icon

Mám nárok na predĺžený pandemicky rodičovský?

dezert74
4. feb 2021

Malý bude mať 17. 🎉3 roky🎉
10.2 si v práci chcem zobrať jeden deň dovolenky a zvyšok preplatiť (kvôli vyššej dávke v nezamestnanosti).
11.2 skončím pracovný pomer
Na úrade práce mi pani povedala, že mi budu posielať papiere na predĺžený pandemicky rodičovský ale ze sa na úrad práce nemám hlásiť. Až keď skončí núdzový stav, a nebudú vyplácať pandemickej RP, tak potom sa zaevidujem a požiadam o dávku v nezamestnanosti. Nemôžem naraz poberať aj pandemicky rodičovský aj dávku v nezamestnanosti.

Mam nárok na pandemicky keď mám nárok na podporu? Nechcem potom spätne vracať. Pani na úrade mi povedala, že mám nárok. Tu dievčatá píšu, že nie.

adriana89
16. feb 2021

@ivanica31 kamaratke to stopli lebo mala narok ma podporu ktoru mala pozastavenu...takze pozor nato budu to pytat spät..pandemicky je pre tie co nemaju narok na ziadny cent...

bublinka1426
16. feb 2021

@dezert74 len vela zenam stopuju PR akoanahle zistia ze maju narok na podporu/ tak zjavne v tom maju zmatok

ivanica31
2. mar 2021

@adriana89 pani na sociálnej mi povedala ako to je..neviem ja referujem ako to mam ja..ja pandemicky beriem. Na socialke mi povedali ze dávka v nezamestnanosti a pandemicky nema nic spolocne..neviem ci sa niečo pomenilo. Ale u mňa to tak bolo a je.

bublinka1426
2. mar 2021

@ivanica31 no ono to tak mali viacere potom sa ti ozve urad prace ze si zastavuje PR a budes vraciat. a socialka ti doplati mesiace. proste clobvek co ma narok na PR nema narok na podporu. kebyze to takto robi kazda co ma brat podporu, to by asi dost zatazilo system nie? amen dolores

adriana89
2. mar 2021

@bublinka1426 presne takto to je...

bublinka1426
2. mar 2021

@adriana89 no ved toto. skor su ine moznosti ako je mozne si ''predlzit'' zaplatene obodbie ale tudy cesta nevedie.

sticker
katka_1
3. mar 2021

@bublinka1426 a nie je to tak, že úrad pozastaví vyplácanie pre tým ženam preto,lebo sa najskôr evidovali na upsvar? Lebo mne to tiež tak povedali na upsvar,že sa tam nemám evidovať a na cestnom vyhlásení je,že nepoberas dávku v nezamestnanosti (nie že nemáš nárok), to sú dve veci.keď sa zaevidujes,tak si musia uplatniť dávku v nezamestnanosti. Ale keď sa nezaevidujem, dostanem pr a potom dávku v nezamestnanosti keď skončí núdzový stav.ale zaevidovat sa mám,až keď núdzový stav skončí

lundus
23. mar 2021

Ahojte, mne to takto povedali u nás na úrade aj známa vedúca na úrade práce v BA, že sa nemám hlásiť na podporu v nezamestnanosti, mam pokracovat ďalej pandemickou rodičovskú a keď pandémiu štát ukončí až potom sa mam hlásiť na odporu a ze nič vracať nebudem. Materská mi končila december 2020

kristinaanna
23. mar 2021

ale pozor, aby ste potom na dávku v nezamestnanosti spĺňali podmienku mať odpracované 2 roky v posledných štyroch.

winni
15. apr 2021

@lundus ahoj, náhodou nevieš, či aj pri PNke je to rovnako? Že nemôžeš poberať aj aj? Pri klasickom RP sa dalo byť aj aj. Mám v tom chaos ☺️

lundus
15. apr 2021

@winni keď som to riešila v decembri tak to nebolo možné. Neviem ci sa niečo zmenilo. Treba sa opýtať na úrade práce

rachel36a
15. apr 2021

@winni nie pandemjcky RP nemozes poberat pokial mad akykolvek iny prijem

winni
15. apr 2021

@rachel36a v poriadku a keď skončí PN, môže Sa požiadať o pandemický RP?

rachel36a
15. apr 2021

@winni ak netrva PP, nemas narok na davku v nezamestnanosti, tak by mal byt narok...oni dostavaju z ustredia tabulku si zoznamom kto ma narok

damianam
17. apr 2021

Ahojte, chcem sa spýtať som na predĺženom rodičáku už dlhšie, malá má 5r a chodí do škôlky na 4h., som nahlásená na zdravotke. Mám nárok na pandemický RP??? Z úradu som vyradená tak mi nič neprišlo, takže neviem :( A ak áno kde mám podať žiadosť? Doteraz som to neriešila až sestra sa ma spýtala či niečo poberám a či som sa informovala... žiaľ nič som neriešila, lebo som si myslela že keď nemám nárok na podporu, ani nič tak vlastne na nič od štátu :( hmmm

rachel36a
17. apr 2021

@damianam podla toho co pises tak ty nie si na predlzenom RP, ale si osoba statajuca sa o dieta do 6 rokov...takze narok nemas... to sa tyka tych zien co im deti v tomto odbobi dosiahli vek 3 rokov alebo boli na predlzenom RP kvoli tomu ze ich dieta ma dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav... cize na platenom RP boli dotedaz...

lundus
5. júl 2021

@dezert74 ahoj, ako si dopadla, volal si na úrad ako to teda je?

misinka0611
5. júl 2021

Nemas narok, ved v cestnom prehlaseni sa podpisujes pod to, ze nemas narok na ziadnu inu davku.

dezert74
autor
5. júl 2021

@lundus prác.pomer som skončila počas poberania rodičovského. Takže v čase keď malý dovŕšil 3 roky som nemala prácu. Na úrad práce som sa neregistrovala. Poslali mi tlačivá, vyplnila som ich. Poberám predĺžený pandemicky. Keď skončí núdzový stav a zrušia ho, až potom sa na hlásim na úrad práce a požiadam o podporu.

dezert74
autor
5. júl 2021

@katka_1 presne takto to riešim aj ja. Zaevidujem sa až potom.

adriana89
6. júl 2021

@dezert74 nudzovy stav uz davno skoncil....a nudzovy stav nema nic spolocne s pandemickym rodicakom..poberat sa bude dokial bude korona mimoriadna situacia...ta tu bude este pekne dlho

dezert74
autor
6. júl 2021

@adriana89 myslela som mimoriadnu situáciu (zle som napísala)

slecinqa1
6. júl 2021

@dezert74 zdravím vás. Prišli vám tlačivá o predĺžení RP? Mne mala dovŕšila v máji 3 roky a v júni mi prišiel posledný oficiálny RP. No žiadne tlačivá mi nedošli ešte. Mam počkať?

dezert74
autor
7. júl 2021

@slecinqa1 ja som volala na úrad práce a mailom mi ich poslali.

keira13
8. okt 2021

Babule a ako to je ked ste na pandemickom rodicovskom ?? Odvody do poistovne socialna a zdravotna kto plati aj tam ste sa hlasili a posielali papiere ci ako to je ??? Na urad race davas to cestne prehlasenie ze nemas prijem cize mas pademicky raodicak ok to chapem … ale ako to je s odvodama soc a zdravotna tie kto pali ? Pocas toho pandem rodicaku??

slecinqa1
11. okt 2021

@keira13 štát platí odvody. ako pri oficialnom tak aj pri pandemickom.

loginexistuje
11. okt 2021

@keira13 stat plati zdravotne a dochodkove tak ako pri beznom rodicaki (nemocenske a v nezamestnanosti ... tie neplati)

keira13
11. okt 2021

@loginexistuje
@slecinqa1 dakujem dievcata 💕 cize socialku a zdravotku pokial je toto pandemicke nemusim riesit nikde posielat ani vybavovat nic ?🙂 len urad prace vypisat tlacivo hej ?

slecinqa1
11. okt 2021

@keira13 ja som ešte musela ísť do dôvery a oznámiť ze ostávam s dieťaťom do 6 rokov doma. Aby som nemusela zdravotnú platiť ja. To je všetko.

keira13
12. okt 2021

@slecinqa1 dakujem si zlata 🌸 ano pojdem to aj jatak dat tu atarostlivost o dieta a ked skonci pandemicke tak do aocialky pojdes aby ti platili odvody ? Treba sa aj tam potom zahlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6 r???