icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

beba2504
27. nov 2022

Jednorazový príspevok dostanú deti narodené od Júna do Októbra tohto roka? Tak?

misinka0611
27. nov 2022

@beba2504 Áno.

kajulqa47
1. dec 2022

ahojte, neviete náhodou kedy tento mesiac má byť vyplácaný rodičovský? Nemám tú tabuľku 😁

tayla
1. dec 2022

@kajulqa47 13.12.

estertery
1. dec 2022
monulienka86
1. dec 2022

@beba2504 aký jednorazový príspevok?

zuzicka1451
1. dec 2022

Dnes mi prišlo rozhodnutie z úradu práce, čo majú vyplácať deťom do 150e výživného.

ninapredaj1
4. dec 2022

Dobrý deň,ešte sa dá prosím podať žiadosť na jednorazový príspevok a nemá prosím niekto link? Dá sa to aj elektronicky? Som s jedným dieťaťom 10r v hmotnej núdzi a výživné mi ex platí 70€. Ďakujem za každú odpoveď.

twinflame
4. dec 2022

@ninapredaj1 ano da https://www.upsvr.gov.sk/social-affairs-and-fam...
Na rozsudku o vyzivnom musi byt vyznacena pravoplatnost

ninapredaj1
4. dec 2022

@twinflame Ďakujem krásne 💙

atack
12. dec 2022

Dobre ráno,chcela by som sa spýtať keď na účet chodí rodičak skôr tým pádom šekom chodí kedy? Tak ako zvyčajne či skôr? Ďakujem

misinka0611
12. dec 2022

@atack Hneď po tom ako prídu rodičáky na účty. Ťažko napísať dátum, lebo vždy na víkend padne iný dátum. Teraz je december, môže byt že uzávierky budú skôr a teda šek budú mať ľudia v schránke už na konci tohto týždňa, ak nie tak na začiatku budúceho.

nikha2809
12. dec 2022

@misinka0611
@atack včera sa to rozoberali na ploche, uzávierky majú 13 a šekom bude chodiť od 18 alebo až 19 tento mesiac

nikha2809
12. dec 2022

@misinka0611 vlastne pozerám že 18 je nedeľa, tak až 19, písali tam baby čo robia na pošte dve

bazoskaa
12. dec 2022

nahodou neviete ako chodí inflačné k výživnému ? rozhodnutie o schvalení prišlo min týždeň...dakujem

misinka0611
12. dec 2022

@nikha2809 Jaj, nečítala som to 🙂 Tak to najskôr potom 19., keďže 18 je nedeľa.

juliastrakovave
12. dec 2022

@bazoskaa s prídavkami budú chodiť na účet. Čiže okolo toho 15

puskaruka
12. dec 2022

@bazoskaa od 13 tého majú vyplatný termín, ak ste žiadala v novembri

baskica
12. dec 2022

Ak by vam zajtra nabehlo baby napiste sem prosim vas lebo mne akurat moje sikovne dieta vymazalo apku tatry a vobec neviem kde mam prihlasovacie udaje 😂😂😂

mizsula
12. dec 2022

Ahojte dievčatá, prosím o radu..Mikuláš bude mať 18.1 6m kedy ísť zaziadat o rodičovský a ako bude ta posledná materska vyplacena?? To dostanem za 18 dní a k tomu čiast rodičaku??Ďakujem...😊

zemiakovysalat
12. dec 2022

@mizsula zavolaj do socialky dokedy mas md alebo napis. Materska nie je 6 mesiacov ale 34 tyzdnov od nastupu na MD
Alebo zadaj do googla lehotnik na matersku.

zuzinka888
12. dec 2022

@mizsula rodicak dostanes cely + dni materskej podla vypoctu. Rodicak treba vybavovat max 1 den dopredu alebo v ten den ci den po. Vacsinou sa vyplaca nesiac dozadu. Takze v januari dostanes celu matersku za mesiac december. A vo februari zvysnu natersku a rodicak za januar. Ale neviem kedy si nastupila na Md.

lenus911
12. dec 2022

@mizsula mne zamestnavatel volal,ze 18.9.mi konci md,ze mam prist podpisat prechod na rodicovsky, cca tyzden pred koncom,hned som podala aj papiere na rodicovsky...dostala som nasledujuci mesiac - 18dni md a cely rodicak 🙂

gregorovaviki
13. dec 2022

Nabehli vám RP? Som z veľkého Krtíša, SLSP písmenko B v abecede

nika_17
13. dec 2022

@gregorovaviki este je skoro

misinka0611
13. dec 2022

@mizsula Materská trvá 34 týždňov, nie 6 mesiacov. Na internete je lehotník podľa ktorého si vieš pozrieť kedy ti MD končí príp. zoberieš kalendár a ráta týždne. Volať kvôli tomu hmmm neviem, toto je informácia ľahko dohladatelná a keby tam každý kvôli tomu volal…Na UPSVAR treba po skončení MD požiadať o RP, na internete sú tlačiva k tomu. Treba doložiť aj potvrdenie zo sociálny o skončení MD, toto by si mali medzi sebou úrady preposlať, no moja skúsenosť je taká že na to kašľali a tým sa blokovalo vyplácanie RP. Až som aj tak ja sama musela pre ten papier ísť keďže hrozilo, že mi budú už vyplácať 3 rodicaky spätne a to som žiadala hneď po skončení MD.. hold táto komunikácia medzi úradmi 😀 a že menej byrokracie 😀

misinka0611
13. dec 2022

@gregorovaviki Ešte je málo hodín, určite tu baby nápisu keď budú nabiehať 🙂

zemiakovysalat
13. dec 2022

@misinka0611 uz potrvdenie o md netreba , mali by to mat digitalizovane 😂

misinka0611
13. dec 2022

@zemiakovysalat Aj keď som ja žiadala to malo byt, ešte na úrade mi vravela že UPSVAR si vyžiada a vidíš. Úrad práce síce žiadal ale sociálka neposielala až som tam išla sama osobne pre to, ináč by som 3 mesice nedostala vyplatené. Realíta je taká že sociálka ma na poslanie toho potvrdenia 60 dní, a aj UPSVAR má potom 60 dní na vyplatenie.

Preto ja radím, nespoliehať sa radšej na toto, teda keď niekto nemá problém čakať dlhšiu dobu OK, mne keď nevyplatili najprv že nevadí, prídu nabuduce ale keď už hrozili 3 nevyplatené akože čakať nebudem do aleluja.

nikcabb
13. dec 2022

@zemiakovysalat ja som tiez musela ist po papier na socialku a tak vybavit rodicak🤷‍♀️ cize nie vsade si to posielaju asi ako sa im chce🤷‍♀️