Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@soporova
ako nehovorim, určite by ma potešilo par Eur navyše, ale ja som to myslela tak že keby som sa spatne mala rozhodnuť či s babatkom počkam ešte dva roky kym si odrobim aby som mala vyšši RP tak určite nie. A podla mna preto niesom nezodpovedna, ako to tu niektore mamičky pišu. PRiznam sa bolo mi luto ked som tu čitala take nazory akože všetky študntky čo otehotneju su nezodpovedne a musia niesť teraz dôsledky... Ako som napisala nebudem čakať do tridsiatky len aby som mala o sto Eur vyšši RP. HEJ viem nemam dom, byvame v jednoizbaku a maličky ma kopu veci požičanych z rodiny, nema značkove veci ani kočik za 30litrov. A to ešte neznamena že sa ma horšie ako deti ktore toto maju. PRe svoje dieťa urobim všetko na svete, či budem dostavať 160 alebo 250 Ečiek. Napracujem sa ešte v živote dosť to mi neujde, ale keby som čakala s prvym dieťaťom do 30tky ušlo by mi krasnych laskou naplnenych 5 rokov ktore by som určite nevyužila lepšie ako s mojim synčekom 😉
@vejula vies, len problem je v tom, ze maminy, kt. maju znackove kociky, znackove oblecenie a je im jedno, ci 100€ maju alebo nemaju na tomto fore ani nie su, lebo to nepotrebuju. Tu su skor maminy, kt. maju na krku hypoteky a nemaju rodicov, kt. by ich financne podporovali a nemali to stastie ako asi aj Ty, ze si to muselo zaujimat a naozaj si museli najskor zaistit zakladne veci, aby si mohli dovolit dieta....
tak a je to tu.akurat vraveli v radiu ze MIHAL sa dohodol s mamickami ze mi necha tych 256 eur ale len tym co ho uz poberaju...a my tehotne nedostaneme nic ,len tych 190 po novom roku..TAK VAM PEKNE DAKUJEM PETICNY VYBOR ZA TO AKO STE TO UZASNE PRE SEBA VYBAVILI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aj ja potom pekne dakujem ked som tolko hlasov zohnavala len aby bolo dobre pre nas a mam stoho to iste tak pekne 😠
@vejula plne s tebou súhlasím , kašlať na tie ich eurá hlavne, že naše detičky sú zdravé,
pre maminky ak by ste aj prišli o 256€ tých 190€ budete mať aj v treťom roku života dieťatka takto by ste klesli na 164 tak nech je pre vás aspoň to útecha 😒 hlavne nech ste v poriadku a šťastní, oni podporovať deti nebudú však deti ich volit nemôžu, to vždy bolo a bude, držím palce nech ste napokon všeky aspoň trošku spokojné....
@lawli dakujem 😵
@emkab myslim si že minimalne polovica ludi čo tu piše a čo štrajkuje ma viac penazi ako my.... A nemyslim si že som trufala, ide aj o sposob života.... nekupujem si hadry šminky vonavky, v obchodoch musim pozerať na ceny potravin a manžel tak isto... Ano uvedomujem si že v pripade nudze mam rodičov ktorý by mi pomohli, aj ked sama som zo 4roch deti, takže nemožu investovať len do mna a tiež nie su bohatí mama sa stara o svoju postihnutu sestru a otec ma minimalny plat, ale napriek tomu viem že v najhoršom mam oporu...
Ja nevravim o všetkych, viem že su na tom ludia aj finančne ovela horšie ako my... My mame kde byvať nehladujeme a časom by sme velmi chceli našetriť na domček, aj ked momentalne asi nie kedže sme museli ešte posplacať nejake dlžoby...
Ale ku podstate veci, poznam ludi, ktorí by na mojom mieste ešte dieťa ani neplanovali a z ich pohladu som ja nezodpovedna.... Ale ja len tymto prispevkom chcem povedať že zodpovednosť človeka sa nemeria tym či dieťa prineseš do maleho bytiku alebo domu, či je zahadzany milionmi hračiek alebo ma par hrkaliek po mojom mladšom bratovi... LEnže bohužial v tomto svete mnohi zodpovednosť meraju prave tymito nepodstatnymi vecami a v ich očiach som ja ta nezodovedna matka.... bohužial 😔
@vejula
@lawli ja by som povedala, ze tie "nezodpovedné" mamičky sa mozno maju kolkokrat lepsie ako tie "zodpovedne".Mam kamosku, ktora je vydata 7 rokov, vystudovane 3 maturity a o dieta sa snazia 5 rokov ale marne. Jedno potratila, dalsie nie a nie sa zadarit. Marne chodili po vysetreniach,obaja su v poriadku. Teraz budu pristupovat na umele oplodnenie. A k comu to je? Ona ma necelych 30 a jej manzel 33 rokov. Keby boli "nezodpovedne" tak uz mohli mat krasneho 5 ročneho chlapceka alebo dievcatko. A mne osobne sa viac paci myslienka, ze dieta je splodene tak ako ma, a nie umelo. Je to podla mna krajsie. A ja osobne som bola studentka ked som otehotnela, prerusila som skolu, porodila, a po pol roku utekala naspat do skoly. O to tazsie. Teraz mna caka maturita a to mam 2 deti. A ze by som bola "nezodpovedna" by som nepovedala ani raz. Len niektore si to nevedia uvedomit. A cakat kym sa nam zlepsi financna stranka? Cakala by som minimálne 10 rokov, možno 20 rokov,a mozno by som asi zomrela ako bezdetna stara zena. Ja s mamickami, ktore boli studentky alebo nepracujuce drzim viac,lebo viem,ake to je tazke ale zaroven krasne. Toť vše.
@heleniatko Neviem ako je to v zdravotní ctve,le napríklad predavacka u nás v coop jednote zarobí 260 EUR a to este musia aj zaplatiť čo pokradli ľudia z predajne☹((našťAstie tam nerobím
@vejula myslim, ze ta polovica, co pises, to je este malo. ja myslim, ze viac ako polovica.... 😉
@monika633 presne tak! ba prave naopak! ja som sa musela liecit, aby som mala babatko! a nelutujem! ani keby mi znizili na 190! podla mna cely tento strajk bol o hov.e, viedol presne tam, kam az zasiel, vyhovelo sa len niektorym, lebo niet na vsetko penazi.... preto ja som nic nepodpisovala, hoci mi hrozilo, ze pridem o tie peniaze. ale ja som uz od zaciatku tejto temy propagovala nazor, ze RP ma byt jednotny pre vsetkych, ci je to 190, ci 256, ci by bol vyssi....
@soporova dakujem 🙂 ved to je už ake šťastei že mame zdrave detičky. JA som sa v tehu tak bala aby bol malyzdravy, ani ma len nenapadlo že by som niekedy mohla riešiť niečo ako vyšku RP... PRoste len som sa modlila aby sa narodil zdravučky, a to sa mi splnilo, a je to užasne, ked možem vidieť ako rastie ako je stale šikovnejši... Mam kamaratku ktora ma silno postihnuteho chlapca, ma 10 rokov nechodi nehovori, len vykrikuje... Ona ma pravo sa na niečo sťažovať, nie ja 😔
abbey1 Kočky to všetko čo sa prezentuje v médiach a stránkach sú len ich návrhy.My a ani petičný výbor neustupujeme z pôvodných požiadaviek.Prosím verte.teraz som s nimi volala.Oni informovali mňa a ja ich o tom čo sa prezentuje v médiach a tu v diskusiach.Ešte sú v Blave,tak prídu na net neskôr.Teraz sa musíme ešte zburcovať-máme čas do 30.11 tlačiť a nie dať sa umlčať.
@krasnulka možno si zle pochopila čo som písala ,ale presne o toto som mala na mysli...len som tu niekde reagovala na to tu jedna mne nemila osobka napísala : že keď ma niekto dieť hneď po škole a nemá teraz 256 € tak nech zato nesie zodpovednosť...tak som nato písala len to . že možno ta mamička mala babo po šlole koli tomu ,že nechcela čakať na tikanie biologických hodín...a potom sa tu o tom už len konala debata.Neviem čo z toho si ty zachytila no máš úplnu pravdu v tom čo si napísala ... 😉
@vejula ups, tak pockat, ja som reagovala len na cast toho, co si pisala! Nie som taka bohyna, aby som si mohla dovolit ist hodnotit zodpovednost cloveka, kt. poznam akurat podla nicku na modrom konovi 😉 Ja som reagovala na to, co si pisala, ze 100€ Ti je jedno, ci mas alebo nemas. Ja sice tiez nezarabam minimalnu mzdu, ale ked som odisla na matersku, tak sa nam rozpocet tak zuzil a sminky a oblecenie si tiez nekupujem 😉 , na znackove veci som si nikdy nepotrpela, lebo som na ne nemala, ale banke tazko vysvetlim, ze uverove splatky zaplatim neskor, lebo RP sa zrazu znizil...
@vejula si krásny človek, drobček musí byť hrdý na takú maminku, ja som bola včera neskutočne vytočená z nejakých príspevkov na našu adresu , ale po tom čo si mi napísala, fakt som hrooozne šťastná že mám také úžasné detičky a milujúceho manžela, si mi veľmi zdvihla náladu, ďakujem
@lawli ja to tady citam dlho tak neviem co presne kto napisal,ale vam dvom som chcela len tym povedat,ze som za 😀 Mne je uplne jedno ci mi nechaju 164 alebo pridaju,tak ci tak budeme tvrdo bojovat s krutou realitou zivota ci sa prilepsi o 25 eur alebo nie. Ale citat tady od MATKY ze si dieta mala naplanovat tak to je naozaj smutne. Na take nieco nemam slov. A ze nezodpovedne. To je nieco, ze?
@lawli tomu verim, a ja ked sa dozviem že niekto o nas povedal, že prečo už mame decko a čo sme nepočkali kym sa zamestnam čosi odpracujem niečo odložime a vieš čo???? Je mi tych ludi v podstate luto a tak sama pre seba som taka radaa spokojna, že nemam taketo nazory, že to mam v hlave usporiadane tak že veci vnimam uplne naopak ako títo materialisticky založení ludia..
@suzik77 asi až ked človek musi podstupiť niečo take ako ty aby mal dieťatko pochopi ake su niektore veci nepodstatne
@krasnulka presne....moja reč 😉 nevie ani len to ako si žujú poniektoré mamičky a ide ich súdiť...napr. odsudzuje rómov ,že vraj daju korunky na cigarety a alkohol ,a ako vie že ta čo robila a ma 256 € tak to dá nato na čo by mala a nie na dajaké fitka,šminky atď..alebo aj na cigarety a alkohol..a písali tu tiež na takú tému že tých 26 € čo majú pridať k nižšiemu RP tak to zas budu mať romovia iba na chlast ,a pritom ani jeden z rodičov nepracuje a ani nepracoval...no keďže to tak je tak potom tých 26 € vlastne ani nedostanu. To nevedia ,že ak obaja rodičia nepracujú tak ak sa zdvihne RP tak sa im uberie zo sociálnych dávok ... 😀 Čo ty nato?? 😀 Vláda len klame a to všetkych rovnako... 😠

uz prehralo pekne ked ja budem dostavat 190 euro a pri prvom som dostala len 4 mesiace tak ako fakt sa tym nic nevyriesilo ☹ som trocha sklamana myslela som si ze to bude tak ako to bolo no co uz cakam dalej