icon

Zvýšenie rodičovského príspevku od januára 2020

dada011
3. sep 2019

Ahojte žienky, chcem sa spýtať, či je už schválené zvýšenie rodičovského príspevku od januáara 2020 o tých 150€ pri poberaní materskej a o 50€ pri neodpracovaných dnoch. Dakujem

queen_mary
3. sep 2019

Rodicak je prispevok, nie mzda!! A nema pokryt cele mesacne naklady!! Bodaj by ti3 peniaze radsej investovali do zdravotnictva a na platy lekarom a sestram!

candii
3. sep 2019

@fokuska presne tak, matka čo pracovala bola 34t zvýhodnená od tej čo nepracovala ..

ivusikk
3. sep 2019

@fokuska no to by som si pozrela kto by mne prispieval na lieky dal zadarmo bývanie alebo teda za 1 euro, a ďalšie príspevky na školu pre dieťa ako sa to často krát stava pri nich. Takze určite nieje nárok na rovnaké príspevky

mimac
3. sep 2019

@ivusikk ja tiež nechápem....nech to schvália

zuzu1122
3. sep 2019

@ivusikk tak to by si sa divila, koľko, podľa mňa šibnutých žien, necháva svoje malé deti v jasliach aj keď nemusia. Idú po MD do práce len aby sa im ušlo znova to teplé miestečko. Ono to má svoj dôvod, že má matka byť do troch rokov s dieťaťom doma a keď sa ženie do práce, nemala by dostávať rodičovský. Nehovorím o ženách, ktoré sú na deti samé, že naozaj nemajú iné východisko ale osobne poznám také, čo si urobili deti a potom sa hnali do práce. Načo chceli deti, keď sa potom nemôžu dočkať keď budú zas pracovať.

queen_mary
3. sep 2019

@zuzu1122 fakt? V ktorej inej krajine matky zostavaju s deckami doma do 3 rokov? A zda sa ti, ze tie britske, nemecke, holandske a neviem ake decka su o nieco ukratene oproti tym slovenskym? Velmi silno o tom pochybujem. To len tu sa matky musia drzat zubami nechtami.

ivusikk
3. sep 2019

@mimac samozrejme by to mali schváliť, ľahko sa hovorí žene ktorá núdzou netrpí a má všetko na čo si ukáže, pochybujem že by nemenili názor po tom keby sa aj im zmení životná situácia

ivusikk
3. sep 2019

@queen_mary veľmi radi by určite zostali aj oni s deťmi dlhšie ale bohužiaľ nemajú na vyber keďže po roku nedostanú ani cent

queen_mary
3. sep 2019

@ivusikk fakt? Ja sa po roku do prace tesim. Neviek si predstavit byt 3 roky zavreta doma. A myslim, z3 nas je takych vela. Tie, co sme zvyknute pracovat.

ivusikk
3. sep 2019

@zuzu1122 tak isto tomu nechápem, spravia si dieťa a po pól roku sup do prace a rodina a jasle starajte sa. Neviem si predstaviť že by som musela teraz odísť od môjho malého do prace a to bude mat rok.

zuzu1122
3. sep 2019

@queen_mary @queen_mary je mi fuk ako žijú inde. Riešim Slovensko a keď im to nevadí, je to ich problém. Najlepšie, urobiť decko a fuk ho druhému na krk. Ja by som takým nedávala žiadny RD. Buď si doma a staráš sa alebo choď do roboty.

queen_mary
3. sep 2019

@zuzu1122 hej, najlepsie urobit si decko bez uspor a nasetrenych penazi a potom zobrat od statu. ;)

zuzu1122
3. sep 2019

@queen_mary ja som niekde také niečo písala?

zuzu1122
3. sep 2019

@ivusikk ja som tiež doma s druhým dieťaťom a mienim byť do 3 rokov. Proste si myslím, že to dieťa je teraz prvoradé pred mojimi potrebami, akože sa doma nudím a nebaví ma to. Ja mám stále nejakú prácu. Ale to proste niektorým nevysvetlíš.

zuzkaz91
3. sep 2019

Ja to nechápem čo to tu píšete aby to neschválili!!! Veď dôchodcom stále navyšujú , učiteľom,sebe samím a tu aby matky ktoré sú doma majú malé deti aby nemali??? Nechápem

candii
3. sep 2019

@zuzkaz91 tak stačí porozmýšľať

ivusikk
3. sep 2019

@queen_mary fakt!!!!! je to len o hodnotách a prioritách v živote. jedna žena je rada že môže byt s dieťaťom doma čo najdlhšie vychovávať ho a vidí všetky nové veci ktoré jej dieťa dokáže, a potom sú tu ženy ako vy ktoré lipnu na peniazoch a materiálnych veciach a dieťa odložia hocikam len aby mohli zmiznúť od možného stereotypu

stanzi
3. sep 2019

Ja tiez dufam ze to neschvalia. Rodicovsky prispevok nema byt nahrada matkinho platu! A zeny, nik nevravi ze nemozte byt doma...mozte, ale mate na to mat nasetrene, alebo mat muza ktory sa postara.

zuzkaz91
3. sep 2019

@ivusikk presne tak.ja materskú aj rodicak odkladám deťom,peňazí je dosť ale budem doma aj do 6rokov minimálne a že či sa nudím???haha to keď nejaká napíše značí čo to za mater.sorry ale žasnem ,že nedopraju druhým ...

ukulela
3. sep 2019

@kikuska555 rodicovsky nie je nahrada platu. matke, ktorej nestacia peniaze sa ma/mui zamestnat. nie cakat, ze ju tri roky uzivy stat/spolocnost/okolie. ja som pri prvom zacala pracovat po roku, pri druhom som z prace ani realne neodisla. preto sa na vysku rodicaku nestazujem. som skor za zlepsovanie postavenia matiek na trhu prace, ako zvysovanie rp. napr motivivat zamestnavatelov zamestnavat mamy, davat ciastocne uvazky, atd.

kikuska555
Autor odpoveď zmazal
kikuska555
3. sep 2019

@ukulela kristove rany 😂 uz som si to tu precitala, mam dost dobre vzelanie nato aby som to pochopila, dodam ze to viem predom ale NAPISALA SOM ZE REALNE VACSINA RODIN Z TOHO ZIJE!

kikuska555
3. sep 2019

@queen_mary Ja s tymto tvojim postojom absolutne nesuhlasim. Pred MD som zarabala aj ja nadstandardne. Ako som pisala muz zaraba tiez velmi dobre. Setrili sme (dokazeme aj teraz) ale aby rodina 3 roky zila z uspor a jedneho platu? Pri dnesnom ekonomickom systeme? Hypoteka, energie, strava, osatenie. A ja nie som teda tip ktory rad travi cas doma. Pri prvej som sla do prace ked mala 2r. Teraz to tiez takto nejako planujem. Mohla by som sa tam vratit aj teraz. Ale akosi je pre mna dolezite byt teraz s dcerou a dat jej do zivota pekny zaklad. A myslim si ze stat by sa mal postarat aj o matky s detmi. Kedze dotuju vsetko a vsetkych naokolo az na deti a matky.

lubik87
3. sep 2019

@mimac však to dobre napísala čítaj znova ...keď poberala materské a keď rovno rodičak ....

queen_mary
3. sep 2019

@ivusikk ale dobre budte si doma kolko chcete, ale nezobrite potom prachy od statu.

ivusikk
3. sep 2019

@queen_mary a kto vraví že zobre peniaze od štátu ? Nemám núdzu absolútne žiadnu ale nerozmyslam sebecky !!!! Myslím na tie ženy ktoré fakt tie peniaze potrebuju ale zároveň by chceli mat tu možnosť a vedieť dieťa vyrastať

queen_mary
3. sep 2019

@kikuska555 ved sa stara. 220€ mesacne krat 36 mesiacov je mega stedra davka. Dostavat prachy len za to, ze si porodila, come on 🙂

lubik87
3. sep 2019

@kikuska555 je to príspevok pre dieťa 260€ dokopy.aj s pridavkami je na dieťa dosť . Teba má.zivot muž ... To nieje aj pre.matku aj pre dieťa ...a za ďalšie v iných krajinách dostávala prachy pár mesiacov a šup do práce ...tu dostávas 3 roky !

queen_mary
3. sep 2019

@ivusikk ved dobre, mali sa lepsie ucit, studovat, a mohli terqz popri materskej freelancovat a nespoliehat sa na stat.

ivusikk
3. sep 2019

@queen_mary toto môže napísať len človek ktorý sa narodil do finančne zabezpečenej rodiny