icon

Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

lub12
30. jún 2011

Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem

dancez
4. feb 2019

Žienky prosím vás keď ma syn 30.5. 3 roky ktorý deň by som mala nastúpiť do práce 30.5. alebo 31.5.?

evittam
4. feb 2019

@dancez 31.5.

dancez
4. feb 2019

@evittam ďakujem

dancez
6. feb 2019

@evittam a keď som robila 7 rokov u 1. Zamestmavatela do septembra a potom som bola do MD Pn z čoho mi budú rayat odstupné? Lebo už nemajú pre mňa miesto

evittam
6. feb 2019

@dancez Odstupné sa počíta z HM podľa PZ.

kkkpoker
6. feb 2019

Pekny den.10.4 bude mat syn 3roky. 11.4 beriem dovolenku to je stvrtok.chcela by som odist na dohodu.kedy mam im doniest vypoved s, dohodou?11.4?vyppved by bola s datumom od 12.4.dakujem za odpovede!

evittam
6. feb 2019

@kkkpoker Vypoved dohodou neexistuje.

kkkpoker
6. feb 2019

Asi som zle nieco vycitala.ide mI o, to aby som mohla na nezamestnanecke a dostala davku. Neviem ako zamestnavatel bude reagovat ci bude suhlasit s tym,ze chcem odist z roboty.tu som citala,ze treba mat den dovolenky aby som mala vyssiu davku v nezamestnanosti.

iveta143
6. feb 2019

@kkkpoker ja som mala to iste. Zavolala som na firmu, ze nemozem nastupit,lebo nemam kde nechat dieta,ale chcem vybrat den dovolenky,nakoniec sme sa dohodli na 5 dnoch a oni celu vypoved napisali za mna,poslali mi ju postou na podpis a 1 list som poslala spat. Skuste aj vy zavolat a informovat sa

kkkpoker
6. feb 2019

Ziadost o ukoncenie pracovneho pomeru dohodou

kkkpoker
6. feb 2019

@iveta143 pojdem tam,len velmi ma nechcu pustit.aj ked som im hovorila,ze nastupit neviem,lebo nemam kde nechat maleho az na jesen.

iveta143
6. feb 2019

@kkkpoker tak nech vam povedia ake mate ine moznosti,lebo urcite sa neda nastupit do prace s dietatom...mozno PN?

kkkpoker
6. feb 2019

Odporucali mi dat dieta do plateneho centra😕

iveta143
6. feb 2019

@kkkpoker a kto to akoze ma zaplatit?ale asi ide o dobre platenu pracu a zrejme si v nej aj dobra,ak ta nechcu pustit. 🙂

evittam
6. feb 2019

@kkkpoker Tak dohodu o skončení PP k 11.4.-vycerpes jeden den dovolenky, zostatok preplatia=max.podpora. Ries to cim skor-do konca februára-rovno daj zamestnavatelovi podpisat ziadost o skončenie PP dohodou k uvedenemu dátumu. Ak nepodpíše tak výpoveď zo strany zamestnanca do konca februára-vypovedna doba bude plynut od 1.3.-30.4.2019. 15.4.sa dat PN aspon do 30.4. a tiez budeš mat max.podporu za predpokladu že si za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu nemala iny zdanitelny príjem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN a ani si necerpala dovolenku medzi MD a RD.
Btw.piseme to tu dookola.

evittam
6. feb 2019

@iveta143 Neposlali ti vypoved ale dohodu o skončeni PP.

iveta143
6. feb 2019

@evittam booze hlavne ze sa chapeme 🙂

evittam
6. feb 2019

@iveta143 A preco by mal zamestnavatel riešiť jej problém,ze nema kde nechať dieta? To nie je jeho problem
Ak nie je ochotný podpisat dohodu o skončení PP tak jedine výpoveď zo strany zamestnanca. Ty máš riesit svoju situáciu a nie zamestnavatel. Tebe trvá PP a po RD máš nastúpit. A nie povedať zamestnavatelovi ries za mna...
A kto to ma zaplatiť?! No bud chces zamestnanie a ty alebo sed doma s dieťaťom bez penazi.

evittam
Autor odpoveď zmazal
kkkpoker
6. feb 2019

@evittam dakujem! Citala som spatne,,len som nie uplne chapala.teraz uz je mi to jasne.

evittam
6. feb 2019

@kkkpoker Za malo.😉

kkkpoker
12. feb 2019

@evittam ahoj.bola som.s dohodou ma nepustia.dala som vypoved stym,zeze mi, od 11.4 chcu dat dovolenku do 30.4 zmeni to nieco na vypoctoch?alebo radsej mam na PN od 11.4?dakujem!

evittam
12. feb 2019

@kkkpoker Jasne som ti to vyssie napísala.

vodecka
19. feb 2019

ahojte. poprosila by som o radu. 21.4 ma syn 3 roky, mala by som nastupit do prace, avsak kvoli dochadzaniu nemozem a zaroven zamestnavatel uz nema pre mna miesto. na aky den by bolo najlepsie sa s nim dohodnut na ukonceni pracovneho pomeru? zostava mi este 20 dni dovolenky. 22.4 je sviatok, je lepsie ak vycerpam dovolenku 23-26.4 alebo je lepsie 23.-30.4 alebo radsej uplne vsetku? chcela by som mat najvyssiu moznu podporu. medzi prvou rodicovskou a druhou materskou som cerpala sice dovolenku, ale odvtedy sa nam celoplosne zvysovali mzdy, tym padom by bolo pre mna vyhodnejsie keby mojim rozhodujucim obdobim na urcenie podpory bolo obdobie po rodicovskej, ale neviem ako dlho to musi trvat, cize kolko dni dovolenky potrebujem na to vycerpat. nepracujem cez vikendy a sviatky. ja tak chapem ze mi staci par dni dovolenky, najlepsie este pred vikendom vycerpat dovolenku. je to spravne? dostanem potom maximalne moznu vysku?

vodecka
19. feb 2019

..este som zabudla napisat ze medzi prvou rodicovskou a druhou materskou som sice cerpala dovolenku asi 15 dni, ale aj som bola asi 2 mesiace PN :( bojim sa ze ta chyba s tym vycerpanim dovolenky medzi detmi mi ovplyvni vysku podpory :( ovplyvnuje to aj PN?

kacenkakatka
Autor odpoveď zmazal
kacenkakatka
Autor odpoveď zmazal
lennkka17
7. mar 2019

@kacenkakatka no pnkou neviem ci sa to da riesit. Normalne treba poziadat nech vas zobere na 1-2 dni a zbytok dovolenky doplati. A urcite mate 42 dni? Lebo pocas rodicovskej dovolenky nevznika narok na dovolenku, len pocas materskej

kamienka
7. mar 2019

@evittam poprosila by som aj ja o radu. Mam pracovnu zmluvu na dobu urcitu do 31.5.2019. U zamestnavatela pracujem od 1.6.2017. 29.5.2019 nastupim na matersku dovolenku, takze mi zmluvu samozrejeme predlzovat nebudu. Cize po skonceni rodicaku budem nezamestnana. Je mozne napr. po roku, co budem doma, prerusit poberanie rodicaku a poberat podporu? predpokladam, ze po 2-3 rokoch uz na to bude neskoro. Kolko presne mam casu od ukoncenia pracovneho pomeru? Vopred dakujem.

kamienka
7. mar 2019

@evittam studujem to trosku a pozeram, ze bude pre mna asi lepsie nastupit na matersku az 1.6 aby som mala odrobenych presne 730 dni… s tym by gynekologicka nemala mat problem. Teda v januari 2020 mi skonci materska, nastupim na rodicak a keby som napr. vo februari poziadala o podporu v nezamestnanosti z coho sa bude pocitat? ak z poslednych 2 rokov, tak za tych 8 mesiacov materskej mi do priemeru pojde 0? Ked budem poberat podporu, moze rodicak poberat manzel? Este raz vopred dakujem za rady