icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

annie13
9. aug 2010

@janka257 😉 veru daju mam dve deti ale dalsich 6 romskych minimalne zivim z mojich odvodov a zaco preco????

bambibam
9. aug 2010

@janka257 nemusíš hovoriť ,všetci ktorý žili ,alebo žijú a sú v kontakte s rómami vedia čo sú to za susedia. Ja som bývala kedysi dávno pri jednej kolónii v baníckom meste a môžem smelo povedať ,že 80% občanov s tej kolónie bola banda ......, 10% boli akože múdrejší a využívali ostatných a štát a 10% sa snažilo vychovávať deti a pracovať.
Majú v krvi kočovný život, deti sú pre nich zdroj - penazí - ked sú malé na príspevky - vačšie potom chodia doslova kradnúť - polícia má voči deťom ruky zviazané - lebo sú maloleté. Takže snimi nepohne žiadna vláda pretože ,vedia že sú chránení ako opice v ZOO ,a ked niečo povieme tak sme rasisti,a porušujeme zákon.
Chcela by som vedieť či v Bruseli už niekto videl ozajstné kolónie rómov a ich spôsob života.
@annie13 a chováme ich preto, lebo sme solidárny. Len smola ,že ked ty ,alebo ja, proste biely bude mať problém budeš zaradená do inej tabulky na príspevky.
Neboj aj rómovia nadávajú ked im siahajú na euráče - len oni to riešia úplne inak ako mi ostatný.

gabika7706
9. aug 2010

Zeny uz sme mimo temu Rodicovsky prispevok...o ciganoch a ich zivote v nasej spolocnosti by sme popisali strany a strany... 🤐

maminuska
9. aug 2010

@zuzkat1 prečo by si dal ludom vyššie odvody ak zarábajú viac ako 100 tis ?. Musia by ť z nich hneď zlodeji? Ani ja a ni manžel nekradneme, robíme po nociach a mali by sme mať vyššie odvody ? 😠

simona55
10. aug 2010

@janka257 ved otom rozpravam ze su aj slusny romovia, no alôe ked je rom tk vsetko do jedneho vreca,ale kto je rasista tak tomu niet pomoci.no ale keby niekto hanil romou,a dal si trosku namahu ze napisem ale cest tym dobrym a slusnym,no ale tu nie tu len vsetko do pece a nech hory. no ja som tu skoncila lebo to to je tema pre maminky na rodicak a nie tema pre romsku mensinu.ak si ju niekto chce otvorit tak prosim.

zuzkat1
10. aug 2010

@ziza55 no zial si to myslim..podla mna bude co nebolo.. vcera som videla niekde ze aj gastrace chcu rusit... no proste vsetky vyhody... asi maju malo na svoje platy☹

zuzkat1
10. aug 2010

@maminuska ja nehovorim ze su to zlodeji... to neviem kde si citala... ja len vravim ze by to nemalo byt tak, ze ti co peniaze nemaju este budu menej dostavat a ti co maju dost tak ich sa to netyka... a ked uz sme pri tom..tam kde manzel zaraba 100tisic tak tam by ani nemusela byt taka vysoka materska..ked setrit tak spravodlivo... ved sa zamysli... kde k tomu pride slobodna zena s dietatom alebo zena ktorej muz zaraba dakych 12tisic korun ze dostane 180 eur materskej tak ako zena ktorej muz donese domov 100litrov v korunoch... ako v poriadku ze pracujete obaja..len si ale vyrataj o koko ste na tom lepsie ako spominany dochodcovia alebo maminy na materskej s beznym priemernym casto podpriemernym platom manzela.... preco setrit na chudakoch??

katka888
10. aug 2010

baby, uz ste mimo temy.... vie níektora nejake new info o rodicovskom po 1.1.2011? Vzdal sa Mihal svojich napadov a pojdu len na to, aby mamicky mohli pracovat?

zuzkat1
10. aug 2010

@katka888 tak na to by som sa nespoliehala..to by museli dat pausalne 256eur a si snad nemyslis ze to spravia?

maminuska
10. aug 2010

@zuzkat1 to čo ty tu vypisuješ je čistá diskriminácia a ja s ňou osobne nesúhlasím.
Prečo zdierať ľudí s vyšším príjmom ? Keď to tak vezmem , tak keď niekto je schopný lepšie zabezpečiť rodinu , tak za to má byť potrestaný vo forme vyšších odvodov a daní, jeho manželka má nižšiu materskú alebo žiadnu ( ako ja napríklad), lebo on ju nepotrebuje, on sa vie o seba postarať.
Toto je zamieňaná solidárnosť za diskrimináciu.

maminuska
10. aug 2010

@zuzkat1 a raz keď má niekto dieťa, tak to má byť rovnocenné s ostatnými a to vo forme prídavkov, vo forme materskej .
Ja som veľmi rada že nastúpila táto vláda a nijako sa tým netajím.

ani3012
10. aug 2010

odvody su dájem tomu 19 %
zo 100 eur to je 19 eur
z 1000 eur to je 190 eur
z 10 000 eur to je 1900 eur

vidíte niekde nespravodlivosť ? 😕

ale podľa niektorých z vás by sa potom takto mohol rátať aj dôchodok,že každý dostane rovnako-je jedno koľko zarobil a odviedol štátu.

Viete čo je hlavný problém ? Že ešte stále tu máme strašne veľa zamestnávateľov,čo vám ponúknu min. mzdu (ostatné dostanete na ruku a to je ta chyba )
Na tvoje miesto čaká ďalších 10 😝

zuzkat1
10. aug 2010

@maminuska tak jasne ze si rada... lebo beru chudobnym a bohatym davaju... moj manzel keby mal taky plat ze vyssi ako 100tisic tak ani nepocitim ze nemam matersku...

zuzkat1
10. aug 2010

@maminuska ja som tiez inak tychto volila,ale uz to lutujem

zuzkat1
10. aug 2010

@ani3012 vidim🙂 pretoze ked niekto zarobi 100eur dostane 80 a kedy niekto zarobi 10000 dostane 8000...tak si porovnaj... inak odvody nie su len 19% neviem presne kolko to je ale vychadza to na viac

ani3012
10. aug 2010

@zuzkat1 takže ak viac zarobí,tak má dostať ešte menej ? Tak potom určite bude pre nich ľahšie ani nepriznávať a budeme naoko spokojní všetci. Keď sa zvýšia odvody,tak to neznamená,že do štát.pokladnice pribudne viac eur 😉

ani3012
10. aug 2010

@zuzkat1 a preto som písala za tie odvody že dájme tomu 😉

zuzkat1
10. aug 2010

inak som to s tymi odvodmi myslela tak, ze jasne ja viem ze ti co zarobia 10 000eur tak makaju a nekradnu (aspon nie kazdy) ale ked ma stat setrit pretoze musi to je jasne... tak preco setrit na tych co su aj tak uz chudobny... ja nevravim ze by ma nenastvalo keby som mala 10 000eur a vzali by na odvodoch z tych mojich viac,ale iste je to lepsie ako brat tym co aj tak nemaju..ako som uz vyssie pisala ja osobne by som pri takom plate mojho muza nepocitila statu RP

zuzkat1
10. aug 2010

@ani3012 no tak neviem,asi mas dost aj ty ked sa zastavas ...ja nevravim ze je to na 100%spravodlive... ale nikdy to nebude na 100% spravodlive... ale ked uz treba setrit a kratit tak som za to aby sa setrilo tam kde je dostatok... a nie tam kde je bieda

maminuska
10. aug 2010

@zuzkat1 ja teda neviem odkial si na to príšla že som rada že berú chudobným a bohatým dávajú , dávaju všetkým rovnako
"vidim pretoze ked niekto zarobi 100eur dostane 80 a kedy niekto zarobi 10000 dostane 8000...tak si porovnaj... inak odvody nie su len 19% neviem presne kolko to je ale vychadza to na viac"

lenže ten niekto aj odvedie viac štátu asi 2000 EUR, ten druhý odvedie len 20 EUR.
Zuzka zamieňaš si komunizmus s normálnym fungovaním štátu, ideš zasa opačnou cestou . Bohatším zobrať, chudobným pridať, ja som za to dať každému rovnako bez rozdielu.
efekt to má asi taký že chudobnejší sa prestanú snažiť aby boli bohatší a bohatší budú zatĺkať čo sa len dá .

zuzkat1
10. aug 2010

@maminuska tak ja by som rada zila v komunizme tam sa nikto nemusel bat ze bude kontiky vyberat.. a nie kazdy ma take stastie ze ma robotu za 100tisic to neznamena ze sa nesnazi..myslis ze predavacka v obchode sa nesnazi,alebo ucitelky sa nesnazia,alebo upratovacka sa nesnazi?? kde by si bola bez tychto ludi? kde by si bola keby kazdy bol pravnik a ekonom a podnikatel?? kto by po tebe upratala kto by ti decka ucil? kde by si kupobala chjlieb?a aky chjlieb keby ti ho nemal kto napiect?

maminuska
10. aug 2010

@zuzkat1 ak sa má šetriť, tak majú šetriť všetci bez rozdielu.
"no tak neviem,asi mas dost aj ty ked sa zastavas ...ja nevravim ze je to na 100%spravodlive... ale nikdy to nebude na 100% spravodlive... ale ked uz treba setrit a kratit tak som za to aby sa setrilo tam kde je dostatok... a nie tam kde je bieda"

zuzi, takto keď budeš uvažovať tak nikdy ale nikdy sa zo srabu nevyhrabeš. Vždy sa budeš pozerať len na tých ktorý budú úspešnejší a vykrikova´t že im je treba zobrať aby si ty mala dostatok. Čo takto pohnúť aj vlastným rozumom a zadkom ?

ani3012
10. aug 2010

@zuzkat1 tak keď chceš komunizmus,tak prečo si volila pravicu ? Vieš vôbec rozdiel medzi pravicovou vládou a lavicovou ?

maminuska
10. aug 2010

@zuzkat1 no dobre a to že nie každý je právnik, lekár ale upratovačka atak ti dáva právo na to im siahnuť na ich príjem ? ´
Pozri ja som to čo som , okrem toho som aj upratovačka, matka, a zamestnávateľka. Ja neprídem domov a padla čo sa týka práce , fajront . O osmej večer sadám k práci znova aby som zabezpečila prácu ďalej druhým .
A preto mne treba zobrať lebo sa snažím ?
Nuž zvláštna to logika.

ani3012
10. aug 2010

@maminuska 😀 😀 😀

mirka907
10. aug 2010

K tym odvodom...neviem ako to presne funguje ale u nas vo firme sa vela riesi formou odmien...vdaka nej mi moja mzda raz za cas prekrocila hranice podla ktorej musim platit milionarsku dan....Len taka poznamka: za cely rok mam prijem, ktory ma daleko k milionu ....A potom ked vidim danove priznanie, ide ma porazit. A zbycne chcem mat niektore veci rozratane pravidelne v plate. Mozem sa aj na hlavu postavit proste to inak vo firme nejde. A vobec sa mi nepaci, ze mam takymto sposobom prispievat statu len preto, lebo raz za cas spadam do kategorie "milionarov".

ani3012
10. aug 2010

@mirka907 ty milionárka 😀

no takto ti to Zuzka napíšem,aby si závidela ešte viac :
Pred materskou som pracovala ako upratovačka v jednej firme.Bola som zamestnaná na 1/2 uväzok a zarobila 3800 sk mesačne (140 eur v hrubom) .kedže som nesedela doma na zadku,lebo "takú robotu ja robiť nebudem ) tak mám teraz rod. príspevok 256 eur- v čistom a + rod. prídavky.

Nevadí mi,že boli vyčlenený pracujúci - nepracujúci a to ani vtedy,ak by som ten zvýšený rod. príspevok nepoberala. 😉

mirka907
10. aug 2010

a inac sorry ak to bolo mimo temu ale strasne ma to vytaca aj ked som uz rok doma s malou....a za toto by som nakopala Ficovi zadok...

zuzkat1
10. aug 2010

@maminuska nuz tak sa cuduj🙂 ja nejdem teba presviedcat, je to moj nazor... tak ako je toto tvoj.. ale iste je ze na tieto zmeny nie ty doplatis ale zas obycajny clovek s obycajnym platom....takze o rovnosti moze byt rec na papieri a nie v realite... nepopieram ze to pekne vyzera ked povies ze kazdy bude mat rovnako 190eur ale pozri sa kto je to ten kazdy... slobodna mamina... mamina ktorej muz je nezamestnany lebo znizovali stavy... dalej zena pravnika s prijmom 3000eur... bezna zena s 2mi detmi co jej muz zaraba 500eur a povedz ze je to naozaj fer
ja nepopieram ze makas a ze toho mas tiez vela... len ja sa na to pozeram v sirsich suvislostiach a tymto to uzatvaram,lebo ja nepresvedcim teba a ani mi o to nejde (koniec koncov nie ja o tom rozhodujem) a ty mna nepresvedcis uz vobec🙂

zuzkat1
10. aug 2010

@ani3012 ja nezavidim🙂 mne je lajtr jedno kto kolko ma, len som vyjadrila nazor o tom na kom by sa malo setrit...