac na podpore v nezamestnanosti. ak teda po tych dvoch dnoch pojdes na urad prace

sivka
18. jún 2012

@xlucia len ja uz ziadnu dovolenku nemam, vycerpala som si ju este pred nastupom na matersku. ale myslim si, ze by mi malo stacit odpracovat 2 dni a to odstupne, len som si to tu chcela overit 😉

maznacik007
19. jún 2012

@mima595
@gapa
prosim vas o radu... na RD som nastupila 8.12.2009 s tym ze som mala este nevycerpanu dovolenku cez 10 dni ta mi ostala...
ako to mam urobit teraz idu zrusit ten strop na podporu tak rozmyslam ci by som nemala dat vypoved a poziadat o podporu... aby som dosiahla tu co najvyssiu je to mozne s tym ze na RD s malym pojde muz... resp. sa to len prehlasi lebo on jasne ze pracuje cele dni...
ma vplyv na vysku podpory aj to ze som mala pocas roku 2011 prijem zo zivnosti? alebo mam pockat a ist na podporu az potom... neviem sama ako to urobit tak aby to bolo co najlepsie

mima595
19. jún 2012

@maznacik007 - co sa tyka zivnosti, neviem, ci sa to rata do vypoctu podpory...neviem fakt..ak ano, tak by ti to ovplyvnilo vypocet podpory a kde si citala, že idu zrusit strop podpory?, lebo ja som to, priznam sa, nepostrehla, ale zase to už tak dosledne nesledujem...
das link?? 😉

maznacik007
19. jún 2012

@mima595 bod 17
http://ekonomika.sme.sk/c/6424032/fico-zverejni...

ja som mala plat vyssi ako je priemerka v SR ...