icon

Prečo nemám nárok na žiadnu dávku?

kikusa2111
7. feb 2012

Neviem kam mám túto tému zaradiť no asi nejskôr sem.Ste niektorá v situácii ako ja?Dostávam len 20 euro mesačne na mňa a dcérku.V novembri mi skončila materská a bola som sa spýtať na čo mám nárok no ale ževraj na nič,na hmotnú nudzu nemám lebo mám určené vysoké výživné od ex manžela,ktoré samozrejme neplatí ale to ich nezaujíma.Na sociálne dávky tiež nie lebo nemám 25 rokov.Tak kde teda žijeme ked ja s dcérkou musíme žiť s 20 eurami na mesiac ked len škôlka ma stojí 30 na mesiac...

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@nikolca že🙂keby len penize ani ju nepozrie a to nás stretne 5 krát denne,ani cukrík jej nedá,škrob jeden:(a tvoj pracuje?myslím ex.musím utekať ked chceš možme pokecať cez správi,drahý príde dnes už o 22:00 domov a tak idem variť 🙂

henulienka
8. feb 2012

@kikusa2111 pomôcť ti neviem, len ťa chcem trocha utešiť, že po prečítaní prvých dvoch strán mi bolo zle z tých reakcií... nepoznám ťa, ale poznám náš región, aj to, aké sú tu možnosti zamestnať sa pre niekoho, kto nevie po maďarsky. Plus dochádzať do NZ z vašej dediny tiež nie je žiadne terno...... to len na margo tých reakcií, že v NZ môžeš chodiť na brigády a tak... to môže niekto, kto tam priamo býva, ale ty by si precestovala, čo by si zarobila.

Nepodporujem to, aby niekto nepracoval, sama som v živote nebola ani deň nezamestnaná a hľa- dočkala som sa, počas materskej mi zrušili prac. miesto ( celé oddelenie). Takže už teraz sa bojím toho, čo budem robiť po rodičovskej.

Takže vidím to len tak, že sa musíš snažiť nájsť si trvalú prácu, keď aj v nejakom závode a na smeny - píšeš, že bývate u vašich, tak dcérku asi máš na koho nechať....

A to čo vybavíš na úradoch alebo na súdoch.... na to sa nespoliehaj, ja sa už 2 roky súdim s mojim ex o "smiešnych" 900 € a nič som zatiaľ nevysúdila 😒

Takže držím palce!!!!!

martinkatinka
8. feb 2012

@kikusa2111 Ty si chcela poradiť, baby ti tu radia a ty sa urazíš, že ťa neľutujú?

aliza
8. feb 2012

@martinkatinka a to si zase kde vytiahla? 😕 ze chce, aby ju lutovali? bud neviem citat alebo som zrejme dost nechapava.... ak si potrebujete do niekoho kopnut, tak si kupte radsej boxovaci pytel 😝, ale nechajte ludi napokoji, nech si ziju ten svoj zivot najlepsie, ako vedia a vy si zite ten svoj.

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@henulienka Dakujem .Ani sa na urady nechel spoliehat,skor to bola taka podotazka.Veru je to tazke tu zamestnat sa.Dnes som volala do jednej spolocnosti a ze ked niesom priamo s nz tak nemozem u nich pracovat,to je tiez na tomto state super nie?Autobus stoji 2.20 tam aj spät a plus musim ratat jedlo c vzdy nieco co sa najde..Je mi jedno aka to bude praca a ak zmena,len nech tu pracu mam....Je to o nery.Len pozeram ci mi neprijde email alebo ci nezvoni telefon.14teho idem na podpis tak mozno najdem aj tam nieco..musim hladat vsade

rainbow0508
8. feb 2012

@kikusa2111 skus aj tu http://www.upsvarnz.sk/index.php?option=com_wra...
http://www.profesia.sk/praca/nove-zamky/
moja sestra byva kusok od surian a do tyzdna nasla...len treba za tym behat...a madarsky tiez nevie...neboj, skusaj

martinkatinka
8. feb 2012

@aliza ale ved jej tu nikto nenadáva, ako sa ona vyjadrila... proste baby sa snažia jej dať reálne rady a ona na nich, že na ňu útočia! ale ako??

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@martinkatinka ja som o lutost nikoho nežiadala!!!!!!!!!!!!!!!!!

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@martinkatinka ze som nezodpovedna mlada matka ktora sa nevie postarat ani o seba...takte takto

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@rainbow0508 dakujem

aliza
8. feb 2012

@martinkatinka ako prepac, ale neboli tu len realne rady, zial. vacsina sa do nej obula, ze nic nerobi a len sedi na zadku, ze kde bola doteraz a preco robotu nehladala uz davnejsie, ze preco ma takeho priatela, ze su len prizivnici a zneuzivaju jej rodicov....toto su podla teba rady? podla mna urcite nie

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@aliza presne a zrovna toto som nepotrebovala...nikto ma nepozna tak nechcem aby ma sudili.Mne sa zda ze niektore su tu registrovane aby sa mohli povyšovať nad druhe,len koli tomu...a inak za moju gramatiku sa ospravedlnujem....casto pisem nie gramaticky spravne

martinkatinka
8. feb 2012

@aliza tak rada je aj to, nech prehodnotí vzťah s priateľom...
Ja ju nekritizujem, musím zas oceniť, že napríklad nebola na potrate a rozhodla sa taká mladá bábo mať.. v tomto obdivujem všetky ženy..

naty1987
8. feb 2012

@kikusa2111 a tebe povedali ze nemas narok ani na hmotnu nudzu?? a co prispevok na byvanie??? poriadne sa popytaj su to svine na tych uradoch!akoby tie prachy davali zo svojho
mne tiez ako prve zenska zahlasila ze nemam na nic narok a potom z nej vypadlo toho tolko co mi budu platit tak sa nedaj odbyt ked ciganom mozu platit mozu aj tebe

nivejka
8. feb 2012

no baby...dievča chcelo len poradiť a niektoré ste sa do nej pekne zakúsli!!! 😠

@kikusa2111 ...neboj sa a hlavne sa nedaj...život ťa ešte naučí...a určite sa nejaká práca nájde 😉
máš skvelých rodičov a krásnu dcérku...veľa šťastia v hľadaní... 🙂

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@naty1987 nemam lebo ex ma davat 120 euro a keby daval 119,50 cize o 50 centov menej mala by som narok

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@martinkatinka som proti potratom,Dieťa je dar od boha a nikdy by som na potrat nešla...Môj priatel je no,1 len si teraz hladá ešte dalšiu prácu,krčma nieje zlá len je zima,v lete je za jeden piatok zárobok aj 500,niekedy 800 euro ak je akcia.ide to hore dole ako kazda krcma

skeblicka77
8. feb 2012

@rainbow0508 teda mna by velmi zaujimalo, ze kde si tvoja sestra nasla pracu a hlavne kedy? 😉

sisaha
8. feb 2012

@kikusa2111 nikto sa tu nad teba nepovysuje. Na zaciatku som napisala, ze naco klames, ze nemas telefon, ked dnes ho ma kazdy.. a sama si aj zdôvodnila, ze si s nim hladas pracu. To je vsetko v poriadku. Len netreba klamat. Potom tu pises, ze v krcme zarobite, ked je lepsi den aj 800 eur za vecer. To tiez nie je zle, ak su povedzme taketo kazde piatky. Daju sa robit rozne akcie..Takze nie ste z mojho pohladu na tom az tak zle. Zle si na tom ty, ze sa nechas priatelom vyuzivat a robis mu zadarmo.. Myslim, ze vyplatu minimalne 300 eur by ti vedel dat a mohla by si prevziat na seba okrem obsluhy aj miesto prevadzkara.. Otazka pre mna je, preco nechces?

naty1987
8. feb 2012

@kikusa2111 a neda sa to nejak vybavit papierovo aby to bolo o 0,50 menej? sak to neni normalne v tomto state!

rainbow0508
8. feb 2012

@skeblicka77 vrable...v jednej firme na vyrobu zdravotnickeho materialu....a nastupila v decembri

viera27
8. feb 2012

@naty1987 tak to je riadne rasisticke od teba, ze ked ciganom mozu platit!

skeblicka77
8. feb 2012

@rainbow0508 fajn, verim...napr ja zo surian nemam sancu chodit do vrabel na smeny autobusom, jedine autom... a kika byva semerove...pozri link http://cp.atlas.sk/vlakbus/spojenie/ ...takze az tak lahko sa nehlada, ked nemas auto, viem o com hovorim...a teda, uz so robila vselikde a vselico...

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@sisaha No ono som písala že 800 euro cez leto,v zime s nedá robiť rock fest vo vnútri,8 kapiel sa tam nezmestí.a telefon som písala že mám už na prvej či druhej strane ale myslela som že nemám paušál lebo ten sa platí,bez paušálu neplatím nič takže tak som to myslela,Nemám prečo klamať a niésom s tých.Nechcem u nho robiť za peniaze a nechcem ani visvetlovať prečo

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@skeblicka77 no,presne,spojovo to nesedí vôbec,už aj ja som to pozerala...od nás musím do nz a stade zas do šurian či inde,viac by som skoro prejazdila ako zarobila,a ešte by som bola velmi málo doma kedze by som dlho cakala na spoje ktore musim prestupovat,a u nas chodia autobusi velmi na prd,pardon za to slovo 🙂

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@naty1987 hej dá ale požiadala som už o zameškané od ex a vtedy sa to zmeniť nedá,jednine ked zruším udanie a ešte aj zameškané peniaze na mna

skeblicka77
8. feb 2012

@kikusa2111 budes musiet asi skusit nejake tyzdnovky a vydrzat bez malej, aspon pokial si nenajdes pracu niekde blizsie...skus nejake agentury do galanty alebo trnavy, kt ponukaju aj ubytko, ale zase to musis pockat, kym ti pojde mamina do dochodku, ak bude ochotna sa starat ti o malu a ty budes prec...

martinkatinka
8. feb 2012

@kikusa2111 neurážaj sa na tie, ktorá vidia tvoju situáciu inak.. sto ľudí, sto chutí... Naozaj ťa oceňujem, že si nešla na potrat, Len teraz nemožeš vyplakávať, že ta štát nepodporí, pretože je mnoho takých matiek ako ty... proste na štát sa nespoliehaj... A nečuduj sa, že mamičky s aniektoré do teba obuli, lebo v istých veciacj majú pravdu, pozri si svoje statusy, keby ich písal ktosi cudzí a potom napísal to, čo ty, tak čo si pomyslíš?
želám štastie pri hladaní práce...

kikusa2111
autor
8. feb 2012

@skeblicka77 Bude ochotná a ved toto,že ešte nieje na dôchodku...A ja potrebujem niečo už teraz