icon

50 ročný chlap nechce dieťa

27. nov 2021

Veľmi túžim ešte po jednom dieťati mám 40 r muž bude mať 50 tku.Nechce o tom ani počuť, že nebude možno zdravé, že sme starší, že bude starý dedo, keď dieťa bude mat 20 r či sa vôbec dožije, že kto mu bude finančne pomáhať, že skončí VŠ a on bude mať 75 rokov no same negatíva.Este, aby nestačilo som čítala článok, že po 50 tke je viac rozšírený autizmus.Nevidi jediný pozitívny bod stať sa ešte raz otcom.Nikdy som si nemyslela, že budem banovat, že mám staršieho chlapa, ale pristihla som sa, že mi to zacina robiť veľké problémy.Syn má 8 rokov.....ja to cítim, že dieťa veľmi chcem bojujem s tým už rok nemám čas nazvyš a som ako v slepej uličke.Chcem a túžim a zároveň viem, že muž už nie je najmladší.

ajko2011
28. nov 2021

Chápem túžbu po ďalšom dieťati. O pár dní mám síce "len" 29. Mám 10 ročného syna. Manžel má 34. Od začiatku sme boli v tom, že chceme len jeho, žiadne druhé dieťa. Asi pred rokom prišiel manžel a tým, že by prijal možno ešte jedno. Nejak som s tým začala "pracovať", rozmýšľať o tom. Túžim ešte po jednom. Po tom malom voňavom klbku. 🥰 Manžel však názor zmenil a momentálne nechce o druhom ani počuť. 😂Tak to rešpektujem. Možno raz... ❤️A ak nie tak nevadí. Som vďačná aj za to jedno. ❤️
Ale mám aj inú skúsenosť - mama porodila na 40tku brata. 😂 A môj otec, keď mal 50 tak mal už 3 ročného vnuka. 😂
Ale poznám aj taký prípad - žena mala 43r keď porodila dieťa a jej manžel mal 60r keď sa im narodila dcéra. 😀
Takže tak. 😂 Robte ako uznáte za vhodné, ale na dieťa treba dvoch. Nie len túžbu jedného. 😉

simca06022011
28. nov 2021

A ma pravdu. Prehanas. Co je podraz, ze je starsi? 😂Co si robila doteraz? 😇 Ked mam o 10r starsieho partnera tak aj na jeho vek pozerám pri plánovaní takýchto zasadnych veci a necakam roky kym ea rozhodnem pre dieta. Neviem si predstaviť ze by moja mama/otec (napr) sa starali o 5-6r dieťa... Ja ho chápem. Nejde len o to číslo ale aj o ine veci, zdravie, klud...

panelacikova
28. nov 2021

@ljzozv my sme sa nebrali preto, aby sme sa množili. ale preto, lebo sa milujeme. to je rozdiel. vôbec sme už v tomto veku neplánovali prírastok. každý má svoje deti a je to takto dobré. ako už ktosi písal vyššie, ak by sa im "pritrafilo", že proste neplánovane a vôbec neočakávane napriek tomu, že si dajú pozor, tak samozrejme, nehodia ho do hniezda záchrany, to pochopím. ale ja plne chápem jej muža. a za svojim, čo som napísala o polnoci, si stojím. jej muž chce mať už svätý pokoj, možno si v kľude pozrieť telku, zahrať si futbal alebo blbnúť so synom, ktorý je už "z najhoršieho vypiplaný". a tá jeho predstava teraz, že príde dieťa, keď on bude mať minimálne 51.... no to musí byť preňho nočná mora. áno, je mi ho ľúto. on nechce a ona to rieši na MK... tebe to príde OK? mne nie. si neviem predstaviť, žeby som ja riešila na MK, ja chcem a on nie! smiešne

heleninamama
28. nov 2021

@panelacikova Ježišikriste! To tu je fakt žena, ktorá sa vydala z lásky a nie kvôli tomu, že chcela mať deti? S hocikým, hlavne, aby nejaký bol a ideálne, aby ju vzal k sebe bývať? 😂 😂 😂 Búraš stereotypy Modrého koníka!

kamatopo
28. nov 2021

Nuž to je tak keď sa jeden na to necíti a druhý po tom túži. Uvažovať meniť skrz to muža je taký hazard s rodinou. My máme 40 a už teraz ja sa napr. na to necítim. Mám 22 ročného syna a 10 dcéru a teraz odznova keď už máme pohodlie. Nečudujem sa tvojmu mužovi veď on má ešte o 10 viac.

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
28. nov 2021

Asi to tu uz necitas, a mozno sa k mojmu prispevku nedostanes. Ja mam 40 a mam v okoli mamicky ktore maju druhe dieta vo vyssom veku a tie deti su ADHD, rozne dysfazie a nejake pridruzene problemy, pripadne su vazne autisti. Mozem ti s kludnym srdcom napisat, ze sa casto obzeraju za seba a volbou druheho dietata. Je to problem, ich zivot sa z kludneho pohodoveho zivota s jedinacikom zmenil na cirkus humberto. Dve z tych deti su problematicke a je otazne ci budu schopne samostatneho zivota. My sme mali s prvym dietatom celkom veselo a tiez som tuzila po druhom. Potom som na logopedii stretla tieto mamicky - a vyslo z nich ze tie deti ktore tam su mali tiez prve problematicke, a to s ktorym tam chodili bolo druhe, pripadne mali vyssi vek - ale tie deti uz neboli zdrave. Tak som od druheho upustila. Nedokazem si predstavit zit taky sialeny zivot aky maju oni. Dieta je super krasna vec ktora prinasa hlavne radost - ale ked je zdrave. V tomto smere chapem tvojho manzela. Keby sa ti narodila dieta s ktorym budu problemy tak 1. mas po vztahu s prvym synom lebo budes skakat okolo druheho, 2. budes na srot lebo si "stara" na vykon na 1000% okolo takeho dietata 3. muz bude zlostny, pretoze nechce akokolvek chore dieta. Dovidenia krasny zivot s jedinacikom a spokojnym muzom. Aby si neskoncila rozvedena.

zuzanockamt
28. nov 2021

@mrnoname očividne máš prázdny život a nejaký komplex alebo problém, keď potrebuješ urážať....nuž nevadí, aj takí musia byť

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
basska_b
28. nov 2021

Otrasna toto diskusia, autorka hľadala podporu a nájde toto, to je tu už taka klasika. Kopa je mužov, čo sa stali otcami po 40 tke aj 50tke a sú šťastní a deťom nič nechýba. Pokiaľ ale tvoj muž NECHCE, tak to je druhá vec. Nie je to fér voči nemu potom. Na dieťa treba dvoch. Ja mam staršieho muža, ktorý deti veľmi chce a miluje ich a nepochybuje, že v dobrej kondícii ich bude sprevádzať až do dospelosti.

0adka0
28. nov 2021

Autorka, mám z teba pocit, že si skalopevne rozhodnutá a sem si neprišla hľadať rady, ale iba súhlasné komentáre ako podporu a ospravedlnenie samej pred sebou, že tvoje rozhodnutie je správne a si v práve. Je to tvoj život, ani jedna z nás to neovplyvní, ja ti iba želám, aby si si to všetko ešte raz premyslela s čistou hlavou nezatemnenou nesplnenou túžbou po dieťati a brala ohľad na svojho muža, ktorého asi miluješ, keď si si ho vzala a prežila s ním kus života a v takejto veci by ste mali rozhodovať obaja. Ak si naozaj lekárka, tak dobre vieš, aké riziká to obnáša a že to dieťa môže celý život trpieť, s vedomím čoho by som ja nemohla žiť (ale samozrejme, všetko môže byť v poriadku, to nikto nevie povedať).

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
ljzozv
28. nov 2021

@panelacikova lenže vy ste do toho tým štýlom aj išli.
Že žiadne deti. Hoci podľa niektorých komentárov je muž úžasný, že si s tebou začal, keď vo svojom veku cca 50 rokov si ty mala 5 ročne dieťa. Len príklad, neviem presne koľko ste mali. Autorka ale bola dohodnutá s manželom na dvoch deťoch. A to je rozdiel. To nie je množenie. Nemyslíš?
A radšej nech sa sem príde autorka vyrozprávať ako by mala muža obísť, opäť nemyslíš?

snezienkaaa82
28. nov 2021

No ak by mal môj muž 50 a, ja 40už by som ja osobne do dieťaťa nešla. Ale ak sa nakoniec rozhodne, bude to len a len vaša vec. Nikoho do toho nič nie je.
Vy, sa budete starať, vy budete čeliť rizikám. Aj ked ešte tak starí zas nie ste,, dnes je to čoraz bežnejsie.
Nájdi si tu podobne diskusie pred touto, ak sa chceš rozhodnúť na základe nejakého diskusného fóra.zaujímavé čítanie.
A ešte jedna vec..... By som bola veľmi zvedavá, koľko žien tu ma malé deti a mužov po 50, budú ta hejtovat, pridávať blbé komentare, no samé sa nepriznaju...... 🤪🤪🤪

lujza123
28. nov 2021

Blbé je to ze ste boli "dohodnutí" na 2 deťoch a manžel to zmenil. Bohužiaľ ma pravdu co sa týka jeho veku, ty mas o 10 menej tak to berieš trochu inak.

Jasne ze dieťa môžeš mať aj v 40 tke, ale na dieťa musia byť 2.
Nerozmýšľala si nad nejakým kompromisom, napríklad pestúnska starostlivosť? Ísť pracovať do škôlky? Do detského domova? Proste nejako tu túžbu po ďalšom dieťati zalepit

0adka0
28. nov 2021

@ljzozv
To je možno pravda, ale veci sa v živote veľmi rýchlo menia. Muž jej to možno sľúbil 5 rokov dozadu, odvtedy postavil dom, pracoval v zahraničí, možno už nemá toľko energie a necíti sa na to, možno má problémy s kĺbami, myslí si, že to finančne neutiahnu alebo budú zanedbávať prvorodeného, čítal na internete články o postihnutých detičkách, hanbí sa, že bude považovaný za dedka, možností je veľa. Ja keď si predstavím, aké názory som mala 5 rokov dozadu a aké veľké plány do budúcnosti, tak mi je niekedy do smiechu. Rozhodnutie nemať ďalšie dieťa napriek sľubu musí mať závažný dôvod, čo autorka zistí rozhovorom s manželom s kúskom empatie. Ale s poslednou vetou úplne súhlasím.

calin
28. nov 2021

@kittykat22 na toto nie su štatistiky - kolke uz 21rocne a maju tazko hendikepovane deti -v skolke v skole som bola najmladsia mama ( De ) a moje dieta bol najtazsi stav..tym nechcem povedat, ze autista je lahsi priebeh.. je to hlavne o psychickej zatazi. Strasit zdrav stavom buducu mamu nie je podla mna fer.. mala som 29 a v rodine cakali zeny oo 42 dieta ..moje je hendikepovane ..nemyslim si, ze je to vekom. Nnebudte take negativne..
@basska_b tiez nechapem preco ma niekto dobry pocit zo seba vypustat zo seba negativnu energiu

snezienkaaa82
28. nov 2021

@calin že, presne, úplne že často negaticna energia... A kolke to tak doma možno majú tiez

panelacikova
28. nov 2021

@heleninamama nerozumiem teraz tomuto tvojmu "výkriku" 🙂

basska_b
28. nov 2021

@calin Ja som čítala s mužom, že vždy vyhrá najlepšia spermia, veď sú celebrity ako Karel Gott, Jiří Mencel a majú zdravé detičky. Máme dve zdravé deti a tretie na ceste. Ako fakt je to skôr o tom, či muž bude po 70tke OK. Môj je nevyliečitelný optimista 😊Môj 88ročný dedko hovori, že do 80tky ok a potom to už išlo dole vodou. A teraz čítam blogerky, ktoré ovdoveli v 30tke, ich mladí muži sa stali obeťou rakoviny alebo nešťastného pádu - Krkavči matka alebo Nelča píše. To sa fakt nedá povedať, ako to bude. Ani ja neviem, či tu zajtra budem a či nebudem chorá. Ako ja chápem muža autorky. Kamarátkin muž mal 37 a vyhlásil, že tretie nechce. Napríklad naše spoločné rozhodnutie mať deti sa neriadi tým, či si časť cudzích ľudí myslí, že sme blázni 😁

leskovael
28. nov 2021

Muža chápem a nedivim sa ze ďalšie dieťa v tomto veku nechce... Navyse ako už bolo spomínané v komente, nebolo by pre dieťa určite príjemné keby si skoro všade mysleli že ide s dedom a nie s otcom.
Poznám blízky prípad kde ma muž v "dedkovskom" veku a nie nieje to "50"tka male dieťa ale teda co ja viem..... Ved to už je každého osobná vec no, nemoralizujem, nesudim,nestaram sa.. Mne je len vždy ľúto ako tu vznikne tema a" náklad "na druhu stranu ako je ten zlý lebo ďalšie dieťa nechce. Ja si fakt neviem predstaviť žeby som sa dostala do situácie, kde na mňa chlap začne robiť natlak ze chce dieťa. Asi by sme museli ísť od seba, lebo u mna by to bola obrovská odlišnosť v tom co chceme. Tak si davaj bacha aby si miesto vytúženého dieťaťa, nezostala rozvedena 40tnicka 🤷🏽‍♀️

panelacikova
28. nov 2021

@ljzozv no ja ti neviem. asi som jediná čudná, ale ja by som takúto dôležitú vec v pokoji prejednávala doma s manželom. a možno autorka aj prejednala. ale s hystériou, bohvie. druhá vec, mnohí muži majú v 50 druhú pubertu (tým naznačujem napríklad to, že fakt si chcú trošku užívať, venovať sa svojim záľubám, koníčkom) - pre nich je to etapa, kedy už chcú mať (drvivá väčšina) fakt svätý pokoj. áno, sú takí, čo si nájdu v 50 napríklad 35 ročnú ženu, ktorá túži po dieťati (lebo nemá). muž napríklad už má dospelé. on s tým napokon súhlasí, veď by o ňu prišiel, že? ale hlboko vnútri to nechce. nehovorím, že to dieťa potom nemiluje a nepomôže. ale určite by si radšej užíval život naplno so ženou a sám so sebou. vieš, mne je tu niekedy až ťažko písať, lebo tu je veľa žien. a hlavne, relatívne mladých žien (cháp 40 a menej). a tie sa vážne nevedia vžiť do kože muža, ktorý už nejaké to dieťa-deti má (je jedno s kým, z ktorého vzťahu, proste má). a že ten človek, ak má 50 a viac, a má už "odkrútené" okolo detí, chce mať vážne pokoj a kľud.
autorka píše, že boli dohodnutí. fakt boli dohodnutí na tom, že ho "urobia" až keď bude mať ona 40 a on 50? alebo boli dohodnutí, že hneď po prvom šupnú druhé? toto už radšej nerozviedla. prvému sa nevenovala, lebo zrejme bežala do roboty. myslíš, že druhému sa bude? a že to bude ľahké? no ja si to vôbec nemyslím. tá predstava uplakaného dieťaťa, do toho starší 9-10 ročný syn, ktorý má tiež svoje potreby (myslím voči matke či otcovi), do toho manžel, ktorý s tým nie je alebo nebol vôbec stotožnený... z toho "kuká" taký vývin situácie, že manžel bude absolútne znechutený, starší syn tiež asi nebude v tomto veku nadšený, že mu doma vrieska súrodenec, žena bude na prášky..... no neviem. ja byť ňou, ak muž nechce, tak by som sa asi ukľudnila a venovala sa svojim záľubám.
navyše tá veta kdesi v diskusii, či kde to bolo, že dokonca uvažovala nad iným chlapom, len aby mala dieťa. toto je naozaj premýšľanie rozumom? no mne to tak nepríde.

zuzanockamt
28. nov 2021

@panelacikova Sú muži, ktorí si dosť užili do 30-ky a dokážu sa venovať záľubám popri deťoch aj neskôr. Medzi deťmi mám rozdiel 9 rokov, staršie dieťa je s tým ok, zahrajú sa, venuje sa mu. Závisí to od výchovy staršieho dieťaťa 🙂

panelacikova
28. nov 2021

@zuzanockamt ja to nedehonestujem, ja len píšem, že chápem pozíciu manžela tejto konkrétnej autorky. áno, aj ja poznám prípady, dokonca 3 ženy rodili (rovesníčky) v jeden rok, všetky 3 mali vtedy 40 (no už je to "pekných" pár rokov dozadu). mimochodom, ak tu boli spomenuté diagnózy, 1 z tých 3 má dieťa s DS.
ale všetky tri mali rovesníkov mužov (40-42) a zároveň tí muži tie deti prijali a chceli (všetky tieto rodiny sú dosť nábožensky založené). ale keby aj neboli, ak muž je s tým stotožnený a chce to, však OK, je to každého vec. ja len uvádzam a stále si za tým budem stáť, že ak muž po 50 už nechce bábätko, tak žena by mala mať rozum a ustúpiť. a nie robiť jemu zo života peklo tým, že mu bude stále hustiť do uší...
mimochodom, môj bývalý výborný kolega, u nich bol ten prípad. on mal v tom čase 50, jeho partnerka 40. ona nemala deti (neviem, ju nepoznám, len z videnia, neviem prečo ich nemala, to mi len on povedal, že nemala a veľmi veľmi túžila). on v tom čase mal už dve dospelé deti. majú syna. dnes má ich syn 13 rokov, on má 63, ona 53. minule bol on so synom na ihrisku, syn hádzal do koša loptu, kolega sa snažil sa mu ako-tak venovať.... viem, že on to dieťa ale chcel, lebo tú ženu miloval a tá veľmi túžila pocítiť čo to je stať sa matkou. to je špecifická situácia. ale bolo fakt vidieť, že už nevládze. že je to už priveľa. ono sa to v tom veku 50 ešte nezdá. ale potom je dieťa v puberte, ešte stále potrebuje toho rodiča a rodič má 65 a viac :( toto nie, to je moc.... nehovoriac o tom, že sa dieťa nedožije (s najväčšou pravdepodobnosťou) ani dedka, ani babky....

autor
28. nov 2021

@panelacikova ty by si nemala nervy na dieťa ani ako 25 r

autor
28. nov 2021

@jaskolka aky je rozdiel, že ty porodis v 39 r a ja, keby sme sa dohodli v 41,42?veľký nie však?

danielinaa
28. nov 2021

Syn ma 8, davno ste mali mat druhe dieta, ked si tuzila, teraz je uz aj trochu neskoro nemyslís? Za mna je to sebectvo, kludne sa vam moze nieco stat aj o desat rokov a tvoj prave dospely syn bude mat na krku starostlivost o maloleteho surodenca. A pochybujem ze si najdes noveho partnera, ktory bude ochotny mat s teboi dalsie dieta po 40tke.

zuzanockamt
28. nov 2021

@panelacikova áno, rozumiem aj tvojim argumentom, je to o ľuďoch, môj svokor napr vo veku 72 rokov jazdí na moto, s vnukmi na bikoch atď

autor
28. nov 2021

Všetkým ďakujem.Otec môjho muža má 80 r a je aktívny viac ako 40 roční chlapi.Preco som nemala dieťa skôr?lebo som študovala, atestovala muž bol preč, stavali sme dom s tým, že, keď všetko dokončíme budeme mať druhé dieťa.Snad muž vedel aký ma vek beriem to ako podraz, že všetky témy sa točili okolo 2 deti a zrazu ...choré deti môžu mať aj 30 r ženy.Pestunstvo, škôlka nie nič nenahradí vlastné dieťa.
@panelacikova nikto Ťa nepotrebuje sliedit to, že máš muža vo veku otca si sama písala a to, že máš zvláštny vzťah s dcérou tiež.nase dieťa bolo vždy dobre, bezproblémové je logické, že nie som z materstva frustrovaná, unavená a rada by som to zažila ešte raz.Surodenec je súrodenec v akomkoľvek veku.Vezmem si z príspevkov čo potrebujem.Len som prekvapená z negativizmu, odpisovaní starších ľudí.Tu sa viac tolerujú mladí ľudia, ktorí si spravia deti, žijú po podnajmoch žijú z ruky do úst ako niekto, kto povie, že okolo 40 taý by prijal ďalšie dieťa.Muza prehovárať nebudem môj názor pozná a zariadim sa podľa seba

autor
28. nov 2021

@danielinaa kľudne sa môže stať niečo niekomu aj vo veku 25, 30 r.Kebu takto ľudia premýšľali nikto nemá deti🙂