Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
Možno nemá akože.ale všetky peniaze v štátnej kase pochádzajú odradových občanov.A keď roky nepracujem a len ťažím zo sociálneho systému,logicky ničím neprispievam.nehovorím o pár ročnom výpadku kvôli deťom,ale o ľuďoch ktorí nikdy nepracovali a ani nebudú.Viď včera sa v Tv rozčulovali občianky,kam oni pôjdu s 8 malými deťmi.Aj ja deti miliuem ale rozmyslím si ,či dám 6deťom do života všetko čo potrebujú.zadarmo je len materinská láska.
@dari3 to mi je jasne, ja som bola zamestnana 5 rokov a kvoli tomu, ze som 2x menila zamesnanie a teda nepracovala vkuse, mi pre par dni ten vyssi nevysiel
@annie13 teraz mi prosim ta vysvetli c o urobila mamicka ktora nepracovala a iba platila DNP???nic iba mala to stastie ze to platila lebo an to mala a co taka ktora bola na urade prace behala po uradoch zhanala si pracu mala za sebou nejeden pohovor no neuspesne ! robila si kadejaky kurz len aby ju zamestnali a aby to bolo dalsie + ktore mohla uviest do zivotopisu no bohuzial nemala to stastie aby si platila DNP a mohla sa uskromnovat ako vedela a teraz tie co nepracovali a platili DNP sa tvaria ako keby to boli oni co dreli ako ..................... takze podla mna sa nemozu porovnavat s mamickami ktore naozaj aj pracovali a to je velky rozdiel ! niekedy bola materska na ktoru mala narok pracujuca mamicka a RP pre kazdu ronako ci uz pracovala alebo nie tak neviem preco by to takto nemalo byt aj nadalej ale je zbytocne sa rozculovat a menit nazor kedze vlada si schvali to co uzna zavhodne
@annie13 tak toto je len tvoj nazor ale nie nazor socialne slabsich mamiciek ☹ a o tom by ti vedelo pisat vela mamiciek ☹ no kaslat na to tak ci tak je to jedno lebo to ze sa budeme hadat zakon nezmenime teraz mozeme iba dufat aby cely strajk dopadol tak ako si zelame a aby bola kazda maminka spokojna 😉
chcela by som sa vas vsetkych len opytat, a prosim, NEBERTE TO AKO RYPANIE, ale normalne ma to zaujima....keby sa s RP nic nedialo, keby to nechali tak ako to je, co by ste robili, az by vase dieta dovrsilo 2 roky a stratili ste narok na zvyseny RP? ako ste to mali doriesene? sporite si z toho vyssieho na posledny rok? alebo ste planovali sa vratit do prace?
osobne poznam mamicku, ktora si platila maximalne dnp, ale nesplnila podmienku na vyplatenie vyssej materskej, tak sa tesila, ze aspon RP bude mat lepsi a nakoniec ani to, takze jej odvody do statnej kasi sli na takych co v zivote nedali statu ani cent, len z neho beru 😠
este k moznosti pracovat - to isto privitaju ludia v Bratislave, ale my v Revucej vlastne ani nemame kam ist pracovat 😒
neviem, proste ma to tak napadlo, ze vsak takcitak bol ten vyssi rp casovo obmedzeny, tak som chcela vediet, ze co potom.....samozrejme, ze aj mne to vadi, zeby mi ho mali ukratit. 66 E je hooodne penazi, len som bola akosi zmierena s tym, ze je to len na cas...
@annie13 moju detsku vybavicku tu nespominaj ta nema nic spolocne s RP a materskou dovolenkou nikde neni napisane ze som to platila ja !ja som zvedava co urobite ked vase deti budu mat 3 r a vam stat neda uz ani korunu 😖 ci aj potom budete pisat ze uskomnit sa je take jednoduche ☹
To so znizovanim rodicovskych prispevkov je riadna rana pod pas. Zena si plati nemocenske poistenie, kazdy mesiac je ztrhaju z vyplaty a nakoniec ked sa jej to ma aspon trosku vrtit, tak jej chcu dat tolko ako niekomu kto mozno v zivote nepracoval a jedine co vie je rodit deti, napr, Romovia.
ahojte potrebujem poradit.mam dvojicky rodicovsky prispevok poberam samozrejme len na jednu kedze uz mali dva roky znizil sa mi na 164 eur na druhu dceru nic.ale prave som sa docitala ze druhe dieta by malo dostavat 43 eur je to pravda?

@evitkamalicka to máš pravdu. ale tu ide o to, že na zvýšený RP mala nárok mamina, ktorá bola za posledné dva roky aspoň 272 dní nemocensky poistená. čiže to má súvis 😉