Mám nárok na predĺžený pandemicky rodičovský?
Malý bude mať 17. 🎉3 roky🎉
10.2 si v práci chcem zobrať jeden deň dovolenky a zvyšok preplatiť (kvôli vyššej dávke v nezamestnanosti).
11.2 skončím pracovný pomer
Na úrade práce mi pani povedala, že mi budu posielať papiere na predĺžený pandemicky rodičovský ale ze sa na úrad práce nemám hlásiť. Až keď skončí núdzový stav, a nebudú vyplácať pandemickej RP, tak potom sa zaevidujem a požiadam o dávku v nezamestnanosti. Nemôžem naraz poberať aj pandemicky rodičovský aj dávku v nezamestnanosti.
Mam nárok na pandemicky keď mám nárok na podporu? Nechcem potom spätne vracať. Pani na úrade mi povedala, že mám nárok. Tu dievčatá píšu, že nie.
@dezert74 len vela zenam stopuju PR akoanahle zistia ze maju narok na podporu/ tak zjavne v tom maju zmatok
@ivanica31 no ono to tak mali viacere potom sa ti ozve urad prace ze si zastavuje PR a budes vraciat. a socialka ti doplati mesiace. proste clobvek co ma narok na PR nema narok na podporu. kebyze to takto robi kazda co ma brat podporu, to by asi dost zatazilo system nie? amen dolores
@bublinka1426 presne takto to je...
@adriana89 no ved toto. skor su ine moznosti ako je mozne si ''predlzit'' zaplatene obodbie ale tudy cesta nevedie.

@bublinka1426 a nie je to tak, že úrad pozastaví vyplácanie pre tým ženam preto,lebo sa najskôr evidovali na upsvar? Lebo mne to tiež tak povedali na upsvar,že sa tam nemám evidovať a na cestnom vyhlásení je,že nepoberas dávku v nezamestnanosti (nie že nemáš nárok), to sú dve veci.keď sa zaevidujes,tak si musia uplatniť dávku v nezamestnanosti. Ale keď sa nezaevidujem, dostanem pr a potom dávku v nezamestnanosti keď skončí núdzový stav.ale zaevidovat sa mám,až keď núdzový stav skončí
Ahojte, mne to takto povedali u nás na úrade aj známa vedúca na úrade práce v BA, že sa nemám hlásiť na podporu v nezamestnanosti, mam pokracovat ďalej pandemickou rodičovskú a keď pandémiu štát ukončí až potom sa mam hlásiť na odporu a ze nič vracať nebudem. Materská mi končila december 2020
ale pozor, aby ste potom na dávku v nezamestnanosti spĺňali podmienku mať odpracované 2 roky v posledných štyroch.
Ahojte, chcem sa spýtať som na predĺženom rodičáku už dlhšie, malá má 5r a chodí do škôlky na 4h., som nahlásená na zdravotke. Mám nárok na pandemický RP??? Z úradu som vyradená tak mi nič neprišlo, takže neviem :( A ak áno kde mám podať žiadosť? Doteraz som to neriešila až sestra sa ma spýtala či niečo poberám a či som sa informovala... žiaľ nič som neriešila, lebo som si myslela že keď nemám nárok na podporu, ani nič tak vlastne na nič od štátu :( hmmm
@damianam podla toho co pises tak ty nie si na predlzenom RP, ale si osoba statajuca sa o dieta do 6 rokov...takze narok nemas... to sa tyka tych zien co im deti v tomto odbobi dosiahli vek 3 rokov alebo boli na predlzenom RP kvoli tomu ze ich dieta ma dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav... cize na platenom RP boli dotedaz...
Nemas narok, ved v cestnom prehlaseni sa podpisujes pod to, ze nemas narok na ziadnu inu davku.
@lundus prác.pomer som skončila počas poberania rodičovského. Takže v čase keď malý dovŕšil 3 roky som nemala prácu. Na úrad práce som sa neregistrovala. Poslali mi tlačivá, vyplnila som ich. Poberám predĺžený pandemicky. Keď skončí núdzový stav a zrušia ho, až potom sa na hlásim na úrad práce a požiadam o podporu.
Babule a ako to je ked ste na pandemickom rodicovskom ?? Odvody do poistovne socialna a zdravotna kto plati aj tam ste sa hlasili a posielali papiere ci ako to je ??? Na urad race davas to cestne prehlasenie ze nemas prijem cize mas pademicky raodicak ok to chapem … ale ako to je s odvodama soc a zdravotna tie kto pali ? Pocas toho pandem rodicaku??
@keira13 stat plati zdravotne a dochodkove tak ako pri beznom rodicaki (nemocenske a v nezamestnanosti ... tie neplati)
@loginexistuje
@slecinqa1 dakujem dievcata 💕 cize socialku a zdravotku pokial je toto pandemicke nemusim riesit nikde posielat ani vybavovat nic ?🙂 len urad prace vypisat tlacivo hej ?

@ivanica31 kamaratke to stopli lebo mala narok ma podporu ktoru mala pozastavenu...takze pozor nato budu to pytat spät..pandemicky je pre tie co nemaju narok na ziadny cent...